Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ν. Δένδιας: «Όλοι μαζί μεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Newsroom από Newsroom
10/06/2020 12:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δένδιας: «Όλοι μαζί μεγαλώσαμε την Ελλάδα», δήλωσε o υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ…

αναφερόμενος στην υπογραφή της συμφωνίας για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών Ελλάδας και Ιταλίας που πραγματοποιήθηκε χθες, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα έχει τη φιλοδοξία, «μέσα στο πλαίσιο του διεθνού δικαίου, να συμφωνήσει με όλους τους γείτονές της -και με την Τουρκία -και να καθορίσει τις οικονομικές ζώνες προς όφελος των κοινωνιών και των λαών».

«Κάτι που προσπάθησαν πάρα πολλοί άνθρωποι για τέσσερις δεκαετίες, έγινε τώρα. Το να μεγαλώνεις τον τόπο σου και τα δικαιώματά του και να το αφήνεις στις επόμενες γενιές είναι κάτι το εξαιρετικό», πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε ο κ. Δένδιας, ‪στις 18 Ιουνίου‬ θα επισκεφθεί την Αίγυπτο με στόχο να υπάρξει ανάλογη συμφωνία, ενώ η Ελλάδα θέλει άμεσα να συζητήσει πάλι το θέμα της ΑΟΖ με την Αλβανία, με την οποία είχε υπάρξει συμφωνία το 2009 και την ακύρωσε το αλβανικό συνταγματικό δικαστήριο.

Όσον αφορά την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως είναι δικαίωμα της χώρας μας, το οποίο μπορεί να ασκηθεί όπου και όποτε θέλει η Ελλάδα. Ερωτηθείς, δε, σχετικά με το τουρκικό casus belli, απάντησε πως «απειλή πολέμου δεν νοείται στον σύγχρονο κόσμο».

Αναφερόμενος στο τουρκο-λιβυκό σύμφωνο, το χαρακτήρισε «κατασκεύσμα, το οποίο σε νομική σχολή δεν θα πέρναγε τον πρώτο μήνα, όχι το πρώτο έτος» και συμπλήρωσε πως μία συμφωνία με την Αίγυπτο «θα του δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα λογικής ύπαρξης, γιατί νομική ύπαρξη δεν έχει, είναι ανυπόστατο».

Ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι αυτήν τη στιγμή το σενάριο να καθήσουν Ελλάδα και Τουρκία στο ίδιο τραπέζι «δεν φαίνεται να υπάρχει».

Όπως σημείωσε, το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας θα συζητηθεί στο επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, μετά από αίτημα της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια του οποίου, μάλιστα, ο ίδιος θα βρίσκεται στο Παρίσι μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του. «Θα είμαστε μαζί στην ίδια οθόνη, τοποθετούμενοι για το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας. Η σημειολογία δεν πρέπει να διαφεύγει από καμία πλευρά», πρόσθεσε.

«Είναι κρίμα δύο γειτονικές χώρες, οι οποίες θα μπορούσαν να αναπτύξουν μία θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας, να είναι δύο χώρες οι οποίες δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Και σ’ αυτό υπάρχει μία υπευθυνότητα, η Τουρκία δεν συνεργάζεται», τόνισε και επισήμανε: «Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται κατ’ ελάχιστο να επιτρέψει την αμφισβήτηση των εθνικών δικαιωμάτων. Αν η Τουρκία θεωρεί ότι μπορεί να πιέσει την Ελλάδα να υποχωρήσει από δεδομένα, νόμιμα κατά το διεθνές δίκαιο, εθνικά συμφέροντα κάνει πολύ μεγάλο λάθος».

Ο κ. Δένδιας κάλεσε τη γειτονική χώρα να μη βάζει διαρκώς θέματα στο τραπέζι, γιατί το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και η Ελλάδα. Για παράδειγμα, η συνθήκη της Λωζάνης ορίζει ότι το απώτατο όριο τουρκικής κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι τα 3 ναυτικά μίλια όσον αφορά τις νήσους. «Υπάρχουν κάποια νησάκια έξω από τα τρία μίλια, που η Τουρκία λέει ότι είναι δικά της», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Υπάρχει το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου, η Τουρκία δεν έχει μιλήσει με κανέναν στην περιοχή. Αν εκραγεί το εργοστάστιο ‪αύριο το πρωί‬ μόνο η Τουρκία θα το πληρώσει;».

Όσον αφορά την Αγία Σοφία, ανέφερε ότι «αποτελεί μία κιβωτό για τον χριστιανισμό και την ορθοδοξία, αλλά και μία κιβωτό συνολικά του ανθρώπινου πνεύματος και των κατακτήσεών του», σημειώνοντας: «Είναι ένα τεράστιο όφελος για την Τουρκία που αυτό το μνημείο είναι στο έδαφός της».

«Ο Ατατούρκ είχε μία αντίληψη των πραγμάτων, πώς θα φέρει την Τουρκία πιο κοντά στη Δύση και τον σύγχρονο κόσμο και αυτό υπηρέτησε με το να κάνει μνημείο την Αγία Σοφία. Το έκανε γιατί αυτό υπηρετούσε τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της Τουρκίας. Με τον ίδιο τρόπο υπηρετούνται τα συμφέροντα της Τουρκίας σήμερα», τόνισε.

Τέλος, σχετικά με τον Έβρο, ο κ. Δένδιας επισήμανε πως η προσπάθειά της Τουρκίας να δημιουργήσει μεταναστευτικές ροές ήταν μία «μεγάλη αποτυχία και μεγάλο της λάθος και τελικά δεν απέδωσε τίποτα», ενώ «αναγκάζει την Ελλάδα να κάνει φράχτη, γιατί δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι η Τουρκία δεν θα το επιχειρήσει και πάλι».

Ν. Σταμούλη

Ετικέτες: ΔΕΝΔΙΑΣΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕλλάδαΙταλίασυμφωνία

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

18/11/2025 | 23:45
Featured

Le Monde: «Δώρο για την Γαλλία η απόφαση της Ελλάδας να αποπληρώσει πρόωρα δάνειο 1,1 δισ. ευρώ»

18/11/2025 | 08:00
HOT NEWS

Μετρημένος αλλά αιχμηρός ο Δένδιας: Το μήνυμα για τα 52 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι πολιτικές αναγνώσεις

17/11/2025 | 12:59
Featured

Την Κυριακή στην Αθήνα ο Ζελένσκι – Θα συναντηθεί με Μητσοτάκη, Τασούλα και Κακλαμάνη

13/11/2025 | 21:10
Load More
Επόμενο Άρθρο

Προσοχή ! Έως σήμερα οι εισφορές ΕΦΚΑ - Συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΙΚΑ- ΟΠΕΚΕΠΕ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Eκδήλωση του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς στο πλαίσιο της επετείου των 80 χρόνων από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα, Τετάρτη 21 Μαΐου 2025. Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος ενώ μίλησαν οι, Χάρης Δούκας, Δήμαρχος Αθηναίων, Αντώνης Λιάκος, Ιστορικός, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, Αθηνά Σκουλαρίκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης και Μενέλαος Χαραλαμπίδης, Ιστορικός, Διδάκτορας Ιστορίας ΕΚΠΑ. Την συζήτηση συντόνισε η Μαρία Ρεπούση, Ιστορικός, Διευθύντρια του Ινστιτούτου. 
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

    Πέθανε ο Αλέκος Φλαμπουράρης σε ηλικία 87 ετών

    176 shares
    Share 70 Tweet 44
  • Πώς θα πληρώσει ο Ζελένσκι τα 100 Rafale: Το πραγματικό κόστος, τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία 

    169 shares
    Share 68 Tweet 42
  • ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ : 250€, 2 «κύματα» συντάξεων, 18 επιδόματα – Ποιοι κερδίζουν από 24/11 και τι έρχεται το 2026

    149 shares
    Share 60 Tweet 37
  • Μονιμοποιούνται 423 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης

    125 shares
    Share 50 Tweet 31
  • Σπίτι μου 2 και νέο «Ανακαινίζω 2026»: Μεγαλώνουν τα όρια, αυξάνονται οι επιδοτήσεις – Όλες οι αλλαγές

    119 shares
    Share 48 Tweet 30
  • Γέροντας Σιλουανός: Μια Εμβληματική Μορφή του Αγίου Όρους

    110 shares
    Share 44 Tweet 28
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ! 250 ευρώ σε 1 εκατ. συνταξιούχους – Το μεγάλο καμπανάκι για το ασφαλιστικό έως το 2070

    176 shares
    Share 70 Tweet 44
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch