Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ν. Μηταράκης: «Δεν θέλουμε και δεν θα γίνουμε πύλη εισόδου παράτυπων μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη»

Newsroom από Newsroom
23/08/2021 16:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μηταράκης: Στη μέγιστη ετοιμότητα στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα, βρίσκεται η χώρα, όπως αναφέρει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News».

Ο κ. Μηταράκης τονίζει μεταξύ άλλων πως «δεν θέλουμε και δεν θα γίνουμε πύλη εισόδου παράτυπων μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη».

Στα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του, ο υπουργός αναφέρει:

– Η μείωση των μεταναστευτικών ροών και ο περιορισμός των επιπτώσεων της κρίσης αποτελούν, από την πρώτη στιγμή, την προμετωπίδα της εθνικής στρατηγικής. Στο μεταναστευτικό, η μόνη γλώσσα που είναι απόλυτα αληθής και αποδεκτή, είναι αυτή των αριθμών και των στοιχείων.

– Σήμερα, τα μετρήσιμα αποτελέσματα της πολιτικής μας αντικατοπτρίζουν μια εμφανώς βελτιωμένη εικόνα, με τις αφίξεις το πρώτο επτάμηνο του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, να παρουσιάζονται μειωμένες κατά 60% και ειδικότερα κατά 84% στα νησιά. Κατά την ίδια περίοδο, ο αριθμός των διαμενόντων συνολικά στη χώρα παρουσιάζει μείωση κατά 46% και στα νησιά κατά 79%.

– Η ανάκτηση του ελέγχου μάς επέτρεψε να εξαλείψουμε τον αντίκτυπο του ζητήματος στα πολύπαθα νησιά μας και τις τοπικές κοινωνίες. Ωστόσο, οι προκλήσεις στο μεταναστευτικό είναι συνεχείς και απαιτούν οξυμένα αντανακλαστικά από όλους.

– Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν εγείρουν ανησυχία. Ωστόσο, δεν θέλουμε και δεν θα γίνουμε ξανά πύλη εισόδου παράτυπων μεταναστευτικών ροών στην ήπειρο. Παραμένουμε σε μέγιστη ετοιμότητα στα θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας.

– Το μόνο σίγουρο είναι ότι απέναντι σ’ ένα πιθανό μεταναστευτικό κύμα, η χώρα μας δεν θα περιοριστεί σε ρόλο παρατηρητή, αλλά ενεργού δρώντος μέσα στα ευρωπαϊκά fora για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

– Αυτονόητα η Τουρκία θα αντιμετωπίσει αυξημένη πίεση και πρέπει να λειτουργήσει ως ανάχωμα για μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη. Βέβαια, σε μια τέτοια περίπτωση, αυτονόητη πρέπει να είναι και η στήριξη της Ευρώπης, εφόσον εκπληρώνει επαρκώς τις υποχρεώσεις της.

– Δυστυχώς, η αμφίθυμη συμπεριφορά της Τουρκίας και η μη ορθή εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης με την ΕΕ, δεν δημιουργούν το πλεόνασμα εμπιστοσύνης που θα θέλαμε.

– Η Ευρώπη οφείλει να θεσμοθετήσει ισχυρές δικλείδες ασφαλείας σε αυτή τη νέα σχέση. Δικλείδες που, πρωτίστως, θα αποτρέψουν μια εκ νέου εργαλειοποίηση της ανθρώπινης δυστυχίας για γεωπολιτικούς σκοπούς.

– Από την πλευρά μας, προχωρήσαμε έγκαιρα σε μια μεγάλη νομοθετική αλλαγή, ορίζοντας πλέον την Τουρκία ως ασφαλή τρίτη χώρα. Αυτό δεν αλλάζει. Δεν θα επιτρέψουμε το μεταναστευτικό να αποτελέσει ξανά μοχλό πίεσης στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης.

– Η Ελλάδα έχει σηκώσει τα τελευταία χρόνια, δυσανάλογο βάρος στο μεταναστευτικό και τα νησιά μας έχουν πληρώσει το αντίτιμο της κρίσης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι η πολιτική αυτής της κυβέρνησης που «έφραξε» τη διαδρομή της Ανατολικής Μεσογείου και αποδιάρθρωσε τα δίκτυα λαθροδιακίνησης.

– Όπως επίσης και ότι στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 40.000 υπήκοοι Αφγανιστάν, εκ των οποίων 20.000 είναι αιτούντες άσυλο και 20.000 είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες. Συνεπώς, η χώρα μας ήδη έχει συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της κρίσης που υπήρχε στην περιοχή.

– Ένα πρόγραμμα μετεγκαταστάσεων Αφγανών προσφύγων σε ευρωπαϊκές χώρες, θα αποτελούσε ίσως και την πρώτη δοκιμασία, γι’ αυτό που συζητάμε εδώ και καιρό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Για το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο οι πέντε χώρες της Μεσογείου έχουμε τονίσει με κάθε τρόπο ότι πρέπει να εξασφαλίζει την ισοκατανομή των βαρών και ένα δίκαιο μηχανισμό αλληλεγγύης.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να συμβάλλει στη λύση, επιχειρεί να σπεκουλάρει στην κρίση. Είναι σαφές πως αναπολεί την πολιτική των «ανοιχτών συνόρων», που μετέτρεψε τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών.

– Για ακόμη μια φορά, δείχνει να ξεχνά πως τα «αποθέματα ανθρωπισμού» και οι ιδεοληψίες του προσκρούουν στην πραγματικότητα που μας κληροδότησε: Άθλιες συνθήκες διαβίωσης, ΚΥΤ υπερχειλισμένα και μια χαοτική κατάσταση στη διοίκηση των δομών.

– Ήρθε η ώρα να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα έχει σύνορα, είναι χώρα και όχι χώρος διέλευσης. Ν’ αφήσει τα ιδεολογήματα και να έρθει στο τραπέζι του διαλόγου με ρεαλιστικές προτάσεις. Δεν πρέπει και δεν θα βιώσουμε ξανά τις εικόνες του 2015.

– Αυτό το καλοκαίρι, η χώρα μας και ο κρατικός μηχανισμός ήρθε αντιμέτωπος με ποικίλα -σε έκταση και σφοδρότητα- πύρινα μέτωπα.

– Βασικός στόχος κατά την αντιμετώπισή τους ήταν η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Δεύτερον, ο περιορισμός των υλικών καταστροφών στις περιουσίες των ανθρώπων. Τρίτον, ο περιορισμός των ζημιών σε κρίσιμες υποδομές, αν αναλογιστεί κανείς το ενδεχόμενο ενός black out που απειλούσε για κάποιες ώρες την Αττική. Η κυβέρνηση έχει, πλέον, προτεραιοποιήσει την αποκατάσταση μέσω αναδασώσεων των καμένων εκτάσεων, αλλά και των πυρόπληκτων.

– Σε αυτήν την επόμενη ημέρα, είναι σαφές ότι πρέπει και θα αποδοθούν ευθύνες. Ωστόσο, με την αντιπυρική περίοδο και τις έρευνες της αστυνομίας να είναι σε εξέλιξη, αντίκειται σε οποιαδήποτε αρχή Δικαίου μια απόπειρα να προδικάσω το αποτέλεσμά τους. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη πως αν τελικά υπάρχουν ένοχοι, θα λογοδοτήσουν.

– Η μάχη με την πανδημία δεν έχει τελειώσει και ο εφησυχασμός είναι, σίγουρα, ακόμα ένας εχθρός που πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την περίοδο. Θέλω να σας πω πως τη στιγμή που 5.545.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει πλήρως τον εμβολιασμό τους, υπάρχουν ακόμα αρκετοί που παίζουν παιχνίδια με τη δημόσια υγεία και βρίσκουν συνεχώς δικαιολογίες. Και θέτουν με αυτό το τρόπο, σε κίνδυνο τους εαυτούς τους, αλλά και τους γύρω τους.

– Η κοινωνία, και κυρίως η οικονομία μας, δεν θα μετατραπούν σε ομήρους της ανευθυνότητας των λίγων. Η απάντηση στο ενδεχόμενο ενός lockdown, είναι ο μαζικός εμβολιασμός, η απαιτούμενη συναίσθηση της κρίσιμης συγκυρίας, αλλά και η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας. Δεν υπάρχει χώρος για αυτοσχεδιασμούς ούτε και χρόνος για δεύτερες ευκαιρίες.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΜΗΤΑΡΑΚΗΣ
Προηγούμενο Άρθρο

Ηλεκτρονικά ραντεβού στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής

Επόμενο Άρθρο

Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση απέτυχε να πιάσει το στόχο που και η ίδια είχε θέσει για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοίού

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! το TILEGRAFIMANEWS.GR εύχεται σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

20/04/2025 | 03:55
HOT NEWS

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου -Μεγάλη Παρασκευή: Τα εγκώμια της Παναγίας

17/04/2025 | 21:40
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σήμερα, 1η Απριλίου 2025, οι σημαντικότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο 

01/04/2025 | 13:00
Featured

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Κυριακή 30 Μαρτίου 2025

30/03/2025 | 14:34
HOT NEWS

Το αγαπημένο Παστίτσιο

30/03/2025 | 14:16
Featured

Ανασχηματισμός 2025 – Η νέα κυβέρνηση

14/03/2025 | 22:55
HOT NEWS

Άλιμος: Σοκάρει ο 17χρονος που δέχτηκε επίθεση από ληστές – «Μου έβαλαν μαχαίρι στον λαιμό»

03/03/2025 | 09:00
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/03/2025 | 23:50
Load More
Επόμενο Άρθρο

Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση απέτυχε να πιάσει το στόχο που και η ίδια είχε θέσει για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοίού


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

    647 shares
    Share 259 Tweet 162
  • Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

    550 shares
    Share 220 Tweet 138
  • Τελική πρόταση Τραμπ για Ουκρανία: «Αναγνωρίστε την Κριμαία, παγώστε τη γραμμή μετώπου» – Χάρτης και παρασκηνιακές πιέσεις

    344 shares
    Share 138 Tweet 86
  • Μπαράζ σεισμών στην Τουρκία – Μετά τα 6,2 και 5 Ρίχτερ

    320 shares
    Share 128 Tweet 80
  • Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

    294 shares
    Share 118 Tweet 74
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: «Δεν είναι για όλους – αλλά όσοι είναι μέσα θα πάρουν έως 18.000€»: Τα αναδρομικά 2025 με λίστα και οδηγό επιβίωσης

    220 shares
    Share 88 Tweet 55
  • Πόρτες ανοιχτές στο Δημόσιο: Οι 20.000+ θέσεις ΑΣΕΠ που τρέχουν ή έρχονται – Ο πλήρης οδηγός για αιτήσεις

    173 shares
    Share 69 Tweet 43
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch