Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ν. Παπαθανάσης: Η Ελλάδα βρίσκεται σε δυναμική πορεία ανάπτυξης

Newsroom από Newsroom
23/11/2021 17:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Παπαθανάσης: Η Ελλάδα βρίσκεται σε δυναμική πορεία ανάπτυξης, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης στην πρώτη κοινή υβριδική συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής.

Στη συνεδρίαση, σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, συζητήθηκαν θέματα προστασίας και λειτουργίας της αγοράς, ζητήματα του ΠΕΠ Αττικής και του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, ενώ εξετάστηκε η συνολική οικονομική εικόνα που διαμορφώνουν τα στοιχεία του νέου προϋπολογισμού.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «στη συνεδρίαση καταγράφηκε ο έντονος προβληματισμός για την χρηματοδοτική υποστήριξη του ναυπηγικού-ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα, για σημεία του νομικού πλαισίου που επηρεάζουν – περιορίζουν τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας με αποκλεισμό των επιχορηγήσεων, ενώ τέθηκε σειρά θεμάτων που σχετίζονται με τις λειτουργίες των επιχειρηματικών πάρκων, με έμφαση στην παροχή κινήτρων και διευκολύνσεων για την ανάπτυξη των περιοχών της Αττικής, όπου υπάρχουν βιομηχανικές συγκεντρώσεις και, εν γένει, μεταποιητικές δραστηριότητες».

Στη συνεδρίαση, έλαβαν μέρος ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, η γενική γραμματέας Βιομηχανίας Θωμαΐς Ευτυχίδου, απηύθυνε μήνυμα ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, και αναφορικά με το ΠΕΠ Αττικής, τις παραμέτρους του παρουσίασε ο προϊστάμενος της ειδικής υπηρεσίας (ΕΥΔΕΠ) Δημήτριος Δρόσης.

Ο κ. Παπαθανάσης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, με αφορμή την έναρξη της συζήτησης για τις στρατηγικές επενδύσεις, περιέγραψε βασικές παραμέτρους των παρεμβάσεων που θα στοχεύουν στη δημιουργία ενός δυναμικού φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος. Υπογράμμισε δε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε δυναμική πορεία ανάπτυξης, έκανε αναφορά στα διαρθρωτικά προγράμματα, τα αναπτυξιακά εργαλεία για τη στήριξη των επενδύσεων, για να τονίσει, ιδιαίτερα, ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται σχεδιασμός για τη μείωση της γραφειοκρατίας. Αναφορά έκανε, επίσης, και στον νέο χάρτη των περιφερειακών ενισχύσεων, αλλά και τη δέσμη των νομοθετημάτων που έρχονται και τα οποία θα προσδώσουν δυναμική στις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο και ιδιαίτερα στα βιομηχανικά πάρκα, αναφέρθηκε η κυρία Ευτυχίδου, αναλύοντας στοιχεία της πολιτικής ανάπτυξής τους, καθώς και τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις στην εφοδιαστική.

Από την πλευρά της περιφέρειας Αττικής, ο κ. Δρόσης τόνισε ότι αποτελεί στοίχημα να αξιοποιήσει κατάλληλα, σύμφωνα με τις ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία, τα προβλεπόμενα από το ΕΣΠΑ 2021-27 κονδύλια, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παρουσίασε τους στόχους και τις παραμέτρους του νέου ΠΕΠ Αττικής που θα διαμορφώσουν μια «έξυπνη» περιφέρεια, σημειώνοντας τη σημασία συμμετοχής στη διαβούλευση των επιμελητηρίων στη διαμόρφωση των σχεδιασμών ανάπτυξης, ενώ εστίασε στο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα-Καινοτομία των επιχειρήσεων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Σχολιάζοντας το νέο πρόγραμμα, τόνισε, για μία ακόμη φορά, ότι, όσον αφορά στην απορρόφηση των κονδυλίων, απαιτείται έγκαιρος προγραμματισμός και εκπόνηση σχεδίων, ώστε να επιτευχθεί άμεση ενεργοποίηση και αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ.

Τέλος, όπως τονίστηκε από τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ και ΠΕΣΑ Βασίλη Κορκίδη, η αγορά απεύχεται την επιβολή ενός γενικευμένου lockdown, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με τα μέλη και των δύο διοικητικών συμβουλίων να υποστηρίζουν σθεναρά ότι η ορθή τήρηση των νέων έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί θα αποσοβήσει για την ελληνική πραγματικότητα ένα τέτοιο ενδεχόμενο και τις συνέπειες που θα επακολουθήσουν μίας τέτοιας εξέλιξης, καθώς η αγορά ευελπιστεί στην εορταστική αγορά, η «έναρξη» της οποίας ξεκινά επί της ουσίας με την black Friday. Η αγορά, σχολίασε ο κ. Βασίλης Κορκίδης, έχει εναποθέσει τις ελπίδες στην κίνηση των ημερών που απομένουν μέχρι την ανατολή του 2022, σημειώνοντας ότι επιβάλλεται να παραμείνει «ανοιχτή» και να προσεγγίσει τα νέα μέτρα με ενθαρρυντική διάθεση και όχι ανασταλτική αντιπαράθεση.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

04/11/2025 | 23:45
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/11/2025 | 23:55
Featured

Κυριάκος Μητσοτάκης κυρίαρχος, αλλά με τρωτά σημεία – Ο Σαμαράς «παίζει» με 9–10% και οι αριστερές δυνάμεις αναζητούν κατεύθυνση

18/09/2025 | 13:27 - Ενημέρωση 19/09/2025 | 12:25
Featured

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο 59χρονος γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Απόστολος Βεσυρόπουλος

21/08/2025 | 15:30
Load More
Επόμενο Άρθρο

Το 5G ασθενοφόρο που κερδίζει τα πιο κρίσιμα λεπτά


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΠΡΩΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

    Καιρός: Δεκαήμερο με βροχές – «Θα αποδειχθεί ο πιο βροχερός μήνας του έτους»

    231 shares
    Share 92 Tweet 58
  • Α21 και Επίδομα Θέρμανσης: Πληρωμές 28/11, πριν τα Χριστούγεννα και τέλη Ιανουαρίου – Όλα τα ποσά και τα κριτήρια για ΟΠΕΚΑ και ΑΑΔΕ

    227 shares
    Share 91 Tweet 57
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΩΡΑ: ΕΛΓΑ και “ανωτέρα βία”: Κτηνοτρόφοι προς Τσιάρα – «Μετρήστε τα ζώα και πληρώστε δίκαια, πριν καταρρεύσουμε»

    190 shares
    Share 76 Tweet 48
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ -ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΟΠΕΚΕΠΕ: 778 εκατ. ευρώ έως τέλη Νοεμβρίου για προκαταβολή τσεκ, Μέτρο 23 και ΕΦΚ πετρελαίου – Όλα εξαρτώνται από το Action Plan 2

    132 shares
    Share 53 Tweet 33
  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: Αυξήσεις 2,4%, επίδομα 250€, αναδρομικά έως 13.784€ και κατάργηση προσωπικής διαφοράς

    106 shares
    Share 42 Tweet 27
  • ΠΟΥΤΙΝ: Μαζική παραγωγή του βαλλιστικού RS-26 «Oreshnik» – ανησυχία σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ

    74 shares
    Share 30 Tweet 19
  • «Προειδοποιούν οι σεισμολόγοι: Ο Ελλαδικός χώρος “φορτώνει” ενέργεια – Τι δείχνουν οι τελευταίες δονήσεις σε Αιγαίο και Τουρκία»

    205 shares
    Share 82 Tweet 51
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch