ΕΥΒΟΙΑ: Νέα στοιχεία αποκαλύπτονται αναφορικά με το διπλό φονικό στην περιοχή Μύτικας κοντά στην Χαλκίδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 75χρονος δολοφόνος και αυτόχειρας, είχε χρόνια διαμάχη με τα αδέρφια του για κληρονομικές διαφορές και όπως φαίνεται από το σημειωματάριο που βρέθηκε, ο 75χρονος ήταν πολύ πιεσμένος με την οργή και τη πίκρα να ξεχειλίζει.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αυτόχειρας στο παρελθόν είχε την ιδιότητα προσωπικού πιλότου ενός εκ των μεγαλύτερων ιδιοκτητών, τηλεοπτικών σταθμών.
Μάλιστα ο ίδιος φέρεται να συμμετείχε και σε εμβληματικά ρεπορτάζ του σταθμού καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που χρησιμοποιήθηκε και σε ειδικές αποστολές.
Ο 75χρονος μάλιστα είχε κατασκευάσει μέσα στο κτήμα του και ελικοδρόμιο προκειμένου να ξεκουράζεται ανάμεσα στα πολλά VIP ταξίδια που έκανε με τον κορυφαίο καναλάρχη.
Οι αστυνομικοί στις έρευνες που έκαναν στο σπίτι που εκτυλίχθηκε η τραγωδία εντόπισαν σημειώσεις, στις οποίες ο 75χρονος έγραφε όλες τις σκέψεις και τα συναισθήματά του αναφορικά με τις σχέσεις που είχε με τα αδέρφια του.
Οι Αρχές εκτιμούν ότι η οργή και η πίκρα που ένιωθε ο άνδρας για την αδερφή του, που ήταν το πρόσωπο που προχώρησε τον πλειστηριασμό του σπιτιού ήταν τόσο μεγάλη που τον οδήγησε τόσο στην εν ψυχρώ δολοφονία του 50χρονου -νέου ιδιοκτήτη του σπιτιού του- όσο και στην αυτοκτονία.
«Δεν μπορώ να το αντέξω. Είναι αυτό δυνατόν να συμβαίνει σε μένα; Δεν σέβονται τους κόπους μου. Τώρα στο τέλος της ζωής μου θα βγω στο δρόμο. Το μεγάλωσα το φρόντισα και χάλασα πάρα πολλά χρήματα. Δεν μου αξίζει εμένα αυτό. Δεν θα φύγω ζωντανός από το σπίτι μου», ήταν μερικές από τις σκόρπιες σκέψεις του.
Κλειδί για το αν ο 75χρονος είχε σχεδιάσει το φονικό είναι η ανακάλυψη του χρόνου αγοράς του όπλου του εγκλήματος, το οποίο ήταν παράνομο. Ωστόσο το γεγονός ότι ουσιαστικά εκτέλεσε πισώπλατα τον 50χρονο με 4 σφαίρες, δείχνει ότι ήταν αποφασισμένος να μην παραδώσει το σπίτι σε κανέναν.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η μία από τις αδελφές του η οποία κατοικεί στο εξωτερικό έβγαλε στον πλειστηριασμό για χρέη ύψους 40.000 ευρώ το πατρικό τους σπίτι.
Μάλιστα ήταν εκείνη που το 2023 προχώρησε σε έκθεση κατάσχεσης της οικίας για να ακολουθήσει η διαδικασία πλειστηριασμού.
Ακολούθησαν πέντε συνολικά πλειστηριασμοί σε διάστημα 9 μηνών έως ότου το σπίτι από την αρχική τιμή των 273.000 ευρώ, πουληθεί στο 50χρονο θύμα για 115.000 ευρώ.
Μαρία Βασιλείου, pronews.gr