Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

News Ελλάδα- Ειδήσεις σήμερα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 10/8

Newsroom από Newsroom
10/08/2018 12:05
Ενημερώθηκε: 10/08/2018 12:13:34
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ειδήσεις σήμερα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018. – Φόβοι διάχυσης της τουρκικής κρίσης δοκιμάζουν ευρώ, μετοχές

Σε κλοιό πιέσεων βρίσκονται σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές και το ευρώ, καθώς ο συνεχής κατήφορος της τουρκικής λίρας πυροδοτεί πλέον φόβους για συνέπειες και εκτός των στενών τουρκικών συνόρων. Στην τουρκική οικονομία έχουν έκθεση ύψους περίπου 135 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Berengberg, τράπεζες της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Αν και η έκθεση αυτή, όπως επισημαίνει το ινστιτούτο, είναι πολύ μικρή για να πυροδοτήσει κρίση στην Ευρωζώνη, υπάρχουν πληροφορίες ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Την ισχυρότερη παρουσία στην Τουρκία έχουν BBVA, Unicredit και BNP Paribas, οι μετοχές των οποίων βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB, o ισπανικός IBEX 35 και ο γερμανικός DAX καταγράφουν λίγο πριν τις 12:00 ώρα Ελλάδος πτώση της τάξης του 1,5% έκαστος. Στο -1,1% είναι και ο γαλλικός CAC 40, ενώ μικρότερες είναι οι απώλειες για τον FTSE 100. Την ίδια ώρα ο BIST 100 στην Κωνσταντινούπολη υποχωρεί σε μικρότερο βαθμό, περίπου 0,7%. Και τούτο γιατί η ραγδαία υποτίμηση της λίρας στηρίζει τις μετοχές εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Στην αγορά συναλλάγματος η λίρα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Ωστόσο και το ευρώ έχει τεθεί σε τροχιά υποτίμησης έναντι του δολαρίου. Υποχωρεί 0,6% στα 1,1456 δολάρια ανά ευρώ.

Οι επενδυτές στρέφονται για ασφάλεια στα κρατικά ομόλογα ισχυρών οικονομιών, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις γερμανικών και γαλλικών να παρουσιάζουν σημαντική πτώση.

– Υπάλληλος πρατηρίου καυσίμων έτρεψε σε φυγή ένοπλους ληστές

Επεισοδιακή απόπειρα ληστείας σημειώθηκε στις 5.20 τα ξημερώματα στο Αιγάλεω, όταν δύο κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη συμβολή της λεωφόρου Αθηνών με την οδό Εθνάρχου Μακαρίου.

Με την απειλή όπλου, οι δράστες ακινητοποίησαν τον υπάλληλο, υπήκοο Πακιστάν και προσπάθησαν να αρπάξουν τα χρήματα από το ταμείο.

Ο υπάλληλος όμως αντέδρασε και κατάφερε να τρέψει σε φυγή τους δύο επίδοξους ληστές, οι οποίοι φεύγοντας και χωρίς να καταφέρουν να πάρουν χρήματα, πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα, δίχως να τραυματιστεί κανείς ή να προκληθούν ζημιές.

– Ryanair: Καθηλώνονται σήμερα αεροσκάφη της σε πέντε χώρες

Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη 24ωρη απεργία στην ιστορία της έρχεται σήμερα, Παρασκευή, η Ryanair. Οι πιλότοι της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες απεργούν, γεγονός που αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν μία στις έξι πτήσεις στο απόγειο της τουριστικής περιόδου.

Μετά τους πιλότους στο Βέλγιο, την Ιρλανδία, τη Σουηδία και την Ολλανδία και οι Γερμανοί πιλότοι δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν αύριο σχεδόν όλες οι πτήσεις από και προς τη Γερμανία, συνολικά 250.

Ωστόσο όπως διευκρινίζεται σε ρεπορτάζ της DW, απογειώσεις και προσγειώσεις από τα γερμανικά αεροδρόμια θα γίνουν από και προς χώρες, οι εργαζόμενοι των οποίων στην Rynair δεν απεργούν, άρα οι πτήσεις από και προς την Ελλάδα από τη Γερμανία κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν. Σε κάθε περίπτωση οι οι επιβάτες καλούνται να έρθουν σε επικοινωνία με την εταιρεία πριν από την αναχώρηση.

Υπενθυμίζεται ότι η Rynair είχε προσφύγει στην ολλανδική Δικαιοσύνη για την ακύρωση της σημερινής απεργίας στη χώρα. Ωστόσο το αίτημά της απορρίφθηκε.

– Ισχυρά εμπόδια στον δρόμο για τις αγορές

Οι πιέσεις στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων είναι ενδεικτικές της αστάθειας που περιβάλλει την έξοδο από το πρόγραμμα υπό την έννοια της επιστροφής στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων.

Χθες, μόλις δέκα μέρες πριν από τον επίσημο τερματισμό του τρίτου μνημονίου, η απόδοση στο ελληνικό δεκαετές ομόλογο διαμορφώθηκε στο 4,14%, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις 22 Ιουνίου.

Οι συνθήκες σχετικής αναταραχής στις αγορές, ωθούμενες από τον ιταλικό παράγοντα, θέτουν την Ελλάδα ως αδύναμο κρίκο στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το οικονομικό επιτελείο έχει εγκαταλείψει τον στόχο έκδοσης ομολόγων κοντά στις 20 Αυγούστου, δηλαδή στην ημερομηνία εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα, γεγονός που θα έπρεπε να δημιουργεί ευνοϊκό μομέντουμ για τα ελληνικά χρεόγραφα.

Το ελληνικό 10ετές σπάει εκ νέου το φράγμα του 4%, συν τοις άλλοις, στον απόηχο της πρόσφατης έκθεσης του ΔΝΤ, η οποία -παρά την κομψότητα της διατύπωσης- συνόδευσε με σαφή ερωτηματικά τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Δεν είναι τυχαία η παρέμβαση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, το οποίο επισήμανε προληπτικά το κακό σενάριο για την Ελλάδα στις αγορές μετά τον Αύγουστο.

Κοινός τόπος στην πλειονότητα των αναλύσεων γύρω από το ελληνικό come back είναι η ανάγκη για μεγαλύτερη αξιοπιστία των ελληνικών αρχών στην εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, για τη διαμόρφωση των συνθηκών εκείνων που θα επιτρέψουν το αναπτυξιακό μπουμ της ελληνικής οικονομίας, μετά την πολύχρονη ύφεση και στασιμότητα.

naftemporiki.gr

Ετικέτες: ΓΕΓΟΝΟΤΑΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΝΕΑ

ΣχετικάΆρθρα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ : Τηλέφωνα ανά διεύθυνση- ΟΔΗΓΟΣ

26/06/2025 | 06:09
Featured

Λιβύη και Τουρκία υπέγραψαν μνημόνιο για σεισμικές έρευνες σε 4 θαλάσσιες περιοχές

25/06/2025 | 19:37
Featured

Καιρός: «Μίνι καύσωνας» έως και την Παρασκευή – Πού και πότε η θερμοκρασία θα ξεπεράσει ακόμη και τους 40 βαθμούς

25/06/2025 | 06:00
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 24 Ιουνίου, εορτολόγιο: Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

24/06/2025 | 00:05
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κορυφώνεται η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου: Αδειάζει η Αθήνα!


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    1015 shares
    Share 406 Tweet 254
  • ΑΓΡΟΤΕΣ: Πρόστιμα έως 100.000€ για όσους αγνοήσουν την ΑΑΔΕ – Ποιες πληρωμές κάνει ο ΕΛΓΑ μέχρι Οκτώβριο 2025

    338 shares
    Share 135 Tweet 85
  • Ιεροσόλυμα σε σταυροδρόμι: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων υπό πίεση – Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τα ακίνητα και η αφανής μάχη επιρροής

    338 shares
    Share 135 Tweet 85
  • Καιρός σήμερα: Καύσωνας και από το μεσημέρι τοπικές βροχές

    331 shares
    Share 132 Tweet 83
  • Αυστηρό μήνυμα από Βρυξέλλες σε Λιβύη: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες

    307 shares
    Share 123 Tweet 77
  • Ζελένσκι: Με τον Τραμπ συζητήσαμε την κοινή παραγωγή drones και τη θωράκιση της ουκρανικής αεράμυνας

    260 shares
    Share 104 Tweet 65
  • Φωτιά στην Παλαιά Φώκαια: Καίγονται σπίτια, απεγκλωβίζονται κάτοικοι – Μηνύματα από το 112 για εκκένωση οικισμών

    226 shares
    Share 90 Tweet 57
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch