ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: «Το να κάνουμε πόλεμο κατά της Ελλάδας θα ήταν σαν να χτυπάμε ένα μωρό στην κούνια». Αυτό αναφέρει σε συνέντευξή του ο σύμβουλος του Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ.
Μάλιστα, ανέφερε πως τουρκικές δυνάμεις κατέβασαν από βραχονησίδες τις ελληνικές σημαίες, κάτι που κατέγραψαν και στη συνέχεια έστειλαν το βίντεο στην ελληνική κυβέρνηση.
Στις προκλητικές του δηλώσεις αναφέρει συγκεκριμένα πως ένας πόλεμος εναντίον της Ελλάδας θα ήταν ντροπιαστικός: «Θα ήταν σαν ένας ενήλικας να χτυπάει ένα μωρό παιδί στην κούνια, αν αναλογιστεί κανείς την ισορροπία δυνάμεων Ελλάδας–Τουρκίας».
Συγκεριμένα τονίζει ότι οι τουρκικές δυνάμεις όχι απλά έφτασαν 55 χιλιόμετρα μέσα στην Ελλάδα, αλλά και ότι κατέβασαν από τις βραχονησίδες όλες τις σημαίες, σημειώνοντας ότι υπάρχει και το σχετικό βίντεο, το οποίο οι τουρκικές Αρχές έδωσαν στην Ελλάδα.
– Κυβέρνηση σε Ερντογάν: Απαράδεκτα και απορριπτέα τα περί ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους
Ηχηρό μήνυμα, στον απόηχο των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου Ερντογάν περί ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους έστειλε η κυβέρνηση.
Κατηγορηματικά αρνητική, η ελληνική πλευρά διαμηνύει ότι «αναφορές περί ανταλλαγής ή συμψηφισμού, μεταξύ του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με άλλα ζητήματα, τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι είναι απαράδεκτη και απορριπτέα».
Ενώ… καλωσορίζουν τη «στροφή του υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο και τη στήριξη στον διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες σε σημαντικούς τομείς, μεταξύ των οποίων και στην ασφάλεια».
– Τραγωδία: Ο 32χρονος Γιώργος Στεργιόπουλος εντοπίστηκε νεκρός
Δεν είχε αίσιο τέλος η εξαφάνιση του Γιώργου Στεργιόπουλου από τον Άγιο Στέφανο.
Ο Γιώργος Στεργιόπουλος εντοπίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής νεκρός.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Silver Alert ο 32χρονος Γιώργος Στεργιανόπουλος ο οποίος αγνοείτο από την Παρασκευή εντοπίστηκε νεκρός μετά από αξιοποίηση σοβαρών μαρτυρίων και έρευνες.
Η ανακοίνωση: «Δυστυχώς τα νέα δεν είναι ευχάριστα για τον Γεώργιο Στεργιόπουλο. Η ομάδα μας και σήμερα με την πολύτιμη αρωγή των δύο Drones του Αλέξη Αλεξίου της flygreecedrone, της Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής (ΕΟΔΑ) και εθελοντών κατά την διάρκεια των σημερινών ερευνών, αξιοποιώντας και κάποιες σοβαρές μαρτυρίες που είχε λάβει η υπηρεσία Silver Alert στο τηλέφωνο 1065, βρέθηκε μπροστά στο μακάβριο εύρημα της σορού το άτυχου Γεώργιου Στεργιόπουλου. Αυτή την στιγμή η ΕΜΑΚ που βρίσκεται στην περιοχή, πλησιάζει το σημείο που βρέθηκε η σορός, ενώ τα Drones υπερίπτανται».
– Συνελήφθη 22χρονος για την επίθεση του Ρουβίκωνα στη γαλλική πρεσβεία
Στη σύλληψη ενός ατόμου, 22 ετών, στα χέρια του οποίου βρέθηκαν υπολείμματα από μπογιές προχώρησε η αστυνομία.
Ο άνδρας συνελήφθη για τις φθορές που προξένησαν το απόγευμα της Κυριακής μέλη του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Γαλλίας, λίγα μόλις μέτρα μακρυά από τη Βουλή.
Η επίθεση έγινε όπως αναφέρουν σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, λόγω της συμμετοχής της Γαλλίας στον βομβαρδισμό της Συρίας.
Ο 22χρονος είναι μέλος του «Ρουβίκωνα», ο οποίος έχει προσαχθεί σε ενέργειες της ομάδας στο παρελθόν, αναφέρει το iefimerida.gr.
– Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του Superfast 12 στην Κάλυμνο
Δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός από την ανατροπή φορτίου με σίδερα από φορτηγό, που σημειώθηκε, χθες τα μεσάνυχτα, κατά τη διαδικασία φόρτωσης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου superfast 12 στο λιμάνι της Καλύμνου.
Το φορτίο, αφού περισυνελέγη με γερανοφόρο, εκφορτώθηκε εκ νέου στο φορτηγό όχημα, ενώ το πλοίο με 598 επιβάτες αναχώρησε με καθυστέρηση για τον προορισμό του.
Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ρόδος, Κως, Κάλυμνος, Λέρος, Πάτμος, Σύρος, Πειραιάς.
– Εκτός λειτουργίας ήταν ο ραδιοφάρος της Σκύρου κατά τη διάρκεια της μοιραίας πτήσης του Γιώργου Μπαλταδώρου
Στη δημοσιότητα έρχεται ένα νέο στοιχείο αναφορικά με την πτώση του Mirage 2000-5 ανοιχτά της Σκύρου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.
Σύμφωνα με έγγραφο το οποίο δημοσιοποιεί το militaire.gr, αποκαλύπτεται ότι ο ραδιοφάρος της Σκύρου δεν ήταν σε λειτουργία την ώρα της μοιραίας πτήσης.
Σύμφωνα με ειδικούς, αν ο ραδιοφάρος ήταν σε λειτουργία, θα έδινε την απαραίτητη βοήθεια κατά τη προσέγγιση του σμηναγού στο αεροδρόμιο.
Ειδικά με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη περιοχή, όπου η ορατότητα ήταν προβληματική, η λειτουργία του ραδιοφάρου ήταν κάτι περισσότερο από αναγκαία. Όπως προκύπτει από το έγγραφο, υπάρχουν κι άλλες ελλείψεις στο αεροδρόμιο, οι οποίες όμως στο συγκεκριμένο συμβάν δεν έπαιξαν ρόλο.
Το θέμα του ραδιοφάρου που ήταν εκτός λειτουργίας αναμένεται να απασχολήσει ασφαλώς την επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα συντάξει το πόρισμα για τη συντριβή του αεροσκάφους.