Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

News Ελλάδα- Ειδήσεις σήμερα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 31/8

Newsroom από Newsroom
31/08/2018 12:02 - Ενημέρωση 02/09/2018 12:34
Ενημερώθηκε: 02/09/2018 12:34:36
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Μετά από καθυστέρηση μηνών τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα για τη δήλωση των μισθώσεων τύπου Airbnb, και σε αυτήν θα συμπεριληφθούν και όλες οι βραχυχρόνιες μισθώσεις που έχουν συναφθεί από την αρχή του χρόνου.

Όσοι δεν δηλώσουν τα ακίνητά τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων που φθάνουν μέχρι τα 5.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλες οι συμβάσεις τύπου Airbnb οι οποίες έχουν συναφθεί από την 1η Ιανουαρίου και μετά θα πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά, γράφει το iefimerida.gr.

Οπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, από χθες λειτουργεί στον ιστότοπο www.aade.gr: α) το «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής», και β) Εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής σε ειδική ημερολογιακή φόρμα (calendar), με δυνατότητα αναλυτικής επισκόπησης των δηλώσεων.

Η είσοδος στις παραπάνω εφαρμογές γίνεται μέσω των προσωπικών κωδικών TAXISnet των Διαχειριστών Ακινήτων Βραχυχρόνιας Μίσθωσης. Η καταχώρηση στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής πραγματοποιείται ανά εκμισθούμενο ακίνητο. Η διαδικασία λήψης Αριθμού Μητρώου Ακινήτων (Α.Μ.Α) ολοκληρώνεται άμεσα και αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.

– Με αξιολογήσεις αλά ΔΝΤ, στα υπουργεία, η μεταμνημονιακή ενισχυμένη εποπτεία

Με «επισκέψεις» στα υπουργεία και όσο το δυνατόν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, τα κλιμάκια των ξένων τεχνοκρατών βάζουν την Ελλάδα από την επόμενη Δευτέρα στον αστερισμό της «ενισχυμένης εποπτείας».

Επί της ουσίας, το αναβαπτισμένο Κουαρτέτο, το οποίο επί του παρόντος θα έχει την ίδια ακριβώς σύνθεση, θα εφαρμόσει μέθοδο… αλά ΔΝΤ, τουτέστιν επαφές με υπουργούς και υπηρεσιακούς στην έδρα τους και όχι στο Χίλτον. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους ξένους τεχνοκράτες διατυπώθηκαν κάποιες επιφυλάξεις, προβάλλοντας λόγους ασφάλειας για τις μετακινήσεις στην «καρδιά» της Αθήνας, αλλά ξεπεράστηκαν γρήγορα, καθώς και οι δύο πλευρές επιθυμούν να μην υπάρχει εφεξής κανένας συνειρμός με τις μνημονιακές αξιολογήσεις σε ουδέτερο έδαφος. Και κάπως έτσι μπαίνει τέλος (;) σε αυτήν τη μάλλον κωμικοτραγική και υποτιμητική διαδικασία για τους ίδιους τους υπουργούς, που ξεκίνησε επί ημερών Γ. Βαρουφάκη, υποτίθεται ως μέτρο αντίστασης στην Τρόικα, αλλά μετά από την υπογραφή του 3ου Μνημονίου έχασε κάθε νόημα.

– Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στη Θεσσαλία

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ έγινε στις 10:12 το πρωί της Παρασκευής και έγινε αισθητός σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 5,1 Ρίχτερ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το επίκεντρό του εντοπίζετα βόρεια της Καρδίτσας και νότια των Τρικάλων.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ,ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας τόνισε πως «το επίκεντρο του σεισμού είναι νότια της Δρακότρυπας, στα σύνορα Τρικάλων – Καρδίτσας».

«Πρόκειται για μια ορεινή περιοχή που δεν καταγράφει σεισμούς» πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ σημείωσε ακόμη πως η δόνηση έγινε αισθητή από την Κέρκυρα μέχρι τη Λαμία και από την Κεφαλονιά μέχρι την Κατερίνη.

O ίδιος ανέφερε ότι ενδεχομένως να έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού Καρδίτσας και των γύρω περιοχών.

– Χρεοκόπησε η Turk Telekom

Η τουρκική οικονομία καταρρέει με αποτέλεσμα να σημειώνεται «ντόμινο» εξελίξεων και την εταιρεία τηλεφωνίας Turk Telekom να χρεοκοπεί.

Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, η τουρκική εταιρεία αδυνατούσε να αποπληρώσει τα δάνεια προς τις τράπεζες και πλέον η λύση βρίσκεται στα χέρια των τραπεζών. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι εισπράττει σε τουρκικές λίρες και πληρώνει σε συνάλλαγμα τα δάνειά της. Το ποσό των δανείων της αγγίζει τα 4,7 δισ. δολάρια.

Το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας έδωσε την τελική έγκριση, ανοίγοντας το δρόμο για τη μεταβίβαση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας στις τράπεζες. Οι μετοχές που θα λάβουν θα είναι ανάλογες του δανείου που είχαν χορηγήσει.

Η τουρκική λίρα έχει υποτιμηθεί σε ποσοστό 70%, ενώ χθες η υποτίμηση άγγιξε το 45%,

– Επίδομα 360 ευρώ αντί σύνταξης σε ασφαλισμένους που δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν λόγω χρεών

Το επίδομα των 360 ευρώ, όσο δηλαδή και η εθνική σύνταξη θα λαμβάνουν και οι ασφαλισμένοι που ενώ έχουν τις προϋποθέσεις για να συνταξιοδοτηθούν είναι «εγκλωβισμένοι» λόγω χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Εγκύκλιος της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου και του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιου Πετρόπουλου, που αναρτήθηκε στη «Διάγεια» δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους που έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και ως εκ τούτου δεν μπορούν να πάρουν τη σύνταξή τους παρά το γεγονός ότι έχουν τις προϋποθέσεις, να λάβουν το συγκεκριμένο επίδομα.

Η εγκύκλιος αφορά και τα άτομα με βαριά αναπηρία- άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένα που δεν έχουν τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

– Συνεχίζεται η κατάσβεση στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»

Μικρές εστίες φωτιάς εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Ακτή Ξαβερίου, ενώ η κλίση του από το άδειασμα των νερών της πυρόσβεσης έχει μειωθεί αισθητά στις 2 μοίρες.

Η φωτιά έχει περιοριστεί αρκετά, ενώ ο καπνός είναι αισθητά λιγότερος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Στο πλοίο εκδηλώθηκε φωτιά στο τρίτο γκαράζ του ενώ κατευθυνόταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης για τα Χανιά κοντά στη νησίδα του Αγ. Γεωργίου. Επέστρεψε άμεσα στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες και το μεγαλύτερο μέρος από το πλήρωμα.

Σημειώνεται ότι το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: NewsNEWS ΕΛΛΑΔΑNEWS ΣΗΜΕΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕλλάδαΕΛΛΑΔΑ 2018ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

12/02/2026 | 23:45
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ κατά ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα – Τι γράφουν τα διεθνή μέσα για τους νέους περιορισμούς και την ενεργειακή σύγκρουση

11/02/2026 | 21:00
Featured

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Η ατζέντα, τα «αγκάθια» και οι «κόκκινες γραμμές»

11/02/2026 | 09:13
Featured

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: «Δεν μπορούσαμε να μη στηρίξουμε την Ουκρανία – Επιθυμούμε την αποκατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία»

10/02/2026 | 18:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΕΦΚΑ- EFKA: Τελευταία μέρα πληρωμής για τις εισφορές Ιουλίου 2018


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Συναγερμός για την κακοκαιρία – Πορτοκαλί προειδοποίηση, θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες: Τι πρέπει να κάνουν τώρα οι πολίτες

    151 shares
    Share 60 Tweet 38
  • Πολιτικός σεισμός: Άγκυρα, ΠΑΣΟΚ, Ντε Γκρες και οι σκιές στον διάλογο Αθήνας–Άγκυρας

    87 shares
    Share 35 Tweet 22
  • ΦΡΕΣΚΑ ΝΕΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: Αυξήσεις 2,4% σε 10 ειδικές παροχές – Ποιοι κερδίζουν, ποιοι κινδυνεύουν με μειώσεις

    84 shares
    Share 34 Tweet 21
  • ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΣΔΕ 2026: Ανοίγει μετά τον Μάιο – Αλλαγές στην αίτηση και πληρωμές ΕΛΓΑ–ΟΠΕΚΕΠΕ τις επόμενες 20 μέρες

    79 shares
    Share 32 Tweet 20
  • ΑΣΕΠ 2026: 3.974 προσλήψεις σε Δήμους και Νοσοκομεία – Οδηγός με 7 SOS για σωστή αίτηση

    75 shares
    Share 30 Tweet 19
  • ΝΕΑ ΟΠΕΚΑ – Έκτακτο Επίδομα Πάσχα 2026: Πληρωμές 27 Φεβρουαρίου, ποιοι κερδίζουν έως 250€ και πότε φαίνονται στα ΑΤΜ

    74 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Πρωτιά τηλεθέασης της ΕΡΤ

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch