Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Νίκος Παπανδρέου: Τον Γιώργο τον έφαγαν διαπλοκή, τράπεζες,το μισό ΠΑΣΟΚ και αυτοί που θα έσκιζαν Μνημόνια

TechTeam από TechTeam
10/04/2021 00:09
Ενημερώθηκε: 10/04/2021 01:08:30
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 και δίνοντας συνέχεια στις προχθεσινές αναφορές του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος τού ζήτησε να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο για να «πάρουν το κόμμα από τον Γιώργο», ο Νίκος Παπανδρέου αναφέρθηκε στα όσα είχαν συμβεί λίγο πριν από τις εκλογές του 2012.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, αποκάλυψε ότι «ναι, μου είπε ο Βενιζέλος “ψήφισε το μεσοπρόθεσμο, να του πάρουμε (του Γιώργου) το κόμμα”. Με πιλάτευαν από το πρωί για να αλλάξω γνώμη».

O Ν. Παπανδρέου σχολίασε περιστατικό που συνέβη το 2011, όταν άνθρωπος κοντά στον Βενιζέλο πλησίασε στη Βουλή τον τότε αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και του είπε «είσαι παρελθόν», αλλά και το ότι η νυν ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή, ζήτησε από τον τότε πρωθυπουργό να παραιτηθεί για να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

«Έτσι είναι. Τρεις γυναίκες, και οι Αποστολάκη-Κεφαλίδου», απάντησε χαρακτηριστικά σε σχετική ερώτηση.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους λόγους που κάποιοι εντός ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, εκτίμησε ότι γινόταν ένα παιχνίδι εξουσίας.

«Χάλαγε το σύστημα εξουσίας που υπήρχε τότε… Ψυχάρη, Λαμπράκη, τη διαπλοκή… Δεν έπαιζε αυτό το παιχνίδι. Αυτό ήταν όλο. Ούτε έκανε καλή επικοινωνία ούτε έδωσε μεγάλα δάνεια. Από τα πρώτα δάνεια που δόθηκαν (99 εκατ.) ήταν στο συγκρότημα Λαμπράκη. Με το καλημέρα. Είναι αρκετό να σε ρίξει ένας Ψυχάρης; Όχι. Είναι αρκετό να σε ρίξει ένας Ψυχάρης μαζί με τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το μισό ΠΑΣΟΚ; Είναι», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Διέδιδαν ψέματα για να πλήξουν την οικογένεια

Παράλληλα, ο Νίκος Παπανδρέου έκανε λόγο για ψέματα που διαδίδονταν προκειμένου να πληγεί η οικογένειά του, με στόχο την «αποπαπανδρεοποίηση του ΠΑΣΟΚ» και έφερε ως παράδειγμα το «ο Γιώργος, προδότης, υπέγραψε ψεύτικα στοιχεία κι ανέβασε το έλλειμμα» και το «η Μαργαρίτα Παπανδρέου έχει 550 εκατ. στο εξωτερικό», τα οποία, όπως είπε, ήταν ψέματα.

«Όταν η Μαργαρίτα έμπαινε στον Σκλαβενίτη στην Κόρινθο να ψωνίσει, την κοίταζαν περίεργα, γιατί έλεγαν “έχεις 550” και, λέω εγώ, θα πήγαινε στο σούπερ μάρκετ με το καροτσάκι να αγοράσει το πιο φθηνό, αν είχε 550;», σχολίασε ο Νίκος Παπανδρέου.

«Βολεύτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ»

Σε ό,τι αφορά στελέχη που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Παπανδρέου εξέφρασε την πικρία του, λέγοντας ότι κανείς δεν βγήκε τότε να πει ότι αυτά ήταν ψέματα. «Μια χαρά βολεύτηκαν, πήγαν ΣΥΡΙΖΑ, δεν βγήκαν τότε να στηρίξουν», είπε, ενώ διευκρίνισε ότι δεν βάζει σε αυτό το τσουβάλι τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Αναφορικά με την πολιτική που εφάρμοσε ο Γιώργος Παπανδρέου, εκτίμησε ότι στην προσπάθειά του να μη δώσει τροφή για σχόλιο περί οικογενειοκρατίας, «ήταν πιο σκληρός με μας, παρά με τους άλλους» και υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν είχε τότε κάποια πολιτική συνεργασία μαζί του. «Απλώς, τράβαγα τα μαλλιά μου με αυτά που θεωρούσα λάθη, με τη φορολογική πολιτική. Είχα πει τότε ότι 40% στο μηδέν εισόδημα είναι μηδέν φόρος. Δεν μπορείς να βάζεις ψηλά τον φόρο, όπως έκανε το συριζαίικο, και να περιμένεις να έχεις και έσοδα. Απλά πράγματα», είπε.

Απαντώντας αναφορικά με το αν ο ίδιος είχε κόντρα με τους συνεργάτες τού Γιώργου Παπανδρέου, σημείωσε: «Εχω τσακωθεί με όλους. Με τον πατέρα μου έχω τσακωθεί, με όλους… Διαφωνούσα με τη διαγραφή, μου φαινόταν παλαιοκομμουνιστικό κατά κάποιον τρόπο. Αυτή η έννοια της διαγραφής, τι είναι αυτό το πράγμα;».

Παράλληλα, έκανε λόγο και για τα θετικά της διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας ότι «όλα αυτά τα ψηφιακά που χειροκροτούμε, και καλά κάνουμε, ξεκίνησαν από την τότε προσπάθεια. Ξέρουμε για πρώτη φορά πόσα μολύβια αγοράζει το υπουργείο. Αυτό ο Γιώργος το έβαλε σαν ρήτρα στο ΔΝΤ, γιατί πίστευε ότι οι επόμενες κυβερνήσεις θα το κόψουν, κι έγινε προσπάθεια να το κόψουν γιατί δεν βολεύει ποιανού ξαδέλφη έχει προσληφθεί στο Δημόσιο».

Τέλος, υπογράμμισε ότι την περίοδο διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου δεν δούλεψε καλά το επικοινωνιακό κομμάτι, ώστε να πιστωθεί την επιτυχία των πρωτοβουλιών ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν πέρασε στην κοινωνία, γιατί, όταν τρέχεις να σώσεις τη χώρα, δεν προλαβαίνεις να το επικοινωνήσεις και φυσικά δεν υπήρχε ομάδα να τα επικοινωνήσει. Η πολιτική τότε ήταν να φύγει ο Γιώργος. Να πούμε την αλήθεια. Οπότε ποιος θα θέλει να πει τα καλά; Όλη η ΝΔ, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ συν το μισό ΠΑΣΟΚ εναντίον του Γιώργου, συν η μισή διεθνής κοινότητα, συν οι τράπεζες. Αυτοί που έλεγαν θα σκίσουμε το μνημόνιο, οι δύο επόμενοι, δεν το έσκισαν αλλά το υπέγραψαν», επισήμανε ο Νίκος Παπανδρέου.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

11/09/2025 | 23:45
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/09/2025 | 23:55
Featured

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο 59χρονος γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Απόστολος Βεσυρόπουλος

21/08/2025 | 15:30
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Ή Προσευχή του Αγίου Ιούδα Θαδδαίου – Πως γίνεται

21/08/2025 | 08:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

AstraZeneca: Νέο πρόβλημα με τις παραδόσεις εμβολίων


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ: Ευλογιά προβάτων στη Θεσσαλία: 1.200 κοπάδια σε κίνδυνο – Χάθηκαν ήδη πάνω από 30.000 ζώα

    293 shares
    Share 117 Tweet 73
  • Σεισμοί σε «κόκκινο συναγερμό για Κρήτη, Θεσσαλία, Κεφαλονιά – Τα 5 ρήγματα : Τι λένε Έλληνες και ξένοι σεισμολόγοι για την Ελλάδα

    392 shares
    Share 157 Tweet 98
  • Τραγωδία στην Ολυμπία Οδό: 1 χλμ. ανάποδη πορεία, 2 νεκροί — τι είπαν  το tilegrafimanews.gr αυτόπτες μάρτυρες 

    156 shares
    Share 62 Tweet 39
  • ΤΡΟΧΑΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ο πατέρας της 19χρονης Κάτιας ξεσπά για το τροχαίο – «Έδωσαν σε ένα παιδί αυτοκίνητο 2.000 κυβικών»

    163 shares
    Share 65 Tweet 41
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΣΕΠ: 3.280 νέες θέσεις σε δήμους και παιδικούς σταθμούς – Ποιες ειδικότητες ζητούνται, πότε λήγουν οι αιτήσεις

    116 shares
    Share 46 Tweet 29
  • ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: 467 εκατ. ευρώ για τις αυξήσεις του 2026 – Τι σημαίνουν 20, 35 και 70€ τον μήνα για τους συνταξιούχους

    113 shares
    Share 45 Tweet 28
  • ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ: Πληρωμές 450 εκατ. € σε 600.000 αγρότες: Νωρίτερα τα βιολογικά, έως Οκτώβριο ενιαία – συνδεδεμένες – σπάνιες φυλές

    113 shares
    Share 45 Tweet 28
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us – Ποιοι είμαστε
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων – Πολιτική Cookies
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch