Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Εγκαίνια Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος

Newsroom από Newsroom
09/05/2019 09:25
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Εγκαινιάστηκε η Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος που λειτουργεί ήδη στη Β΄ Νεογνολογική Κλινική του ΑΠΘ στο νοσοκομείου Παπαγεωργίου, εξασφαλίζοντας την καλύτερη τροφή για τα βρέφη χάρη στη δωρεά μητέρων που έχουν περίσσευμα γάλακτος.

Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος, η οποία δημιουργήθηκε σε κατάλληλους χώρους και υποδομές, με την στήριξη της Διοίκησης του Νοσοκομείου, και εξοπλίστηκε με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η δημιουργία της ήταν απολύτως απαραίτητη, καθώς έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό, δεδομένου ότι η μοναδική Τράπεζα Γάλακτος για δότριες μητέρες λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα στην Αθήνα και δεν επαρκεί για τις ανάγκες όλης της χώρας. Στην Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος, που είναι πιστοποιημένη με τo σύστημα ποιότητας κατά το πρότυπο EN 15224:2016, και λειτουργεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Τραπεζών Μητρικού Γάλακτος, έχουν γίνει επιτυχώς δύο παστεριώσεις γάλακτος. Η προσφορά της Τράπεζας γίνεται καθημερινά γνωστή και το ενδιαφέρον από μητέρες δωρήτριες οι οποίες θηλάζουν και έχουν περίσσευμα γάλακτος συνεχώς μεγαλώνει.

Με αφορμή τα εγκαίνια της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου προς τιμήν του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τη χορηγία στη Νεογνολογική Κλινική με σκοπό την ανακαίνιση του εξοπλισμού και τη δημιουργία της Τράπεζας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου Βασίλης Παπάς, τόνισε την μεγάλη σημασία της λειτουργίας της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος και ευχαρίστησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την προσφορά του.

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου υποστηρίζει τη μητρότητα και παρέχει συμβουλευτική στήριξη στις γυναίκες πριν και μετά τον τοκετό αλλά και στην περίοδο του θηλασμού, με αποτέλεσμα το 80% των γυναικών που γεννούν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου να καταφέρνουν να θηλάσουν, επισήμανε ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και Διευθυντής της Α΄ Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής ΑΠΘ, Γρηγόριος Γκριμπίζης.

«Χωρίς την χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος δεν θα ήταν δυνατή η δημιουργία της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος στο Νοσοκομείο μας. Έχουμε τη χαρά να φροντίζουμε 1.500-1.600 φυσιολογικά νεογέννητα ανά έτος, που γεννιούνται στο Νοσοκομείο μας, αλλά και το επίπονο έργο να νοσηλεύουμε 600-700 νεογνά ανά έτος με σοβαρά καρδιοαναπνευστικά, νευρολογικά κλπ προβλήματα, συχνά απειλητικά για τη ζωή τους. Τα 60-70 έχουν πολύ χαμηλό βάρος γέννησης (<1.500 γραμμάρια) και τα περισσότερα (85%) επιβιώνουν μετά από παρατεταμένη και ακριβή νοσηλεία. Με δεδομένο ότι το μητρικό γάλα είναι η καλύτερη τροφή, το Νοσοκομείο είχε βάλει στόχο να εξασφαλίσει την διάθεση μητρικού γάλακτος μέσα από την δημιουργία Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος.

Η ανανέωση του εξοπλισμού που επετεύχθη χάρη στην δωρεά, ανέδειξε περαιτέρω τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, και δεδομένης της άριστης κτιριακής υποδομής, προσφέρει υψηλού επιπέδου πρόληψη και νοσηλεία στον ευαίσθητο πληθυσμό των νεογνών.

Η ενίσχυση με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας συνέβαλε στην καλύτερη διαχείριση των δύσκολων προβλημάτων που παρουσιάζουν τα πολύ χαμηλού βάρους και εξαιρετικά πρόωρα νεογνά αλλά και τα τελειόμηνα νεογνά υψηλού κινδύνου με αποτέλεσμα ελάττωση της νοσηρότητας και του χρόνου παραμονής στην Κλινική», τόνισε η καθηγήτρια ΑΠΘ και διευθύντρια της Νεογνολογικής Κλινικής, Βασιλική Σούμπαση – Γρίβα.

Παράλληλα, επισήμανε, ότι “στις τράπεζες μητρικού γάλακτος, που επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στην παροχή γάλακτος σε νεογνά υψηλού κινδύνου που νοσηλεύονται σε νεογνικές μονάδες, το γάλα δωρίζεται από μητέρες οι οποίες θηλάζουν κι έχουν περίσσευμα γάλακτος και κατ’ επέκταση περίσσευμα αγάπης. Το μητρικό γάλα είναι πλούσιο σε βιολογικούς παράγοντες, μοναδικούς για τη στήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, που αποτελούν ασπίδα προστασίας απέναντι σε επιπλοκές κατά τη νοσηλεία των προώρων. Με το μητρικό γάλα έχουν λιγότερες λοιμώξεις, λιγότερα προβλήματα σίτισης, λιγότερα επεισόδια νεκρωτικής εντεροκολίτιδας, μικρότερο χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο και καλύτερη νευροαναπτυξιακή εξέλιξη».

newsbeast.gr

Ετικέτες: βρεφοςεγκαίνιαθεσσαλονίκημητέραμωρόΝοσοκομείο Παπαγεωργίου

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Οργή για το μωρό που κλείδωσαν οι γονείς στο μπαλκόνι – Σπαρακτικό βίντεο με το κλάμα του 11 μηνών βρέφους

17/06/2025 | 16:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Θεσσαλονίκη: Δύο περιστατικά ανηλίκων με επιθέσεις σε συνομηλίκους σε Θέρμη και Αριστοτέλους

15/06/2025 | 21:00
Featured

Θεσσαλονίκη: Τούρκοι μαφιόζοι πυροβόλησαν πράκτορες της ΕΥΠ στη Θέρμη – Έξι συλλύψεις

28/05/2025 | 14:20
ΔΙΕΘΝΗ

Μητέρα πλήρωσε εκτελεστή να πνίξει τη 12χρονη κόρη της και εκείνος έσωσε το παιδί

24/05/2025 | 19:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τουρκία: Ο Ερντογάν: Μιλά για «αυξανόμενες προσπάθειες παραβίασης των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός 3 Ρίχτερ στη Ναύπακτο: Διεθνείς αναλυτές είχαν προειδοποιήσει – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «κόκκινο» συναγερμό

    790 shares
    Share 316 Tweet 198
  • Η Γερουσία δίνει στον Τραμπ το δικαίωμα να διατάξει νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν χωρίς άδεια του Κογκρέσου

    418 shares
    Share 167 Tweet 105
  • Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης, Μπουκώρος για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Δεκτές από τον πρωθυπουργό οι παραιτήσεις

    378 shares
    Share 151 Tweet 95
  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και μπουρίνια από το απόγευμα

    363 shares
    Share 145 Tweet 91
  • Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές με ανέμους 7 μποφόρ – Πτώση της θερμοκρασίας

    352 shares
    Share 141 Tweet 88
  • Σβήνουν χρέη δεκαετίας προς τον ΕΦΚΑ – Αλλάζουν όλα στις παραγραφές, έρχονται νέες ρυθμίσεις με περισσότερες δόσεις

    346 shares
    Share 138 Tweet 87
  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    1184 shares
    Share 474 Tweet 296
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch