Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ο Δανέλλης από το Ποτάμι η 151η ψήφος

TechTeam από TechTeam
14/01/2019 11:32
Ενημερώθηκε: 14/01/2019 12:54:21
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει σίγουρος για τις 151 ψήφους το βράδυ της Τετάρτης, στην ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης. Και δεν έχει άδικο.

Έχοντας εξασφαλίσει από καιρό τη θετική ψήφο της πάλαι ποτέ «γαλάζιας» Κατερίνας Παπακώστα (την οποία «εξασφάλισε» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στον τελευταίο ανασχηματισμό), έχοντας ακόμη «απαγάγει» 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ (οι 2 εκ των οποίων είναι μέλη της κυβέρνησης: η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης), μπορεί να είναι σίγουρος και για την κρίσιμη ψήφο του «κυρίου 151», που δεν είναι άλλος από τον βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη.

Η θέση του Ποταμιού, φυσικά, είναι διαφορετική.

Το Ποτάμι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, έστω κι αν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, που είναι ο λόγος ο οποίος οδήγησε στην άρση της εμπιστοσύνης του Πάνου Καμμένου και των λίγων πιστών ακόμα στον αρχηγό στελεχών του.

Τη θέση του Ποταμιού, μάλιστα, υπενθύμισε χθες ξανά ο Σταύρος Θεοδωράκης. Αλλά ο Σπύρος Δανέλλης είχε δείξει τις προθέσεις του από νωρίς.

Στην αρχή δήλωνε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να αποσυνδεθεί από την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ότι το Ποτάμι πρέπει να την ψηφίσει. Για εθνικούς λόγους βεβαίως. Μετά προειδοποίησε ότι «θα παραιτηθεί αν το Ποτάμι δεν ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών», εξηγώντας ότι «αν δεν κρατήσουμε τις αρχές μας και αναθεωρήσουμε τη στάση μας, δεν θα μας βγει σε καλό».

Και μετά έκανε το μεγάλο βήμα. Αυτό που περίμενε με αγωνία ο Αλέξης Τσίπρας. Ανακοίνωσε -ραδιοφωνικώς- ότι θα δώσει και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει να φέρει στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Η άποψη του Ποταμιού είναι ότι ψηφίζουμε τη συμφωνία αλλά δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης.

Η δική μου προσωπική άποψη εδώ και μήνες, όταν εμφανίστηκε ως πιθανότητα να μην υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία για να φέρει τη Συμφωνία προς κύρωση, είναι ότι είναι συνεπές σε όσους θεωρούν ότι είναι εθνικά προς το συμφέρον μας να έρθει η συμφωνία στη Βουλή, να στηρίξεις την κυβέρνηση, για να υπάρχει κυβέρνηση που θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή. Είναι ανορθόδοξη αυτή η σκέψη, είναι όμως συνεπής με τη συνείδηση».

Μετά από αυτή τη δήλωση του Σπύρου Δανέλλη ο Αλέξης Τσίπρας (αν δεν τη γνώριζε ήδη από πριν, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι, ερμηνεύοντας την πεποίθηση από καιρού της Κουμουνδούρου ότι η κυβέρνηση διαθέτει την πλειοψηφία και για τις δύο ψηφοφορίες) ήξερε ότι μπορούσε να προχωρήσει στο «συναινετικό διαζύγιο» με τον Πάνο Καμμένο, χωρίς να κινδυνεύει ούτε να χάσει τη δεδηλωμένη, ούτε να χάσει τη ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Γι’ αυτό, άλλωστε, και οι πληροφορίες λένε ότι στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου δεν υπήρχε ένταση.

Ο πρωθυπουργός ήξερε ότι διέθετε τους βουλευτές που χρειαζόταν και μπορούσε χωρίς καμία θλίψη να αποχωριστεί τον κυβερνητικό του εταίρο. Και ο Πάνος Καμμένος μπορούσε να προχωρήσει στην παραίτησή του, σώζοντας τα προσχήματα και διαφυλάσσοντας την προσωπική του αξιοπρέπεια. Τους βουλευτές του και τους υπουργούς του ήξερε ότι τους είχε χάσει εδώ και καιρό. Ορισμένοι -όπως η Έλενα Κουντουρά- δεν του έβγαιναν καν στο τηλέφωνο, ή για να τον αποφύγουν, έφευγαν στη μακρινή Κίνα, όπως ο Βασίλης Κόκκαλης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο τι θα κάνει ο Σταύρος Θεοδωράκης με τον Σπύρο Δανέλλη. Θα τον διαγράψει; Στον κόσμο του Ποταμιού οι διαγραφές είναι politically incorrect και σε μια τέτοια περίπτωση, μάλλον χάρη θα κάνει στον Σπύρο Δανέλλη. Θεωρείται περίπου βέβαιο ότι ο βουλευτής Ηρακλείου θα βρει τη θέση που επιθυμεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Σε κάθε περίπτωση, ο Σταύρος Θεοδωράκης βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο να μη διαθέτει ούτε καν Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή, αφού δύο βουλευτές του έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας -ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Γιώργος Αμυράς- ενώ ο Δανέλλης προσμετράται ήδη στη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοντά στον Σταύρο Θεοδωράκη έχουν μείνει μόνο ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Σπύρος Λυκούδης. Βίοι παράλληλοι με τους ΑΝΕΛ.

Για τον Σπύρο Δανέλλη η «μετακόμιση» στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί πρόβλημα. Άλλωστε, έχει καταγράψει ρεκόρ μετακινήσεων. Την περίοδο 1996-2000 ήταν βουλευτής με τον Συνασπισμό της Αριστεράς. Το 2009 εξελέγη ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μόλις ολοκλήρωσε τη θητεία του, το 2015, πολιτεύθηκε και εξελέγη βουλευτής με το Ποτάμι. Τώρα έκανε το επόμενο βήμα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Για τη συνείδησή του βεβαίως. Αλλά βέβαια, με το Ποτάμι να καταγράφει ποσοστά πιο κάτω και από την Ένωση Κεντρώων, δύσκολα θα μπορούσε να επανεκλεγεί.

Χθες το βράδυ ο Σπύρος Δανέλλης ήταν από τους πρώτους που έδωσαν τον «παρών» στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μουσικής για τη Συμφωνία των Πρεσπών…iefimerida.gr

Ετικέτες: ΝΕΑΠΟΤΑΜΙ ΠΡΕΣΠΕΣ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Λιβύη και Τουρκία υπέγραψαν μνημόνιο για σεισμικές έρευνες σε 4 θαλάσσιες περιοχές

25/06/2025 | 19:37
Featured

Καιρός: «Μίνι καύσωνας» έως και την Παρασκευή – Πού και πότε η θερμοκρασία θα ξεπεράσει ακόμη και τους 40 βαθμούς

25/06/2025 | 06:00
Featured

Το Ισραήλ λέει ότι αποτράπηκε ιρανική επίθεση κατά υπηκόων του στην Κύπρο – Το σχέδιο θα υλοποιούσαν οι Φρουροί της Επανάστασης

21/06/2025 | 21:31
Featured

LIVE: Πολιτική «έκρηξη» στη Βουλή για τα Τέμπη – Συμμαχίες σοκ, 14 κάλπες και το σενάριο εσχάτης προδοσίας

18/06/2025 | 11:08
Load More
Επόμενο Άρθρο

Πτωτικές τάσεις κατά την εκκίνηση του Χρηματιστήριου Αθηνών


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    1094 shares
    Share 438 Tweet 274
  • Σεισμός 3 Ρίχτερ στη Ναύπακτο: Διεθνείς αναλυτές είχαν προειδοποιήσει – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «κόκκινο» συναγερμό

    387 shares
    Share 155 Tweet 97
  • Καιρός σήμερα: Καύσωνας και από το μεσημέρι τοπικές βροχές

    379 shares
    Share 152 Tweet 95
  • Ιεροσόλυμα σε σταυροδρόμι: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων υπό πίεση – Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τα ακίνητα και η αφανής μάχη επιρροής

    345 shares
    Share 138 Tweet 86
  • Αυστηρό μήνυμα από Βρυξέλλες σε Λιβύη: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες

    315 shares
    Share 126 Tweet 79
  • ΠΡΟΣΟΧΗ στα παιδιά με ποδήλατο: Τραγωδία στο Μενίδι με 9χρονη – Μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ

    248 shares
    Share 99 Tweet 62
  • 30 δισ. δολάρια και νέα πυρηνική συμφωνία στο τραπέζι: Μυστικές συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν φέρνουν ανατροπή στη Μέση Ανατολή

    233 shares
    Share 93 Tweet 58
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch