Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Οι δυο Αλβανοί που σκότωσαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Newsroom από Newsroom
01/11/2017 19:20
Ενημερώθηκε: 01/11/2017 20:12:19
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ: Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο ξετύλιξαν το κουβάρι της εν ψυχρώ δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που διαπράχθηκε πριν από περίπου 20 ημέρες στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας Ως δράστης της δολοφονίας έχει συλληφθεί ένας 32χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε αποδράσει από τις Φυλακές Κασσάνδρας, παραβιάζοντας που είχε λάβει από το σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ αναζητείται ο συνεργός του που έχει διαφύγει.

Οι ηθικοί αυτουργοί παρήγγειλαν στους φυσικούς αυτουργούς να εκφοβίσουν και να αποσπάσουν στοιχεία με την υπόθεση για την οποία κρατούνταν στη φυλακή.

Ειδικότερα, οι Αλβανοί εκβίαζαν μέσω του Ζαφειρόπουλου να λάβουν 5 εκατομμύρια ευρώ από τον Α. Φλώρο της Energa, τον οποίο εκπροσωπούσε ο δολοφονηθείς δικηγόρος, ενώ μάλιστα απαιτούσαν να τους δώσει και τη διεύθυνσή του.

«Ρίξτε του μία στα πόδια για να μας δώσει ο Φλώρος 5 εκατ. ευρώ»

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά πέντε Αλβανοί. Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί, έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης, έχουν κατηγορηθεί από κοινού για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Όπως είπε ο 32χρονος δολοφόνος, οι τρεις ηθικοί αυτουργοί, με τους οποίους είχαν γνωριστεί στη φυλακή, τού ζήτησαν να προειδοποιήσει τον Ζαφειρόπουλο. Αυτοί κατά τον δολοφόνο είχαν λάβει εντολή να σκοτώσουν τον δικηγόρο του Δημοσίου στην υπόθεση της Energa, Γιώργο Αντωνόπουλο, στην Παλαιά Πεντέλη, τον Νοέμβριο του 2014.

Πέρυσι, οι δύο από τους τρεις ηθικούς αυτουργούς είχαν ισχυριστεί ότι ο Φλώρος τούς είχε υποσχεθεί 100.000 ευρώ για να σκοτώσουν τον Αντωνόπουλο.

Οι ίδιοι, που είχαν συνυπηρετήσει στις φυλακές με τους δύο δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου, τούς είπαν να πάνε στον δικηγόρο του Φλώρου (σσ. Ζαφειρόπουλο), τάζοντάς τους μάλιστα 20.000 ευρώ. Τού είπαν μάλιστα να του «ρίξουν μία στα πόδια για να μας δώσει ο Φλώρος 5 εκατομμύρια».

Οι ηθικοί αυτουργοί είχαν προηγουμένοως στείλει μήνυμα στον Φλώρο ότι δεν θέλουν 100.000 ευρώ, αλλά 5 εκατομμύρια, αλλιώς θα πείραζαν εκείνον και την οικογένειά του.

Οι δύο Αλβανοί δολοφόνοι του Ζαφειρόπουλου επρόκειτο να λάβουν 20.000 ευρώ και πήραν τα 3.000 ως προκαταβολή, τα ο οποία φέρεται να τα έδωσε μία γυναίκα.

Κρύφτηκε σε καταυλισμό Ρομά για να διαφύγει της σύλληψης

Ο 32χρονος εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά στην Πάτρα, όπου είχε καταφύγει για να αποφύγει τη σύλληψη, ενώ αναζητούσε τρόπους να διαφύγει στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στη Γερμανία.

Στο πλαίσιο των ερευνών η ΕΛΑΣ είχε συγκροτήσει ειδική επιχειρησιακή ομάδα για τον εντοπισμό των φυσικών αυτουργών και έτσι κατάφεραν να συλλάβουν τον 32χρονο στον τσιγγάνικο καταυλισμό.

Ο δράστης συνελήφθη ομολόγησε την πράξη του, τονίζοντας ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον δικηγόρο, αλλά απλώς να τον εκφοβίσει.

Πώς ταυτοποίησαν τους δολοφόνους

Οι άνδρες της Σήμανσης είχαν παλιές τους φωτογραφίες και δεν μπορούσαν να τους εντοπίσουν και να τους ταυτοποιήσουν. Η… τεχνολογία όμως φαίνεται ότι πρόδωσε τους δύο δράστες, καθώς οι δύο Αλβανοί είχαν μεν πλαστά προφίλ στο Facebook, αλλά με κανονικές τους φωτογραφίες.

Το όπλο του εγκλήματος δεν βρέθηκε στην έρευνα που πραγματοποίησε η αστυνομία στο διαμέρισμα της Καλλιθέας στις 29 Οκτωβρίου, ωστόσο από την εξέταση της βολίδας, προκύπτει ότι το ίδιο όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε συμπλοκή στης 19 Σεπτεμβρίου στην ίδια περιοχή με αφορμή μία γυναίκα.

[irp posts=”157713″ name=”Ζαφειρόπουλος: Ομολόγησε ο δολοφόνος”]

Μεταξύ άλλων στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα πιστόλι με γεμιστήρα και 10 φυσίγγια,
πολεμικό τυφέκιο, με γεμιστήρα και 30 φυσίγγια,
118 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
3 γεμιστήρες διαφόρων όπλων,
χειροβομβίδα,
2 πλήρεις αστυνομικές στολές, εκρηκτική ύλη, πυροκροτητής κλπ. αντικείμενα.

Όπως προέκυψε, οι δράστες διέμεναν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα μέχρι και τη διάπραξη του εγκλήματος, οπότε αναγκάστηκαν να διαφύγουν, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Στο ίδιο διαμέρισμα συνελήφθη ένας ακόμη Αλβανός για τον οποίο, όμως, δεν προέκυψαν στοιχεία για εμπλοκή του στη δολοφονία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, το πρωί της 12 Οκτώβριου, άγνωστος άνδρας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 52χρονο δικηγόρο και ζήτησε συνάντηση για το απόγευμα της ίδιας ημέρας, επικαλούμενος ότι πρόκειται να συζητήσουν για ποινική υπόθεση.

Την 18:45΄ ώρα, οι δυο δράστες πήγαν στο δικηγορικό γραφείο και αρχικά ζήτησαν από τον δικηγόρο και ένα συνεργάτη του, επίσης δικηγόρο, την ανάληψη υπεράσπισης συγγενικού τους προσώπου, που κρατείτο για απροσδιόριστο λόγο στη Γ.Α.Δ.Α.

Σε μεταγενέστερο χρόνο ένας από τους δράστες βγήκε από το γραφείο με το πρόσχημα να φέρει από το αυτοκίνητο χρήματα για προκαταβολή και επανήλθε μετά τη πάροδο λίγων λεπτών.

Κατά την πρόοδο της συζήτησης, χωρίς να παρέχουν περισσότερα στοιχεία για το άτομο την υπεράσπιση του οποίου επιθυμούσαν να αναθέσουν στο δικηγορικό γραφείο, απροειδοποίητα, εμφάνισαν πιστόλια, με τα οποία απείλησαν και ακινητοποίησαν τους δυο δικηγόρους.

Στη συνέχεια, αφού προηγουμένως τους αφαίρεσαν τα χρήματα που είχαν επάνω τους, τους απομόνωσαν σε διαφορετικά γραφεία, όπου ένας από τους δράστες πυροβόλησε τον 52χρονο δικηγόρο μία φορά στη θωρακική χώρα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, η ανάλυση του τόπου του εγκλήματος, η επιλογή και η κατόπτευση του χώρου, καθώς ο πυροβολισμός από κοντινή απόσταση παραπέμπουν σε κατά παραγγελία δολοφονία και όχι στην εκδοχή της ληστείας ως κίνητρο.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ιχνηλατήσουν το εγκληματικό προφίλ των δραστών. Οι ηθικοί αυτουργοί παρήγγειλαν στους φυσικούς αυτουργούς να εκφοβίσουν και να αποσπάσουν στοιχεία με την υπόθεση για την οποία κρατούνταν στις Φυλακές και ο δολοφονηθείς δικηγόρος είχε αναλάβει την εκπροσώπηση ενός εκ των κατηγορουμένων, γράφει το protothema.gr.

https://youtu.be/B46FJchh5g8

Ετικέτες: αστυνομίαΜΙΧΑΛΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣμιχάλης ζαφειρόπουλος δολοφονίαΝΕΑ
Προηγούμενο Άρθρο

ΟΓΑ-OGA: Προθεσμίες για τις αιτήσεις- Επίδομα για τις αγρότισσες

Επόμενο Άρθρο

Αδήλωτα εισοδήματα: Ερχεται μικρή παράταση – Τελευταίες ειδήσεις τώρα

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Νεκρός από πυροβολισμούς άνδρας μέσα σε αυτοκίνητο σε πυλωτή στην Καλλιθέα

19/04/2025 | 03:40
Featured

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την έκρηξη στα γραφεία της Hellenic Train

12/04/2025 | 08:00
Featured

Στην αντεπίθεση η Κίνα – 84% δασμοί σε αμερικανικά αγαθά από την Πέμπτη

09/04/2025 | 15:45
HOT NEWS

Ουκρανία: Έρχεται σφοδρή σύγκρουση Πούτιν, Τραμπ, Ζελέσνκι για τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης;

09/04/2025 | 13:00
Featured

Μαρινάκης για Τέμπη και πυρόσφαιρα: Οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης της αλήθειας

07/04/2025 | 15:20
Featured

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Αναξιόπιστο το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για την πυρόσφαιρα στα Τέμπη – Ξένα πανεπιστήμια διαψεύδουν συμμετοχή

07/04/2025 | 13:36
HOT NEWS

Τραμπ: Ο άνθρωπος που απομόνωσε τις ΗΠΑ και ξύπνησε τον υπόλοιπο πλανήτη – 170 χώρες απαντούν με εμπορικό πόλεμο

04/04/2025 | 11:22
Featured

Ραγδαίες εξελίξεις: Σε δίκη ο Μαρινάκης και η διοίκηση του Ολυμπιακού για εγκληματική οργάνωση – Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση

03/04/2025 | 12:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Αδήλωτα εισοδήματα: Ερχεται μικρή παράταση - Τελευταίες ειδήσεις τώρα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

    739 shares
    Share 296 Tweet 185
  • Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

    687 shares
    Share 275 Tweet 172
  • ΣΕΙΣΜΟΣ: Κωνσταντινούπολη σε Σεισμικό Κλοιό- 6,2 Ρίχτερ Ξυπνούν Φόβους για Επανάληψη του 1999

    518 shares
    Share 207 Tweet 130
  • Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

    329 shares
    Share 132 Tweet 82
  • Χαλάνδρι: Δολοφόνησαν τον Γιώργο Μοσχούρη έξω από ιατρικό κέντρο

    279 shares
    Share 112 Tweet 70
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ-Εξαγορά Πλασματικών Ετών για Επικουρικές Συντάξεις: Ποιοι Κερδίζουν Σύνταξη με 15ετία – Αναδρομικά και Αιτήσεις 2025

    205 shares
    Share 82 Tweet 51
  • Κοινωνικός Τουρισμός 2025–2026: Δωρεάν Διακοπές για 25.000 Συνταξιούχους και Αυξήσεις στα Επιδόματα Ανέργων – Δείτε Όλες τις Αιτήσεις

    162 shares
    Share 65 Tweet 41
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch