Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική Featured

Οικονόμου για ΑΠΘ: «Η λογική του “με το έτσι θέλω” και της ανομίας δεν χωράει στα ελληνικά πανεπιστήμια»

TechTeam από TechTeam
12/01/2022 13:11
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
52
SHARES
111
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 

Την εκκένωση της κατάληψης σε χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά από αστυνομική επιχείρηση το πρωί της Τετάρτης, σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Μία νέα κατάληψη στο ΑΠΘ που στεγαζόταν σε χώρο στο εργαστήριο τμήματος της Φαρμακευτικής Σχολής αποδίδεται και πάλι στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Η λογική του “με το έτσι θέλω”, της βίας & της ανομίας δεν χωράει πλέον στα ελληνικά πανεπιστήμια», αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε άλλη ανάρτησή του, ο κ. Οικονόμου τονίζει:

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει στο πλαίσιο της συντεταγμένης πολιτείας να αντιμετωπίζει όσους δεν σέβονται τις αδιαπραγμάτευτες αξίες της ελευθερίας & της ασφάλειας της ακαδημαϊκής λειτουργίας».

«Δεν υπάρχει άσυλο ανομίας», δήλωσε ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, για την αστυνομική επιχείρηση τερματισμού κατάληψης εργαστηριακού χώρου, η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

Όσα είπε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου

«Η ακαδημαϊκή ελευθερία, η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, προστατεύονται σε όλους τους χώρους του ΑΠΘ, έναντι οποιουδήποτε προσπαθεί να τις καταλύσει ή περιορίσει. Αυτός είναι ο νόμος και οι νόμοι της ελληνικής Πολιτείας εφαρμόζονται, γιατί ζούμε σε Κράτος Δικαίου, όπου τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες των μελών της πανεπιστημιακής μας κοινότητας είναι κατοχυρωμένα και αδιαπραγμάτευτα και προστατεύονται θεσμικά, όπως ισχύει για κάθε πολίτη σε όλη την ελληνική επικράτεια», δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ερωτηθείς τι οδήγησε στην επιχείρηση, ο πρύτανης του ΑΠΘ εξήγησε πως «έπειτα από τον τερματισμό μιας αυθαιρεσίας που διήρκεσε 34 χρόνια, οι κοσμήτορες της Σχολής Επιστημών Υγείας και της Σχολής Θετικών Επιστημών ενημερώθηκαν για την παρεμπόδιση της ερευνητικής και εκπαιδευτικής διαδικασίας από ομάδα αγνώστων, που κατέλαβε εργαστηριακό χώρο του Τμήματος Φαρμακευτικής, ο οποίος μάλιστα περιέχει πολλά ευαίσθητα όργανα μεγάλης αξίας καθώς και εύφλεκτο υλικό».

«Τα εργαστήρια του ΑΠΘ έχουν εξοπλιστεί με χρήματα των φορολογουμένων, ώστε τα ερευνητικά αποτελέσματα που παράγονται σε αυτά να διατίθενται προς όφελος της κοινωνίας και όχι για να στεγάζουν άτομα που επιθυμούν να επιβάλλουν ένα καθεστώς ομηρίας της βίας και αυθαιρεσίας μέσα στο πανεπιστήμιο», επισήμανε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

«Απόπειρες περιθωριακών στοιχείων, τα οποία με όχημα τη βία και έκνομες ενέργειες επιχειρούν να υπονομεύσουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου και τις σπουδές των νέων παιδιών, δεν είναι ανεκτές. Θυμίζω ότι στον χώρο της κατάληψης που υπήρχε επί 34 χρόνια σε κτίριο του Τμήματος Βιολογίας ξεκίνησε η υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου για τη Σχολή Θετικών Επιστημών, η δημιουργία μιας μεγάλης βιβλιοθήκης που θα εξυπηρετεί χιλιάδες φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές», τόνισε.

Τι συνέβη

Δεκαπέντε συλλήψεις έγιναν κατά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί σε ισόγειο χώρο εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ.

Toν χώρο κατέλαβαν αντιεξουσιαστές λίγα 24ωρα μετά την εκκένωση της κατάληψης στο «Στέκι στο Βιολογικό» η οποία κρατούσε για 34 χρόνια.

Πέταγαν πέτρες και τούβλα στους αστυνομικούς

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι καταληψίες προέβαλαν αντίσταση πετώντας πέτρες και τούβλα και «αδειάζοντας» τρεις πυροσβεστήρες πάνω στους αστυνομικούς, ενώ από το σημείο κατασχέθηκαν -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.- ξύλινα κοντάρια και δύο μοτορόλες, συσκευές που ήταν συντονισμένες στις συχνότητες της αστυνομίας.

Μετά το πέρας της επιχείρησης, η οποία έγινε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ο χώρος παραδόθηκε στις πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ.

Οι συλληφθέντες κρατούνται και αναμένεται να μεταχθούν στον εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Δήλωση για το θέμα έκανε νωρίτερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον Σκάι, είπε:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, απελευθέρωσαν το χώρο του τμήματος Χημείας που είχε καταληφθεί από άτομα του περιθωριακού χώρου. Είναι ένα θετικό παράδειγμα. Όπου και όταν υπάρχει αυτή η συνεργασία, υπάρχει ασφάλεια και άρα ελευθερία μέσα στο πανεπιστήμιο που είναι η προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του.

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, τόνισε πως «πρόκειται για απροκάλυπτη βία που καταδικάζεται απερίφραστα από όλους. Η Αστυνομία θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τους ενόχους, άρα θα πρέπει κανείς να εμβαθύνει με αφορμή αυτό το περιστατικό. Κάθε πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει σχέδιο ασφαλείας, το οποίο είναι ευθύνη της πρυτανικής αρχής, θα πρέπει να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος και κάμερες και συνεργασία με την Αστυνομία όταν χρειάζεται».

 

 

 

Ετικέτες: ΑΠΘΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΣχετικάΆρθρα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ : Τηλέφωνα ανά διεύθυνση- ΟΔΗΓΟΣ

26/06/2025 | 06:09
HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

26/06/2025 | 00:13
HOT NEWS

Alex Rasov

25/06/2025 | 23:45
HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

25/06/2025 | 22:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Μητσοτάκης από ΟΑΕΔ: 86.000 νέες θέσεις εργασίας το 2022


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Γιορτή σήμερα 26 Ιουνίου, εορτολόγιο: Όσιος Δαβίδ από τη Θεσσαλονίκη

    551 shares
    Share 220 Tweet 138
  • «Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν – «Ο Πούτιν μπορεί να έχει φιλοδοξίες και πέρα από την Ουκρανία»

    491 shares
    Share 196 Tweet 123
  • Σεισμός στην Τουρκία: Νέα τρομακτική πρόβλεψη για 7άρι από τον γνωστό καθηγητή

    473 shares
    Share 189 Tweet 118
  • Δεκάλεπτο τετ α τετ Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Χάγη – «Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε» είπε ο πρωθυπουργός για το ραντεβού Τραμπ με τον πρόεδρο της Τουρκίας

    399 shares
    Share 160 Tweet 100
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ: Αναδρομικά έως 8.459 ευρώ για 75.200 συνταξιούχους – Πληρωμές σε Απόστρατους, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ και Δημόσιο από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο

    337 shares
    Share 135 Tweet 84
  • Φορολογικές δηλώσεις 2025: Λήγουν στις 15 Ιουλίου – Πρόστιμα, παγίδες και τι να προσέξετε πριν την υποβολή

    302 shares
    Share 121 Tweet 76
  • Διπλωματικές πηγές για συμφωνία Λιβύης – Τουρκίας: «Δεν θα δεχθούμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων»

    292 shares
    Share 117 Tweet 73
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch