Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Στρατηγική επιλογή η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στη διαχείριση του τουρισμού

Newsroom από Newsroom
01/08/2024 11:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
57
SHARES
122
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συνεδρίασε χθες υπό την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού με βασικά θέματα τη σύσταση και λειτουργία των Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών (DMMOS) και το Εθνικό Παρατηρητήριο για τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη.

Στην εισήγησή της η Όλγα Κεφαλογιάννη επεσήμανε ότι «στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής μας για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των ελληνικών προορισμών, αποτελεί στρατηγική επιλογή μας η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στη διαχείριση της τουριστικής δραστηριότητας στη χώρα μας».

Οι παρεμβάσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία
Η υπουργός παρουσίασε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις παρεμβάσεις που στοχεύουν στην προστασία, την ανθεκτικότητα και την ανάδειξη των δυνατοτήτων των τουριστικών προορισμών.

Ειδικότερα για το Εθνικό Παρατηρητήριο για τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη, η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε ότι ενισχύθηκε ο ρόλος και η λειτουργία του, με την καθιέρωση υποχρεωτικής παροχής και ανταλλαγής στοιχείων μεταξύ των φορέων του δημόσιου τομέα, ώστε να υπάρχει μια πιο σφαιρική και ολοκληρωμένη εικόνα των στατιστικών δεδομένων αλλά και των τάσεων που αφορούν τον τουρισμό. Ανακοίνωσε τη δημιουργία πλατφόρμας του Εθνικού και των αντίστοιχων Περιφερειακών-Τοπικών Παρατηρητηρίων Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης με στόχο την αποτελεσματική παρακολούθηση της απόδοσης του τουριστικού τομέα, ώστε να παρέχονται σε πραγματικό χρόνο τα απαιτούμενα στοιχεία για την εκπόνηση και παρακολούθηση της υλοποίησης της τουριστικής στρατηγικής.

Αναφορικά με τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών, η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι είναι ένα νέο πρότυπο διαχείρισης των προορισμών, στρατηγικό εργαλείο ανάπτυξης για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού. Κάλεσε μάλιστα να αξιοποιηθεί από όλους η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τη σύσταση και λειτουργία των Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών σε Περιφέρειες της χώρας.

Η Ό. Κεφαλογιάννη έκανε ειδική αναφορά στο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό (ΕΧΠΤ), το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και το οποίο προσδιορίζει τις βασικές αρχές, τους κανόνες και τις προτεραιότητες για το πώς και το πού πρέπει να αναπτυχθεί ο τουρισμός στη χώρα μας. Ανέφερε ότι το ΕΧΠΤ δίνει επίσης κατευθύνσεις για τα περιφερειακά χωροταξικά πλαίσια, ώστε να εξασφαλιστεί η εναρμόνισή τους με τις προτεραιότητες για την τουριστική ανάπτυξη.

«Είναι κρίσιμο λοιπόν να εξεταστεί πώς μπορεί να αξιοποιηθεί το νέο Χωροταξικό στην ανάπτυξη κάθε περιφέρειας με σωστές προτεραιότητες και κατευθύνσεις, που θα είναι χρήσιμες και στον υποκείμενο πολεοδομικό σχεδιασμό που τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σε πολλές από τις περιοχές της χώρας».

Η υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι είναι καίριας σημασίας, υπό το πρίσμα των σύγχρονων αναγκών και δεδομένων στον τουρισμό, να δοθούν λύσεις που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, που δίνουν προοπτική για τις τοπικές κοινωνίες, τους προορισμούς, την επιχειρηματικότητα, το ανθρώπινο κεφάλαιο του τουρισμού και κατέληξε:

«Με τα νέα θεσμικά εργαλεία και τα εργαλεία καταγραφής δεδομένων και διάδοσης της τεχνογνωσίας, στοχεύουμε συνολικά ένα τουριστικό προϊόν βιώσιμο και ανταγωνιστικό σε διεθνές επίπεδο. Στην περαιτέρω ανάδειξη της Ελλάδας ως προορισμού παγκόσμιας απήχησης που διακρίνεται για την ποιότητα, την ανθεκτικότητα, και τις ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες».

Η συνεδρίαση έγινε παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη, της γενικής γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βάσιας Κουτσούκου και του αντιπροέδρου του ΕΟΤ Κωνσταντίνου Ζήκου. Συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.ΠΕ) και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της ΕΝ.ΠΕ και περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ιωάννης Τρεπεκλής, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτριος Πτωχός, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης.

Συμμετείχαν επίσης, η αναπληρώτρια περιφερειάρχης Αττικής Χριστίνα Κεφαλογιάννη, από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Παναγιώτης Αρχοντής, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας Άννα Μαρία Παπαδημητρίου και η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νατάσα Αδαμοπούλου, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ευριδίκη (Βίκυ) Χατζηβασιλείου και ο αντιπεριφερειάρχης για θέματα Τουρισμού Αθανάσιος Μιχελόγγονας και από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Φανή Παπαθωμά, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πολυτίμη Φαρμάκη, από την Περιφέρεια Ηπείρου ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, Ευστράτιος Ιωάννου, από την Περιφέρεια Κρήτης ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου, και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χρήστος Μιχαλάκης.

Πηγή: ΑΠΕ

Ετικέτες: Όλγα Κεφαλογιάννη
Προηγούμενο Άρθρο

Εθνική Τράπεζα: Κέρδη 670 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο – Πρόβλεψη για μέρισμα 40%

Επόμενο Άρθρο

Πληρωμές Εισφορών e-ΕΦΚΑ έως 5 Αυγούστου 2024: Οδηγίες Εκτύπωσης Ειδοποιητηρίων

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η προτίμηση των Ιταλών για την Ελλάδα αντανακλά τις ισχυρές πολιτισμικές και ταξιδιωτικές μας σχέσεις

06/04/2025 | 08:00
HOT NEWS

Τα πρώτα νέα για τις δωρεάν διακοπές 2025- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ -VOUCHER Αιτήσεις -Εως 600 ευρώ η επιδότηση

04/02/2025 | 17:02
HOT NEWS

Όλγα Κεφαλογιάννη: Βήμα προς τον στόχο βιώσιμης ανάπτυξης του τουρισμού το νομοσχέδιο περί βραχυχρόνιας μίσθωσης

12/01/2025 | 13:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας στη βραχυχρόνια μίσθωση

09/01/2025 | 17:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη – Μίνως Μάτσας: Στα άκρα οδηγείται η κόντρα ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι

20/10/2024 | 07:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Αντιμετωπίζω κρίση στον γάμο μου

28/09/2024 | 13:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και διαχείριση προορισμών»

20/08/2024 | 06:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Σταθερές οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Μεγάλο στοίχημα η επέκταση της τουριστικής περιόδου

08/08/2024 | 19:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Πληρωμές Εισφορών e-ΕΦΚΑ έως 5 Αυγούστου 2024: Οδηγίες Εκτύπωσης Ειδοποιητηρίων


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

    650 shares
    Share 260 Tweet 163
  • Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

    588 shares
    Share 235 Tweet 147
  • Τελική πρόταση Τραμπ για Ουκρανία: «Αναγνωρίστε την Κριμαία, παγώστε τη γραμμή μετώπου» – Χάρτης και παρασκηνιακές πιέσεις

    345 shares
    Share 138 Tweet 86
  • Μπαράζ σεισμών στην Τουρκία – Μετά τα 6,2 και 5 Ρίχτερ

    320 shares
    Share 128 Tweet 80
  • Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

    297 shares
    Share 119 Tweet 74
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: «Δεν είναι για όλους – αλλά όσοι είναι μέσα θα πάρουν έως 18.000€»: Τα αναδρομικά 2025 με λίστα και οδηγό επιβίωσης

    220 shares
    Share 88 Tweet 55
  • Πόρτες ανοιχτές στο Δημόσιο: Οι 20.000+ θέσεις ΑΣΕΠ που τρέχουν ή έρχονται – Ο πλήρης οδηγός για αιτήσεις

    173 shares
    Share 69 Tweet 43
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch