Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη

TechTeam από TechTeam
25/02/2021 19:45
Ενημερώθηκε: 25/02/2021 21:04:35
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη λίγο πριν από τις 8 το βράδυ της Πέμπτης.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης απολογούνταν στην ανακρίτρια από τις 14:30, αφού προηγουμένως είχε απορριφθεί το αίτημά του για ακύρωση της προδικασίας.

Αυτή την ώρα καταθέτουν οι πέντε μάρτυρες που έχει υποδείξει ο Δημ. Λιγνάδης.
Πριν από λίγο, το κατώφλι του Κτιρίου 9 της Ευελπίδων πέρασαν η πρώην υφυπουργός Παιδείας Ελένη Κούρκουλα -στενή φίλη του Δημήτρη Λιγνάδη-, ο πρώην σύζυγός της και ιδιοκτήτης του Action24, Διονύσης Παναγιωτάκης, καθώς και ο αδελφός του ηθοποιού, Γιάννης Λιγνάδης.

Η Ελένη Κούρκουλα και ο Διονύσης Παναγιωτάκης έχουν προταθεί ως μάρτυρες από τον κατηγορούμενο, προκειμένου να καταθέσουν υπέρ του και να στηρίξουν το άλλοθι που προβάλλει η υπεράσπιση του κ. Λιγνάδη.

Ο σκηνοθέτης υποστηρίζει ότι τον Αύγουστο του 2015 βρισκόταν φιλοξενούμενος στο σπίτι τους στην Ιθάκη και όχι στην Επίδαυρο, όπου σύμφωνα με την κατάθεση μάρτυρα-θύματος ο σκηνοθέτης τον βίασε σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Αφού εξεταστούν οι μάρτυρες, θα ακολουθήσει η διάσκεψη ανακρίτριας-εισαγγελέα, οι οποίοι θα αποφασίσουν εάν ο κατηγορούμενος θα προφυλακιστεί ή εάν θα αφεθεί ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε την ένσταση περί απόλυτης ακυρότητας της προδικασίας και άναψε το «πράσινο φως» να προχωρήσει η διαδικασία λήψης απολογίας από τον κατηγορούμενο.

Εν τω μεταξύ, στο φως ήρθε το απολογητικό υπόμνημα του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο σκηνοθέτης αρνείται όλες τις κατηγορίες, κάνει λόγο για ψευδείς, κατασκευασμένες μηνύσεις και υποστηρίζει ότι πρόκειται για κατασκευασμένη υπόθεση από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του ΣΕΗ, λόγω της αντιπαράθεσης που έχει επί χρόνια, όπως λέει, με πρόσωπα του ΔΣ.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δημήτρης Λιγνάδης, παρουσιάζοντας τη δική του πλευρά, υποστηρίζει στο απολογητικό του υπόμνημα:

«Ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική-σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία»… Με αυτή την πρόταση ξεκινά το γραπτό απολογητικό υπόμνημα, που έχει παραδώσει ήδη στην ανακρίτρια, ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο κατηγορούμενος για δύο βιασμούς καλλιτέχνης αναφέρει στο υπόμνημά του ότι οι μηνύσεις και οι μαρτυρικές καταθέσεις εις βάρος του «είναι απολύτως ψευδείς και κατασκευασμένες, και τις αρνούμαι κατηγορηματικά».

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, όλη η σε βάρος του υπόθεση είναι κατασκευασμένη «από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του ΔΣ του ΣΕΗ και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεσή μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ για τον τρόπο που διαχειρίζονται την ένωση Ελλήνων ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους, και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

Σε άλλο σημείο του υπομνήματος, που αριθμεί 27 σελίδες, ο κ. Λιγνάδης αναφέρει ότι η υπόθεση εναντίον του ξεκίνησε με διαρροές σε «υποκινούμενα sites» ότι μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου θα έρθουν και άλλες για κορυφαίο ηθοποιό, ενώ, όπως αναφέρει, μετά από αυτά ακολούθησαν στις 2 Φεβρουαρίου δημοσιεύματα «της γνωστής και συνδεόμενης πολιτικά με την αντιπολίτευση, κόρης παλαιών υπουργών, Έλενας Ακρίτα, ότι θα παραιτηθώ από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου…».

Κατά τον κατηγορούμενο, ακολούθησε μια κλιμάκωση ενεργειών με σκοπό «αρχικά, την ηθική εξόντωσή μου διά του χαρακτηρισμού μου ως παιδόφιλου και βιαστή και όχι ο εγκλεισμός μου στη φυλακή», όπως αναφέρει ότι συνέβη μετά την καταγγελία Μπεκατώρου.

Σύμφωνα με το υπόμνημα, «στην πορεία, όμως, άλλαξε το σχέδιό τους και με την προσδοκία ότι από αυτή την υπόθεση θα μπορούσαν να έχουν και οικονομικό κέρδος λόγω του κλίματος που είχαν πετύχει να δημιουργηθεί για το πρόσωπό μου, βρήκαν δύο αδίστακτους και ανήθικους ανθρώπους και έφτιαξαν δύο ιστορίες, μία τον Αύγουστο του 2010 και μία τον Αύγουστο του 2015, πιθανολογώντας ότι τον Αύγουστο, που είναι ο μήνας των παραστάσεων στην Επίδαυρο και στα άλλα θερινά θέατρα, θα ήμουν στην Αθήνα, χωρίς καν να φροντίσουν να ελέγξουν τα προγράμματα των παραστάσεων και να έχουν μια στοιχειώδη αξιοπιστία».

Στο υπόμνημα ο κ. Λιγνάδης παραθέτει λεπτομερώς όλα τα στοιχεία που, κατά την άποψή του, καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των δύο καταγγελλόντων για τις πράξεις που του αποδίδουν. Επίσης, αναφέρεται διεξοδικά και στην πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του για παραγεγραμμένο αδίκημα, αλλά και στη γυναίκα που κατέθεσε λίγες ώρες πριν εκδοθεί το ένταλμα σε βάρος του.

Για τη μάρτυρα, μάλιστα, αναφέρει πως «πρόκειται για μια κοπέλα που είχε εμμονή με το πρόσωπό μου», της οποίας την κατάθεση χαρακτηρίζει μυθοπλασία. Τέλος, αναφέρεται σε όλη την καλλιτεχνική του διαδρομή.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Ετικέτες: ΑΠΟΛΟΓΙΑΔημήτρη ΛιγνάδηΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

17/09/2025 | 23:45
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/09/2025 | 23:55
Featured

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο 59χρονος γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Απόστολος Βεσυρόπουλος

21/08/2025 | 15:30
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Ή Προσευχή του Αγίου Ιούδα Θαδδαίου – Πως γίνεται

21/08/2025 | 08:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Χάος με τις συντάξεις Δημοσίου, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ - ΟΠΕΚΑ αιτήσεις για Α21


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΠΟΛΕΜΟΣ Ισραήλ – Γάζα: Μαζικοί βομβαρδισμοί, χερσαία επιχείρηση και προσωρινός διάδρομος διαφυγής

    290 shares
    Share 116 Tweet 73
  • Θανατηφόρο τροχαίο στη Λένορμαν: Νεκρός 40χρονος αναβάτης μηχανής – Έρευνα για τα αίτια

    241 shares
    Share 96 Tweet 60
  • Επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν – Τραμπ για νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας – Πώς σχεδιάζουν να πιέσουν τον Πούτιν

    197 shares
    Share 79 Tweet 49
  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ: Τιμές παραγωγού: +27% αυγά, +21% φρούτα στην ΕΕ – Στην Ελλάδα μείωση 0,1% και αυστηροί διασταυρωτικοί έλεγχοι στο ΟΣΔΕ

    152 shares
    Share 61 Tweet 38
  • Αποκλειστικό: Ο Επίσκοπος Θεσπιών Παύλος επικρατέστερος για τη Μητρόπολη Κορίνθου

    571 shares
    Share 228 Tweet 143
  • ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ 2026–2027: Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν, τι αναδρομικά έρχονται – Η μεγάλη εικόνα με ποσά για τις συντάξεις 

    112 shares
    Share 45 Tweet 28
  • ΑΣΕΠ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 3Κ/2025: Ξεκινά το Β’ Στάδιο για 450 μόνιμες θέσεις – Προθεσμία 17–30/9, ενώ «τρέχουν» 313 θέσεις σε Δήμους

    107 shares
    Share 43 Tweet 27
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch