Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ουκρανία: Το Τσερνίχιβ χωρίς νερό, θέρμανση ή ηλεκτρικό ρεύμα

Newsroom από Newsroom
28/03/2022 18:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ουκρανία: Οι εκτεταμένες καταστροφές έχουν αφήσει χωρίς νερό, θέρμανση ή ηλεκτρικό ρεύμα τον πληθυσμό του Τσερνίχιβ, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να περικυκλώνουν την πόλη αυτή στη βόρεια Ουκρανία.

Η παροχή φυσικού αερίου εξακολουθεί να λειτουργούν εν μέρει, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της περιφερειακής κυβέρνησης.

Η υποδομή της πόλης καταστράφηκε από “έντονες μάχες”, αλλά βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για την επιδιόρθωση των ζημιών, έγραψε το Σάββατο στο Telegram ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης Βιατσεσλάβ Τσάους.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την Τσερνίχιβ στον ουκρανικό βορρά για κάποιο καιρό. Κεντρικός δρόμος της πόλης, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, οδηγεί στο Κίεβο.

Ο δήμαρχός της Βλαντισλάβ Ατροσένκο δήλωσε το Σάββατο ότι η πόλη έχει “εντελώς καταστραφεί” από τις ρωσικές δυνάμεις. Επίσης σημείωσε ότι περισσότεροι από 200 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ περισσότεροι από τους μισούς από τους 285.000 κατοίκους που είχε αρχικά η πόλη έχουν φύγει.

Οι μάχες συνεχίζονται σε όλη τη χώρα, με τις ρωσικές δυνάμεις να ανοίγουν επίσης πυρ στις εγκαταστάσεις πυρηνικής έρευνας Neutron Source στο Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες των ουκρανικών μέσων ενημέρωσης.

Οι εγκαταστάσεις, οι οποίες είχαν ήδη υποστεί ζημιές από βομβαρδισμό πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες και είχαν αποκοπεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, βομβαρδίστηκαν το Σάββατο, ανέφερε η Ukrayinska Pravda επικαλούμενη την κρατική αρχή που είναι αρμόδια για τα πυρηνικά.

“Η επαλήθευση της έκτασης της ζημιάς δεν είναι δυνατή λόγω των αδιάκοπων μαχών κοντά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις”, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στο μεταξύ τα ουκρανικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επιτυχείς αντεπιθέσεις γύρω από το Χάρκοβο, σύμφωνα με τον περιφερειακό επικεφαλής των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

“Απωθούμε τις δυνάμεις κατοχής προς την κατεύθυνση των (ρωσικών) συνόρων”, σημείωσε χθες, Κυριακή, στο Telegram ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ.

Κτίριο κατοικιών επλήγη, πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στο χωριό Όσκιλ στην περιοχή Ιζιούμ και σκοτώθηκε μια τετραμελής οικογένεια. Η πληροφορία αυτή δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή.

Οι ρωσικές δυνάμεις μετακινούνται προς τη Λευκορωσία για να ανασυγκροτηθούν μετά τις βαριές απώλειες που υπέστησαν στην Ουκρανία, σύμφωνα παράλληλα με χθεσινή ανακοίνωση του γενικού επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο στόχος της μετακίνησης των στρατευμάτων είναι η “εναλλαγή μονάδων που έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες, η ενίσχυση των υπαρχουσών ομάδων, ο ανεφοδιασμός σε τρόφιμα, καύσιμα και πυρομαχικά, η διοργάνωση της απομάκρυνσης τραυματιών και άρρωστου προσωπικού”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το γενικό επιτελείο σημείωσε επίσης χθες το βράδυ ότι ο ρωσικός στρατός προετοιμάζεται για νέες πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία με την προμήθεια νέων βλημάτων σε βάσεις εκτόξευσης στη Λευκορωσία. Και αυτή η πληροφορία δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή.

Στο μεταξύ οι μάχες συνεχίζονται στη Ρούμπιζνε, τη Σεβεροντονέτσκ και τη Μαριούπολη στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Το γενικό επιτελείο ανακοίνωσε επίσης ότι η Ρωσική Εθνοφρουρά προσπαθεί να καταπνίξει την λαϊκή αντίσταση σε κατεχόμενες περιοχές στο νότιο τμήμα της χώρας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη Μόσχα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν μεγάλη αποθήκη καυσίμων στην Ουκρανία κοντά στην δυτική πόλη Λβιβ.

Η αποθήκη αυτή καυσίμων εφοδίαζε τον ουκρανικό στρατό στο δυτικό τμήμα της χώρας και κοντά στο Κίεβο, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν δοθεί από το Σάββατο από την Ουκρανία.

Ρουκέτες που ρίφθηκαν από αεροσκάφη και πολεμικά πλοία κατέστρεψαν διάφορους στρατιωτικούς στόχους στην Λβιβ και περιοχές του Κιέβου, ανακοίνωσε επίσης το γενικό επιτελείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Μια αποθήκη καυσίμων επλήγη, δήλωσε παράλληλα ο δήμαρχος της Λβιβ Αντρίι Σαντόβι και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πέντε θύματα, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω. Καμία πολιτική υποδομή δεν καταστράφηκε. Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές πολιτικής προστασίας, η πυρκαγιά που προκλήθηκε στην αποθήκη καυσίμων κατέστη δυνατό να κατασβεστεί έπειτα από 14 ώρες χθες, Κυριακή.

Στην περιφέρεια Ρίβνε, στη δυτική Ουκρανία, αποθήκη καυσίμων καταστράφηκε επίσης από ρωσικά πυραυλικά πλήγματα το Σάββατο, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές. Η καταστροφή που προκλήθηκε στην πόλη Ντούμπνο ήταν εκτεταμένη, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της περιφερειακής διοίκησης.

Συνολικά 67 στρατιωτικοί στόχοι καταστράφηκαν σε ένα 24ωρο, δήλωσε επίσης ο Κονασένκοφ από τη Μόσχα. Μεταξύ αυτών βρίσκονταν εγκαταστάσεις επισκευών του στρατού στην Λβιβ, μια αποθήκη με αντιαεροπορικούς πυραύλους 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Κιέβου και 18 μαχητικά drones. Οι επιθέσεις στην Ουκρανία θα συνεχιστούν, σημείωσε ο Κονασένκοφ.

Το dpa επισημαίνει ότι, όπως ισχύει για τους περισσότερους ισχυρισμούς και των δύο πλευρών στη διάρκεια του πολέμου, δεν έχει καταστεί μέχρι στιγμής δυνατό να επαληθευτεί ούτε αυτή η πληροφορία από ανεξάρτητη πηγή.

ΣΜ

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΟυκρανία
Προηγούμενο Άρθρο

Ρωσία: Η Heineken αποσύρει τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της από τη Ρωσία

Επόμενο Άρθρο

Επισιτιστική κρίση: Καθησυχαστική η κυβέρνηση: Δεν υπάρχει πρόβλημα επάρκειας προϊόντων – Τι ισχύει με τις εισαγωγές σιτηρών

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Ουκρανία: Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει πρόοδο στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τα ουκρανικά ορυκτά

25/04/2025 | 11:00
U.S. President Donald Trump speaks as he meets with Norway's Prime Minister Jonas Gahr Stoere (not pictured) in the Oval Office of the White House in Washington, D.C., U.S., April 24, 2025. REUTERS/Kevin Lamarque
Featured

Ντόναλντ Τραμπ: Ο Πούτιν θα με ακούσει – Έχω τη δική μου καταληκτική ημερομηνία για τον πόλεμο στην Ουκρανία

25/04/2025 | 06:00
Featured

Τραμπ: Πιέζω τη Ρωσία για τερματισμό του πολέμου – Θα ήταν σημαντική παραχώρηση να μην κυριεύσει όλη την Ουκρανία

24/04/2025 | 22:20
Featured

Τραμπ σε Πούτιν: Σταμάτα τώρα. Πάμε να κλείσουμε την ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία

24/04/2025 | 17:17
Featured

Νομίζω έχουμε συμφωνία με Πούτιν, πρέπει να κλείσουμε και με τον Ζελένσκι για να τελειώσει ο πόλεμος, λέει ο Τραμπ

24/04/2025 | 02:06
Featured

Νέα συνάντηση Ουκρανών, Ευρωπαίων και ΗΠΑ στο Λονδίνο την Τετάρτη – Ανοιχτός ο Πούτιν σε διμερείς συνομιλίες με το Κίεβο

22/04/2025 | 06:00
Featured

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πιέζει για παράταση της εκεχειρίας στην Ουκρανία μετά την άρνηση του Κρεμλίνου για ανανέωση της εντολής

21/04/2025 | 08:00
Featured

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έληξε η πασχαλινή εκεχειρία 30 ωρών

21/04/2025 | 02:55
Load More
Επόμενο Άρθρο

Επισιτιστική κρίση: Καθησυχαστική η κυβέρνηση: Δεν υπάρχει πρόβλημα επάρκειας προϊόντων – Τι ισχύει με τις εισαγωγές σιτηρών


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πού αναμένονται βροχές τις επόμενες ώρες

    886 shares
    Share 354 Tweet 222
  • ΣΕΙΣΜΟΣ: Κωνσταντινούπολη σε Σεισμικό Κλοιό- 6,2 Ρίχτερ Ξυπνούν Φόβους για Επανάληψη του 1999

    557 shares
    Share 223 Tweet 139
  • ΟΣΔΕ 2025: Ποιες καλλιέργειες παίρνουν πριμ – Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ μέχρι Αύγουστο για τους αγρότες 

    324 shares
    Share 130 Tweet 81
  • Χαλάνδρι: Δολοφόνησαν τον Γιώργο Μοσχούρη έξω από ιατρικό κέντρο

    305 shares
    Share 122 Tweet 76
  • Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

    754 shares
    Share 302 Tweet 189
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ-Εξαγορά Πλασματικών Ετών για Επικουρικές Συντάξεις: Ποιοι Κερδίζουν Σύνταξη με 15ετία – Αναδρομικά και Αιτήσεις 2025

    211 shares
    Share 84 Tweet 53
  • Κοινωνικός Τουρισμός 2025–2026: Δωρεάν Διακοπές για 25.000 Συνταξιούχους και Αυξήσεις στα Επιδόματα Ανέργων – Δείτε Όλες τις Αιτήσεις

    166 shares
    Share 66 Tweet 42
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch