Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική HOT NEWS

Παναγιωτόπουλος: Η στρατηγική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ είναι σε καλύτερο σημείο από ποτέ

Newsroom από Newsroom
05/11/2024 16:00
Ενημερώθηκε: 05/11/2024 16:33:44
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
52
SHARES
111
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Παναγιωτόπουλος: Τη βεβαιότητα ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος στις αμερικανικές εκλογές δεν θα επηρεαστούν οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ εξέφρασε στο EΡΤΝews o Nίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου μιλώντας για τη διαχείριση των μεταναστατευτικών ροών και τις διαβουλεύσεις με την Τουρκία τόνισε ότι «ασφαλώς και υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης στη συνεργασία στα θαλάσσια σύνορα». Γεγονός στο οποίο θα συμβάλει και η συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του που αποφασίστηκε να γίνει στη Βουδαπέστη.

«Αν κερδίσει ο Τραμπ, όλοι περιμένουν διαφορετική αντιμετώπιση προς την Ευρώπη»
«Σε γενικές γραμμές δεν πιστεύω ότι θα αλλάξουν πολλά» ανέφερε για τις αμφίρροπες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες ο κ. Παναγιωτόπουλος σπεύδοντας να επισημάνει τις σχέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο: «Είχαμε το ευτύχημα να ποντάρουμε στην πάρα πολύ καλή προσωπική σχέση (μεταξύ) Τζο Μπάιντεν και Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο τέως υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε παράλληλα και στην πρόσφατη επίσκεψη του τέως Αμερικανού αξιωματούχου Μάικ Πομπέο, στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι και «με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είναι γνωστό το εξαιρετικό κανάλι επικοινωνίας που διαθέτει ο πρωθυπουργός με τον Μάικ Πομπέο».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους της εκπομπής, Γιώργο Σιαδήμα και Στέλλα Παπαμιχαήλ, ο υπουργός εστίασε στο τι θα σημάνει για την Ευρώπη η αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ και μια πιθανή νέα θητεία του Τραμπ. «Η εξωτερική πολιτική της Αμερικής ασφαλώς και ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών, θα έχει κάποιες μετατοπίσεις» Ειδικότερα, όπως είπε, «όλοι περιμένουν μεγαλύτερη εσωστρέφεια ή απομονωτισμό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Αν κερδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ, όλοι περιμένουν διαφορετική αντιμετώπιση προς την Ευρώπη».

Μάλιστα, όπως επισήμανε, είναι δεδομένο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι πολύ πιο επικριτικές απέναντι στην Ευρώπη ως προς τις υποχρεώσεις της προς τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

«Υπάρχει όμως ακόμα ανοιχτό το μεγάλο ζήτημα εάν η Αμερική, επί οποιασδήποτε διοίκησης προκύψει, να αποφασίσει να επενδύσει λιγότερα και σε παρουσία και σε εξοπλισμό στην ευρωπαϊκή ασφάλεια. Και το ερώτημα (σε αυτό το ενδεχόμενο) είναι πως θα καλυφθεί αυτό το κενό; Επομένως, αυτό είναι ένα θέμα που αφορά περισσότερο την Ευρώπη σαν ΕΕ και ΝΑΤΟ παρά την Ελλάδα σε επίπεδο διμερών σχέσεων», πρόσθεσε.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι «η στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ είναι σε καλύτερο σημείο από ποτέ» και ότι «η Ελλάδα είναι χώρα ζωτικού συμφέροντος για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης στη συνεργασία στα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία»
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου μίλησε στο EΡΤΝews και για τις σχέσεις με την Τουρκία αναφορικά με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού τονίζοντας ότι «υπάρχει συνεργασία και λειτουργεί με αποτελέσματα στο χερσαίο σύνορο, κυρίως στον Έβρο». Παράλληλα αποκάλυψε ότι χθες συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι αντιπροσωπείες των τριών κρατών -Ελλάδας, Τουρκίας και Βουλγαρίας- σε επίπεδο ΕΕ όπου και συμφωνήθηκε να γίνει η πρώτη επαφή με τον ομόλογό του, στη Βουδαπέστη τις επόμενες μέρες. «Κλείδωσε το πρώτο τετ-α-τετ και πάμε να ορίσουμε το δεύτερο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα θαλάσσια σύνορα σχολίασε πως «ασφαλώς και υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης στη συνεργασία». Σχετικά με τις ροές δήλωσε ότι ελπίζει «να μην αυξηθούν τόσο δραματικά και γρήγορα ώστε να δοκιμάσουν τις αντοχές του συστήματός μας». Όσον αφορά στη μεταναστευτική πολιτική αποκάλυψε ότι έχει προτείνει στον υπουργό Δικαιοσύνης να αλλάξει τις ποινές στους διακινητές.

Σχολιάζοντας τις εικόνες με τους μετανάστες που έχουν καταλάβει δημόσιους χώρους στη Ρόδο ανέφερε ότι «θα γίνει ένας νέος χώρος φύλαξης για τους μετανάστες για να μην είναι ανεξέλεγκτοι και να μη δημιουργείται κακή εικόνα και εύλογη ανησυχία στην τοπική κοινωνία».

Σχετικά με τη χωρητικότητα στις δομές απάντησε ότι «στα νησιά, που είναι κέντρα καταγραφής κυρίως, είναι περί το 100%. Η χωρητικότητα στο σύνολο όμως, άρα και στις δομές της ενδοχώρας είναι περί το 55%. Άρα, υπάρχει περιθώριο να αποσυμφορηθούν τα νησιά και να διοχετευθεί κόσμος, ακόμα και καταγραφές».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο μεταναστευτικό δήλωσε ότι «φιλοδοξεί να μην είναι πλέον μαγνήτης για την παράνομη μετανάστευση» με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού προέδρου στην Ελλάδα και τις διαμαρτυρίες εγκλείστων μεταναστών που ζητούν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ετικέτες: ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Τα «μαζεύει» ο Παναγιωτόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ύβρεις εις βάρος Μητσοτάκη και τις ειρωνείες για Ανδρουλάκη -«Αναγνωρίζω το λάθος μου»

18/02/2025 | 15:50
Featured

Ανησυχία για το μεταναστευτικό -Παναγιωτόπουλος: «Καμία στρατηγική δεν θα έχει αποτέλεσμα, εάν γίνει ανάφλεξη στον Λίβανο»

27/09/2024 | 15:15
Featured

Παναγιωτόπουλος: «Δεν τίθεται ζήτημα μαζικών επιστροφών παράνομων μεταναστών από τη Γερμανία στην Ελλάδα»

19/09/2024 | 18:00
HOT NEWS

Το δικαστήριο απεφάνθη! Ένοχος για κακούργημα ο Στάθης Πναγιωτόπουλος – Ποινή πενταετούς κάθειρξης

20/11/2023 | 12:51
Load More
Επόμενο Άρθρο

Εκλογές ΗΠΑ: Πώς οι στοιχηματικές μοιράζουν την εκλογική «πίτα» στις επτά Πολιτείες – κλειδιά


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Φωτιά στις Σέρρες: 600 στρέμματα έγιναν στάχτη – Ολονύχτια μάχη στο εργοστάσιο ξυλείας

    483 shares
    Share 193 Tweet 121
  • Εγκεφαλικά νεκρή η 62χρονη μετά από λάθος μετάγγιση στο Τζάνειο – Η οικογένεια χαρίζει ζωή με τη δωρεά οργάνων

    433 shares
    Share 173 Tweet 108
  • Τραμπ: Το Ισραήλ αποδέχθηκε τους όρους για 60ήμερη εκεχειρία στη Γάζα

    383 shares
    Share 153 Tweet 96
  • Πόλεμος στην Ουκρανία: «Βαρύ χτύπημα» στο Κίεβο με την απώλεια του Ζαχάρεβιτς- Ραγδαίες εξελίξεις 

    332 shares
    Share 133 Tweet 83
  • Γιορτή σήμερα 2 Ιουλίου, εορτολόγιο: Κατάθεσις της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου

    318 shares
    Share 127 Tweet 80
  • ΕΚΤΑΚΤΟ Μέρισμα έως 320 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους – Τι αλλάζει με την προσωπική διαφορά – Συντάξεις 

    274 shares
    Share 110 Tweet 69
  • Πρόταση εξαγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών από το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο, Euronext

    257 shares
    Share 103 Tweet 64
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch