Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Παπαδήμος βόμβα: Δείτε που στείλανε τον φάκελο

Newsroom από Newsroom
26/05/2017 19:36
Ενημερώθηκε: 26/05/2017 19:37:19
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Παπαδήμος: Όταν δεν υπάρχει ασφάλεια, κινδυνεύει άμεσα η ίδια η Δημοκρατία, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς που επισκέφθηκε τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός μετά την τρομοκρατική επίθεση.

Ο κύριος Σαμαράς συναντήθηκε με τον κύριο Παπαδήμο και αποκάλυψε πως ο συγκεκριμένος παγιδευμένος φάκελος που εξερράγη και τον τραυμάτισε είχε φτάσει στο σπίτι του, αφού είχε περάσει όλους τους ελέγχους ασφαλείας. Από εκεί, είπε, τον πήρε και τον άνοιξε στο αυτοκίνητό του.

Ο Λουκάς Παπαδήμος έχει υποστεί αυτή την ταλαιπωρία, αλλά αισθάνεται τυχερός γιατί τα χέρια του ήταν μακριά όταν άνοιξε το φάκελο και δεν υπήρξε βαρύτερος τραυματισμός, για παράδειγμα στην καρδιά, είπε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε πως έχει πληγές βαθιές στα χέρια και στο δεξί του πόδι.

Όσον αφορά στο αν υπάρχουν ευθύνες για το ότι δεν εντοπίστηκε η εκρηκτική ύλη αν και ο φάκελος ελέγχθηκε, ο κύριος Σαμαράς αρκέστηκε να πει ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα αυτή: «Εγώ ήρθα να του ευχηθώ», είπε και επανέλαβε πως «όταν δεν λειτουργεί η ασφάλεια για τον πολίτη, κινδυνεύει άμεσα η ίδια η Δημοκρατία».

Πώς φτάσαμε να σκάσει ο φάκελος-βόμβα

Τα κενά στα συστήματα ελέγχου αλληλογραφίας, οι λανθασμένες εκτιμήσεις για το αν ο Λουκάς Παπαδήμος είναι στόχος τρομοκρατικών ενεργειών και οι επιπόλαιες αναλύσεις για το αν έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο αποστολής τρομοδεμάτων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, είχαν ως αποτέλεσμα να σκάσει η βόμβα στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού, τραυματίζοντας τον ίδιο και τους δύο συνοδούς του, γράφει το protothema.gr.

[irp posts=”132070″ name=”Λουκάς Παπαδήμος: Θα υποβληθεί σε νέα επέμβαση”]

Πριν καλά – καλά συμπληρωθούν τρεις μήνες από την αποστολή τρομοδεμάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη από τη ΣΠΦ και χωρίς η οργάνωση να έχει στείλει προκήρυξη ανάληψης ευθύνης, η Ελλάδα έγινε πρώτη είδηση στα διεθνή πρακτορεία δημιουργώντας σε πολλά σημεία λανθασμένες εντυπώσεις για το τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα μας ενόψει μάλιστα της τουριστικής περιόδου. Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκαν πολλές συμπτώσεις για να φθάσουμε λίγα λεπτά μετά τις έξι χθες το απόγευμα, στην καρδιά της Αθήνας και μέσα σε θωρακισμένο αυτοκίνητο, να σκάσει μια βόμβα στα χέρια ενός πρώην πρωθυπουργού.

Το χρονικό της υπόθεσης σε πολλά σημεία είναι θολό καθώς, ούτε οι ίδιοι οι αστυνομικοί μπορούσαν μέχρι αργά χθες το βράδυ να το ξεδιαλύνουν. Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Παπαδήμος χρησιμοποιούσε ένα «light» θωρακισμένο αυτοκίνητο της Τράπεζας της Ελλάδος με οδηγό και συνοδό υπαλλήλους της τράπεζας και όχι αστυνομικούς και αυτό γιατί μετά τη μείωση της φρουράς του από τους 12 στους 8 αστυνομικούς οι ένστολοι δεν έφθαναν για να βγουν 24ωρες βάρδιες. Το ερώτημα μάλιστα είναι εύλογο για το πώς αποφασίστηκε η μείωση κατά 1/3 της φρουράς του από τη στιγμή που το όνομά του βρισκόταν στις σημειώσεις που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη ενώ η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δυόμισι μήνες πριν είχε ανοίξει «κύκλο» αποστολής τρομοδεμάτων σε οικονομικούς στόχους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πληροφορίες λένε ότι ένας από τους οκτώ τρομοφακέλους που είχαν μπλοκαριστεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρουονέρι και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη είχε ως παραλήπτη τον πρώην πρωθυπουργό. Φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ένας από τους λόγους που αποφασίστηκε να «ψαλιδιστεί» η φρουρά του είναι το γεγονός ότι ταξιδεύει συχνά και για μεγάλα διαστήματα διαμένει στο εξωτερικό.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ η Αντιτρομοκρατική δεν είχε καταφέρει να αποκωδικοποιήσει το δρομολόγιο του τρομοδέματος αλλά και τις κινήσεις του Λουκά Παπαδήμου. Όλα δείχνουν ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, γύρω στις 6 έφυγε από το γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδος και κινήθηκε μέσω της Πανεπιστημίου και της Γ΄Σεπτεμβρίου για το σπίτι του στα βόρεια προάστια. Καθόταν στο πίσω κάθισμα της μαύρης Μερσεντές όταν άρχισε να ανοίγει έναν- έναν τους φακέλους της αλληλογραφίας του που άλλοι προέρχονταν από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και την Ακαδημία Αθηνών όπου από τις αρχές του 2017 είναι πρόεδρος.

Την ώρα που το όχημα είχε σχεδόν ακινητοποιηθεί στο φανάρι της Γ΄Σεπτεμβρίου με τη Μάρνη, ο πρώην πρωθυπουργός τράβηξε το φάκελο που περιείχε ένα βιβλίο. Το ακούμπησε στα πόδια του και προσπάθησε να το ανοίξει. Δεν ήταν υποψιασμένος αφού άλλωστε είχε πάρει τη διαβεβαίωση ότι η αλληλογραφία του είχε ελεγχθεί και όλα ήταν «οκ».

Πληροφορίες λένε ότι το συγκεκριμένο πακέτο είχε αποσταλεί στην Ακαδημία Αθηνών, είχε αρχικά ελεγχθεί με φορητή συσκευή x –ray και στη συνέχεια πέρασε από τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος χωρίς και πάλι να εντοπιστεί κάτι ύποπτο. Ασφαλείς πληροφορίες λένε ότι όλη η αλληλογραφία του κ. Παπαδήμου ως πρώην πρωθυπουργού περνάει και ελέγχεται από τα εξωτερικά μηχανήματα της βουλής που όμως είναι περασμένων δεκαετιών και υστερούν τεχνολογικά στο να ανιχνεύσουν μικροποσότητες εκρηκτικής ύλης. Μόλις το άνοιξε, σημειώθηκε έκρηξη που τραυμάτισε τόσο τον ίδιο όσο και τους δύο συνοδούς του, όχι σοβαρά, στα πόδια, την κοιλιά και το στήθος.

Ετικέτες: ΒΟΜΒΑΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣΝΕΑΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Άγριο φονικό στον Νέο Κόσμο: Ο 29χρονος με το βίαιο παρελθόν, οι τρεις προηγούμενες επιθέσεις και η θανατηφόρα καταδίωξη

19/11/2025 | 13:02
Featured

Αχαΐα τραγωδία: Νεκρό 3χρονο αγοράκι στην αγκαλιά του 25χρονου συγγενή του – Οι λεπτομέρειες που συγκλονίζουν 

12/11/2025 | 12:57
ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Πυκνοί καπνοί κοντά στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος 

10/11/2025 | 11:30
Featured

LIVE: Στη Μητρόπολη Αθηνών η Ελλάδα αποχαιρετά τον Διονύση Σαββόπουλο – Παρών ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

25/10/2025 | 12:51
Load More
Επόμενο Άρθρο

Λόγω Τιμής: Επιστρέφει 20 χρόνια μετά (ΦΩΤΟ)


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Eκδήλωση του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς στο πλαίσιο της επετείου των 80 χρόνων από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα, Τετάρτη 21 Μαΐου 2025. Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος ενώ μίλησαν οι, Χάρης Δούκας, Δήμαρχος Αθηναίων, Αντώνης Λιάκος, Ιστορικός, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, Αθηνά Σκουλαρίκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης και Μενέλαος Χαραλαμπίδης, Ιστορικός, Διδάκτορας Ιστορίας ΕΚΠΑ. Την συζήτηση συντόνισε η Μαρία Ρεπούση, Ιστορικός, Διευθύντρια του Ινστιτούτου. 
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

    Πέθανε ο Αλέκος Φλαμπουράρης σε ηλικία 87 ετών

    182 shares
    Share 73 Tweet 46
  • Παραιτήθηκε από βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας ο Διαμαντής Καραναστάσης

    158 shares
    Share 63 Tweet 40
  • ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ : 250€, 2 «κύματα» συντάξεων, 18 επιδόματα – Ποιοι κερδίζουν από 24/11 και τι έρχεται το 2026

    153 shares
    Share 61 Tweet 38
  • Μονιμοποιούνται 423 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης

    127 shares
    Share 51 Tweet 32
  • Σπίτι μου 2 και νέο «Ανακαινίζω 2026»: Μεγαλώνουν τα όρια, αυξάνονται οι επιδοτήσεις – Όλες οι αλλαγές

    120 shares
    Share 48 Tweet 30
  • Γέροντας Σιλουανός: Μια Εμβληματική Μορφή του Αγίου Όρους

    113 shares
    Share 45 Tweet 28
  • Άγριο φονικό στον Νέο Κόσμο: Ο 29χρονος με το βίαιο παρελθόν, οι τρεις προηγούμενες επιθέσεις και η θανατηφόρα καταδίωξη

    93 shares
    Share 37 Tweet 23
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch