Τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αποφάσισε χθες το απόγευμα η Ολομέλεια της Βουλής με 175 ψήφους.
Η διεύρυνση του κατηγορητηρίου αφορά τα βαρύτατα κακουργήματα της συμμορίας, της δωροληψίας και του εκβιασμού.
Η απόφαση της Βουλής αποτελεί προπομπό παραπομπής σε Ειδικό Δικαστήριο και ήρθε μετά τις αποκαλύψεις που προέκυψαν από τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής και από τις επώνυμες καταθέσεις τεσσάρων ανώτατων εισαγγελέων και του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.
– Ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού εγκλήματος, Παναγιώτης Αθανασίου, κατήγγειλε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τον πίεζε να κατασκευάσει διώξεις κατά “ανεπιθύμητων” επιχειρηματιών και “ενοχλητικών” δημοσιογράφων.
– Η πρώην εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, υποστήριξε πως το δραστήριο στέλεχος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την απείλησε πως δεν θα κάνει Χριστούγεννα αν δεν “διώξει” την δικογραφία του Ανδρέα Βγενόπουλου.
– Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, είπε πως ο Δημήτρης Παππαγελόπουλος ζητούσε επίμονα να κατασκευάσει μάρτυρες για την υπόθεση Novartis.
– Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, ανέφερε ότι η Ελένη Τουλουπάκη σχεδίαζε κατά παραγγελία διώξεις προκειμένου να εξυπηρετηθεί το σχέδιο προεκλογικών προφυλακίσεων αντιπάλων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
– Ο Σάμπυ Μιωνής αποκάλυψε ότι τον Μάρτιο του 2016 μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου και παρουσία του Νίκου Παππά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απαίτησε καταβολή χρημάτων ως δικαστικά έξοδα.
Παρά όμως τις αποκαλύψεις, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να σέρνεται πολιτικά πίσω από τους δικονομικούς σπασμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης προκειμένου να μην τιμωρηθεί ο “Ρασπούτιν” και οι συνεργοί του.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, εγείροντας ενστάσεις επί της διαδικασίας – και όχι για την ουσία των αποκαλύψεων για την δράση του Παραδικαστικού Κυκλώματος που επιχείρησε να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας – ζητά επίμονα να ακυρωθεί η έρευνα.
Πριν από λίγα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε πως «κραυγάζουν ενοχή» όσοι επιχειρούν να εκτρέψουν τις έρευνες θέτοντας διαδικαστικά ζητήματα όπως αυτό της παραγραφής. Ήταν η περίοδος που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσε να εξολοθρεύσει δέκα πολιτικούς της αντιπάλους με έωλες καταγγελίες τριών “κουκουλοφόρων” μαρτύρων και με πρωτοφανείς κοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις.
Όμως, πλέον υιοθετεί την τακτική που κατήγγειλε. Χαρακτηριστικό είναι ότι από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της Προανακριτικής Επιτροπής έως και την ψηφοφορία της Τετάρτης έχει ζητήσει την ακύρωσης της έρευνας τουλάχιστον 4-5 φορές (για την σύνθεση της επιτροπής, για την απόπειρα διά ζώσης εξέτασης των “κουκουλοφόρων”, για τον τρόπο σύνταξης των ψηφοδελτίων, για τις κάλπες κ.α.).