Κυριακή, 24 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake news για νόμο Χατζηδάκη, «πρώτο ένσημο» και σχολικές καθαρίστριες

TechTeam από TechTeam
17/09/2021 22:06
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για fake news αναφορικά με το ότι η αλλαγή της σχέσης εργασίας διανομέων συνεργατικής πλατφόρμας έγινε με το νόμο Χατζηδάκη, το «πρώτο ένσημο» επιδοτεί τις απολύσεις καθώς και ότι η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας μείωσε τις ώρες εργασίας των σχολικών καθαριστριών περικόπτοντας παράλληλα και τις αμοιβές τους, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Παρατηρητήριο της ΝΔ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Fake news για νόμο Χατζηδάκη, “πρώτο ένσημο” και σχολικές καθαρίστριες

Η αλλαγή της σχέσης εργασίας των ντελιβεράδων της e-food έγινε με το νόμο Χατζηδάκη

Η εσφαλμένη και ατυχής επικοινωνία συνεργατικής πλατφόρμας με υπαλλήλους της, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, για την αλλαγή του τρόπου απασχόλησής τους, χρησιμοποιείται από κύκλους της αντιπολίτευσης για να διαστρεβλωθεί ακόμα μια φορά το περιεχόμενο του πρόσφατου εργασιακού νόμου 4808/2021.

Ισχυρίζονται ότι δήθεν ο νόμος αυτός είναι που επέτρεψε τις συμβάσεις παροχής υπηρεσιών στο συγκεκριμένο χώρο, όταν είναι γνωστό ότι τέτοιου είδους εταιρείες δουλεύουν επί χρόνια στη χώρα μας με το πλαίσιο αυτό, τέτοιου είδους συμβάσεις υπάρχουν σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, προϋπήρχαν του νόμου Χατζηδάκη και υπογράφονταν μαζικά επί ΣΥΡΙΖΑ. Τι καταγγέλλει λοιπόν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ; Τον εαυτό του; Τις πρακτικές του; Τους νόμους του; Η πολιτική υποκρισία έχει και όρια!

Σε αντίθεση με τα άθλια fake news του συστήματος της Κουμουνδούρου, όχι μόνο η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει καμία σχέση με το νόμο Χατζηδάκη, αλλά τα δικαιώματα των εργαζομένων στις συνεργατικές πλατφόρμες ενισχύθηκαν από τον συγκεκριμένο νόμο καθώς εισήγαγε τον συνδικαλισμό για τους freelancers, αλλά και επέβαλε συγκεκριμένες υποχρεώσεις για την κάλυψη του εξοπλισμού τους. Το δε ελληνικό δίκαιο στο συγκεκριμένο τομέα είναι εναρμονισμένο με τις πρακτικές που ακολουθούνται σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Η κατάχρηση διατάξεων του εργατικού δικαίου είναι προφανώς καταδικαστέα. Και οι αρμόδιες αρχές επιβάλλουν τις αντίστοιχες κυρώσεις όπου χρειάζεται. Η εκμετάλλευση όμως μιας αρνητικής πρακτικής προκειμένου να συνδεθεί με έναν νόμο που δεν έχει καμία σχέση με αυτήν και να διαστρεβλωθεί ξεδιάντροπα το περιεχόμενο ενός νόμου που ενισχύει τα δικαιώματα των εργαζομένων στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο, είναι μια ακόμα απόδειξη μιας χολερικής αντιπολίτευσης που δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια.

Επιδοτεί τις απολύσεις το «πρώτο ένσημο»

Ο Yπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε χθες, στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των μέτρων στήριξης της απασχόλησης και των εισοδημάτων τα εξής:

«Το πρόγραμμα για το “πρώτο ένσημο” θα συνοδεύεται από ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας, αντίστοιχη με τη ρήτρα άλλων προγραμμάτων που αυτήν την ώρα ισχύουν. Το τονίζω, γιατί έχει διακινηθεί αυτές τις ημέρες η πληροφορία ότι το πρόγραμμα αυτό δεν θα έχει ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας. Αυτό δεν ισχύει».

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ακόμη ότι σκοπός είναι να διευκολύνουμε προσλήψεις νέων ανθρώπων και όχι τεχνάσματα επιχειρηματιών που δεν σκέφτονται με τον σωστό τρόπο και υπενθύμισε ότι τέτοιες ρήτρες υπάρχουν τόσο στα προγράμματα του υπουργείου, όσο και στα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Η “Αυγή” παρουσίασε σήμερα τη συνέντευξη με τον τίτλο «Επιδοτεί τις απολύσεις το πρώτο ένσημο».

Με άλλα λόγια: αν η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει με τις απόψεις τους, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Η Κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας μείωσε τις ώρες εργασίας των σχολικών καθαριστριών περικόπτοντας παράλληλα και τις αμοιβές τους

H πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όχι μόνο δεν μειώθηκαν οι ώρες εργασίας και οι αμοιβές των καθαριστριών στα σχολεία, αντίθετα για την καθαριότητα των σχολείων μας θα εργαστούν περισσότερες καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης και περισσότερες καθαρίστριες μερικής απασχόλησης ενώ θα διατεθούν σημαντικά υψηλότερα ποσά.

Αναλυτικά:

Για τον αριθμό των εργαζομένων: Φέτος προκηρύχθηκαν 1.895 θέσεις εργασίας (+20%) περισσότερες από πέρυσι. Με τη δυνατότητα που παρείχε η Κυβέρνηση προς τους δήμους να αυξήσουν τις ώρες απασχόλησης πέραν του κατώτατου ορίου και την οποία εκμεταλλεύτηκαν πάνω από τους μισούς δήμους, οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης εμφάνισαν αύξηση κατά 556 άτομα (+11%) ενώ ο αριθμός εργαζομένων μερικής απασχόλησης αυξήθηκε συνολικά κατά 1339 άτομα.

Για τις αμοιβές των εργαζομένων: Οι μισθολογικές απολαβές των καθαριστριών με τις φετινές συμβάσεις δεν θίγονται στο παραμικρό. Με την πρωτοποριακή μεθοδολογία που ακολούθησε φέτος το Υπουργείο Εσωτερικών για τη ρύθμιση του θέματος διασφαλίστηκε τόσο η καθαριότητα των σχολείων όσο και οι απολαβές των εργαζομένων.

Για το ποσό που διατέθηκε: Το ποσό που διέθεσε το κράτος για τον καθαρισμό των σχολικών κτηρίων παραμένει στο ίδιο ακριβώς επίπεδο με το περσινό, δηλαδή στα 85 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, δόθηκε η δυνατότητα στους δήμους να αυξήσουν τη σχετική δαπάνη και πάνω από τους μισούς δήμους το έπραξαν, φανερώνοντας την ευαισθησία τους για το ζήτημα της καθαριότητας στα σχολεία.
Ενδεικτικό της βαρύτητας που δίνει η κυβέρνηση στην καθαριότητα των σχολείων είναι το γεγονός ότι κατά τη σχολική περίοδο 2018-2019 επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, διατέθηκαν για την καθαριότητα 55 εκατομμύρια ευρώ».

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΝΔ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

23/08/2025 | 23:45
Featured

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο 59χρονος γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Απόστολος Βεσυρόπουλος

21/08/2025 | 15:30
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Ή Προσευχή του Αγίου Ιούδα Θαδδαίου – Πως γίνεται

21/08/2025 | 08:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σεισμός LIVE: Δείτε TΩΡΑ πού έγινε σεισμός πριν από λίγο – Μέτρα προστασίας

09/08/2025 | 18:21
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει η πλειοψηφία των ανεμβολίαστων............


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε την σύζυγό του στον Βόλο – Κρυβόταν σε πάρκινγκ

    305 shares
    Share 122 Tweet 76
  • Βεσυρόπουλος – Το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που πάλεψε με ήθος για την πατρίδα και τον τόπο του

    217 shares
    Share 87 Tweet 54
  • «Βλέπω φως στο τούνελ στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ» λέει ο Πούτιν και αποθεώνει τις ηγετικές ικανότητες του Τραμπ

    190 shares
    Share 76 Tweet 48
  • «Θα ανοίξουν οι πύλες της κόλασης»: Το Ισραήλ απειλεί να καταστρέψει τη Γάζα αν η Χαμάς δεν δεχθεί την ειρήνη με τους όρους του

    310 shares
    Share 124 Tweet 78
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ 2025: Πληρωμές έως 8.200€ για στρατιωτικούς – Πίνακες με ποσά για αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες

    910 shares
    Share 364 Tweet 228
  • Κηρύχθηκε επίσημα λιμός στη Γάζα – ΟΗΕ: Οι θάνατοι από πείνα ισοδυναμούν με έγκλημα πολέμου

    270 shares
    Share 108 Tweet 68
  • Σεισμός 7,5 Ρίχτερ στον Νότιο Ατλαντικό – Προειδοποίηση για τσουνάμι στην Ανταρκτική: Τι σημαίνει για τον κόσμο και την Ελλάδα

    469 shares
    Share 188 Tweet 117
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch