Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική Featured

Παρατηρητήριο ΝΔ: Τα fakenews Τσίπρα στη Βουλή για το lockdown και τη διαχείριση της πανδημίας -Με επίσημα στοιχεία

TechTeam από TechTeam
04/03/2021 21:05
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για fake news ως προς τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και την πορεία των εμβολιασμών κατηγορεί το Παρατηρητήριο της ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Το μόνο που κάνει ο κ. Τσίπρας από την αρχή της πανδημίας είναι να καταγγέλλει όποιο μέτρο λαμβάνει η κυβέρνηση. Όταν ανοίγουν δραστηριότητες διαμαρτύρεται ότι τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. Όταν λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα διαμαρτύρεται για τις επιπτώσεις στην οικονομία» σχολιάζει το Παρατηρητήριο Fake News της Νέας Δημοκρατίας.

Οπως τονίζει επίσης, ο κ. Τσίπρας «σήμερα προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, χαρακτηρίζοντας αποτυχημένη τη διαχείριση της πανδημίας, κάνοντας λόγο ”για το πιο παρατεταμένο και αποτυχημένο lockdown στην Ευρώπη”». Για να προσθέσει το Παρατηρητήριο ΝΔ: «Επειδή η καλύτερη απάντηση στα fake news είναι τα συγκεκριμένα στοιχεία, παρακάτω θα βρείτε όλα τα δεδομένα για την υγειονομική εικόνα, τους εμβολιασμούς και το ιστορικό των περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Μια απλή ανάγνωση των στοιχείων επιβεβαιώνει ότι, εν αντιθέσει με τα fake news Τσίπρα, η προσαρμογή των μέτρων στα επιδημιολογικά δεδομένα και η τροποποίησή τους ανάλογα με τις εξελίξεις είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τόσο οι υγειονομικοί δείκτες όσο και η πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας διαψεύδουν με τον πιο ηχηρό τρόπο το fake αφήγημα περί δήθεν αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας και δείχνουν ότι τα έχουμε πάει καλύτερα από τη μεγάλη πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών. Αυτό που κρίνει σε τελική ανάλυση την επιτυχία μιας πολιτικής είναι τα δεδομένα. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Τους παραθέτουμε λοιπόν στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ».
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 635
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 9,51
Περιοριστικά μέτρα από τον Νοέμβριο 2020 με τοπικά lockdown έως και τις 16 Μαρτίου 2021.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 854
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 8,13
Ισχύουν περιοριστικά μέτρα από τις αρχές Νοεμβρίου, lockdown από τις αρχές Δεκεμβρίου και παράταση του lockdown μέχρι τις 28 Μαρτίου.
ΓΑΛΛΙΑ

Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 1.339
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 7,13
Η Γαλλία βρίσκεται σε εθνικό lockdown από τις αρχές Νοεμβρίου 2020. Υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00. Η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν πρόκειται να αρθούν πριν τα μέσα Απριλίου. Εκτός από τους εθνικούς περιορισμούς, εφαρμόζονται και τοπικά lockdown, όπως στη Γαλλική Ριβιέρα, όπου απαιτείται ειδική άδεια για να βγει κάποιος από το απόγευμα της Παρασκευής έως το πρωί της Δευτέρας.
ΙΣΠΑΝΙΑ

Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 1.502
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 8,68
Τα περιοριστικά μέτρα ξεκίνησαν από τις 9 Οκτωβρίου 2020, όταν η Μαδρίτη και άλλες 8 περιοχές τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και στις 25 Οκτωβρίου γενικεύτηκαν σε όλη τη χώρα.
Η Ισπανία βρίσκεται σε εθνική απαγόρευση κυκλοφορίας έως τις αρχές Μαΐου 2021. Μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για δουλειά, εκπαίδευση, φάρμακα- γιατρούς και φροντίδα ηλικιωμένων ή παιδιών.
ΙΤΑΛΙΑ

Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 1.633
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 7,87
Τοπικά lockdown και μέτρα σε εθνικό επίπεδο από τις αρχές Νοεμβρίου 2020. Παράταση των μέτρων έως τις 28 Μαρτίου. Σε ισχύ η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ των 20 περιοχών, τηλεκπαίδευση από τον περασμένο Οκτώβριο. Από τις αρχές Φεβρουαρίου χαλάρωσε τα μέτρα, αλλά μπροστά στην αύξηση των κρουσμάτων ξαναμπήκε σε νέους περιορισμούς. Την περασμένη Τρίτη ο Ιταλός υπουργός Υγείας παρουσίασε τα νέα μέτρα πρόληψης, που θα ισχύσουν από τις 6 Μαρτίου μέχρι τις 6 Απριλίου.
ΑΥΣΤΡΙΑ

Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 954
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 8,03
Στις 26 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε το τρίτο lockdown. Από τις 8 Φεβρουαρίου προχώρησε σε μερική χαλάρωση των μέτρων και στη συνέχεια σε παράταση του lockdown μέχρι το Πάσχα των Καθολικών, στις 4 Απριλίου, συμπεριλαμβανομένης της εστίασης, των ξενοδοχείων και του πολιτισμού.
ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 1.371
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 8,98
Η χώρα με έναν από τους υψηλότερους δείκτες θνητότητας της COVID-19 στον κόσμο σκληραίνει τα μέτρα μέσω απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας τουλάχιστον έως τις 19 Μαρτίου και με ενδεχόμενο παράτασης.
ΒΕΛΓΙΟ

Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 1.905
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 7,29
Στις 31 Οκτωβρίου 2020 ανακοινώνει το δεύτερο εθνικό lockdown.
Παράταση του lockdown έως την 1η Απριλίου. Ανοιχτά μόνο τα σχολεία και τα καταστήματα, με τον κανόνα ο καθένας να ψωνίζει μόνος του και να μην παραμένει εντός του καταστήματος περισσότερο από μισή ώρα.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 1.614
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 8,83
Από τον Νοέμβριο 2020 βρίσκεται σε μερική καραντίνα και από τις 15 Ιανουαρίου σε πανεθνικό lockdown.
Το γενικό lockdown παρατείνεται τουλάχιστον έως τις 16 Μαρτίου με κλειστά σχολεία, τηλεργασία και ανοιχτές μόνο τις «αναγκαίες» επιχειρήσεις.
ΤΣΕΧΙΑ

Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 1.962
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 6,86
Μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο στην ΕΕ, η Τσεχική Δημοκρατία, σκληραίνει τα μέτρα. Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν και το κλείσιμο σχολείων για μικρότερα παιδιά.
Βρίσκεται σε μερικό lockdown από το τέλος Οκτωβρίου. Χαλάρωσε κάποια μέτρα πρόσκαιρα και από το τέλος Δεκεμβρίου ξαναμπήκε σε lockdown.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 915
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 5,9
Σε lockdown τουλάχιστον έως τις 15 Μαρτίου, με τα περισσότερα μέτρα να εφαρμόζονται από τον περασμένο Οκτώβριο, όπου βρέθηκε αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας.
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 137
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 8,8
Από τον Νοέμβριο του 2020 ισχύουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ενώ ανακοινώθηκε νέο lockdown από τις 8 Μαρτίου και για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Ετικέτες: LockdownΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΠαρατηρητήριο ΝΔ

ΣχετικάΆρθρα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ : Τηλέφωνα ανά διεύθυνση- ΟΔΗΓΟΣ

26/06/2025 | 06:09
HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

26/06/2025 | 00:13
HOT NEWS

Alex Rasov

25/06/2025 | 23:45
HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

25/06/2025 | 22:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Απολογία Δρίτσα: Όντως ατυχής η δήλωσή μου για 17Ν – Σέβομαι απόλυτα τα όσα βίωσε η κυρία Μπακογιάννη


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Γιορτή σήμερα 26 Ιουνίου, εορτολόγιο: Όσιος Δαβίδ από τη Θεσσαλονίκη

    461 shares
    Share 184 Tweet 115
  • Σεισμός στην Τουρκία: Νέα τρομακτική πρόβλεψη για 7άρι από τον γνωστό καθηγητή

    452 shares
    Share 181 Tweet 113
  • «Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν – «Ο Πούτιν μπορεί να έχει φιλοδοξίες και πέρα από την Ουκρανία»

    452 shares
    Share 181 Tweet 113
  • Δεκάλεπτο τετ α τετ Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Χάγη – «Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε» είπε ο πρωθυπουργός για το ραντεβού Τραμπ με τον πρόεδρο της Τουρκίας

    382 shares
    Share 153 Tweet 96
  • ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ:Το μίσος που θέριεψε στη σιωπή – Την πυροβόλησε μπροστά στο σπίτι της και αυτοκτόνησε

    357 shares
    Share 143 Tweet 89
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Αναδρομικά έως 4.020€ και προσωπική διαφορά: Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται άμεσα – Όλα τα Ταμεία και ημερομηνίες Ιουλίου 2025

    343 shares
    Share 137 Tweet 86
  • Ο Νετανιάχου απειλεί το Ιράν με νέες επιθέσεις αν συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα

    348 shares
    Share 139 Tweet 87
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch