Την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου έφερε το περιστατικό στο Πέραμα που προκάλεσε τον θάνατο ενός 20χρονο άοπλου.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του υπουργείου, τονίζεται ότι ο κ. Θεοδωρικάκος «ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ στο γνωστό αιματηρό γεγονός το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα».
Παράλληλα, τονίζεται ότι «η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες».
Η ανακοίνωση του υπουργείου:
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ στο γνωστό αιματηρό γεγονός το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα. Η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.
Στον εισαγγελέα οι 7 αστυνομικοί κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία
Στην εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν αργά το απόγευμα οι επτά αστυνομικοί που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο για την φονική καταδίωξη στο Πέραμα τα ξημερώματα του σαββάτου, που άφησε πίσω της έναν 20χρονο νεκρό και ένα συνομήλικό του τραυματία. Ο «φυγάς» που ακόμη αναζητειται από τις αρχές αφού βρισκόταν στο ίδιο αυτοκίνητο είναι 15 ετών.
Πρόκειται για έξι αστυφύλακες και ενας αξιωματικό (υπαστυνόμος). Όλοι τους υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής. Σημεώνεται ότι η διαδικασία που ακολουθείται για τους αστυνομικούς είναι η προβλεπόμενη σε κάθε περίπτωση που υπάρχει νεκρός από αστυνομικά πυρά.
Ωστόσο, η υπόθεση έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, όχι μόνο γιατί ένας 20χρονος έχασε τη ζωή του σε συμπλοκή με την Αστυνομία λλά και γιατί τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπήρχε λόγος οι Αστυνομικοί να προχωρήσουν σε αυτή την πράξη.
Ήδη γεννώνται ερωτήματα για τις ενέργειες των αστυνομικών, καθώς, όπως προέκυψε από τα πρώτα δεδομένα, οι επιβάτες του ΙΧ που επιχείρησαν να εμβολίσουν και να χτυπήσουν τους τέσσερις μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ (σ.σ επέβαιναν σε δύο δίτροχα) δεν είχαν όπλα.
Οι αστυνομικοί τούς πυροβόλησαν χωρίς να έχουν δεχθεί πυρ και μόνο λόγω των επικίνδυνων ελιγμών τους και της προσπάθειας να τους χτυπήσουν με το όχημα τους.