Ο πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή σε ηλικία 64 ετών -Στο κοιμητήριο Καλλιθέας, τον τόπο που γεννήθηκε, η εξόδιος ακολουθία
Το «ύστατο χαίρε» στον Γιώργο Αρώνη, πρόεδρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έναν από τους πιο γνωστούς Έλληνες τραπεζίτες της γενιάς του είπαν, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η οικογένειά του, συνεργάτες του, εκπρόσωποι του τραπεζικού και επιχειρηματικού κόσμου, οι φίλοι του στο Κοιμητήριο Καλλιθέας, την περιοχή που γεννήθηκε και μεγάλωσε.
Στην κηδεία παρέστησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Βασίλη Ράπανο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Βασίλη Ψάλτη.
Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής, Παύλος Μυλωνάς και οι Γιάννης Αλαφούζος, Απόστολος Ταμβακάκης, Μιχάλης Κολακίδης, Νίκος Καραμούζης, Γιώργος Ζαννιάς, Ευτύχης Βασιλάκης, Γιάννης Μαντζουράνης, Νίκος Πιμπλής, Δημήτρης Τσιμπανούλης, Σπύρος Φιλάρετος, Μπάμπης Παπαδημητρίου και άλλοι.
Ο Γιώργος Αρώνης άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε ηλικία 64 ετών.
Αυτοδημιούργητος και ανθρωποκεντρικός, ο Γιώργος Αρώνης στην επαγγελματική του διαδρομή στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα έβαλε το δικό του στίγμα στις σημαντικές θέσεις που ανέλαβε. Έφθασε στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank, συνδέοντας το όνομά του με την ισχυροποίηση και καθιέρωσή της.
Η καριέρα του ξεκίνησε από τη θυγατρική της ολλανδικής τράπεζας ΑBN Amro Bank στην Αθήνα, όπου διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Καταναλωτικής Πίστης. Το 1999 εντάχθηκε στην Εθνική Τράπεζα. Τρία χρόνια αργότερα κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Λιανικής Τραπεζικής.
Στην Alpha Bank μεταπήδησε το 2004 και το 2017 προήχθη σε αναπληρωτή CEO. Τρία χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 2020, τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου του «Ελ. Βενιζέλος», θέση που κατείχε μέχρι τον θάνατό του.
Ο Γιώργος Αρώνης διακρίθηκε για τον ισχυρό του χαρακτήρα, αλλά και για την διαλλακτικότητά του. Ως τραπεζίτης ήταν δυναμικός αλλά και χαμηλών τόνων, με κύρια μέριμνά του να δώσει λύσεις στους ανθρώπους στις οικονομίας, αντιλαμβανόμενος τις ανάγκες και τις καταστάσεις. Παρά την μεγάλη διαδρομή του, ο ίδιος παρέμεινε προσγειωμένος, γήινος και με ευαισθησίες σπάνιες για έναν τεχνοκράτη με τέτοια πορεία. Επί χρόνια συμμετείχε σε ερασιτεχνική κομπανία με την οποία έπαιζε μουσική σε κάθε ευκαιρία, ενώ κάθε Πέμπτη, με φίλους του, πήγαιναν στην αγαπημένη του ταβέρνα και οργάνωναν αυτοσχέδια γλέντια.
Το 2010, οπότε και η Ελλάδα εισήλθε στην περίοδο της βαθιάς οικονομικής κρίσης, ο ίδιος θέλησε να λειτουργήσει ως συμπαραστάτης στους δοκιμαζόμενους κλάδους. Μεταξύ αυτών και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που δέχθηκαν ισχυρότατο πλήγμα.