Κυριακή, 5 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

ΠΕΙΡΑΙΑΣ : Bodybuilder 1,90» μπούκαρε σε τρόλεϊ και γρονθοκόπησε τον οδηγό στη στάση «Παναγίτσα»

Παντελής Χαριτάκης από Παντελής Χαριτάκης
15/09/2025 12:32
σε Featured, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
155
SHARES
329
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Στιγμές τρόμου έζησαν επιβάτες και περαστικοί το μεσημέρι της Κυριακής στον Πειραιά, όταν άνδρας εύσωμος —τον οποίο αυτόπτες περιγράφουν ως «γύρω στο 1,90, χωρίς μαλλιά, με σωματοδομή bodybuilder»— εισέβαλε σε τρόλεϊ της γραμμής 16 και γρονθοκόπησε τον 50χρονο οδηγό. 

Ρεπορτάζ: Παντελής Χαριτάκης

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Αγίου Ελευθερίου, λίγο πριν από τη στάση «Παναγίτσα», με αφορμή Ι.Χ. που, σύμφωνα με την περιγραφή του οδηγού, ήταν σταθμευμένο επάνω στη στάση, εμποδίζοντας την αποβίβαση ηλικιωμένης επιβάτιδας με κινητικές δυσκολίες.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του θύματος, το οποίο μίλησε σε μέσα ενημέρωσης, «κόρναρε» για να απομακρυνθεί το όχημα, άνοιξε τις πόρτες ώστε να εξηγήσει την κατάσταση, και τότε ο μεγαλόσωμος άνδρας ανέβηκε στο όχημα, τον εξύβρισε και τον χτύπησε με γροθιά στον λαιμό. Δεύτερο άτομο τον ακολούθησε και, σύμφωνα με τον οδηγό, τον χτύπησε επίσης. Οι δράστες διέφυγαν αμέσως μετά, ενώ επιβάτες, εμφανώς σοκαρισμένοι, προσπαθούσαν να ηρεμήσουν την κατάσταση.

Καρέ-καρέ η κίνηση του τρόλεϊ και η εμπλοκή με το παράνομα σταθμευμένο Ι.Χ. αποτυπώνονται σε βίντεο από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας: το ρολόι δείχνει 13:43, η ροή προς Πειραιά έχει «παγώσει» και ο οδηγός επιχειρεί να σταματήσει όσο πιο κοντά γίνεται στη στάση. Ουρά οχημάτων σχηματίζεται πίσω, ένας οδηγός αναγκάζεται να κάνει όπισθεν για να ανοίξει διάδρομο, ενώ η πρόσβαση στον χώρο αποβίβασης παραμένει αποκλεισμένη. Είναι το σημείο που, κατά τη μαρτυρία, ξεκινά η λεκτική αντιπαράθεση και, λίγες στιγμές αργότερα, η σωματική επίθεση.

Μετά το συμβάν, κλήθηκε ασθενοφόρο· ο οδηγός μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο και υπέβαλε μήνυση. Για την υπόθεση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σχηματίζεται δικογραφία για σωματική βλάβη, εξύβριση και τυχόν άλλα αδικήματα που θα προκύψουν, ενώ ζητούμενο είναι η ταχεία ταυτοποίηση των δραστών μέσω οπτικού υλικού από κάμερες της περιοχής και καταθέσεων επιβατών. Στο επίπεδο πρόληψης και καταστολής, αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίαςαξιολογούν το περιστατικό ως «χαμηλής διάρκειας, υψηλής επικινδυνότητας», λόγω του χώρου (μέσο μαζικής μεταφοράς) και της αιφνίδιας κλιμάκωσης.

Στον φορέα λειτουργίας των μέσων σταθερής τροχιάς και λεωφορείων, ο οποίος παρακολουθεί τις έρευνες, το συμβάν αναζωπύρωσε το ζήτημα της ασφάλειας πληρωμάτων και του σεβασμού στις στάσεις. «Η προστασία οδηγών και επιβατών είναι αδιαπραγμάτευτη», τονίζουν πηγές, προσθέτοντας πως εξετάζεται η ενίσχυση οδηγιών προς τα πληρώματα για το πώς να ενεργούν όταν οι πόρτες είναι ανοικτές και υφίσταται λεκτική ένταση στην είσοδο του οχήματος. Στο επιχειρησιακό σκέλος, ο ΟΑΣΑυπενθυμίζει ότι η παράνομη στάθμευση σε στάση δημιουργεί άμεσο κίνδυνο για επιβάτες με μειωμένη κινητικότητα και καλεί τις δημοτικές και αστυνομικές αρχές σε συστηματικότερους ελέγχους γύρω από «ευάλωτα» σημεία.

Το υγειονομικό σκέλος του περιστατικού ήταν ευτυχώς ελεγχόμενο: ο οδηγός είχε τις αισθήσεις του, παρουσία δυσφορίας στον λαιμό και οξύ στρες· η προνοσοκομειακή ανταπόκριση ήταν άμεση, με το ΕΚΑΒ να υπογραμμίζει ότι περιστατικά εντός ΜΜΜ απαιτούν γρήγορη πρόσβαση πληρώματος και καθαρό διάδρομο κίνησης—κάτι που καθίσταται δυσχερές όταν στάσεις ή λωρίδες λεωφορείωνκαταλαμβάνονται αντικανονικά.

Πέρα από τη «στιγμή» της βίας, το συμβάν φωτίζει μια παθογένεια του αστικού χώρου: την κουλτούρα της ατιμώρητης παράβασης γύρω από τις στάσεις. Όταν ένα Ι.Χ. «κλειδώνει» τη στάση, το λεωφορείο ή τρόλεϊ αναγκάζεται να αποβιβάσει στο οδόστρωμα· η γιαγιά με πι, ο γονιός με καρότσι, το άτομο με αναπηρία εκτίθενται σε κίνηση οχημάτων και σε πτώσεις. Η παράβαση δεν είναι «ασήμαντη»: είναι κίνδυνος. Η έλλειψη συνεπούς ελέγχου πυκνώνει τέτοια «μικρά» ρήγματα ασφάλειας που, όπως φάνηκε στον Πειραιά, μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλη ένταση μέσα σε δευτερόλεπτα.

Στο πεδίο της έρευνας, οι αρχές αναζητούν μαρτυρίες και καθαρά καρέ από κάμερες καταστημάτων της Αγίου Ελευθερίου. Κρίσιμες θεωρούνται οι ώρες 13:40–13:50, όταν η κυκλοφορία επιβραδύνθηκε και το τρόλεϊ ακινητοποιήθηκε προτού ανοίξει τις πόρτες. Οι οδηγοί που βρέθηκαν πίσω από το όχημα καλούνται —αν διαθέτουν dashcam— να προσκομίσουν υλικό. Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει επίσης αν ο φερόμενος πρωταγωνιστής έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για παρόμοιες επιθετικές συμπεριφορές.

Οι ειδικοί στην ασφάλεια συγκοινωνιών επισημαίνουν τρία άμεσα μέτρα:

1. Στοχευμένους ελέγχους σε στάσεις υψηλού ρίσκου (ιδίως σε ώρες αιχμής),

2. Ψηφιακή καταγραφή παραβάσεων γύρω από στάσεις με επιτόπιες κάμερες/αισθητήρες και άμεση αποστολή κλήσης,

3. Εκπαίδευση πληρωμάτων για αποκλιμάκωση εντάσεων όταν ανοίγουν οι πόρτες και υπάρχει λεκτική επίθεση στην είσοδο.

Στους δρόμους του Πειραιά, το σοκ της Κυριακής αφήνει ένα σαφές αποτύπωμα: χρειάζονται συνεπείς κανόνες και ορατή αστυνόμευση σε κρίσιμους κόμβους της καθημερινότητας. Οι επιβάτες πρέπει να μπορούν να κατεβαίνουν στη στάση, όχι στο οδόστρωμα. Οι οδηγοί ΜΜΜ πρέπει να εργάζονται χωρίς να φοβούνται ότι μια απλή παρατήρηση θα καταλήξει σε γροθιές. Και το σύστημα —Αστυνομία, ΟΤΑ, φορείς μεταφορών— οφείλει να λειτουργεί σαν ενιαίο δίκτυο πρόληψης και γρήγορης αντίδρασης.

Η υπόθεση, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, βρίσκεται σε εξέλιξη. Το ζητούμενο πλέον δεν είναι μόνο η σύλληψη των δραστών, αλλά κι ένα μήνυμα μηδενικής ανοχής στη βία μέσα στα μέσα μεταφοράς και στην αντικοινωνική στάθμευση που τη γεννά. Για να μη χρειαστεί ποτέ ξανά ένα «κορνάρισμα για να κατέβει μια γιαγιά» να γίνει αφορμή για επίθεση εντός τρόλεϊ.

Ετικέτες: Πειραιάς

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Στο «στόχαστρο» των ΗΠΑ ο Πειραιάς — Πώς τα διεθνή μέσα καταγράφουν τη μάχη για τον περιορισμό της Κίνας στα λιμάνια

16/09/2025 | 12:50
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Νέο «μπλόκο» σε Ισραηλινούς τουρίστες στον Πειραιά – Δείτε βίντεο, φωτογραφίες

14/08/2025 | 20:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΤΡΟΧΑΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ: «Η 65χρονη που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από ΙΧ είχε χτυπηθεί από άλλο αυτοκίνητο λίγο πριν – Ο οδηγός την είχε παρατήσει πεσμένη στο δρόμο»

20/03/2025 | 14:30
Featured

Μητσοτάκης: Το πρώτο λιμάνι της χώρας αλλάζει όψη

17/02/2025 | 15:45
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: «Πίρι Ρέις» στο Αιγαίο – Σκληρή απάντηση της Αθήνας με NAVTEX, ανησυχία διεθνών μέσων και προπαγάνδα από Άγκυρα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Γεωπολιτικός συναγερμός: Ουκρανικά drones «καμικάζι» έπληξαν στρατηγικό διυλιστήριο της Ρωσίας– Διεθνείς αναλυτές μιλούν για “παιχνίδι ισορροπιών”

    271 shares
    Share 108 Tweet 68
  • Τουλάχιστον 57 νεκροί στη Γάζα παρά την έκκληση Τραμπ να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

    246 shares
    Share 98 Tweet 62
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: 200.000 αιτήσεις, αυξήσεις 2,35% και έως 1.000€ μπόνους – Αναδρομικά έως τέλος 2025

    117 shares
    Share 47 Tweet 29
  • Βρετανία: Για πρώτη φορά γυναίκα επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας – Ποια είναι η Σάρα Μαλάλι

    180 shares
    Share 72 Tweet 45
  • Γιορτή σήμερα 5 Οκτωβρίου, εορτολόγιο: Αγία Χαριτίνη

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Καιρός: Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες και πότε θα «ξεθυμάνουν» τα φαινόμενα

    266 shares
    Share 106 Tweet 67
  • Συνελήφθη 47χρονος στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν πλήθος μαχαιριών και ενάλιοι αμφορείς

    182 shares
    Share 73 Tweet 46
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch