Τρίτη, 26 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Πετρέλαιο Θέρμανσης: Αρχίζει η διάθεσή του με την τιμή να “καίει”

Newsroom από Newsroom
15/10/2018 13:10 - Ενημέρωση 16/10/2018 13:57
Ενημερώθηκε: 16/10/2018 13:57:11
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: Από σήμερα Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ξεκινάει η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης. Σύμφωνα με προ ημερών δηλώσεις από τον πρόεδρο της Ενωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και Σταθμών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης και περιοχής «Άγιος Χριστόφορος», Θέμη Κιουρτζή, η τιμή του αναμένεται να είναι αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

«Με βάση τις υπάρχουσες διυλιστηριακές τιμές σήμερα έχουμε μια τιμή 1,16-1,17 ευρώ ανά λίτρο. Εκεί γύρω θα κυμανθεί η τιμή του, τη Δευτέρα ίσως θα είναι λίγο κάτω, αλλά έχουμε μια αύξηση περίπου 200 ευρώ τα 1000 λίτρα σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο καταναλωτής δεν έχει περισσότερα χρήματα για να αγοράσει, δεν έχουν αυξηθεί τα εισόδηματά του», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ και πρόσθεσε ότι «κάποιος που πέρυσι δαπανούσε 300 ευρώ, για να πάρει 310-315 λίτρα, φέτος θα πάρει ακόμη λιγότερα και το κόστος μεταφοράς επιβαρύνει επιπλέον την τιμή, γιατί είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να έχουν την ίδια έκπτωση τα 1000 λίτρα και τα 300 ή τα 200 και ο κόσμος παίρνει ολοένα μικρότερες ποσότητες».

Ο κ.Κιουρτζής διατύπωσε ακόμη την εκτίμηση ότι θα σημειωθεί περαιτέρω μείωση στις καταναλώσεις. «Αν δε, ο χειμώνας δεν είναι βαρύς, υπολογίζω ότι θα έχουμε μείωση κατανάλωσης κατά 15%-20%, κάτι που σημαίνει και απώλεια εσόδων για εμάς, ίσως και καταστροφή για ορισμένους συναδέλφους, αλλά ταυτόχρονα σημαίνει και απώλεια εσόδων για το κράτος» ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Ενωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και Σταθμών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης και περιοχής “Άγιος Χριστόφορος”.

Δεν έχει ανακοινωθεί το επίδομα
Πρόσθεσε ότι θολό παραμένει το τοπίο κι ως προς το επίδομα θέρμανσης, για το οποίο η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τους όρους χορήγησης αναμένεται να εκδοθεί στο τέλος του έτους. «Το επίδομα δεν έχει ανακοινωθεί, περιμένουμε τον Δεκέμβριο να μάθουμε τον τρόπο (καταβολής) και το πόσο» σημείωσε ο κ.Κιουρτζής και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό είναι κάτι αποτρεπτικό στο να αγοράσει κάποιος καύσιμα από την αρχή, πριν δηλαδή γίνουν οι ανακοινώσεις για το επίδομα.

Ερωτηθείς δε τι αναμένεται να ισχύσει ως προς τις τιμές εκτός Θεσσαλονίκης, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, απάντησε ότι στις άλλες περιοχές το καύσιμο είναι κατά περίπου 5 λεπτά ακριβότερο, γύρω στο 1,22 ευρώ/λίτρο, ενώ στα νησιά η τιμή του αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,28-1,30 ευρώ/λίτρο.

Προσοχή στον τρόπο παραλαβής του πετρελαίου
Υπενθυμίζεται ότι, με ανακοίνωσή του, το τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης δίνει οδηγίες στους καταναλωτές για τον σωστό τρόπο παραλαβής του πετρελαίου θέρμανσης ενόψει του χειμώνα. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η παραλαβή (του πετρελαίου) πρέπει να γίνεται από κάποιον που γνωρίζει τη σχετική διαδικασία. Επίσης, η δεξαμενή στην οποία παραλαμβάνεται το καύσιμο πρέπει να έχει ογκομετρηθεί, ώστε να είναι γνωστό πόσα λίτρα αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστόμετρο ύψους της δεξαμενής.

Εξάλλου, θα πρέπει να πραγματοποιείται μαζί με τον οδηγό του βυτιοφόρου μέτρηση -και καταγραφή στην απόδειξη- του ύψους του πετρελαίου που υπάρχει στη δεξαμενή πριν και μετά την παράδοση, ανεξάρτητα από το σχήμα της δεξαμενής ή τη δυνατότητα ογκομέτρησής της. Η ανωτέρω μέτρηση αποτελεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, υποχρέωση των εμπλεκόμενων στην παράδοση και διανομή πετρελαίου θέρμανσης. Η προαναφερθείσα μέτρηση γίνεται τοποθετώντας μια ευθύγραμμη βέργα κατακόρυφα στη δεξαμενή και μετρώντας το ύψος της στάθμης του καυσίμου που περιέχεται στη δεξαμενή πριν και μετά την παράδοση.

Επιπλέον, ο οδηγός του βυτιοφόρου είναι υποχρεωμένος να γράφει στην απόδειξη, εκτός των άλλων, τα λίτρα που κατέγραψε ο μετρητής του βυτίου, το ύψος του πετρελαίου στη δεξαμενή που καταμετρήθηκε πριν και μετά την παράδοση, καθώς και την ώρα παράδοσης. Η απόδειξη συνυπογράφεται από τον οδηγό και τον παραλήπτη του πετρελαίου θέρμανσης που συμφωνούν με τα αναγραφόμενα σε αυτή στοιχεία. Το ύψος σε εκατοστά του πετρελαίου που παραδόθηκε στη δεξαμενή επί τα λίτρα ανά εκατοστόμετρο πρέπει να αντιστοιχούν στα λίτρα της απόδειξης.

Μικροδιαφορές στον υπολογισμό δύναται να προκύψουν λόγω σφάλματος του μετρητή (περίπου 0,5%), διόγκωσης των πλευρικών τοιχωμάτων στης δεξαμενής, κλίσης της δεξαμενής σε σχέση με την οριζόντια θέση και μη κανονικού σχήματος δεξαμενής (οβάλ σχήματα, οριζόντιοι κύλινδροι κτλ.).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σωστό τρόπο παραλαβής του πετρελαίου θέρμανσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2313 330080, 2313 330030, 2313 330076.

Ετικέτες: NewsΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΙΜΗ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

25/08/2025 | 23:45
Featured

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο 59χρονος γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Απόστολος Βεσυρόπουλος

21/08/2025 | 15:30
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Ή Προσευχή του Αγίου Ιούδα Θαδδαίου – Πως γίνεται

21/08/2025 | 08:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σεισμός LIVE: Δείτε TΩΡΑ πού έγινε σεισμός πριν από λίγο – Μέτρα προστασίας

09/08/2025 | 18:21
Load More
Επόμενο Άρθρο

Μπάγια Αντωνοπούλου: Το παρασκήνιο και η αποχώρηση από την εκπομπή


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τροχαίο-σοκ στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης: Εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν οι επιβάτες 

    336 shares
    Share 134 Tweet 84
  • Γάζα: 15 νεκροί από πλήγμα του Ισραήλ σε νοσοκομείο – 4 δημοσιογράφοι στα θύματα

    290 shares
    Share 116 Tweet 73
  • ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ  2025–2026: Ποιοι θα πάρουν αναδρομικά έως 1.200€ και γιατί δεν συμφέρει μετά τα 40 έτη ασφάλισης»

    256 shares
    Share 102 Tweet 64
  • Γιορτή σήμερα 25 Αυγούστου 2023, εορτολόγιο: Άγιος Τίτος ο Απόστολος

    201 shares
    Share 80 Tweet 50
  • ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Οι Ρώσοι μπήκαν στη Ντομπροπίλια – Σφοδρές μάχες στην Κονσταντινίβκα, καμπανάκι για Σλαβιάνσκ και Κραματόρσκ

    180 shares
    Share 72 Tweet 45
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ – ΤΑ ΝΕΑ: Τι κερδίζουν πίσω με το τέλος της προσωπικής διαφοράς – Αυξήσεις 55 ευρώ/μήνα  και αναδρομικά από το 2026

    170 shares
    Share 68 Tweet 43
  • Νέες αποκαλύψεις για το δράμα του Βόλου: «Την βίαζε, την άφηνε έγκυο για να μην τον χωρίσει»

    166 shares
    Share 66 Tweet 42
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch