Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Πέτσας: Ανοιχτό να παρθούν μέτρα για πλοία κι αεροσκάφη!

TechTeam από TechTeam
20/03/2020 01:24
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης επεσήμανε δύο πράγματα που αξίζουν… προσοχής στο νέο μήνυμα του πρωθυπουργού: Πρώτα πως πρέπει όλοι μας να μην εφησυχάζουμε.

«Η Ελλάδα πήρε νωρίτερα από άλλες χώρες μέτρα και είναι σε καλύτερη κατάσταση, κι αυτό δεν πρέπει να το χάσουμε», τόνισε. Το δεύτερο που επεσήμανε αφορά στην ανακοίνωση νέου μεγάλου πακέτου μέτρων που κατέστη δυνατόν λόγω του ότι εξασφαλίστηκε η εισαγωγή της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης προς ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας.

«Η Ελλάδα κατάφερε έχοντας εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη με την προσωπική σφραγίδα του πρωθυπουργού να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και να έχει ένα μεγάλο ποσό, περίπου 12 δισεκ. ευρώ για να ενισχύσει τη ρευστότητα της οικονομίας και γι αυτό ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα περίπου 10 δισεκ ευρώ, τα οποία θα στηρίξουν όλους τους κλάδους της οικονομίας που πλήττονται», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αναφέρθηκε επίσης ξεχωριστά στη στήριξη ακόμη και εκείνων που δεν έχουν κλείσει τα μαγαζιά ή οι επιχειρήσεις τους «προκειμένου να περάσουμε αυτή την κρίση όλοι μαζί ενωμένοι».

Πέτσας για πλοία κι αεροπλάνα
Σε ερώτηση για την πιθανότητα επικείμενων περιορισμών στην ακτοπλοΐα μετά τα φαινόμενα συνωστισμού στα πλοία ο κ. Πέτσας απάντησε ότι εξετάζονται «μέτρα περιορισμού στη δυναμικότητα που θα έχουν και τα πλοία προς τα νησιά αλλά ενδεχομένως και τα αεροσκάφη ιδίως από τις πτήσεις εξωτερικού αλλά αυτά είναι θέματα που θα εξειδικευθούν τις επόμενες μέρες» καθώς μιλάμε για ένα δυναμικό πρόγραμμα το οποίο εξελίσσεται διαρκώς ανάλογα με την αξιολόγηση της κατάστασης.

Επίσης σχετικά με την προοπτική αυστηρών μέτρων ανάλογων με αυτά που επιβλήθηκαν στην Ιταλία δηλαδή μια καθολική καραντίνα, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως αν δείξουμε όλοι την υπευθυνότητα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή, αυτοσυγκράτηση και περιορισμό στο σπίτι, δεν θα απαιτηθούν τέτοια μέτρα.

Πρόσθεσε όμως ότι αυτό που «σίγουρα χρειάζεται και το ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός είναι να στηρίξουμε όλοι αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τον αγώνα, που εργάζονται νυχθημερόν για να είμαστε οι υπόλοιποι υγιείς και ασφαλείς. «Ας μείνουμε κι εμείς στο σπίτι για να τους βοηθήσουμε», τόνισε.

Απαντά ο Πέτσας για τυχόν νέα μέτρα
Αναφορικά με το αν θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «το πακέτο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σε συνδυασμό και με την καταβολή του επιδόματος Πάσχα που θα αναγγείλει αύριο το οικονομικό επιτελείο αίρουν την αβεβαιότητα και δείχνουν σε όλους τους συμπολίτες μας ότι το Κράτος είναι εδώ για να βοηθήσει σε μία παροδική κρίση που ξεκινάει από ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας και που δεν θα επιτρέψουμε να γίνει μία μόνιμη ουλή στην οικονομία μας. ‘Αρα εμπιστευθείτε μας, ακολουθήστε τις οδηγίες των ειδικών, εμείς θα στηρίξουμε την οικονομία και θα βγούμε από την κρίση όλοι μαζί πιο ενωμένοι».

Ξεκάθαρος Πέτσας για την ατομική ευθύνη
Κληθείς να απαντήσει πώς θα γίνεται η επιτήρηση για τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί επεσήμανε: «Καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό πάνω από το κεφάλι του καθενός. Όμως οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες και θέλουμε όλοι με την επίκληση που έκανε και ο κ. Χαρδαλιάς όχι μόνο στο φιλότιμο αλλά και στην ανθρωπιά μας, να μπορέσουμε να ακολουθήσουμε αυτές τις οδηγίες. Από κει και πέρα εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ελέγξουμε τις καταστάσεις που θα είναι πιο ακραίες». Επανέλαβε ωστόσο ότι «είναι θέμα ατομικής υπευθυνότητας και συλλογικής ωριμότητας να ανταποκριθούμε στις εκκλήσεις των ειδικών».

Ο Πέτσας για τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης και τα ξενοδοχεία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας επίσης σε ερώτημα για το κατά πόσο ήταν έγκαιρη η ανάληψη δράσης κι αν υπήρξε καθυστέρηση ειδικά με το θέμα της Εκκλησίας τόνισε: «Αν ρωτήσετε οποιοδήποτε συμπολίτη μας στο δρόμο θα σας πει ότι ευτυχώς που κρατά το τιμόνι της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή της φουρτούνας. Κι αυτό είναι η καλύτερη απάντηση σε κάθε είδους μικροπολιτικές ανεύθυνες επισημάνσεις». Πρόσθεσε επίσης ότι «έγινε σοβαρή προσπάθεια συνεννόησης με όλα τα πολιτικά κόμματα, ήταν πολύ εποικοδομητική η συζήτηση που έγινε στις τηλεδιασκέψεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τα τελευταία φάλτσα ας μου επιτραπεί να πω ορισμένων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ελπίζουμε να είναι μόνο παροδικά γιατί δεν έχουν καμία ανταπόκριση στον κόσμο και μπορεί τελικά να υπονομεύουν τον εθνικό μας στόχο όταν αφήνουν υπόνοιες για ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τον αγώνα κι έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων των Ελλήνων».

Κλείνοντας αναφορικά με το ενδεχόμενο επίταξης ξενοδοχείων ο κ. Πέτσας απάντησε ότι αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι «να χρησιμοποιήσουμε σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα αν χρειαστεί τη δυναμικότητα που έχει το ιδιωτικό σύστημα υγείας. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εξετάσει κάτι που να εμπλέκει και τα ξενοδοχεία».

Εξήγησε ότι «τα ξενοδοχεία κλείνουν ή περιορίζεται η λειτουργία τους γιατί δεν θέλουμε να έχουμε έναν συνωστισμό και επίσης έγκειται αυτό στο πλαίσιο του περιορισμού των ανθρώπων που έρχονται από το εξωτερικό κατά 14 μέρες. Αποθαρρύνεται άρα αυτό το διάστημα η επισκεψιμότητα της χώρας από το εξωτερικό και δε χρειάζεται να λειτουργούν τα ξενοδοχεία όπου θα μπορούσαμε να έχουμε εύκολη διασπορά του ιού».

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣμέτραΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

15/10/2025 | 23:45
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/10/2025 | 23:55
Featured

Κυριάκος Μητσοτάκης κυρίαρχος, αλλά με τρωτά σημεία – Ο Σαμαράς «παίζει» με 9–10% και οι αριστερές δυνάμεις αναζητούν κατεύθυνση

18/09/2025 | 13:27 - Ενημέρωση 19/09/2025 | 12:25
Featured

Πιερρακάκης: Από τους πατριωτικούς φόρους του Τσίπρα, προτιμάμε τις πατριωτικές φοροαπαλλαγές

09/09/2025 | 15:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τελεσίγραφο Μητσοτάκη ( εάν δεν πειθαρχήσουν όλοι ) για γενική απαγόρευση κυκλοφορίας


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 2026: Αυξήσεις έως 950€, αναδρομικά έως 6.670€ και νέο σχέδιο ρυθμίσεων χρεών

    313 shares
    Share 125 Tweet 78
  • Φοινικούντα: «Πήγα μόνο για τα λεφτά» — Το ανατριχιαστικό παρασκήνιο της διπλής δολοφονίας και οι αλληλοκατηγορίες των 22χρονων

    182 shares
    Share 73 Tweet 46
  • Οι Ουνίται της Ουκρανίας διεκδικούν Ορθόδοξα Προσκυνήματα!

    142 shares
    Share 57 Tweet 36
  • Μητσοτάκης στο TikTok για τις μειώσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ: «Προτεραιότητα η μάχη κατά της ακρίβειας»

    130 shares
    Share 52 Tweet 33
  • ΑΣΕΠ 2025: 6.585 νέες θέσεις στο Δημόσιο – Τι έρχεται σε Υγεία, Τράπεζα Ελλάδος και Καταστήματα Κράτησης

    123 shares
    Share 49 Tweet 31
  • ΧΑΟΣ  στα social media: Συλλήψεις για ομάδες με 200.000 μέλη που ειδοποιούσαν οδηγούς για ελέγχους της Τροχαίας

    112 shares
    Share 45 Tweet 28
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ-Ξεμπλοκάρουν οι αγροτικές ενισχύσεις – Μέχρι 22 Οκτωβρίου πληρωμές από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ – Τι θα γίνει με την ευλογιά

    262 shares
    Share 105 Tweet 66
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch