Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική HOT NEWS

Πέτσας: Ανοιχτό να παρθούν μέτρα για πλοία κι αεροσκάφη!

TechTeam από TechTeam
20/03/2020 01:24
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης επεσήμανε δύο πράγματα που αξίζουν… προσοχής στο νέο μήνυμα του πρωθυπουργού: Πρώτα πως πρέπει όλοι μας να μην εφησυχάζουμε.

«Η Ελλάδα πήρε νωρίτερα από άλλες χώρες μέτρα και είναι σε καλύτερη κατάσταση, κι αυτό δεν πρέπει να το χάσουμε», τόνισε. Το δεύτερο που επεσήμανε αφορά στην ανακοίνωση νέου μεγάλου πακέτου μέτρων που κατέστη δυνατόν λόγω του ότι εξασφαλίστηκε η εισαγωγή της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης προς ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας.

«Η Ελλάδα κατάφερε έχοντας εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη με την προσωπική σφραγίδα του πρωθυπουργού να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και να έχει ένα μεγάλο ποσό, περίπου 12 δισεκ. ευρώ για να ενισχύσει τη ρευστότητα της οικονομίας και γι αυτό ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα περίπου 10 δισεκ ευρώ, τα οποία θα στηρίξουν όλους τους κλάδους της οικονομίας που πλήττονται», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αναφέρθηκε επίσης ξεχωριστά στη στήριξη ακόμη και εκείνων που δεν έχουν κλείσει τα μαγαζιά ή οι επιχειρήσεις τους «προκειμένου να περάσουμε αυτή την κρίση όλοι μαζί ενωμένοι».

Πέτσας για πλοία κι αεροπλάνα
Σε ερώτηση για την πιθανότητα επικείμενων περιορισμών στην ακτοπλοΐα μετά τα φαινόμενα συνωστισμού στα πλοία ο κ. Πέτσας απάντησε ότι εξετάζονται «μέτρα περιορισμού στη δυναμικότητα που θα έχουν και τα πλοία προς τα νησιά αλλά ενδεχομένως και τα αεροσκάφη ιδίως από τις πτήσεις εξωτερικού αλλά αυτά είναι θέματα που θα εξειδικευθούν τις επόμενες μέρες» καθώς μιλάμε για ένα δυναμικό πρόγραμμα το οποίο εξελίσσεται διαρκώς ανάλογα με την αξιολόγηση της κατάστασης.

Επίσης σχετικά με την προοπτική αυστηρών μέτρων ανάλογων με αυτά που επιβλήθηκαν στην Ιταλία δηλαδή μια καθολική καραντίνα, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως αν δείξουμε όλοι την υπευθυνότητα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή, αυτοσυγκράτηση και περιορισμό στο σπίτι, δεν θα απαιτηθούν τέτοια μέτρα.

Πρόσθεσε όμως ότι αυτό που «σίγουρα χρειάζεται και το ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός είναι να στηρίξουμε όλοι αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τον αγώνα, που εργάζονται νυχθημερόν για να είμαστε οι υπόλοιποι υγιείς και ασφαλείς. «Ας μείνουμε κι εμείς στο σπίτι για να τους βοηθήσουμε», τόνισε.

Απαντά ο Πέτσας για τυχόν νέα μέτρα
Αναφορικά με το αν θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «το πακέτο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σε συνδυασμό και με την καταβολή του επιδόματος Πάσχα που θα αναγγείλει αύριο το οικονομικό επιτελείο αίρουν την αβεβαιότητα και δείχνουν σε όλους τους συμπολίτες μας ότι το Κράτος είναι εδώ για να βοηθήσει σε μία παροδική κρίση που ξεκινάει από ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας και που δεν θα επιτρέψουμε να γίνει μία μόνιμη ουλή στην οικονομία μας. ‘Αρα εμπιστευθείτε μας, ακολουθήστε τις οδηγίες των ειδικών, εμείς θα στηρίξουμε την οικονομία και θα βγούμε από την κρίση όλοι μαζί πιο ενωμένοι».

Ξεκάθαρος Πέτσας για την ατομική ευθύνη
Κληθείς να απαντήσει πώς θα γίνεται η επιτήρηση για τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί επεσήμανε: «Καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό πάνω από το κεφάλι του καθενός. Όμως οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες και θέλουμε όλοι με την επίκληση που έκανε και ο κ. Χαρδαλιάς όχι μόνο στο φιλότιμο αλλά και στην ανθρωπιά μας, να μπορέσουμε να ακολουθήσουμε αυτές τις οδηγίες. Από κει και πέρα εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ελέγξουμε τις καταστάσεις που θα είναι πιο ακραίες». Επανέλαβε ωστόσο ότι «είναι θέμα ατομικής υπευθυνότητας και συλλογικής ωριμότητας να ανταποκριθούμε στις εκκλήσεις των ειδικών».

Ο Πέτσας για τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης και τα ξενοδοχεία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας επίσης σε ερώτημα για το κατά πόσο ήταν έγκαιρη η ανάληψη δράσης κι αν υπήρξε καθυστέρηση ειδικά με το θέμα της Εκκλησίας τόνισε: «Αν ρωτήσετε οποιοδήποτε συμπολίτη μας στο δρόμο θα σας πει ότι ευτυχώς που κρατά το τιμόνι της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή της φουρτούνας. Κι αυτό είναι η καλύτερη απάντηση σε κάθε είδους μικροπολιτικές ανεύθυνες επισημάνσεις». Πρόσθεσε επίσης ότι «έγινε σοβαρή προσπάθεια συνεννόησης με όλα τα πολιτικά κόμματα, ήταν πολύ εποικοδομητική η συζήτηση που έγινε στις τηλεδιασκέψεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τα τελευταία φάλτσα ας μου επιτραπεί να πω ορισμένων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ελπίζουμε να είναι μόνο παροδικά γιατί δεν έχουν καμία ανταπόκριση στον κόσμο και μπορεί τελικά να υπονομεύουν τον εθνικό μας στόχο όταν αφήνουν υπόνοιες για ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τον αγώνα κι έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων των Ελλήνων».

Κλείνοντας αναφορικά με το ενδεχόμενο επίταξης ξενοδοχείων ο κ. Πέτσας απάντησε ότι αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι «να χρησιμοποιήσουμε σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα αν χρειαστεί τη δυναμικότητα που έχει το ιδιωτικό σύστημα υγείας. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εξετάσει κάτι που να εμπλέκει και τα ξενοδοχεία».

Εξήγησε ότι «τα ξενοδοχεία κλείνουν ή περιορίζεται η λειτουργία τους γιατί δεν θέλουμε να έχουμε έναν συνωστισμό και επίσης έγκειται αυτό στο πλαίσιο του περιορισμού των ανθρώπων που έρχονται από το εξωτερικό κατά 14 μέρες. Αποθαρρύνεται άρα αυτό το διάστημα η επισκεψιμότητα της χώρας από το εξωτερικό και δε χρειάζεται να λειτουργούν τα ξενοδοχεία όπου θα μπορούσαμε να έχουμε εύκολη διασπορά του ιού».

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣμέτραΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ
Προηγούμενο Άρθρο

ΤΡΑΜΠ: «Φάρμακο για την ελονοσία, η λύση για τον κορονοϊο»

Επόμενο Άρθρο

Τελεσίγραφο Μητσοτάκη ( εάν δεν πειθαρχήσουν όλοι ) για γενική απαγόρευση κυκλοφορίας

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα ηγηθώ της ΝΔ και θα διεκδικήσω τρίτη θητεία – Στη ΔΕΘ νέα μείωση φόρων στη μεσαία τάξη

23/04/2025 | 18:16
Featured

Τι φοροελαφρύνσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση για τη ΔΕΘ

23/04/2025 | 11:31
Featured

Ποιοι δικαιούνται επιστροφή ενός ενοικίου και αύξηση 250 ευρώ

23/04/2025 | 10:13
Featured

Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης για επιστροφή ενοικίου και αυξήσεις σε συνταξιούχους -«Τα κέρδη επιστρέφουν στην κοινωνία»

22/04/2025 | 19:13
Featured

Πιερρακάκης: Πώς θα λαμβάνουν κάθε Νοέμβριο €250 οι συνταξιούχοι και έως €800 oι ενοικιαστές

22/04/2025 | 17:40
Featured

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! το TILEGRAFIMANEWS.GR εύχεται σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

20/04/2025 | 03:55
Featured

Ο Λευκός Οίκος ανακοινώνει ότι ο COVID προήλθε από εργαστήριο και κατηγορεί τον Φάουτσι για σκόπιμη συγκάλυψη

19/04/2025 | 09:13
HOT NEWS

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου -Μεγάλη Παρασκευή: Τα εγκώμια της Παναγίας

17/04/2025 | 21:40
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τελεσίγραφο Μητσοτάκη ( εάν δεν πειθαρχήσουν όλοι ) για γενική απαγόρευση κυκλοφορίας


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

    749 shares
    Share 300 Tweet 187
  • Πού αναμένονται βροχές τις επόμενες ώρες

    713 shares
    Share 285 Tweet 178
  • ΣΕΙΣΜΟΣ: Κωνσταντινούπολη σε Σεισμικό Κλοιό- 6,2 Ρίχτερ Ξυπνούν Φόβους για Επανάληψη του 1999

    545 shares
    Share 218 Tweet 136
  • Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

    332 shares
    Share 133 Tweet 83
  • ΟΣΔΕ 2025: Ποιες καλλιέργειες παίρνουν πριμ – Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ μέχρι Αύγουστο για τους αγρότες 

    306 shares
    Share 122 Tweet 77
  • Χαλάνδρι: Δολοφόνησαν τον Γιώργο Μοσχούρη έξω από ιατρικό κέντρο

    294 shares
    Share 118 Tweet 74
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ-Εξαγορά Πλασματικών Ετών για Επικουρικές Συντάξεις: Ποιοι Κερδίζουν Σύνταξη με 15ετία – Αναδρομικά και Αιτήσεις 2025

    208 shares
    Share 83 Tweet 52
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch