Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική Featured

Πέτσας: Ο Μητσοτάκης έχει αναλάβει την αποστολή να επανασυστήσει την πατρίδα μας στον κόσμο

TechTeam από TechTeam
28/09/2019 23:10 - Ενημέρωση 29/09/2019 05:59
Ενημερώθηκε: 29/09/2019 05:59:07
σε Featured, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Από το κλίμα που υπήρξε και τα μηνύματα που πήραμε, μπορούμε να είμαστε ρεαλιστικά αισιόδοξοι. Η Ελλάδα, πλέον, είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση, που αλλάζει σελίδα στο εσωτερικό και συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες συζητήσεις στο εξωτερικό», τονίζει ο Στέλιος Πέτσας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε συνέντευξή του στην «Βραδυνή της Κυριακής», αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει προσωπικά την αποστολή να επανασυστήσει την πατρίδα μας στον κόσμο, ότι προβάλλει μια χώρα στην οποία αξίζει να ζει και να επενδύει κανείς, μια χώρα που διεκδικεί ρόλο στην Ευρώπη και στον κόσμο και μπορεί να ονειρεύεται ξανά.

Για το τετ α τετ με τον Ερντογάν

Ειδικά για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέει ότι το κλίμα ήταν καλό, αλλά απαιτούνται πράξεις για την επιβεβαίωσή του και επ’αυτού σημειώνει πως πρόοδος στο Κυπριακό μπορεί να γίνει χωρίς προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες από την τουρκική πλευρά, ενώ αναφέρεται και στη μείωση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα σε εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας.

Ερωτηθείς ποια ρύθμιση από αυτές που θα προβλέπεται στον προϋπολογισμό για το 2020 θα φέρει χαμόγελα στους πολίτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεχωρίζει τη μείωση των φόρων και ειδικά τη θέσπιση του χαμηλού φορολογικού συντελεστή 9%, αντί του 22% που είναι σήμερα για τα εισοδήματα μέχρι 10 χιλ. ευρώ.

Πέτσας: Θα ισχύσει το σύνολο των φοροελαφρύνσεων της ΔΕΘ

Παράλληλα λέει ότι θα ισχύσει το σύνολο των φοροελαφρύνσεων που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ και συγκεκριμένα η μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 28% στο 24% (για τη χρήση του 2019), η μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5%, η διατήρηση του αφορολόγητου ορίου και η προσαύξησή του κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, τα φορολογικά κίνητρα για την τόνωση της αγοράς ακινήτων και της οικοδομής, ο μειωμένος συντελεστής Φ.Π.Α. 13% για βρεφικά είδη, παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου και κράνη, καθώς και ο μειωμένος φόρος 10% για νέα αγροτικά σχήματα.

Επιπλέον δηλώνει πως είναι δεδομένη η επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2019 και «ασφαλώς θα κινηθούμε με τρόπο που θα εξασφαλίζεται αυτό και το 2020». Όσο για το στόχο της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, υπογραμμίζει πως βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής της κυβέρνησης. «Δεσμευτήκαμε προεκλογικά να εργαστούμε με συγκροτημένο σχέδιο, ώστε να υπάρξει σχετική συμφωνία μέσα στο 2020 και να εφαρμοστεί στον Προϋπολογισμό του 2021. Και είναι, πλέον, φανερό, από τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ότι αυτό το χρονοδιάγραμμα βρίσκεται επισήμως στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας», τονίζει.

Για την μείωση του 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος

Απαντώντας επίσης στο ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει έμμεσος τρόπος μείωσης του 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος, αν υπάρξει ενσωμάτωση των κερδών από τα ομόλογα (SMP & ANFA) στα έσοδα του νέου Προϋπολογισμού, ο κ. Πέτσας λέει πως «έχει τεθεί το ζήτημα των ANFAs και SMPs στο Euroworking Group από τον εκπρόσωπό μας και στο Eurogroup από τον υπουργό Οικονομικών. Ο σχεδιασμός μας προχωράει και περιμένουμε θετικές εξελίξεις».

Παράλληλα σημειώνει πως στην περίπτωση που βρεθεί επιπλέον δημοσιονομικός χώρος, προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η στήριξη της ελληνικής οικογένειας και των οικονομικά ασθενέστερων. «Αποτελεί, άλλωστε, κύρια προτεραιότητα του πρωθυπουργού η σταδιακή απαλλαγή νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τα βάρη της υπερφορολόγησης» επισημαίνει, ενώ για τα χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες σημειώνει πως «στόχος μας είναι να καλυφθούν οι υποχρεώσεις του χθες και να μην δημιουργούνται άλλες», καθώς εξηγεί πως «είναι, άλλωστε, ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και τόνωσης της ρευστότητας».

Επιπλέον εκτιμά πως το μείγμα της κυβερνητικής πολιτικής και το μεταρρυθμιστικό της σχέδιο θα οδηγήσει σε ισχυρότερη ανάπτυξη ενώ τοποθετείται και για τον εκλογικό νόμο. Επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις και πως ένα κόμμα με ποσοστό γύρω στο 40% θα πρέπει να μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη, σταθερή κυβέρνηση.

«Με βάση αυτό τον γνώμονα θα κινηθούμε στις συζητήσεις και με τα άλλα κόμματα. Δεν έχει εξεταστεί από την κυβέρνηση θέμα αλλαγής του ορίου του 3%», προσθέτει ενώ ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση θέλει ένα νόμο ευρείας αποδοχής καθώς διαφορετικά «είναι προφανές ότι η χώρα -εξαιτίας των μεθοδεύσεων ΣΥΡΙΖΑ- θα συρθεί σε διπλές εκλογές στο τέλος της τετραετίας». Γι’ αυτό το θέμα λέει, επίσης, ότι «αυτό που εξετάζεται είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου όπως ήδη ορίζει το Σύνταγμα».

Πέτσας για την υπόθεση της Novartis

Τέλος σχετικά με την υπόθεση της Novartis, ο κ. Πέτσας λέει ότι η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της και η Βουλή τη δική της. «Εν προκειμένω, αρμόδια να αποφασίσει είναι η Βουλή μέσω της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, η οποία θα εξετάσει τα στοιχεία και θα καταθέσει σχετικό πόρισμα στην Ολομέλεια, για να διαλευκανθεί η υπόθεση μέχρι τέλους», συμπληρώνει.

Ετικέτες: ΜητσοτάκηςΠΕΤΣΑΣ
Προηγούμενο Άρθρο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ – Ποδόσφαιρο: Super League (5η αγωνιστική) – Αποτελέσματα

Επόμενο Άρθρο

Φωτιά στο Olympic Champion-5 Τραυματίες

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Μητσοτάκης από το υπουργείο Παιδείας: Όποιος αρνείται επί της αρχής την αξιολόγηση, δεν έχει θέση στο εκπαιδευτικό σύστημα

25/04/2025 | 14:00
Featured

Η «εξίσωση» που καλείται να λύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

25/04/2025 | 08:27
Featured

Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

24/04/2025 | 20:15
Featured

Μητσοτάκης από Πολιτική Προστασία: Παράταση 45 ημερών στην προθεσμία καθαρισμού οικοπέδων

24/04/2025 | 20:00
Featured

Μητσοτάκης για Γενοκτονία των Αρμενίων: Μένουμε σε επαγρύπνηση απέναντι σε κάθε μορφή βίας και μισαλλοδοξίας

24/04/2025 | 19:49
Featured

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και τεχνολογίας

24/04/2025 | 16:11
Featured

Μητσοτάκης: Εκλογές το 2027, με υποψήφιο τον ίδιο, χωρίς αλλαγή εκλογή νόμου και με στόχο αυτοδύναμη κυβέρνηση

24/04/2025 | 08:00
Featured

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα ηγηθώ της ΝΔ και θα διεκδικήσω τρίτη θητεία – Στη ΔΕΘ νέα μείωση φόρων στη μεσαία τάξη

23/04/2025 | 18:16
Load More
Επόμενο Άρθρο

Φωτιά στο Olympic Champion-5 Τραυματίες


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πού αναμένονται βροχές τις επόμενες ώρες

    917 shares
    Share 367 Tweet 229
  • ΣΕΙΣΜΟΣ: Κωνσταντινούπολη σε Σεισμικό Κλοιό- 6,2 Ρίχτερ Ξυπνούν Φόβους για Επανάληψη του 1999

    568 shares
    Share 227 Tweet 142
  • Θρήνος στου Ρέντη: Το δεύτερο παιδί της οικογένειας χάνει τη ζωή του σε τροχαίο – Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες

    520 shares
    Share 208 Tweet 130
  • ΟΣΔΕ 2025: Ποιες καλλιέργειες παίρνουν πριμ – Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ μέχρι Αύγουστο για τους αγρότες 

    331 shares
    Share 132 Tweet 83
  • Χαλάνδρι: Δολοφόνησαν τον Γιώργο Μοσχούρη έξω από ιατρικό κέντρο

    314 shares
    Share 126 Tweet 79
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2025: Ποιοι θα πάρουν έως 16.835 ευρώ-Οδηγός πληρωμών και παγίδες σε εκκρεμείς συντάξεις

    227 shares
    Share 91 Tweet 57
  • ΟΠΕΚΑ: Πληρωμές Απριλίου και αιτήσεις για Α21, επίδομα ενοικίου –Ποιοι θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα 250 ευρώ

    178 shares
    Share 71 Tweet 45
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch