Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική HOT NEWS

Πιερρακάκης: Το 2022 η ψηφιακή πρόοδος θα ξεκινήσει να συναντά την υλοποίηση μεγάλων έργων πληροφορικής

TechTeam από TechTeam
05/02/2022 15:30
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πολιτική Ακαδημία της ΝΔ με θέμα την πρόοδο στην ψηφιοποίηση του κρατικού μηχανισμού πραγματοποιήθηκε με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, στο πλαίσιο των ακαδημιών που γίνονται με στόχο την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου ανά θεματικό τομέα και τις συνεχείς εξελίξεις.

Στην Ακαδημία, την οποία συντόνισε η εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ για τα Περιφερειακά Μέσα Έλενα Σώκου, συμμετείχαν μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, πρόεδροι ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ από όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, η Ακαδημία πραγματοποιήθηκε υβριδικά, τόσο με δια ζώσης παρουσία, όσο και μέσω ψηφιακής πλατφόρμας και με την τήρηση όλων των πρωτοκόλλων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Σημειώνμεται ότι στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα άλματα προόδου που έχουν σημειωθεί στην ψηφιοποίηση του κρατικού μηχανισμού, ο πολλαπλασιασμός των διαθέσιμων ψηφιακών υπηρεσιών, οι νεότερες υπηρεσίες τα επόμενα βήματα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν και το πώς επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ευχαρίστησε για την παρουσία του τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη επισημαίνοντας ότι «έχει επιτελέσει και θα συνεχίσει να επιτελεί ένα εμβληματικό έργο. Η ψηφιακή ‘αναγέννηση’ του κράτους είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μέσα σε δυόμιση χρόνια καταφέραμε να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο απέναντι σε σύνθετες προκλήσεις και να δώσουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι πολίτες στις συναλλαγές τους με το κράτος».

«Η γραφειοκρατία περιορίζεται με πάνω από 1320 ψηφιακές υπηρεσίες, οι ουρές μειώνονται θεαματικά και νέες εφαρμογές που, είτε δημιουργούνται, είτε αναβαθμίζονται, δίνουν νέες δυνατότητες σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Από το ψηφιακό σύστημα προγραμματισμού ραντεβού για τον εμβολιασμό, τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού και την άυλη συνταγογράφηση, μέχρι το 5G, το ktimatologio.gov.gr, το άυλο συναινετικό διαζύγιο και το myKEPlive, η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο», τόνισε.

Αντιστοίχως, ο γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης στον χαιρετισμό του ανέφερε: «Αυτό που έχει πραγματοποιήσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι μια ψηφιακή επανάσταση, ένα ψηφιακό θαύμα. Το έργο του Υπουργείου κάνει την καθημερινότητά μας και τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη».

«Είμαστε πλέον σε θέση να υλοποιήσουμε όχι μόνο τα αναγκαία ψηφιακά έργα, αλλά και τα επιθυμητά»
Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε: «Το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δεσμεύτηκαν να ανταποκριθούν στην εντολή των πολιτών που ήταν «φτιάξτε κράτος»- ένα κράτος σύγχρονο, ευέλικτο, ψηφιακό, φιλικό στον πολίτη και αποτελεσματικό. Αυτή την εντολή υλοποιούμε καθημερινά, εφαρμόζοντας τον σχεδιασμό που είχαμε χαράξει με την εποπτεία του πρωθυπουργού. Και μπορούμε να πούμε ότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια η Ελλάδα καταγράφει μια σημαντική ψηφιακή πρόοδο, μια πρόοδο που αποτυπώνεται με αριθμούς στην καθημερινότητα των πολιτών».

«Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ψηφιακές συναλλαγές του πολίτη με το κράτος καταγράφουν εκθετική αύξηση: από τα 8,8 εκατομμύρια του 2018 και τα 34 εκατομμύρια του 2019, το 2020 ξεπεράσαμε τα 94 εκατομμύρια και πέρυσι, το 2021, φτάσαμε στα 567 εκατομμύρια. Οι αριθμοί αυτοί μεταφράζονται σε αντίστοιχο αριθμό φυσικών επισκέψεων σε δημόσιες υπηρεσίες που δεν χρειάστηκε να γίνουν. Κατά μέσο όρο, κάθε ενήλικας πέρυσι απέφυγε την αναμονή περίπου 60 ουρές δημοσίων υπηρεσιών», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Το 2022 είναι το έτος όπου η ψηφιακή πρόοδος θα ξεκινήσει να συναντά την υλοποίηση μεγάλων έργων πληροφορικής. Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, είμαστε πλέον σε θέση να υλοποιήσουμε όχι μόνο τα αναγκαία ψηφιακά έργα, αλλά και τα επιθυμητά, ώστε πολύ σύντομα η Ελλάδα να έχει αλλάξει οριστικά σελίδα. Για τον λόγο αυτό, πέρα από την περαιτέρω πρόοδο στην ψηφιοποίηση και την απλούστευση διαδικασιών, φέτος πρόκειται να δημοπρατήσουμε το 90% των ψηφιακών έργων που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στη Νέα Δημοκρατία για τις πυκνές δράσεις της σχετικά με την κατάρτιση και την ενημέρωση των στελεχών. Σε μια εποχή που η πολιτική ολοένα και περισσότερο μετρήσιμο μέγεθος, είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα πολιτικά κόμματα να διαθέτουν στελέχη που γνωρίζουν τα θέματα σε βάθος. Αυτό τα βοηθά να απαντούν πληρέστερα σε δημόσιες συζητήσεις, αλλά ταυτόχρονα βοηθά και εμάς να γινόμαστε και εμείς καλύτεροι, ακούγοντας προβλήματα και προτάσεις που ενδεχομένως δεν είχαμε σκεφτεί», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είμαι βέβαιος ότι η πρωτοβουλία του νέου γραμματέα Παύλου Μαρινάκη για τις πολιτικές ακαδημίες της Νέας Δημοκρατίας θα αποτελέσει ένα ακόμα βήμα προόδου για τη Νέα Δημοκρατία, την κυβέρνηση και τον δημόσιο διάλογο ευρύτερα», κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης.

 

 

Ετικέτες: 5gΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΠιερρακάκης
Προηγούμενο Άρθρο

Ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου παρουσία Μητσοτάκη

Επόμενο Άρθρο

Οικονόμου: Το μείζον είναι να εμβολιαστεί ο κόσμος

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης για επιστροφή ενοικίου και αυξήσεις σε συνταξιούχους -«Τα κέρδη επιστρέφουν στην κοινωνία»

22/04/2025 | 19:13
Featured

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! το TILEGRAFIMANEWS.GR εύχεται σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

20/04/2025 | 03:55
HOT NEWS

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου -Μεγάλη Παρασκευή: Τα εγκώμια της Παναγίας

17/04/2025 | 21:40
HOT NEWS

Πιερρακάκης: Δεύτερη η Ελλάδα στην ΕΕ σε απορροφήσεις του ΕΣΠΑ

14/04/2025 | 19:00
Featured

Πιερρακάκης: «Πρέπει να διαπραγματευούμε με τις ΗΠΑ για μια αμοιβαία ωφέλιμη λύση»

13/04/2025 | 10:13
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Πιερρακάκης στο Eurogroup: Είμαστε αφοσιωμένοι στη διερεύνηση μιας αμοιβαία ωφέλιμης λύσης μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ

11/04/2025 | 21:00
Featured

Πιερρακάκης: «Η εντολή των πολιτών είναι να θέσουμε τη χώρα σε κίνηση»

04/04/2025 | 12:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σήμερα, 1η Απριλίου 2025, οι σημαντικότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο 

01/04/2025 | 13:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Οικονόμου: Το μείζον είναι να εμβολιαστεί ο κόσμος


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Νέος σεισμός ανοιχτά της Αμοργού

    443 shares
    Share 177 Tweet 111
  • Αβάσταχτος πόνος: Δεύτερη τραγωδία για την οικογένεια του 27χρονου Θοδωρή στη Ηλεία

    358 shares
    Share 143 Tweet 90
  • Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ: Τι Αναδρομικά θα λάβουν και οι καταβολές του επόμενου τρίμηνου 

    317 shares
    Share 127 Tweet 79
  • Ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου “παγώνει” την έλευση της κάρας του Αποστόλου Παύλου στην Πάφο

    302 shares
    Share 121 Tweet 76
  • ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ: Όλες οι πληρωμές μέχρι τον Ιούλιο 2025 σε αγρότες και κτηνοτρόφους – Ποιοι ευνοούνται, Τι ποσά καταβάλλονται

    268 shares
    Share 107 Tweet 67
  •  Συγκλονίζει ο Άρης Μουγκοπέτρος: «Θα μπορούσα να μην ξαναδώ τα παιδιά μου»

    258 shares
    Share 103 Tweet 65
  • Νέο Επίδομα Ανεργίας ΔΥΠΑ έως 1.295€: Ποιοι Δικαιούνται και Πώς Υπολογίζεται – Όλα τα Επιδόματα Ανέργων 2025

    235 shares
    Share 94 Tweet 59
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch