Παρασκευή, 1 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Πλεύρης : Ο εορτασμός του Πάσχα θα γίνει με τα ισχύοντα μέτρα, ενώ η ζωή θα επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς από την 1η Μαΐου

TechTeam από TechTeam
20/04/2022 11:56
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
66
SHARES
141
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο εορτασμός του Πάσχα θα γίνει με τα ισχύοντα μέτρα, ενώ η ζωή θα επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς από την 1η Μαΐου

 

Συνέντευξη Τύπου για την πορεία της πανδημίας και την άρση των μέτρων από την 1η Μαΐου έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, και επικούρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

 

Σημειώνεται ότι ο εορτασμός του Πάσχα θα γίνει με τα ισχύοντα μέτρα, ενώ η ζωή θα επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς από την 1η Μαΐου.

Με ταχύ ρυθμό συνεχίζεται η αποκλιμάκωση του επιδημικού κύματος της Omicron 2 στη χώρα μας.

Με φόντο τη βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα και ενόψει του Πάσχα, που θα εορταστεί μεν όπως πριν από το 2020 που ενέσκηψε η πανδημία κορωνοϊού, αλλά με μέτρα προστασίας και της επιστροφής στην νέου τύπου κανονικότητα, σε πρώτη φάση από τον Μάιο και σε δεύτερη από τον Ιούνιο με αναστολή μέτρων.

Ο υπουργός Υγείας, κ. Πλεύρης, η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κυρία Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κ. Θεοκλής Ζαούτης και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου και επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, παρουσίασαν  όλα τα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας αλλά και την άρση των μέτρων.

Η καλή επιδημιολογική εικόνα και οι θετικές προγνώσεις σε συνδυασμό με την ικανοποιητική εμβολιαστική κάλυψη και τη φυσική ανοσία του πληθυσμού (μέσα στους τελευταίους τέσσερις μήνες έχουν νοσήσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια άτομα) σταθμίστηκαν με προσοχή από τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το προηγούμενο 15νθήμερο. Οι επιστήμονες είχαν κληθεί να εγκρίνουν την κυβερνητική πρόταση για την απελευθέρωση όλων των δραστηριοτήτων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους για εμβολιασμένους και μη. Το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή στην κανονικότητα στο οποίο συμφώνησε η Επιτροπή παρουσιάστηκε την περασμένη Τετάρτη από τον υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη. Ουσιαστικά οι ημέρες του Πάσχα αποτελούν ένα άτυπο ορόσημο για τη μετάβαση στη νέα περίοδο, καθώς από την Κυριακή του Θωμά που συμπίπτει με την Πρωτομαγιά θα ανασταλούν βασικά μέτρα που μας συνόδευαν επί μήνες, όπως το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και το συστηματικό testing.

Έγινε μια  ενδελεχής παρουσίαση του Οδικού χάρτη προς την κανονικότητα, με τα μέτρα που θα ισχύσουν από την 1η Μαϊου καθώς και εκείνα που θα τεθούν σε εφαρμογή την 1η Ιουνίου. Η αναστολή – και όχι η κατάργηση- όλων των μέτρων όπως έχει ξεκαθαρίσει ο υπουργός Υγείας θα ισχύσει μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

Πως κινούνται οι δείκτες της επιδημίας

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού έχει υποχωρήσει στα 10.000 με 11.000, με τα προγνωστικά μοντέλα να «δίνουν» σταθερά τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων από τα μέσα Μαϊου και μετά.

Ανάλογη είναι η εικόνα σε ό,τι αφορά τους, πιο σημαντικούς, «σκληρούς δείκτες»,δηλαδή τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις διασωληνώσεις ασθενών. Χθες οι νοσηλευόμενοι με covid-19 σε απλές κλίνες ανέρχονταν σε 1.763, έχοντας μειωθεί κατά 60% σε σχέση με τον αριθμό τους στην αρχή του μήνα. Το 80% των νέων εισαγωγών αφορά άτομα άνω των 60 ετών, ενώ 3 στους 4 νοσηλευόμενους είναι ηλικίας άνω των 65 ετών.

Σε ό,τι αφορά δε τους διασωληνωμένους, μέσα στο τελευταίο επταήμερο έχει καταγραφεί μείωση κατά 20%, από 356 υποχώρησαν στους 298 – αριθμός διασωληνωμένων που απαντάται για τελευταία φορά πριν από οκτώ μήνες, τον περασμένο Αύγουστο, στα επιδημιολογικά δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

«Σκληρός» και άκαμπτος παραμένει ο δείκτης των θανάτων. Μέσα στον Απρίλιο έχουν χάσει τη ζωή τους στις κλινικές covid 1.191 ασθενείς. Ενώ από την αρχή του έτους οι νεκροί ανέρχονται σε 7.852. Οι ειδικοί της Επιτροπής συζήτησαν, μάλιστα, το θέμα που δίνει αρνητική ευρωπαϊκή «πρωτιά» στη χώρα μας, αναζητώντας απαντήσεις για τις τόσες απώλειες. Σύμφωνα με τους κλινικούς γιατρούς της Επιτροπής, μεγάλο μέρος όσων χάνουν τη ζωή τους είναι είτε άτομα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα είτε υπερήλικες με πολλές συννοσηρότητες που βρίσκονται σε νοσηλεία για το υποκείμενο νόσημά τους και μολύνονται με κορωνοϊό. Παράλληλα, σημαντικός παράγοντας θανάτου για τους ενήλικες άνω των 75 ετών είναι η σταδιακή μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου, η οποία μειώνεται αρκετά τέσσερις με έξι μήνες μετά την τρίτη δόση.

 

Ετικέτες: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣμέτραΠάσχαΠΛΕΥΡΗΣ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Πλεύρης: «Έχουμε εξισορρόπηση στις μεταναστευτικές ροές – Αναζητούμε χώρο για τη δομή στην Κρήτη»

29/07/2025 | 11:31
Featured

Πλεύρης: «Να γίνουν κέντρα κράτησης σε τρίτες χώρες εκτός της Ευρώπης και να χρηματοδοτούνται από την ΕΕ»

24/07/2025 | 17:00
Featured

Πλεύρης: Κλειστές δομές μεταναστών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης

23/07/2025 | 07:00
Featured

Ξεκίνησε ο καύσωνας, καμίνι όλη η χώρα – Πού θα φτάσει και τους 43 βαθμούς το θερμόμετρο σήμερα

22/07/2025 | 12:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Γ. Μπρατάκος: Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να θωρακίσει τη θέση της, στο πλαίσιο μιας ισχυρής ενωμένης Ευρώπης


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σηκώνει το γάντι ο Μεντβέντεφ: Υπενθυμίζει στον Τραμπ τις «Αποκαλυπτικές» πυρηνικές δυνατότητες της Ρωσίας

    603 shares
    Share 241 Tweet 151
  • Πέθανε δημοσιογράφος – Συνάδελφοί της μιλούν στο tilegrafimanews.gr για την 52χρονη συντάκτρια που αγάπησε τον Βόλο

    359 shares
    Share 144 Tweet 90
  • Σκηνές έντασης στην Κόρινθο: Παπαδιά κατηγορεί ιερέα για εξωσυζυγική σχέση – Απόπειρα επίθεσης με αυτοκίνητο

    266 shares
    Share 106 Tweet 67
  • ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – Συνελήφθη η γυναίκα με το καροτσάκι: Το παιδί ήταν ήδη νεκρό;

    264 shares
    Share 106 Tweet 66
  • Κωνσταντινούπολη: Τριμερής Τουρκίας–Ιταλίας–Λιβύης με τουρκικά drones,και ρόλο-σκιώδη στην Ανατολική Μεσόγειο- Η Ελλάδα ΕΚΤΟΣ!

    260 shares
    Share 104 Tweet 65
  • Βγάζει τα πυρηνικά υποβρύχια ο Τραμπ μετά τις δηλώσεις Μεντβέντεφ: «Τα λόγια συχνά οδηγούν σε απρόβλεπτες συνέπειες»

    238 shares
    Share 95 Tweet 60
  • 10.000 ευρώ για μετεγκατάσταση στον Έβρο + Α21 Επίδομα Παιδιού: Όλες οι αιτήσεις που άνοιξαν στις 31 Ιουλίου 2025

    186 shares
    Share 74 Tweet 47
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch