Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΠΟΕ ΟΤΑ: Συμβασιούχοι καθαρότητας: Εικόνες ντροπής στην πορεία (ΦΩΤΟ)

Newsroom από Newsroom
22/06/2017 15:27
Ενημερώθηκε: 22/06/2017 15:47:19
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Εικόνες ντροπής στιγμάτισαν την διαμαρτυρία των εργαζομένων στον χώρο της καθαριότητας στο κέντρο της Αθήνας, με τους συμβασιούχους να προκαλώντας επεισόδια τόσο έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, όσο και έξω από τη Βουλή.

Λίγα λεπτά πριν από τις 11:30 το πρωί της Πέμπτης προκλήθηκε ένταση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην οδό Σταδίου, με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα που πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους. Λίγη ώρα αργότερα, ενώ η πορεία περνούσε από την Βουλή, οι συμβασιούχοι προσπάθησαν να εισβάλλουν από την πλαϊνή είσοδο, όπου συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι διαδηλωτές ήρθαν σε συγκρούσεις ακόμα και σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς, που έκαναν χρήση χημικών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ – ΟΤΑ από την ένταση τραυματίστηκαν τέσσερις εργαζόμενοι και στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο. Ένας από τους τραυματίες έπεσε από τοίχο, στην διάρκεια της έντασης, ενώ ένας τουλάχιστον δέχτηκε χημικά από πολύ κοντινή απόσταση.

Η κατάσταση, σύμφωνα με το protothema.gr, εκτονώθηκε αργά το μεσημέρι, οι συμβασιούχοι συνέχισαν την πορεία τους προς την Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Βασιλίσσης Σοφίας.

Η συνάντηση αντιπροσωπείας με τον πρόεδρο της Βουλής ολοκληρώθηκε το μεσημέρι χωρίς αποτέλεσμα. Οι διαδηλωτές ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους, ενώ ανακοίνωσαν ότι από αύριο θα προχωρήσουν και σε καταλήψεις σε χωματερές.

Ασθενοφόρο έφτασε στη Βουλή για να παραλάβει τους τραυματίες και να παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Μία γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Λίγο πριν από την 1 το μεσημέρι οι διαδηλωτές παρέμεναν έξω από την Βουλή, ενώ αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, για το αίτημα των διαδηλωτών σχετικά με τη μόνιμη εργασία. Αμέσως μετά την συνάντηση, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Νίκος Τράκας δήλωσε πως η απάντηση του Νίκου Βούτση ήταν «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», όπως είπε χαρακτηριστικά και προανήγγειλε την συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Νωρίτερα οι διαδηλωτές, η απεργία των οποίων έχει γεμίσει την Αθήνα και μεγάλες πόλεις σκουπίδια, αφήνοντας έκθετο τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη που αδυνατεί να αντιδράσει, προσπάθησαν να πετάξουν σκουπίδια μέσα στην είσοδο του υπουργείου, ενώ έριξαν και την καγκελόπορτα.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο για αρκετή με τους συμβασιούχους να επιτίθενται και κατά του κλιμακίου της ΚΕΔΕ που έφτασε εκεί για να τους συμπαρασταθεί και αφού είχε εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στα αιτήματά τους. Πέταξαν νερά και καφέδες εναντίον των δημάρχων μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Οι συμβασιούχοι πέταξαν μπογιές και αυγά, ενώ κλωτσούσαν τα σιδερένια ρολά του υπουργείου προκειμένου να καταφέρουν να μπουν μέσα. Άναψαν φωτιά στα σκουπίδια που πέταξαν έξω από την πόρτα του υπουργείου και πέταξαν δυναμιτάκια, ενώ άναψαν και καπνογόνα.

Λίγο αργότερα, η ΚΕΔΕ χαρακτήρισε τα επεισόδια εις βάρος μελών της «στημένα» και εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Οι τρείς τέσσερις γνωστοί άγνωστοι “επαγγελματίες” προβοκάτορες που είχαν εισχωρήσει στο πλήθος των εργαζομένων στους ΟΤΑ που διαδήλωνε έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών έκαναν “καλά τη δουλειά τους”. Πρώτα επιτέθηκαν στην αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Γ. Πατούλη που είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, στη συνέχεια με τα επεισόδια που προκάλεσαν έδωσαν “άλλοθι” στον Υπουργό Π. Σκουρλέτη να μην προσέλθει έγκαιρα στη συνάντηση που ο ίδιος όρισε, προφασιζόμενος λόγους ασφαλείας. Το συμφέρον των εργαζομένων δεν το υπηρετούν οι ελάχιστοι τραμπούκοι. Οι “στημένες αποδοκιμασίες” σε βάρος των αιρετών της αυτοδιοίκησης έχουν ηθικούς αυτουργούς. Αυτούς που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφαλή παρουσία των θεσμικών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης στη συνάντησή τους με τη κυβέρνηση. Μιας κυβέρνησης που στρέφεται συνειδητά σε βάρος των εργαζομένων της Αυτοδιοίκησης».

Κατόπιν η κατάσταση εκτονώθηκε και οι συμβασιούχοι συνέχισαν την πορεία τους προς την Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι απεργοί απειλούν να μην αφήσουν τίποτα όρθιο, αφήνοντας αμάζευτα τα σκουπίδια για τέταρτη ημέρα, απαιτώντας να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημά τους.

Αν δεν βρούμε το δίκιο μας στον Σκουρλέτη, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο, λένε ενώ επίκειται συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος υποσχέθηκε προκήρυξη για να μονιμοποιηθούν, όμως αδυνατεί να δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα, που τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά και κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

[irp posts=”136874″ name=”ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ενταση και επεισόδια στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)”]

«Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία δεν μας χαρίστηκε από κανένα… Κατακτήθηκε με αγώνες», τονίζουν οι εργαζόμενοι που τις τελευταίες τέσσερις ημέρες πραγματοποιούν καταλήψεις στα αμαξοστάσια όλης της χώρας με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα απορριματοφόρα να βγουν στους δρόμους ώστε να μαζέψουν τα σκουπίδια. Οι συμβασιούχοι, που διαμαρτύρονται για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι παρατάσεις των συμβάσεών τους, δείχνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν και προχωρούν σταδιακά σε καταλήψεις και σε άλλα αμαξοστάσια.

Σε σχετική ανακοίνωση τους για τη σημερινή 24ωρη απεργία τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «η μαζική δυναμική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας από όλη τη χώρα αποτελεί βαρόμετρο για τις εξελίξεις στο κρίσιμο θέμα που αφορά στις θέσεις εργασίας 10.000 “Παρατασιούχων-Συμβασιούχων” και στο μέλλον των ιδίων και των οικογενειών τους».

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση απαιτούν από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της με σχετική νομοθετική ρύθμιση και με πορεία μεταβαίνουν στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να συναντήσουν τον υπουργό.

Πηγή: protothema.gr
Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΝΕΑΠΟΕ ΟΤΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

30/06/2025 | 00:13
HOT NEWS

Alex Rasov

29/06/2025 | 23:45
Featured

Θρήνος στη Χαλκηδόνα: Πατέρας και 13χρονος νεκροί σε σφοδρή σύγκρουση με φορτηγό – Τραυματίες η μητέρα και το μικρότερο παιδί

28/06/2025 | 20:18
Featured

Τραμπ: Θα ενημερώσω σύντομα με επιστολή τους εμπορικούς εταίρους για τους δασμούς τους – «Δεν θα είναι ευχαριστημένοι»

28/06/2025 | 14:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Στην Αθήνα δείπνο Σαμαρά με τους Βέμπερ και Καμπ του ΕΛΚ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Στο «κόκκινο» η Κρήτη: Νέος σεισμός στα Χανιά – Τι λένε Έλληνες και διεθνείς σεισμολόγοι για τα ενεργά ρήγματα

    946 shares
    Share 378 Tweet 237
  • NYT: Κρίσιμο πλήγμα επετεύχθη σε εξοπλισμό-κλειδί για την παραγωγή πυρηνικών όπλων στο Ισφαχάν

    648 shares
    Share 259 Tweet 162
  • Φωτιά στο Κοπανάκι Μεσσηνίας – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

    545 shares
    Share 218 Tweet 136
  • Ανοίγει νέο μέτωπο το Κρεμλίνο: Ευθεία απειλή για τη Ρωσία τα F-35 του ΝΑΤΟ στην Εσθονία

    1008 shares
    Share 403 Tweet 252
  • Επίθεση του «πρωθυπουργού» της Λιβύης στην Αθήνα: Βασισμένη στο διεθνές δίκαιο η συμφωνία με Τουρκία, προκαλεί η Ελλάδα

    416 shares
    Share 166 Tweet 104
  • Πέθανε ο Κώστας Μοναχός – Θλίψη για τον αυθεντικό λαϊκό τραγουδιστή των ’80s

    367 shares
    Share 147 Tweet 92
  • Αιχμαλωσία Ουκρανών πεζοναυτών: Ρώσοι αλεξιπτωτιστές δημοσίευσαν βίντεο κατάληψης κοντά στον Δνείπερο

    329 shares
    Share 132 Tweet 82
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch