Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – Πούτιν και Τραμπ σε διπλωματική “σκακιέρα”: Πυρηνική σκιά και νέα δεδομένα στις συνομιλίες

Παντελής Χαριτάκης από Παντελής Χαριτάκης
12/11/2025 13:09
Ενημερώθηκε: 12/11/2025 13:12:34
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
52
SHARES
110
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ισχυρές γεωπολιτικές αναταράξεις προκαλεί η δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ότι «η Μόσχα είναι έτοιμη να συζητήσει την προετοιμασία συνόδου κορυφής Πούτιν – Τραμπ». 

Ρεπορτάζ: Παντελής Χαριτάκης 

Σύμφωνα με το Reuters, η Ρωσία θεωρεί ότι «οι επαφές υψηλού επιπέδου μπορούν να ξαναρχίσουν όταν η Ουάσιγκτον δείξει πραγματική πολιτική βούληση», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η πρωτοβουλία ανήκει πλέον στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Προειδοποίηση Λαβρόφ για πυρηνικές δοκιμές

Το κλίμα επιβαρύνθηκε από τη δήλωση του ίδιου ότι «αν οποιαδήποτε πυρηνική δύναμη προχωρήσει σε δοκιμές, η Ρωσία θα πράξει το ίδιο». Το TASS μετέδωσε πως ο Λαβρόφ αναφέρθηκε σε «ανησυχητικές ενδείξεις» περί επανέναρξης προγραμμάτων δοκιμών στη Δύση, τονίζοντας ότι «η Μόσχα δεν θα επιτρέψει ανισορροπία στο στρατηγικό ισοζύγιο».

Αναλυτές εκτιμούν πως η Μόσχα επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τη ρητορική περί δοκιμών ως μήνυμα ισχύος, ώστε να ενισχύσει το διαπραγματευτικό της βάρος πριν από οποιαδήποτε νέα συνάντηση κορυφής.

Δύση: Προβληματισμός για την πορεία του πολέμου

Την ίδια στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι εταίροι αναζητούν νέο «πλαίσιο στρατηγικής υπομονής». Όπως ανέφερε η Deutsche Welle, το Κίεβο αντιμετωπίζει «αργή πρόοδο στο μέτωπο και αυξανόμενη κόπωση» των συμμάχων.

Οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει την αποστολή πυραυλικών συστημάτων και drones, ωστόσο η εσωτερική πολιτική ατζέντα ενόψει των εκλογών του 2026 κάνει την αμερικανική βοήθεια πιο “υπό όρους”.

Σύμφωνα με το BBC, στο παρασκήνιο συζητείται πλέον σενάριο «ελεγχόμενης παύσης πυρός» με διεθνή εποπτεία, κάτι που θυμίζει τη διαδικασία του Μινσκ — χωρίς όμως τις ίδιες δεσμεύσεις αναγνώρισης συνόρων. Η πρόταση, ωστόσο, απορρίπτεται ρητά από το Κίεβο, το οποίο δηλώνει ότι «δεν θα διαπραγματευτεί υπό κατοχή».

Στη Μόσχα βλέπουν παράθυρο «στρατηγικής αντοχής»

Το RIA Novosti μετέδωσε πως κύκλοι του Κρεμλίνου θεωρούν «αναπόφευκτη τη μακροχρόνια φθορά της Δύσης» και ποντάρουν στο ότι «το 2026 θα είναι έτος διπλωματικής αναδιαπραγμάτευσης».

Ρώσοι στρατιωτικοί σχολιαστές αναφέρουν ότι το μέτωπο της Ζαπορίζια έχει σταθεροποιηθεί, ενώ το μεγαλύτερο βάρος πέφτει πλέον στις επιθέσεις με drones και στις πληροφοριακές επιχειρήσεις. Οι αναλυτές του ινστιτούτου Carnegie Moscow εκτιμούν ότι «η Ρωσία μεταβαίνει από την τακτική των μαζικών επιθέσεων σε στοχευμένη φθορά κρίσιμων υποδομών».

Ουκρανία: Αντεπίθεση με σκληρό τίμημα

Η κυβέρνηση Ζελένσκι προσπαθεί να πείσει τους συμμάχους ότι η αντεπίθεση συνεχίζεται «μεθοδικά και χωρίς πανικό». Παράλληλα, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως «ανακτήθηκαν μικρές εκτάσεις στα ανατολικά του Ντονμπάς», ωστόσο παραδέχθηκε ότι «οι απώλειες σε υλικό είναι υψηλές».

Το Reuters σημειώνει ότι «οι δυνάμεις του Κιέβου επιχειρούν με αυξανόμενη εξάρτηση από τεχνολογία drone και ηλεκτρονικό πόλεμο», ενώ οι Δυτικές αποστολές όπλων έχουν αρχίσει να φτάνουν με καθυστερήσεις λόγω εφοδιαστικών περιορισμών.

Η Ευρώπη “μετρά” την αντοχή της

Στις Βρυξέλλες, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε πως «η ευρωπαϊκή ασφάλεια δεν μπορεί να βασιστεί στην κόπωση», τονίζοντας ότι «η Ε.Ε. θα συνεχίσει τη στήριξη στην Ουκρανία όσο χρειαστεί».

Το BBC υπενθυμίζει ότι «το 70% των ευρωπαϊκών χωρών αντιμετωπίζει ήδη πίεση στους προϋπολογισμούς άμυνας και ενέργειας», ενώ οι κοινωνικές αντιδράσεις κατά του πολέμου εντείνονται.

Πυρηνικός φόβος και ενεργειακό “χαρτί”

Η πιθανότητα νέων δοκιμών έχει επαναφέρει στο προσκήνιο την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), η οποία, μέσω του γενικού διευθυντή Ραφαέλ Γκρόσι, προειδοποίησε ότι «οποιαδήποτε διατάραξη στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων της Ζαπορίζια θα έχει διεθνείς συνέπειες».

Το TASS ανέφερε ότι η Ρωσία διατηρεί «τον πλήρη έλεγχο των εγκαταστάσεων» και πως «η ηλεκτροδότηση συνεχίζεται κανονικά», ενώ το Κίεβο ισχυρίζεται πως «η πρόσβαση των επιθεωρητών είναι περιορισμένη».

Το “μήνυμα” Λαβρόφ και η διεθνής ανάγνωση

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, σε δηλώσεις που μετέδωσε το RIA Novosti, τόνισε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να θεωρούν την υπεροχή τους δεδομένη» και ότι «η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες, όχι όμως υπό καθεστώς εκβιασμού».

Σύμφωνα με το Deutsche Welle, η δήλωση αυτή «αφήνει διπλή ερμηνεία»: αφενός, ότι η Μόσχα θέλει διέξοδο από έναν πόλεμο που της κοστίζει, και αφετέρου ότι επιχειρεί να εμφανιστεί ως σταθερός παράγοντας σε μια χαοτική διεθνή σκηνή.

Το επόμενο τρίμηνο θα δείξει

Οι διεθνείς αναλυτές συμφωνούν πως οι μήνες Δεκέμβριος – Φεβρουάριος θα κρίνουν εάν η Ουκρανία θα μπορέσει να διατηρήσει τις γραμμές της και εάν η Ρωσία θα αντέξει οικονομικά τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό.

Το Reuters και το BBC μεταδίδουν ότι «οι μυστικές επαφές για κατάπαυση του πυρός συνεχίζονται με μεσολάβηση τρίτων χωρών», ενώ το TASS υποστηρίζει ότι «οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν μια συνάντηση κορυφής μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2026».

Το tilegrafimanews.gr θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τα δεδομένα από τα διεθνή πρακτορεία και τις δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών, με στόχο την πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών για τη ρευστή κατάσταση στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ετικέτες: ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Η Ρωσία ξαναχτυπά: επιχειρεί ανακατάληψη Χερσώνας, Κουπιάνσκ και Λίμαν – Το μεγαλύτερο μέτωπο από το 2022- Τι λένε τα διεθνή μέσα 

21/10/2025 | 13:32
Featured

ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ο Πούτιν απαίτησε το Ντονέτσκ από τον Τραμπ – Διπλωματικό σοκ στην Ευρώπη και ο φόβος «ανατολικού παγώματος»

19/10/2025 | 13:27
Featured

ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Κωνσταντινίφκα στις φλόγες – Σφοδροί ρωσικοί βομβαρδισμοί στην πόλη–οχυρό των Ουκρανών

12/10/2025 | 13:03
Featured

ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: «Κόλαση» από ρωσικά πλήγματα – Χάρκοβο και Σλαβιάνσκ στο σκοτάδι, διεθνής ανησυχία για νέα κλιμάκωση

07/10/2025 | 12:22
Load More
Επόμενο Άρθρο

Μαρινάκης: Αν ο Σαμαράς κάνει κόμμα, θα αντιπαρατεθούμε πολιτικά – Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που μείωσε τους περισσότερους φόρους


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025: Πληρωμές 25 και 27 Νοεμβρίου οι συντάξεις-Προσοχή σε απάτες, προειδοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. και η ΤτΕ

    259 shares
    Share 104 Tweet 65
  • Γιορτή σήμερα 12 Νοεμβρίου, εορτολόγιο: Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμονας Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας

    250 shares
    Share 100 Tweet 63
  • ΤΡΙΚΑΛΑ: Ο εγκλωβισμένος των βουνών – «Είμαι απελπισμένος και σε απόγνωση» λέει ο 55χρονος στη Γλύστρα

    185 shares
    Share 74 Tweet 46
  • Αποκάλυψη: Η χειροτονία και η καθαίρεση του κρατούμενου πατέρα Παρθενίου από τον μακαριστό Μητροπολίτη Καρθαγένης Χρυσόστομο

    155 shares
    Share 62 Tweet 39
  • FSB: Σχέδιο πρόκλησης Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου – Βρετανοί και Ουκρανοί φέρονται να επιχείρησαν κατάρριψη MiG-31

    122 shares
    Share 49 Tweet 31
  • ΑΣΕΠ 6Κ/2025: 25 μόνιμες θέσεις σε ΕΡΤ Α.Ε. – Προθεσμία έως 10 Δεκεμβρίου και νέο κύμα διορισμών στο Κτηματολόγιο

    86 shares
    Share 34 Tweet 22
  • ΔΥΠΑ ΝΕΑ: Πιλοτικό επίδομα ανεργίας με 12.000 ωφελούμενους και 60 προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα με δύο προκηρύξεις ΑΣΕΠ

    84 shares
    Share 34 Tweet 21
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch