Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική HOT NEWS

Πολιτική θύελλα για την δήλωση Δρίτσα

TechTeam από TechTeam
02/03/2021 21:22
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η σοκαριστική δήλωση έγινε στο Κανάλι 1 του Πειραιά, όπου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «με αυτό που κάνει η κυβέρνηση θα αναβιώσει μια συζήτηση για τη δράση του ένοπλου και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται, αν και κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη».

Στην αντίδραση της δημοσιογράφου, η οποία δήλωσε σοκαρισμένη από τη συγκεκριμένη δήλωση, ο κ. Δρίτσας αντέτεινε: «Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί, πιστεύω εγώ, από τη δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη “17 Νοέμβρη”. Αντίθετα, ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές».
«Δεν καταλαβαίνω τι λέτε. Λέτε ότι δεν είχαμε τρομοκρατηθεί ως λαός από τη “17 Νοέμβρη” με τις δολοφονίες;», τον ρώτησε, επιμένοντας, η δημοσιογράφος Λία Λάππα, με τον κ. Δρίτσα να επιμένει στην τοποθέτησή του και να απαντά: «Ναι, βεβαίως, το έχω βιώσει».

Ακούστε το ηχητικό

https://youtu.be/B1hV9ytrCVk

Η ΝΔ αντέδρασε αμέσως με ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα στο “Κανάλι Ένα”, ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη, προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των 23 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί από την οργάνωση και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση στον πόνο των οικογενειών που θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων. Είναι δε χυδαίο να επικαλείται την πολιτική ταυτότητα των θυμάτων, λες κι έχει κάποιος το δικαίωμα να καταδικάζει σε θάνατο και να δολοφονεί όποιον θέλει», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επιχείρησε να να μαζέψει ο Δρίτσας: Λάθος διατύπωση λόγω… πίεσης χρόνου
Λίγο αργότερα, ο Θ. Δρίτσας επιχείρησε να μαζέψει την αρχική δήλωσή του υποστηρίζοντας ότι λόγω πίεσης χρόνου είπε ό,τι είπε. «Οφείλω να το ξεκαθαρίσω, εάν η πιεστική λόγω χρόνου διατύπωση δεν είναι πλήρης και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανείς δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει, προσδίδοντας εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που είπα και εννοούσα» ανέφερε σε νέα δήλωσή του για να προσθέσει: «Είναι αυτονόητο πως η αναφορά μου ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν», αναφερόταν στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες».

Το πρέσινγκ της ΝΔ στον Τσιπρα συνεχίστηκε
Ωστόσο η ΝΔ εξακολούθησε το ασφυκτικό πρέσινγκ στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλώντας τον Αλ. Τσίπρα να τερματίσει την αφωνία και να πάρει θέση για τις δηλώσεις του βουλευτή του.

«Εννέα ώρες μετά τις προσβλητικές, για τα θύματα της 17Ν και τις οικογένειές τους, και ανεπίτρεπτες, για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος, δηλώσεις του κ. Δρίτσα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας δεν έχουν βρει να πουν κουβέντα. Επαναλαμβάνουμε το ερώτημα: Καταδικάζει ο κ. Τσίπρας τις δηλώσεις του βουλευτή του ή συμφωνεί μαζί του; Παράλληλα με την καμπάνια υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το αίσθημα κάθε δημοκρατικού πολίτη και με τις δηλώσεις των στελεχών του».

«Οι δηλώσεις του κ. Δρίτσα, είναι ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και υπερβαίνουν ακόμη και τα όρια της καμπάνιας υπεράσπισης του  κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, στην οποία έχει επιδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα», καταλήγει η ανακοίνωσή της ΝΔ.

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας οφείλει να διαγράψει τον Δρίτσα
Ακόμη πιο λάβρος κατά των δηλώσεων υποστήριξης του Δημήτρη Κουφοντίνα από τον Θοδωρή Δρίτσα αλλά και συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός δήλωσε σοκαρισμένος και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά να αποδοκιμάσει και διαγράψει τον βουλευτή του. «Αφού καμία δήλωση δεν έχει γίνει μέχρι τώρα στην πραγματικότητα στηρίζουν την απεργία πείνας. Ο πραγματικός λόγος που την στηρίζουν είναι γιατί πιστεύουν τα ίδια με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και αυτό είναι σοκαριστικό για την ελληνική δημοκρατία. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ως κόμμα του δημοκρατικού τόξου αν δεν κατακρίνει τη δήλωση Δρίτσα ακόμα και να τον διαγράψει! Δεν μπορεί κανένας βουλευτής να σταθεί αν έχει έτσι δημόσια στηρίξει τρομοκρατική οργάνωση όπως 17Ν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα «καπρίτσια» ενός «κακομαθημένου» όπως ο Κουφοντίνας
«Σήμερα έγινε ίσως η πιο σεχταριστική πολιτική δήλωση που έχει γίνει από βουλευτή καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης!», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «η τρομοκρατία σε όλο το δυτικό κόσμο διώκεται ποινικά με τους σκληρότερους νόμους, ο εκθειασμός της διώκεται και αυτός ποινικά. Δεν μπορεί να είσαι μέλος σε αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία και δυτικών αξιών αν επαινείς την τρομοκρατία».

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε ορθή την επιλογή της κυβέρνηση να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι νόμοι για όλους και να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως η έκανε εκείνη του Τσίπρα στα «καπρίτσια» ενός «κακομαθημένου» όπως ο Κουφοντίνας που «θεωρεί ότι πρέπει να έχει ειδική μεταχείριση».

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αποδοκιμάσει καθαρά
Οι δηλώσεις Δρίτσα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση και του ΚΙΝΑΛ. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Παύλος Χρηστίδης χαρακτήρισε «απαράδεκτα, ανιστόρητα και προκλητικά» όσα δήλωσε. «Όσα είπε ο κ. Δρίτσας είναι απαράδεκτα , ανιστόρητα και προκλητικά . Η τρομοκρατία είναι εχθρός της Δημοκρατίας. Πληρώσαμε πολύ ακριβά, ως χώρα, τη δράση της 17Ν, ώσπου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να την εξαρθρώσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει θέση και να αποδοκιμάσει, καθαρά, τις δηλώσεις του βουλευτή του», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Ετικέτες: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣΔρίτσαΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΝΔ
Προηγούμενο Άρθρο

ΝΔ για τις δηλώσεις Δρίτσα: Ακόμα περιμένουμε τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση

Επόμενο Άρθρο

Μπούμερανγκ γυρίζει στον Σύριζα………………….

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! το TILEGRAFIMANEWS.GR εύχεται σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

20/04/2025 | 03:55
HOT NEWS

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου -Μεγάλη Παρασκευή: Τα εγκώμια της Παναγίας

17/04/2025 | 21:40
Featured

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Είμαι έτοιμη να ενισχύσω τους δεσμούς ΗΠΑ-Ελλάδας – Τι είπαν Μητσοτάκης, Γεωργιάδης, Ιερώνυμος στο Breibart για τη νέα πρέσβη

17/04/2025 | 06:23
Featured

Δημοσκόπηση MRB: Ανεβάζει πάλι τη συσπείρωσή της η Ν.Δ. – Από πού κερδίζει η «Πλεύση»

11/04/2025 | 21:30 - Ενημέρωση 12/04/2025 | 06:46
Featured

Τι δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις σε OPEN, MEGA, Attica

11/04/2025 | 07:00
Featured

Άνοδος για τη Νέα Δημοκρατία, στο 12,3% η διαφορά με την «Πλεύση Ελευθερίας»

10/04/2025 | 23:00 - Ενημέρωση 11/04/2025 | 04:56
Featured

Δημοσκόπηση Real Polls: Πρώτη η ΝΔ, ανεβαίνουν τα ποσοστά -Δεύτερη η Ζωή, στο 10,5% το ΠΑΣΟΚ

10/04/2025 | 21:31
Featured

Γεωργιάδης για Τέμπη: Καταρρέουν με πάταγο οι ασυναρτησίες και η σκευωρία της συγκάλυψης – Δριμεία επίθεση στη Ζωή

08/04/2025 | 10:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Μπούμερανγκ γυρίζει στον Σύριζα......................


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Νέος σεισμός ανοιχτά της Αμοργού

    447 shares
    Share 179 Tweet 112
  • Αβάσταχτος πόνος: Δεύτερη τραγωδία για την οικογένεια του 27χρονου Θοδωρή στη Ηλεία

    384 shares
    Share 154 Tweet 96
  • Ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου “παγώνει” την έλευση της κάρας του Αποστόλου Παύλου στην Πάφο

    310 shares
    Share 124 Tweet 78
  • Αττική Οδός: Νεκρός ο 21χρονος μοτοσικλετιστής στο τροχαίο με το αυτοκίνητο – Η μηχανή του πήρε φωτιά

    266 shares
    Share 106 Tweet 67
  • Νέο Επίδομα Ανεργίας ΔΥΠΑ έως 1.295€: Ποιοι Δικαιούνται και Πώς Υπολογίζεται – Όλα τα Επιδόματα Ανέργων 2025

    242 shares
    Share 97 Tweet 61
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-Αναδρομικά Συνταξιούχων 2025: Ποιοι Θα Πληρωθούν, Ποιοι Τα Χάνουν –Ραγδαίες εξελίξεις  για ΕΑΣ και Εφάπαξ

    240 shares
    Share 96 Tweet 60
  • ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ: Όλες οι πληρωμές μέχρι τον Ιούλιο 2025 σε αγρότες και κτηνοτρόφους – Ποιοι ευνοούνται, Τι ποσά καταβάλλονται

    272 shares
    Share 109 Tweet 68
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch