ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017–ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΜΜ: Aκινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ την ερχόμενη, Δευτέρα 1η Μαΐου, ενώ τα λεωφορεία θα κινηθούν από 9 το πρωί έως 9 το βράδυ, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Συγκεκριμένα, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς και εξήγγειλε 24ωρη απεργία, ενώ το Συνδικάτο Εργαζομένων και Θυγατρικών Εταιρειών ΟΑΣΑ αποφάσισε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
[irp posts=”126300″ name=”Πρωτομαγιά 2017: Τι καιρό θα κάνει την 1η Μαΐου”]
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων και Θυγατρικών Εταιρειών ΟΑΣΑ, η 1η Μάη, εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης, είναι και ημέρα αγώνα και απεργία των εργαζομένων.
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2017
Εκατομμύρια εργαζόμενοι συμμετείχαν την Παρασκευή 28/4 στη γενική απεργία που πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία, ενάντια στις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση Τεμέρ στην Κοινωνική Ασφάλιση και την εργασιακή νομοθεσία, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, συμμετέχοντας στις απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία Εργαζομένων CTB (μέλος της ΠΣΟ), με τη μαζική συμμετοχή εργατών στην απεργία «νέκρωσαν» χώροι δουλειάς κομβικής σημασίας, όπως λιμάνια, αεροδρόμια και τερματικοί σταθμοί λεωφορείων, ταχυδρομεία και πολλές τράπεζες, ενώ σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις, πικετοφορίες, αποκλεισμοί μεγάλων οδικών αρτηριών και άλλες αγωνιστικές παρεμβάσεις. Κλειστά παρέμειναν και τα περισσότερα σχολεία της χώρας.
Στο Σάο Πάολο, σύμφωνα με τη CTB, διαδήλωσαν πάνω από 50.000 άνθρωποι, οι οποίοι μετά την απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν πορεία προς την κατοικία του προέδρου της Βραζιλίας, Μ. Τεμέρ.
Την ταξική του αλληλεγγύη στην εργατική τάξη της Βραζιλίας, στη Συνομοσπονδία CTB, τα μέλη και τους φίλους της ΠΣΟ στη Βραζιλία είχε εκφράσει μπροστά στη γενική απεργία το ΠΑΜΕ, τονίζοντας την ανάγκη αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές που υπηρετούν το κεφάλαιο