Σοκ και βαρύ πένθος έχει προκαλέσει ο απροσδόκητος θάνατος του 38χρονου Λάμπη από την Αριδαία, που έχασε τη ζωή του την Κυριακή στη θάλασσα, στην παραλία Καλύβες Χαλκιδικής. Ήταν γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός στον χώρο των μοτοσικλετιστών, μέλος των Greek Adventure Riders, μιας ομάδας που ενώνει ανθρώπους με πάθος για τις μηχανές και την περιπέτεια.
Ρεπορτάζ: Παντελής Χαριτάκης
Η είδηση του θανάτου του σκορπίζει θλίψη σε οικογένεια, φίλους, αλλά και σε χιλιάδες ανθρώπους που τον γνώριζαν ή παρακολουθούσαν τα ταξίδια του μέσα από βίντεο που δημοσίευε. Ήταν, όπως λένε όσοι τον ήξεραν, ένας από τους «πιο μάχιμους» – με έντονη παρουσία, ψυχή της παρέας, πάντα πρώτος στις εξορμήσεις, στην οργάνωση και στη φροντίδα των άλλων.
Τραγική στιγμή στη θάλασσα
Το δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ο Λάμπης μπήκε μόνος του στη θάλασσα για να κολυμπήσει. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έχασε τις αισθήσεις του μέσα στο νερό, περίπου 70-80 μέτρα από την ακτή. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το περιστατικό εξελίχθηκε σε δευτερόλεπτα – ένα παλικάρι της παρέας του τον είδε να βυθίζεται και έσπευσε να τον κρατήσει στην επιφάνεια, φωνάζοντας για βοήθεια.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν λουόμενοι και ναυαγοσώστες. Ένας άνδρας, μια γυναίκα και ένας ναυαγοσώστης τον έβγαλαν στην ακτή. Εκεί, ξεκίνησε αμέσως ΚΑΡΠΑ (καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση), με τη συνδρομή νοσηλεύτριας και μελών του κοινού, όπως και διασώστη του ΕΚΑΒ που έφτασε άμεσα με μοτοσικλέτα. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες, ο 38χρονος δεν επανήλθε ποτέ.
Ράγισαν καρδιές – «Δεν ήταν μόνος του ούτε για δευτερόλεπτο»
Μια συγκλονιστική μαρτυρία ήρθε από γυναίκα που βρέθηκε στην παραλία. Μέσα από ένα δημόσιο σχόλιο, απευθύνθηκε στην οικογένεια του Λάμπη:
«Δεν υπάρχουν λόγια για να απαλύνουν τον πόνο σου, μα θέλω να ξέρεις τι έγινε… Το παιδί σου δεν ήταν μόνο. Παλέψαμε, φωνάξαμε, τρέξαμε. Κρατούσα το χέρι του όσο του έκαναν ΚΑΡΠΑ. Του μιλούσα. Του έλεγα “έλα αγόρι μου, έλα πίσω…”».
Η μαρτυρία αυτή, που έχει ήδη διαδοθεί στα κοινωνικά δίκτυα, έχει προκαλέσει κύματα συγκίνησης, δίνοντας τουλάχιστον μια ανθρώπινη παρηγοριά στην τραγική αυτή στιγμή.
«Ο πιο μάχιμος από όλους μας»
Οι φίλοι του, οι συνοδοιπόροι του στα μοτοσικλετιστικά ταξίδια, τον αποχαιρέτησαν με λόγια που σπάνε κόκαλα. «Θα μπορούσα να γράψω σελίδες γι’ αυτό τον τύπο», γράφουν σε ανάρτηση οι Greek Adventure Riders, συνεχίζοντας:
«Περίμενα να ζήσουμε και άλλα τόσα… μα δεν προλάβαμε. Από δω και πέρα δεν θα σε έχουμε δίπλα μας, αλλά μέσα μας. Καλό ταξίδι Λάμπη μας».
Ο Λάμπης ήταν παρών σε πολυάριθμα ταξίδια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και είχε καταγράψει δεκάδες εμπειρίες που ενέπνευσαν άλλους νέους ανθρώπους να βγουν στον δρόμο με μηχανή, να ανακαλύψουν, να ζήσουν.