Δευτέρα, 16 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σ.Τσιόδρας: Η πρώτη άρση των μέτρων συνοδεύεται με μια καλή πορεία προς το παρόν

Newsroom από Newsroom
20/05/2020 11:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τσιόδρας: Οποιασδήποτε τυχόν νέα αύξηση κρουσμάτων μετά την άρση των μέτρων θέλει 15 με 20 ημέρες τόνισε ο Σ.Τσιόδρας κατά την αποψινή του ενημέρωση και πρόσθεσε πως « είμαστε χαρούμενοι γιατί η πρώτη άρση των μέτρων συνοδεύεται με μια καλή πορεία προς το παρόν».

Όπως τόνισε αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι μια επιτυχία όλων μας που προσπαθήσαμε να τηρήσουμε τα μέτρα, και αποκάλυψε πως «έπεσε κατά 80% η κυκλοφορία του ιού καθώς οι Έλληνες έδειξαν τεράστια συμμόρφωση κατά τη διάρκεια του απαγορευτικού». Ο κος Τσιόδρας συνέστησε να περιμένουμε άλλες 15 με 20 ημέρες για να πούμε με σιγουριά αν οι μεμονωμένες σκηνές συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε παραλίες, πλατείες και ΜΜΜ , έχουν συμβάλει κατά κάποιο τρόπο σε νέα διασπορά του ιού. Σε σχετική ερώτηση για το αν υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι αρκετοί Έλληνες έχουν εκτεθεί στον ιό ο κος Τσιόδρας ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι δεν θεωρεί ότι αυξήθηκε η ανοσία του πληθυσμού καθώς υπήρξε μικρή κυκλοφορία του ιού στη χώρα. «Ούτε ανοσία της αγέλης έχουμε. Έχουμε χαμηλή ανοσία» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η πορεία της νόσου στη χώρα μας « είναι καλή όπως προκύπτει και από την πορεία των δεικτών που συνεχίζουμε να παρακολουθούμε».

Το όφελος να ανοίξουν τα σχολεία είναι μεγαλύτερο από τους κινδύνους

Ως «σύνθετο δίλλημα» χαρακτήρισε το άνοιγμα των τάξεων του δημοτικού ο καθηγητής- λοιμωξιολόγος, τονίζοντας πως κατά τη γνώμη του « το όφελος είναι μεγαλύτερο από τους κινδύνους» , προσθέτοντας πως « ότι και να συστήσει η Επιτροπή ή να αποφασίσει η Πολιτεία, την καλύτερη απόφαση θα την πάρει ο καθένας για το παιδί του» με βάση και τις οικογενειακές συνθήκες στις οποίες ζει αυτό το παιδί και εάν υπάρχουν στο περιβάλλον του ηλικιωμένοι ή άνθρωποι με σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας. Όπως πρόσθεσε, η επιστήμη δεν έχει καταλήξει αν είναι 100% ασφαλές για ένα παιδί να επιστρέψει στο σχολείο αλλά γνωρίζει πως τα παιδιά έχουν χαμηλότερες πιθανότητες να μολυνθούν από τη νόσο, νοσούν ηπιότερα και υπάρχει ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό – όπως και σε άλλες ιώσεις και λοιμώξεις που ενδέχεται να κινδυνεύσουν. « Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν συμβαίνει ή ότι δεν θα συμβεί σε μας, αλλά είναι πάρα πολύ σπάνιο, η πιθανότητα είναι πολύ μικρή», τόνισε ο κος Τσιόδρας που εξήγησε ότι υπάρχουν αρκετά επιχειρήματα υπέρ του ανοίγματος των σχολείων :« Υπάρχει μια κρυφή ανισότητα στη μάθηση και στην εκπαίδευση για τα παιδιά που ανήκουν στις πιο φτωχές οικογένειες, η οποία ενισχύεται σε περιόδους παύσης λειτουργίας των σχολείων. Υπάρχει ένα κόστος σε χαμένη εκπαιδευτική διαδικασία, σε χαμένη γνώση. Σε μελέτες του εξωτερικού φάνηκε ότι αρκετά παιδιά είτε δεν είχαν καλή πρόσβαση στα μαθήματα είτε δεν τα παρακολουθούσαν τα διαδικτυακά μαθήματα. Επίσης αναγνωρίζονται όλο και περισσότερες επιπτώσεις του απαγορευτικού στην πνευματική και ψυχική κατάσταση των μαθητών με εμφάνιση άγχους και απομόνωσης από τους φίλους τους και εθισμού στο διαδίκτυο. Επίσης υπάρχουν οικονομικοί λόγοι που αφορούν τους γονείς και την κοινωνία». Επίσης σημαντική παράμετρος όπως είπε ο κος Τσιόδρας είναι να γνωρίζει κάποιος τι θα κάνει το παιδί που δεν θα πάει σχολείο. Αν είναι σπίτι σε απομόνωση, σαφώς και είναι πιο ασφαλές τόνισε απ ότι αν συναντά τους φίλους του και μη τηρώντας τα μέτρα, παίζει στη γειτονιά και στις πλατείες, καθώς έτσι εκτίθεται σε ένα περιβάλλον λιγότερο ασφαλές.

Κανένας νέος θάνατος και 4 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

Τέσσερα νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Σ.Τσιόδρας από το υπουργείο Υγείας.Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.840 εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες. Από αυτά, 616 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.475 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 22 συμπολίτες μας εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 73 έτη. 9 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. 95 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Το τελευταίο 24ωρο δεν έχει καταγράφει νέος θάνατος στη χώρα και συνολικά έχουν καταγράφει 165 θάνατοι. Οι 47 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη.

Οι προσπάθειες για αποτελεσματικό εμβόλιο στην καλύτερη των περιπτώσεων αναμένεται να καρποφορήσουν τέλος του 2020, αρχές του 2021.

Ο κύριος Τσιόδρας αναφερόμενος στα νεότερα στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που έχουν να κάνουν με την παραγωγή ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά του κορονοϊού , είπε ότι ήδη δοκιμάζονται οκτώ διαφορετικά εμβόλια σε 10 κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους κάποιες από τις οποίες βρίσκονται σε φάση ΙΙ. Μιλώντας για την πιο πρόσφατη προσπάθεια που γίνεται από το Εθνικό Ίδρυμα Υείας των ΗΠΑ, είπε ότι το εμβόλιο αυτό βασίζεται σε μία νέα τεχνολογία και έχει ως στόχο να χορηγείται σε ανθρώπους ηλικίας 55 έως 70 ετών και από 71 ετών και άνω σε δύο δόσεις με διαφορά 4 εβδομάδων. « Στους συμμετέχοντες χορηγήθηκαν 2 διαφορετικές δόσεις του εμβολίου. Στην υψηλότερη δόση παρατήρησαν πιο ισχυρά αντισώματα.Βέβαια οι ερευνητές πάντα επιλέγουν την χαμηλότερη δόση που προκαλεί λιγότερες παρενέργειες», ανέφερε ο κος Τσιόδρας τονίζοντας ότι μεγαλύτερες μελέτες θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιούλιο με 600 άτομα. Αν όλα πάνε καλά «τέλος του έτους ή αρχές του επόμενου έτους θα έχουμε αποτελέσματα» είπε. Ωστόσο επεσήμανε ότι ακόμη κι αν βγει ένα εμβόλιο θα αργήσει πολύ ώστε να είναι διαθέσιμο σε όλους.

Μιχάλης Κεφαλογιάννης

Ετικέτες: ΑΡΣΗ ΜΕΤΡΩΝΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΤσιόδρας
Προηγούμενο Άρθρο

Γ. Ραγκούσης: «Ομολογία συντριβής η πρόταση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου»

Επόμενο Άρθρο

Ν. Χαρδαλιάς: Τη Δευτέρα η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Νέες εκρήξεις στην Τεχεράνη: Το Ισραήλ βομβάρδισε στρατιωτική βάση

16/06/2025 | 17:35
Featured

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα της ΝΔ με 26% – Mάχη ΠΑΣΟΚ με Πλεύση Ελευθερίας για τη 2η θέση, πτώση για ΣΥΡΙΖΑ

16/06/2025 | 17:24
HOT NEWS

Κοινωνικός Τουρισμός 2025: 330.000 voucher διακοπών – Ποιοι δικαιούνται έως 6 διανυκτερεύσεις δωρεάν

16/06/2025 | 17:02
ΔΙΕΘΝΗ

Στο δικαστήριο ο Εκρέμ Ιμάμογλου κατηγορούμενος για «απόπειρα εκφοβισμού» του γενικού εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης

16/06/2025 | 17:00
Featured

Μητσοτάκης: «Ένα διαχρονικό αίτημα 120.000 ασθενών γίνεται πραγματικότητα»

16/06/2025 | 16:54
HOT NEWS

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ: Αναδρομικά έως 6.200 ευρώ σε 10 κατηγορίες συνταξιούχων – Τι θα πληρωθεί τον Ιούλιο

16/06/2025 | 15:02
Featured

LIVE – 8 Νεκροί, 92 τραυματίες στο Ισραήλ: Νέο πυραυλικό χτύπημα του Ιράν- Τι μεταδίδουν τα Διεθνή Μέσα

16/06/2025 | 15:00
Featured

Εκτακτη επικαιρότητα: Θρήνος στη Χαλκιδική για τον 38χρονο Λάμπη – «Ο πιο μάχιμος από όλους μας» έφυγε για το τελευταίο ταξίδι

16/06/2025 | 14:40
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ν. Χαρδαλιάς: Τη Δευτέρα η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Βομβαρδισμοί στο Ιράν: Κρυμμένος σε υπόγειο καταφύγιο ο Χαμενεΐ και η οικογένειά του

    850 shares
    Share 340 Tweet 213
  • Ο Νετανιάχου ευχήθηκε στον Τραμπ για τα γενέθλιά του: «Ήσασταν ένας εξαιρετικός και αποφασιστικός ηγέτης»

    675 shares
    Share 270 Tweet 169
  • Το «Λιοντάρι που Ξυπνά» και οι «Πύλες της κολάσεως»: Τι πραγματικά έγινε στη Μέση Ανατολή τις τελευταίες 40 ώρες

    512 shares
    Share 205 Tweet 128
  • Έκτακτη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών συγκαλεί η ΕΕ με φόντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

    409 shares
    Share 164 Tweet 102
  • Μαρίνα Βουλιαγμένης: Συγκλονιστικό βίντεο από την πτώση του ελικοπτέρου – «Οι επιβαίνοντες ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, έκλαιγαν»

    423 shares
    Share 169 Tweet 106
  • Το “φάντασμα”…

    409 shares
    Share 164 Tweet 102
  • Εκτακτη επικαιρότητα: Θρήνος στη Χαλκιδική για τον 38χρονο Λάμπη – «Ο πιο μάχιμος από όλους μας» έφυγε για το τελευταίο ταξίδι

    382 shares
    Share 153 Tweet 96
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch