Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Σακελλαροπούλου: «Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για μια δίκαιη και λειτουργική λύση του Κυπριακού»

TechTeam από TechTeam
24/03/2021 17:03
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη συναντήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου χαρακτήρισε την παρουσία του Νίκου Αναστασιάδη ως «ιδανική ευκαιρία για να τιμήσουμε και τη συμβολή του Κυπριακού Ελληνισμού στον αγώνα αυτό και να θυμηθούμε τον ανιδιοτελή πατριωτισμό του».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει πάντα τον αγώνα της Κύπρου για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την επανένωση του νησιού, αλλά και για μια δίκαιη και λειτουργική λύση του Κυπριακού.

«Δυστυχώς έχουμε δει και ίσως δούμε και στο μέλλον να συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις. Θέλω να πιστεύω ότι ιδίως ενόψει της άτυπης πενταμελούς διάσκεψης θα επικρατήσει η λογική και η λύση θα αναζητηθεί ακριβώς πάνω στο ενωσιακό κεκτημένο και στο πλαίσιο των αποφάσεων του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και δεν θα έχουμε και πάλι την έγερση παράλογων τουρκικών αξιώσεων» υπογράμμισε η κυρία Σακελλαροπούλου, προσθέτοντας: «Σε κάθε περίπτωση θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα θα στηρίζει πάντοτε τα δίκαια του Κυπριακού Ελληνισμού και πάντα θα είναι στο πλευρό σας».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Αναστασιάδης έκανε λόγο για συγκίνηση να παρευρίσκεται για τους εορτασμούς της επετείου της Επανάστασης. «Πέραν των 1000 εθελοντών συμμετείχαν στην επανάσταση του ΄21 πληρώσαμε βαρύ τίμημα από πλευράς ηγητόρων τη κυπριακής κοινωνίας, με τον απαγχονισμό του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και σωρεία άλλων απαγχονισμών ή τιμωρητικών μέτρων από πλευράς της τότε Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Είναι από τον ίδιο αγώνα που εμπνεόμαστε σήμερα, 46 χρόνια μετά την τουρκική κατοχή, για να βρούμε δικαίωση. Μια δικαίωση που θα αποκαθιστά την ειρήνη στην Κύπρο, τα ανθρώπινα δικαιώματα Ελληνοκυπρίων
και Τουρκοκυπρίων. Και είναι προς αυτήν την κατεύθυνση που προσβλέπουμε με την άτυπη πενταμερή που συγκαλείται, όπως καλά γνωρίζετε, τον Απρίλιο στις 27 με 29 του μήνα», ανέφερε ο Κύπριος Πρόεδρος.

Αναφερόμενος στην άτυπη πενταμερή, ανέφερε ότι η Κύπρος θα προσέλθει με καλή βούληση και θέληση, αλλά και αποφασιστικότητα.

«Θέλω να ελπίζω ότι η Τουρκία θα επιδείξει ανάλογο πνεύμα και θα εγκαταλείψει τις νοεφανείς ιδέες που θέλουν την δημιουργία δύο κρατών. Στόχος η λύση να είναι μέσα στις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών, να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο» υπογράμμισε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Άντρη Αναστασιάδη και ο Παύλος Κοτσώνης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Νίκου Αναστασιάδη:

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Κύριε Πρόεδρε, με ιδιαίτερη χαρά σας υποδέχομαι σήμερα για να γιορτάσουμε μαζί την επέτειο των 200 ετών από τον αγώνα για την ανεξαρτησία μας. Η συμμετοχή σας στους εορτασμούς είναι μια ιδανική ευκαιρία για να τιμήσουμε και τη συμβολή του Κυπριακού Ελληνισμού στον αγώνα αυτό και να θυμηθούμε τον ανιδιοτελή πατριωτισμό του.

Η Ελλάδα όπως καλά γνωρίζετε στηρίζει πάντοτε τον δικό σας αγώνα για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την επανένωση του νησιού. Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για μια δίκαιη και λειτουργική λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Δυστυχώς έχουμε δει και ίσως δούμε και στο μέλλον να συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις. Θέλω να πιστεύω ότι ιδίως ενόψει της άτυπης πενταμελούς διάσκεψης θα επικρατήσει η λογική και η λύση θα αναζητηθεί ακριβώς πάνω στο ενωσιακό κεκτημένο και στο πλαίσιο των αποφάσεων του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και δεν θα έχουμε και πάλι την έγερση παράλογων τουρκικών αξιώσεων.

Σε κάθε περίπτωση θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα θα στηρίζει πάντοτε τα δίκαια του Κυπριακού Ελληνισμού και πάντα θα είναι στο πλευρό σας. Αγαπητέ Νίκο, αγαπητή Άντρη, καλώς ορίσατε, χαίρομαι που σας έχουμε μαζί μας.

Νίκος Αναστασιάδης: Κυρία Πρόεδρε, θέλω θερμά να σας ευχαριστήσω για την πραγματικά τιμητική πρόσκληση, την οποία αποδέχθηκα με ιδιαίτερη συγκίνηση, να παρευρίσκομαι για να συνεορτάσουμε μαζί τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, που έδωσε την ευκαιρία να δημιουργηθεί το ελληνικό κράτος, να είναι ένα σύγχρονο καθ΄ όλα ευρωπαϊκό ευνομούμενο κράτος, πυλώνας σταθερότητας, ειρήνης και προόδου. Και κατ΄ αυτόν τον τρόπο να μοιρασθούμε μαζί, αυτό που δεν παραλείψαμε να πράξουμε ως καθήκον, σαν Έλληνες ζώντας στο 1821 στην Κύπρο.

Πέραν των 1000 εθελοντών συμμετείχαν στην επανάσταση του ΄21 πληρώσαμε βαρύ τίμημα από πλευράς ηγητόρων τη κυπριακής κοινωνίας, με τον απαγχονισμό του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και σωρεία άλλων απαγχονισμών ή τιμωρητικών μέτρων από πλευράς της τότε Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Είναι από τον ίδιο αγώνα που εμπνεόμαστε σήμερα, 46 χρόνια μετά την τουρκική κατοχή, για να βρούμε δικαίωση. Μια δικαίωση που θα αποκαθιστά την ειρήνη στην Κύπρο, τα ανθρώπινα δικαιώματα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Και είναι προς αυτήν την κατεύθυνση που προσβλέπουμε με την άτυπη πενταμερή που συγκαλείται, όπως καλά γνωρίζετε, τον Απρίλιο στις 27 με 29 του μήνα.

Θα προσέλθουμε σ΄ αυτήν την συνάντηση, σ΄ αυτήν την διάσκεψη για το Κυπριακό, έτοιμοι πάντα με καλή βούληση και θέληση, αποφασιστικότητα να συμβάλλουμε στο να δημιουργηθούν οι απαραίτητες εκείνες προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στον Γενικό Γραμματέα να συγκαλέσει μια Σύνοδο για την Κύπρο που θα οδηγήσει μέσα από διαπραγματεύσεις στην εξεύρεση μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης προς όφελος του συνόλου των κατοίκων.

Θέλω να ελπίζω ότι η Τουρκία θα επιδείξει ανάλογο πνεύμα και θα εγκαταλείψει τις νοεφανείς ιδέες που θέλουν την δημιουργία δύο κρατών. Στόχος η λύση να είναι μέσα στις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών, να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος και θα συνεχίσει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιστεύω πως με την κατάργηση των εγγυήσεων, αλλά και την συνειδητοποίηση ότι η Κύπρος θα έχει την υποχρέωση να εφαρμόζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, την ίδια ώρα θα προστατεύονται και θα νιώθουν ασφαλείς οι συμπατριώτες μου, οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι θα έχουν να ευνοηθούν από την λύση, όπως βεβαίως και οι Ελληνοκύπριοι. Την ίδια ώρα, με μια λύση του Κυπριακού θα εξομαλυνθούν οι σχέσεις Κύπρου-Τουρκίας, Ευρώπης- Τουρκίας, Ελλάδας-Τουρκίας, πιστεύω, κάτι πολύ σημαντικό.

Θα ήθελα και πάλι να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση, για την τιμή να είμαστε παρόντες σε αυτούς τους σημαντικούς εορτασμούς για τον Ελληνισμό. Σας ευχαριστώ.

Ετικέτες: 1821ΑναστασιάδηςΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΣακελλαροπούλου

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/09/2025 | 23:55
Featured

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο 59χρονος γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Απόστολος Βεσυρόπουλος

21/08/2025 | 15:30
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Ή Προσευχή του Αγίου Ιούδα Θαδδαίου – Πως γίνεται

21/08/2025 | 08:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σεισμός LIVE: Δείτε TΩΡΑ πού έγινε σεισμός πριν από λίγο – Μέτρα προστασίας

09/08/2025 | 18:21
Load More
Επόμενο Άρθρο

O Γιώργος Πατούλης έστειλε εξώδικο στη Μαρίνα Πατούλη


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΠΡΟΣ ΚΡΙΣΗ! Το Πίρι Ρέις φουντώνει ξανά το Αιγαίο – Σκιά στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και εκνευρισμός από Chevron

    348 shares
    Share 139 Tweet 87
  • ΠΟΛΕΜΟΣ Ισραήλ – Γάζα: Μαζικοί βομβαρδισμοί, χερσαία επιχείρηση και προσωρινός διάδρομος διαφυγής

    257 shares
    Share 103 Tweet 64
  • Αποκλειστικό: Ο Επίσκοπος Θεσπιών Παύλος επικρατέστερος για τη Μητρόπολη Κορίνθου

    535 shares
    Share 214 Tweet 134
  • Επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν – Τραμπ για νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας – Πώς σχεδιάζουν να πιέσουν τον Πούτιν

    183 shares
    Share 73 Tweet 46
  • Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Μαχαίρι σε πιάτσα ταξί – Συναγερμός για οδηγούς και πελάτες, τι να προσέχετε (5 κρίσιμες οδηγίες)

    133 shares
    Share 53 Tweet 33
  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ: Τιμές παραγωγού: +27% αυγά, +21% φρούτα στην ΕΕ – Στην Ελλάδα μείωση 0,1% και αυστηροί διασταυρωτικοί έλεγχοι στο ΟΣΔΕ

    108 shares
    Share 43 Tweet 27
  • Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον 22χρονο συλληφθέντα – Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή

    107 shares
    Share 43 Tweet 27
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch