Κυριακή, 30 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Σαμαράς -Αβραμόπουλος-Βενιζέλος βγάζουν την κουκούλα του «Ρασπούτιν»

TechTeam από TechTeam
04/09/2019 20:48
Ενημερώθηκε: 04/09/2019 20:53:04
σε Featured, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την ερχόμενη εβδομάδα θα περάσουν από τα εισαγγελικά γραφεία του Αρείου Πάγου για τη της Novartis οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αντώνης Αβραμόπουλος, όπως και ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, Ιωάννης Αγγελής.

Με τις καταθέσεις των τριών πολιτικών προσώπων αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει η έρευνα που διενεργούν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης για τους έως τώρα εισαγγελικούς χειρισμούς και όχι μόνο στην υπόθεση της Νovartis.

Όπως είναι γνωστό οι δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί διενεργούν προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του ομοιόβαθμο συναδέλφου τους Ιωάννη Αγγελή για παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Παράλληλα, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί ερευνούν από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Και οι τρεις πολιτικοί έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες την επόμενη εβδομάδα όπως και ο Ιωάννης Αγγελής ο οποίος προέβη στις σχετικές καταγγελίες κάνοντας λόγο και για το ρόλο του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» στην υπόθεση της Novartis. Στον «Ρασπούτιν» έχει κάνει εκτενή αναφορά και ο Αντώνης Σαμαράς.

Πάντως, τα τρία πολιτικά πρόσωπα, αλλά και ο Ιωάννης Αγγελής μόλις αναφερθούν κατά την κατάθεσή τους σε πολιτικό πρόσωπο το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση της Novartis, πρέπει οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί να διαβιβάσουν αμελλητί την δικογραφία στην Βουλή και να συνεχίσουν μόνο ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Πάντως, δικηγόροι επισημαίνουν ότι τώρα ξεκινάει να ξετυλίγεται το κουβάρι που οδηγεί στην πορεία και το έργο του περιβόητου «Ρασπούτιν», χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο συγκρότησης Ειδικού Δικαστηρίου.

Ο αρχαιότερος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Δασούλας, ο οποίος μετά τη συνταξιοδότηση της Ξένης Δημητρίου, είχε αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, μέχρι την τοποθέτηση στη θέση αυτή του Βασίλη Πλιώτα, τον περασμένο Ιούλιο απάλλαξε τους ομοιόβαθμους συναδέλφους του Λάμπρο Σοφουλάκη και Ευάγγελο Ζαχαρή τόσο από κάθε άλλη υπηρεσιακή απασχόληση όσο και από τα υπόλοιπα εισαγγελικά καθήκοντά τους.

Ο Δημήτρης Δασούλας τους απάλλαξε, προκειμένου να διεκπεραιώσουν την υπόθεση της Νovartis το ταχύτερο δυνατόν, καθώς όπως είχε επισημάνει «δεν μπορεί να «σέρνονται» επί μακρόν τέτοιες καταγγελίες που πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης».

Στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη και Ευάγγελο Ζαχαρή τους ανατέθηκε από κοινού να διερευνήσουν ένα σκέλος της Novartis, που συνδέεται με τις καταγγελίες του συναδέλφου τους και πρώην εποπτεύοντα τους Εισαγγελείς Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή, αλλά και τις μηνύσεις πολιτικών προσώπων.

Ειδικότερα, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, διερευνούν:

α) τις καταγγελίες του συναδέλφου τους Ιωάννη Αγγελή για παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis,

β) τις σε βάρος του κ. Αγγελή καταγγελίες από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς και

γ) τις μηνύσεις των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου, Αντώνη Αβραμόπουλου, ως προς το σκέλος που αφορά τους χειρισμούς των Εισαγγελέων Διαφθοράς.

Το ιστορικό της υπόθεσης
Υπενθυμίζεται ότι από την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, οι επίμαχες υποθέσεις είχαν χρεωθεί ως ξεχωριστές δικογραφίες στον Δημήτρη Δασούλα και στην Βασιλική Θεοδώρου.

Ωστόσο επειδή ο πρώτος εκτελούσε χρέη Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μέχρι το χρόνο ορισμού από την Κυβέρνηση του νέου Εισαγγελέα και καθώς η δεύτερη με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στις 16 Σεπτεμβρίου 2019 αναλαμβάνει την επιθεώρηση των δικαστών και δικαστηρίων (έργο αποκλειστικής απασχόλησης), ο Δημήτρης Δασούλας ανέθεσε την υπόθεση στους συναδέλφους του Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιωάννης Αγγελής, με δύο αναφορές του προκάλεσε τις παραπάνω έρευνες, είχε ζητήσει την εξαίρεση από την υπόθεση τόσο του Δημήτρη Δασούλα όσο και της Ξένης Δημητρίου (όσο ήταν εν ενεργεία).

Ο Ιωάννης Αγγελής ζητούσε να εξαιρεθεί ο Δημήτρης Δασούλας από την ποινική έρευνα που έχει διαταχθεί για όσα καταγγέλλει στις δύο αναφορές του σε βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων της, αλλά και γενικότερα για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Ωστόσο, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, απέρριψε ως απαράδεκτο το αίτημα εξαίρεσης του αντεισαγγελέα του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου Ιωάννη Αγγελή κατά του αρχαιότερου συναδέλφου του Δημήτρη Δασούλα και της τέως εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Ετικέτες: ΑβραμόπουλοςΒΕΝΙΖΕΛΟΣΣαμαράςυπόθεση novartis

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Βενιζέλος: «Ο Σαμαράς τήρησε όσα είχαμε συμφωνήσει για την εξωτερική πολιτική σε ελληνοτουρκικά και Μακεδονικό»

12/11/2025 | 10:13
Featured

Οι αποφάσεις και οι υπολογισμοί Σαμαρά για νέο κόμμα και η αντίδραση της ΝΔ

10/11/2025 | 10:10
Featured

Τι είπαν κυβερνητικές πηγές για την συνέντευξη Σαμαρά

10/11/2025 | 08:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σαμαράς κατά Μητσοτάκη: Με διέγραψε άρον άρον – Υβρίδιο σημιτικού ΠΑΣΟΚ με μπλε χρώμα η ΝΔ

09/11/2025 | 17:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Επικρατέστερος για πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος ο Απ. Τζιτζικώστας


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΠΡΩΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

    Καιρός – Θοδωρής Κολυδάς : Η Ελλάδα μπαίνει στον προθάλαμο του χειμώνα από 4 Δεκεμβρίου

    172 shares
    Share 69 Tweet 43
  • Μητσοτάκης για επιστροφή ενοικίου: Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας, ειδικά όσους έχουν περισσότερο ανάγκη

    172 shares
    Share 69 Tweet 43
  • Ζελένσκι: Σύντομα οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για ειρηνευτικές προτάσεις για την Ουκρανία

    151 shares
    Share 60 Tweet 38
  • Παραμένει και το Σάββατο η κακοκαιρία Adel – Πότε φτιάχνει ο καιρός στην Αττική

    125 shares
    Share 50 Tweet 31
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ: Προκαταβολή βασικής 2025, αγροπεριβαλλοντικά και νέα βοσκοτόπια: Ποιοι πληρώνονται τώρα και ποιοι κινδυνεύουν!

    163 shares
    Share 65 Tweet 41
  • Ανοιχτά τα μαγαζιά αυτή την Κυριακή 30/11: Ποια σούπερ μάρκετ θα ανοίξουν – Το ωράριο λειτουργίας

    73 shares
    Share 29 Tweet 18
  • Σάλος στην Ξάνθη για τον σταυρό 10 μέτρων – Έρευνα σε πλήρη εξέλιξη και φάκελος προς τον Εισαγγελέα

    195 shares
    Share 78 Tweet 49
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch