Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Σχέδιο στήριξης Μητσοτάκη στους πυρόπληκτους 500 εκατ. ευρώ

TechTeam από TechTeam
10/08/2021 00:56
Ενημερώθηκε: 10/08/2021 03:06:39
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
54
SHARES
115
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συγγνώμη για τις αστοχίες ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω διαγγέλματός του προς τον ελληνικό λαό – Η γραφειοκρατία θα σαρωθεί και οι πρώτες αποζημιώσεις θα καταβάλλονται αμέσως – Σχέδιο ανασυγκρότησης για την Εύβοια

Δίχτυ ουσιαστικής και άμεσης υποστήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές πρωτόγνωρων διαστάσεων, ειδικά στην Αττική και την Εύβοια, απλώνει το Μέγαρο Μαξίμου δρομολογώντας -με αφετηρία την αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου- σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών σε όλα τα επίπεδα.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με την χθεσινή δήλωσή του απευθύνεται με συγκεκριμένες δεσμεύσεις στους πολίτες που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα σε διάφορες περιοχές της χώρας, επισημαίνει ότι έχουν ήδη εξασφαλιστεί σημαντικοί πόροι για τη αναδάσωση των περιοχών και την αποκατάσταση των ζημιών με έργα υποδομής και προαναγγέλλει την υλοποίηση ενός ενισχυμένου σχεδίου Πολιτικής Προστασίας ύψους 1,8 δις ευρώ καθώς και του Σχεδίου Ανασυγκρότησης, την εποπτεία του οποίου αναλαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου.

«Πρώτο ζητούμενο αυτή την ώρα είναι οι λύσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης ζητώντας ταυτόχρονα συγνώμη για τις «όποιες αδυναμίες υπήρξαν» κατά την μάχη κατάσβεσης των πυρκαγιών. Επαναλαμβάνοντας ότι βασική προτεραιότητα ήταν και είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ο κ. Μητσοτάκης δεν απέφυγε να αναγνωρίσει στην πραγματικότητα ότι καταγράφηκαν λάθη και παραλείψεις καθώς και να προϊδεάσει για τα βήματα απόδοσης ευθυνών την κατάλληλη ώρα.

«Όχι τώρα, τώρα ο αγώνας συνεχίζεται», υποστηρίζει κυβερνητικό στέλεχος σημειώνοντας ωστόσο ότι όλοι και όλα κρίνονται κι ότι η αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα καταλήξει σε σαφείς κυβερνητικές εγγυήσεις για την επούλωση των πληγών της πρωτόγνωρης φυσικής καταστροφής.

Οι καλά γνωρίζοντες δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην αναφορά του πρωθυπουργού για την ανάγκη διακομματικής συναίνεσης όσον αφορά τις κρίσιμες αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» και τα «όπλα» εναντίον της κλιματικής αλλαγής. «Εύχομαι η επόμενη ημέρα να ανατείλει με διακομματική συναίνεση, γιατί αν το καθήκον του σήμερα ανήκει στην κυβέρνηση, η ευθύνη του αύριο ανήκει σε όλους μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός καλώντας στο πεδίο της συνεννόησης τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να δρομολογηθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες σε κλίμα εθνικής ενότητας.

«Προσωπικά, θα συνεχίσω να κάνω αυτό που εξαρχής επέλεξα: να μιλώ στη γλώσσα της αλήθειας, να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, να αποκρούω διχασμούς και να ενώνω τους Έλληνες. Και να εργάζομαι σκληρά για την πατρίδα που μας αξίζει», εξηγεί ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου μέσα στις επόμενες μέρες -πιθανόν την Πέμπτη- θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που τίθενται και αφορούν την συγκυρία.

Σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιοι υπουργοί μετά τις αυριανές ανακοινώσεις για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών θα προχωρήσουν σε αναλυτική παρουσίαση του πακέτου μέτρων. Το, πως και το πότε, θα δουν στήριξη οι άνθρωποι που έχασαν τις περιουσίες τους, τα σπίτια τους ή τις επιχειρήσεις τους. Χωρίς τις συνήθεις γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες.

Σύμφωνα άλλωστε με τον πρωθυπουργό, η γραφειοκρατία θα σαρωθεί και οι πρώτες αποζημιώσεις θα καταβάλλονται αμέσως, με απλή αίτηση κάθε ενδιαφερομένου, την οποία θα υποβάλει σε μία και μόνη ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η σχετική κίνηση ετοιμάστηκε και υλοποιείται -λένε οι πληροφορίες- από την ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενώ κρίθηκε εξαιρετικά επείγουσα και αναγκαία μετά από τις διαδοχικές συσκέψεις για το πλάνο πρωτοβουλιών υπέρ των πληγέντων.

Όσο για τις αντιδράσεις που έχουν ήδη καταγραφεί, η δήλωση Μητσοτάκη δίνει και την απάντηση, καθώς όπως ισχυρίζονται κυβερνητικά στελέχη ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι σε επόμενο στάδιο που δεν αργεί θα ληφθούν οι αποφάσεις. «Οι αντιδράσεις μας δεν πρέπει να είναι τυφλές. Οι τυχόν αστοχίες θα εντοπιστούν. Και οι ευθύνες θα αποδοθούν όποτε πρέπει και σε όποιον πρέπει. Το πρώτο ζητούμενο, αυτήν την ώρα, είναι οι λύσεις. Ακριβώς όπως και πρώτο ζητούμενο ήταν και παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Γι’ αυτό και ο απολογισμός αυτής της εμπειρίας οφείλει να μην περιλαμβάνει μόνο το τι χάθηκε, αλλά και το τι σώθηκε μέσα σε μία τέτοια φυσική λαίλαπα που δεν έχει προηγούμενο», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός ευχαριστώντας τις άλλες χώρες για την αλληλεγγύη τους και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του σε όλους και όλες που δίνουν τον αγώνα στο πεδίο.

Αξίζει δε να επισημανθεί ότι ο πρωθυπουργός με αφορμή την αναφορά του στο σχέδιο απομάκρυνσης των κατοίκων από περιοχές που απειλούνταν από την πύρινη λαίλαπα θέλησε να δείξει την στήριξή του στα πρόσωπα της πρώτης γραμμής στην Πολιτική Προστασία, την Αστυνομία και το Λιμενικό που εισπράττουν αρνητικά σχόλια, τυφλά ή όχι: «Το ότι σώθηκαν άνθρωποι, με πλήρη σχέδια εκκένωσης, οφείλεται στον επαγγελματισμό της Πολιτικής Προστασίας, στη δράση της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Δεν ήταν αυτονόητο, ούτε δεδομένο. Το ίδιο ισχύει και για την προστασία πολλών οικισμών που τελικά δεν κάηκαν χάρη στην αυτοθυσία πυροσβεστών και εθελοντών, και φυσικά των πιλότων μας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Μέσα σε λίγα 24ωρα σε 141 περιοχές έγιναν 62 οργανωμένες απομακρύνσεις κατοίκων».


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑκυριάκος μητσοτάκηςφωτιάΦωτιά στην ΑττικήΦωτιά στην Εύβοια

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

11/02/2026 | 23:45
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ κατά ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα – Τι γράφουν τα διεθνή μέσα για τους νέους περιορισμούς και την ενεργειακή σύγκρουση

11/02/2026 | 21:00
HOT NEWS

Μητσοτάκης σε ΓΓ Συμβουλίου της Ευρώπης: «Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα»

10/02/2026 | 20:00
Featured

Ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη

08/02/2026 | 21:35 - Ενημέρωση 09/02/2026 | 06:47
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κρήτη: Μπροστά στα μάτια της 20χρονης κόρης της δολοφονήθηκε η 47χρονη


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πέθανε ο Γιώργος Γεράρδος – Οραματιστής ιδρυτής της ΠΛΑΙΣΙΟ που άλλαξε τον χάρτη της τεχνολογίας στην Ελλάδα

    120 shares
    Share 48 Tweet 30
  • ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ 2026 και επίδομα γέννησης έως 3.500€: Όλες οι ημερομηνίες πληρωμών και ο πλήρης οδηγός για δικαιούχους

    90 shares
    Share 36 Tweet 23
  • ΛΙΣΤΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ: Τέσσερα πακέτα αναδρομικών έως 8.500 ευρώ για 500.000 συνταξιούχους – Τι γίνεται με την προσωπική διαφορά

    87 shares
    Share 35 Tweet 22
  • Συναγερμός για την κακοκαιρία – Πορτοκαλί προειδοποίηση, θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες: Τι πρέπει να κάνουν τώρα οι πολίτες

    78 shares
    Share 31 Tweet 20
  • ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΣΔΕ 2026: Ανοίγει μετά τον Μάιο – Αλλαγές στην αίτηση και πληρωμές ΕΛΓΑ–ΟΠΕΚΕΠΕ τις επόμενες 20 μέρες

    75 shares
    Share 30 Tweet 19
  • ΦΡΕΣΚΑ ΝΕΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: Αυξήσεις 2,4% σε 10 ειδικές παροχές – Ποιοι κερδίζουν, ποιοι κινδυνεύουν με μειώσεις

    74 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Μητσοτάκης–Ερντογάν στην Άγκυρα: Κόκκινες Γραμμές στο Αιγαίο, Το Δείπνο με Βαρθολομαίο και όσα αποκαλύπτουν ξένα και ελληνικά ΜΜΕ

    73 shares
    Share 29 Tweet 18
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch