Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

«Σχεδόν αποκοιμήθηκα στη σκηνή» – Νέα εξήγηση Μπάιντεν για την απογοητευτική εμφάνιση στο ντιμπέιτ

Newsroom από Newsroom
03/07/2024 19:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
64
SHARES
136
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μπάιντεν: Όλο και πιο έντονες γίνονται αμφιβολίες σημαντικών στελεχών και βουλευτών των Δημοκρατικών για τη νοητική και σωματική κατάσταση του Τζο Μπάιντεν ενώ ο ίδιος παραδέχτηκε ότι σχεδόν αποκοιμήθηκε στη σκηνή την ώρα του ντιμπέιτ.

Ο Λευκός Οίκος και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθούν ανεπιτυχώς να περιορίσουν τη ζημιά που φαίνεται να προκάλεσε στην υποψηφιότητά του το ντιμπέιτ της προηγούμενης εβδομάδας.

«Ελπίζω ότι θα πάρει τη δύσκολη και οδυνηρή απόφαση να αποσυρθεί. Του ζητώ με σεβασμό να το κάνει», έγραψε ο Τεξανός βουλευτής Λόιντ Ντόγκετ σε ανακοίνωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης.

«Αγαπώ την Αμερική. Αγαπώ το Κόμμα μας. Αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν. Η υποψήφια των Δημοκρατικών το 2024 θα πρέπει να είναι η Κάμαλα Χάρις» πρόσθεσε.

Αυτός ο Δημοκρατικός βουλευτής είναι ο πρώτος που ζητεί δημοσίως από τον Μπάιντεν να αποχωρήσει από την κούρσα.

Από την πλευρά της η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρι δήλωσε χθες «περήφανη» που βρίσκεται στο πλευρό του Μπάιντεν.

«Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο υποψήφιός μας, κερδίσαμε τον Ντόναλντ Τραμπ μία φορά και θα τον κερδίσουμε ξανά», τόνισε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News.

Μια σπάνια αισιόδοξη φωνή στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, που εξακολουθεί να μη έχει συνέλθει μετά το ντιμπέιτ της Πέμπτης στη διάρκεια του οποίου ο 81χρονος πρόεδρος φάνηκε να βρίσκεται σε σύγχυση και έχανε τα λόγια του.

«Πιστεύω ότι είναι θεμιτό να αναρωτιούνται αν πρόκειται για ένα απλό επεισόδιο ή για μια (μόνιμη) κατάσταση», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC η 84χρονη πρώην πρόεδρος της Βουλής που ασκεί ισχυρή επιρροή στους Δημοκρατικούς Νάνσι Πελόζι, χαιρετίζοντας ταυτόχρονα το «όραμα» του Αμερικανού προέδρου.

«Ο Μπάιντεν θα χάσει από τον Τραμπ»
Τζο Μπάιντεν – Ντόναλντ Τραμπ
«Η αλήθεια, πιστεύω, είναι ότι ο Μπάιντεν θα χάσει από τον Τραμπ. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο αλλά το ντιμπέιτ έκανε μεγάλη ζημιά», εκτίμησε η Δημοκρατική βουλευτής της πολιτείας Ουάσινγκτον Μαρί Γκλούσενκαμπ Πέρες.

«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με εμάς τους ίδιους για το γεγονός ότι δεν ήταν απλώς μια φρικτή νύχτα» και ότι «μπορεί να έχει επιπτώσεις για όλες τις εκλογές του Νοεμβρίου», σχολίασε χθες στο CNN ο βουλευτής από το Ιλινόι Μάικ Κουίγκλι.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους προέδρους που έχω δει στη ζωή μου», ενώ τόνισε ότι η απόφαση να αποχωρήσει από την κούρσα «θα πρέπει να ληφθεί από τον πρόεδρο Μπάιντεν και μόνο».

Σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος είναι προγραμματισμένο να συνομιλήσει με τους Δημοκρατικούς κυβερνήτες της χώρας, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του Λευκού Οίκου.

«Θα κάνουμε μια λογική συζήτηση με τον πρόεδρο», δήλωσε ένας από αυτούς, ο Τζ. Μπ. Πρίτζκερ του Ιλινόι μιλώντας χθες το βράδυ στο CNN.

«Προς το παρόν ο Τζο Μπάιντεν είναι ο υποψήφιός μας, στηρίζω 100% την υποψηφιότητά του, εκτός κι αν λάβει άλλη απόφαση. Σε αυτή την περίπτωση θα συζητήσουμε τότε όλοι ποιος είναι ο καλύτερος δρόμος να ακολουθήσουμε», σημείωσε.

«Δεν ήταν η καλύτερή μου βραδιά, σχεδόν αποκοιμήθηκα»
Τζο Μπάιντεν
Σε προεκλογική συγκέντρωση στη Βιρτζίνια χθες, Τρίτη 2/7 το βράδυ ο Μπάιντεν έδωσε μια νέα εξήγηση για τα καταστροφικά 90 λεπτά του ντιμπέιτ.

«Δεν ήταν η καλύτερή μου βραδιά, αλλά το γεγονός είναι ότι, ξέρετε, δεν ήμουν πολύ έξυπνος», είπε ο Μπάιντεν απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους χωρίς οτοκιού. «Αποφάσισα να γυρίσω τον κόσμο δύο φορές, περνώντας περίπου 100 ζώνες ώρας … πριν … το ντιμπέιτ», εξήγησε.

«Δεν άκουσα τους συνεργάτες μου και (…) σχεδόν αποκοιμήθηκα στη σκηνή», πρόσθεσε. «Αυτό δεν είναι δικαιολογία, αλλά είναι μια εξήγηση», σημείωσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επισκέφθηκε τη Γαλλία από τις 5 ως τις 9 Ιουνίου, στη συνέχεια την Ιταλία από τις 12 ως τις 14 Ιουνίου και στη συνέχεια πήγε στην Καλιφόρνια. Ακολούθως προετοιμάστηκε επί έξι ημέρες για την τηλεμαχία της 27ης Ιουνίου στο Καμπ Ντέιβιντ, περίοδο κατά την οποία δεν πραγματοποίησε δημόσιες εμφανίσεις.

Μέχρι πρότινος οι υποστηρικτές του Μπάιντεν έλεγαν ότι το βράδυ της τηλεμαχίας είχε «ένα άσχημο βράδυ» και υπογράμμιζαν ότι υπέφερε από «ένα συνάχι», κάτι που επανέλαβε η εκπρόσωπός του Καρίν Ζαν- Πιέρ χθες.

Ο πρόεδρος «γνωρίζει πώς να ανακάμπτει», διαβεβαίωσε επίσης, αποκλείοντας το ενδεχόμενο ο Μπάιντεν να υποβληθεί σε νοητικό τεστ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα παραχωρήσει την Παρασκευή συνέντευξη στο ABC News και ο Λευκός Οίκος δεσμεύθηκε ότι θα πραγματοποιήσει μόνος του συνέντευξη Τύπου την επόμενη εβδομάδα, δύο ευκαιρίες να μιλήσει χωρίς οτοκιού.

Σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση του CNN, το 75% των ψηφοφόρων που ρωτήθηκαν θεωρούν ότι οι Δημοκρατικοί θα τα πάνε καλύτερα στις εκλογές αν επιλέξουν άλλον υποψήφιο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει το 49% στην πρόθεση ψήφου σε εθνικό επίπεδο, έναντι 43% για τον Μπάιντεν, μια διαφορά που παραμένει ίδια σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη δημοσκόπηση τον Απρίλιο.

Η Χάρις συγκεντρώνει το 45% της πρόθεσης ψήφους, έναντι 47% για τον Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ

Ετικέτες: ΜΠΑΙΝΤΕΝ
Προηγούμενο Άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΟ- ΑΓΡΟΤΕΣ!! ΑΠΟ ΩΡΑ ΣΕ ΩΡΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΑΛΛΑ….! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2024!

Επόμενο Άρθρο

Δεν είναι ο γιαλός στραβός…

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Ο Τραμπ εύχεται καλό Πάσχα σε όλους, «ακόμη και στους τρελούς ακροαριστερούς και τον ηλίθιο Μπάιντεν»

20/04/2025 | 19:56
ΔΙΕΘΝΗ

Τι έγραφε η επιστολή του Μπάιντεν προς τον διάδοχό του, Ντόναλντ Τραμπ

23/01/2025 | 10:00
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μπάιντεν απένειμε χάρη σε πέντε μέλη της οικογένειάς του και σε έναν ιθαγενή

21/01/2025 | 12:00
Featured

Το αποχαιρετιστήριο βίντεο του Μπάιντεν: «Αμερική, σε ευχαριστώ που μου εμπιστεύτηκες αυτόν τον ιερό τόπο»

20/01/2025 | 16:46
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μπάιντεν «ανησυχεί σοβαρά» για την αμερικανική δημοκρατία, λίγες ημέρες πριν από την επιστροφή του Τραμπ στην προεδρία

18/01/2025 | 18:00
ΔΙΕΘΝΗ

WSJ: Ρήξη στη σχέση Μπάιντεν – Χάρις – Γιατί είναι δυσαρεστημένη η αντιπρόεδρος

17/01/2025 | 11:00
Featured

Αποχαιρετιστήρια ομιλία Μπάιντεν στους Αμερικανούς: «Τώρα είναι η σειρά σας να σταθείτε φρουροί του έθνους»

16/01/2025 | 07:00
FILE PHOTO: U.S. President Joe Biden meets with President-elect Donald Trump in the Oval Office at the White House in Washington, U.S., November 13, 2024. REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo
Featured

Χριστουγεννιάτικα μυνήματα Μπάιντεν – Τραμπ

25/12/2024 | 23:29
Load More
Επόμενο Άρθρο

Δεν είναι ο γιαλός στραβός...


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

    648 shares
    Share 259 Tweet 162
  • Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

    561 shares
    Share 224 Tweet 140
  • Τελική πρόταση Τραμπ για Ουκρανία: «Αναγνωρίστε την Κριμαία, παγώστε τη γραμμή μετώπου» – Χάρτης και παρασκηνιακές πιέσεις

    345 shares
    Share 138 Tweet 86
  • Μπαράζ σεισμών στην Τουρκία – Μετά τα 6,2 και 5 Ρίχτερ

    320 shares
    Share 128 Tweet 80
  • Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

    296 shares
    Share 118 Tweet 74
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: «Δεν είναι για όλους – αλλά όσοι είναι μέσα θα πάρουν έως 18.000€»: Τα αναδρομικά 2025 με λίστα και οδηγό επιβίωσης

    220 shares
    Share 88 Tweet 55
  • Πόρτες ανοιχτές στο Δημόσιο: Οι 20.000+ θέσεις ΑΣΕΠ που τρέχουν ή έρχονται – Ο πλήρης οδηγός για αιτήσεις

    173 shares
    Share 69 Tweet 43
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch