Σεισμός 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κυλλήνη, ταρακουνώντας και την Πάτρα, το απόγεμα της Τρίτης
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το επίκεντρο είναι 6 χλμ δυτικά-βορειοδυτικά της Κυλλήνης και ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5χλμ
ΟΙ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ
Ο πρώτος μετασεισμός σημειώθηκε στις 19:17, είχε μέγεθος 2 Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 7 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Κυλλήνης. Ο δεύτερος ακολούθησε ένα λεπτό αργότερα, στις 19:18, με μέγεθος 2,5 Ρίχτερ και επίκεντρο 17 χιλιόμετρα δυτικά της Κυλλήνης. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, οι μετασεισμοί αυτοί θεωρούνται φυσιολογικοί στο πλαίσιο της σεισμικής ακολουθίας.
Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν έντονα την αρχική δόνηση, ωστόσο οι μετασεισμοί ήταν ασθενέστεροι και δεν προκάλεσαν επιπλέον ανησυχία. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.
Σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου, επισημαίνοντας ότι η περιοχή της Κυλλήνης βρίσκεται σε ζώνη με έντονη σεισμική δραστηριότητα. Οι ειδικοί τονίζουν πως οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.
Η κατάσταση βρίσκεται υπό διαρκή παρακολούθηση, ενώ οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλοι μετασεισμοί. Οι τοπικές αρχές συνιστούν ψυχραιμία και υπενθυμίζουν τα βασικά μέτρα αυτοπροστασίας σε περίπτωση νέας δόνησης.