Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σεισμός: Νεκρή η εγκλωβισμένη γυναίκα στη Βρίσα

Newsroom από Newsroom
12/06/2017 21:13
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σεισμός ειδήσεις: Νεκρή ανασύρθηκε το βράδυ της Δευτέρας η εγκλωβισμένη στα ερείπια γυναίκα, στο χωριό Βρίσα της Λέσβου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης.

Την ανάσυρση της σορού της άτυχης γυναίκας επιβεβαίωσε νωρίτερα και ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Αξιωματούχοι της αυτοδιοίκησης μεταφέρουν εικόνα ολοκληρωτικής καταστροφής στο χωριό, μετά από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Μυτιλήνης.

Νωρίτερα, ζευγάρι ηλικιωμένων απεγκλωβίστηκε από οικία που υπέστη ζημίες στη Βρίσα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Λέσβου είναι σε επιφυλακή πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες για έλεγχο και άμεση ανταπόκριση σε τυχόν συμβάντα.

Στήνουν σκηνές στο γήπεδο Πολυχνίτου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου ανέφερε νωρίτερα ότι υπάρχουν περίπου 10 ελαφρά τραυματίες, ενώ ο στρατός στήνει σκηνές στο γήπεδο του Πολιχνίτου.

Παράλληλα, ο Δήμος Λέσβου ανοίγει δωμάτια σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην τουριστική περιοχή των Βατερών προκειμένου να φιλοξενηθούν οι άστεγοι σεισμοπαθείς της Βρισάς, γράφει το naftemporiki.gr.

«Ολοκληρωτική καταστροφή του χωριού Βρίσα»

Για ολοκληρωτική καταστροφή του χωριού έκανε λόγο, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Έκτακτων Αναγκών του Δήμου Λέσβου Νίκος Καρασάββας, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε αναφέρει πως το μισό χωριό έχει μεγάλες ζημιές και πολλά σπίτια έχουν καταρρεύσει. «Ακόμα και αυτά που στέκουν όρθια έχουν πολύ σοβαρά και εμφανή προβλήματα» σημείωσε.

Ο κ. Καρασάββας, που έχει μεταβεί στο χωριό, πρόσθεσε πως στη Βρίσα υπάρχουν τραυματίες που μεταφέρονται στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου και από εκεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Και ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας, αντιστράτηγος εν αποστρατεία Γιώργος Καμπούρης, που βρίσκεται στην περιοχή της Βρισάς, ανέφερε πως η καταστροφή του χωριού είναι ολική. Μεταξύ των κατεστραμμένων κτηρίων είναι και το παλιό σχολείο του χωριού.

Κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου

Νωρίτερα, ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Μανώλης Αρμενάκας είχε αναφέρει ότι κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα.

Επίσης, έκλεισαν λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης – Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα. Ο κ. Αρμενάκας είπε ακόμη ότι ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς.

[irp posts=”135114″ name=”Σεισμός: Ηταν αληθινός ο σεισμός;” – Περίεργο μήνυμα του δημάρχου Αγκυρας (ΦΩΤΟ)”]

Μικρές ζημιές στη Χίο

Ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς ανέφερε από την πλευρά του ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά για σημαντικές ζημιές. Μικρές ζημιές, όπως είπε, έχουν αναφερθεί στην πόλη της Χίου και στο χωριό Κάμπος.

Ευθ. Λέκκας: Οι μέχρι τώρα ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι ήταν ο κύριος σεισμός

Ο σεισμός των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός, βάσει των μέχρι τώρα ενδείξεων, δήλωσε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, και πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας.

Σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter, ο κ. Λέκκας πρόσθεσε πως η καταγραφή των δεδομένων συνεχίζεται.

Ο κ. Λέκκας πρόσθεσε ότι ο δομημένος ιστός ανταποκρίθηκε αρκετά καλά.

Κάλεσε επίσης τους πολίτες να μην πλησιάζουν παλιά – ετοιμόρροπα σπίτια και να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Στη Μυτιλήνη Ν. Τόσκας – Σαντορινιός

Με ελικόπτερο μετέβη στη Μυτιλήνη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Μαζί του είναι ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, κλιμάκιο του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μηχανικοί, και ομάδα της ΕΜΑΚ.

Στη Μυτιλήνη μεταβαίνει εκτάκτως και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο υφυπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι ήδη υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου βρίσκονται στο νησί προκειμένου να γίνει μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

Στη Λέσβο κλιμάκιο της «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ»

Παράλληλα, η «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ» προχώρησε ήδη στην αποστολή ειδικού κλιμακίου μηχανικών της στη Λέσβο, κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το κλιμάκιο θα προχωρήσει σε αυτοψίες και καταγραφή ζημιών από τον σεισμό, στα σχολικά και νοσηλευτικά κτήρια του νησιού.

Συνδρομή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Επτά εθελοντές της ΕΟΔ Λέσβου με δύο διασωστικά οχήματα βρίσκονται στο χωριό Βρισά στη Λέσβο, παρέχοντας Πρώτες Βοήθειες.

Αναβολή πανελλαδικών εξετάσεων σε Λέσβο και Χίο την Τρίτη

Την αναβολή των αυριανών (Τρίτη, 13 Ιουνίου) πανελλαδικών εξετάσεων των υποψηφίων των ΕΠΑΛ στη Λέσβο και τη Χίο ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, λόγω της ισχυρής δόνησης που έπληξε τα δύο αυτά νησιά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, αύριο Τρίτη θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση αφού έχει αξιολογηθεί η κατάσταση από τις αρμόδιες υπηρεσίες και έχει διαμορφωθεί πληρέστερη εικόνα της κατάστασης των σχολικών συγκροτημάτων που έχουν οριστεί ως εξεταστικά κέντρα σε Λέσβο και Χίο.

Το υπουργείο υπογραμμίζει πως προέχει η ασφάλεια των μαθητών που διαγωνίζονται και σημειώνει πως, εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση εξασφαλίζοντας την ομαλή συνέχεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

ΣΕΙΣΜΟΣ: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ετικέτες: ΛέσβοςΜυτιλήνηΝΕΑΣΕΙΣΜΟΣσεισμός ΛέσβοςΣεισμός ΜυτιλήνηΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Σεισμολόγοι κρούουν τον κώδωνα: «Ο επόμενος μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα είναι θέμα χρόνου» – Τα 5 ρήγματα που ανησυχούν τους επιστήμονες

07/10/2025 | 16:00
Featured

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Πύλο

30/09/2025 | 13:43
Featured

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη το ΝΑΤΟ – Πώς απαντά στις ρωσικές παραβιάσεις

24/09/2025 | 18:00
Featured

Σεισμοί στην Ελλάδα: Τι προειδοποιούν τα διεθνή κέντρα – 4,8 Ρίχτερ στο Άγιον Όρος και φόβοι για επόμενα χτυπήματα

22/09/2025 | 14:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τουρκία: Προχωρούν ικανοποιητικά οι επαφές με τη Ρωσία για του S-400


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμολόγοι κρούουν τον κώδωνα: «Ο επόμενος μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα είναι θέμα χρόνου» – Τα 5 ρήγματα που ανησυχούν τους επιστήμονες

    266 shares
    Share 106 Tweet 67
  • Διπλό φονικό στη Μεσσηνία: Άφαντος ο δράστης – Τα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. και η έξαρση εγκληματικότητας που ανησυχεί τις αρχές

    256 shares
    Share 102 Tweet 64
  • Από την “κινητικότητα” στις… νέες “Πρέσπες”!

    167 shares
    Share 67 Tweet 42
  • ΝΕΑ -ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ: Αναδρομικά έως 7.840€ μέχρι Ιανουάριο 2026 – Τι αλλάζει σε ΕΑΣ και επικουρικές συντάξεις 

    143 shares
    Share 57 Tweet 36
  • Γαλλία: Γιατί παραιτήθηκε ο Λεκορνί μετά από 27 ημέρες πρωθυπουργίας – Τι έπεται

    135 shares
    Share 54 Tweet 34
  • Γιορτή σήμερα 7 Οκτωβρίου, εορτολόγιο: Άγιοι Σέργιος και Βάκχος

    128 shares
    Share 51 Tweet 32
  • ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ 1.212 προσλήψεις σε Πυροσβεστική – Λιμενικό και 500 θέσεις ανέργων από τη ΔΥΠΑ – Προθεσμία έως 6 Οκτωβρίου

    187 shares
    Share 75 Tweet 47
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch