Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΣΕΒ: Ειδικές διαδικασίες έγκρισης και φορολογικά κίνητρα για τις μεγάλες επενδύσεις

Newsroom από Newsroom
15/06/2023 18:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
67
SHARES
142
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΣΕΒ: Ειδικές διαδικασίες έγκρισης για τις μεγάλες επενδύσεις και φορολογικά κίνητρα ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος μιλώντας χθες στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου με κεντρικό μήνυμα «Δράση σήμερα, Προοπτική για το αύριο».

«Η χώρα, τόνισε ο κ. Παπαλεξόπουλος, βρίσκεται σε τροχιά προόδου, είναι αδιαμφισβήτητα πιο φιλική προς την επιχειρηματικότητα σε σχέση με πριν από πέντε ή δέκα χρόνια, και βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, παρά τις διαδοχικές, πολύπλευρες προκλήσεις ώστε να χτίσει μακρόπνοη θετική προοπτική. Σε αυτή την καμπή όμως, η συνέχιση της πορείας δεν είναι μια αυτόματη διαδικασία, γιατί όσο σαφής και να είναι η πρόοδος εξίσου σαφής και επιτακτική, είναι και η ανάγκη να επιταχύνουμε ώστε να συγκλίνουμε ταχύτερα με την υπόλοιπη Ευρώπη και να αντιμετωπίσουμε τις τεχνολογικές, περιβαλλοντικές και γεωπολιτικές προκλήσεις».

«Τώρα, πρόσθεσε, είναι η στιγμή να αναλάβουμε ακόμα πιο πυκνή και αποφασιστική δράση καθώς οι επόμενοι 12 με 18 μήνες αποτελούν ένα κρίσιμο παράθυρο ευκαιρίας για να βελτιώσουμε τις προοπτικές και τη διεθνή ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων. Για να το πετύχουμε, θα χρειαστεί η επιχειρηματικότητα, η κοινωνία, και η πολιτεία να συνεργαστούν για να επιλύσουν διαχρονικές παθογένειες μέσα από μικρές επαναστάσεις σε κρίσιμες πτυχές της δημόσιας διοίκησης: Από τη δραστική μείωση της γραφειοκρατίας στη λειτουργία των επιχειρήσεων μέσα από την ταχεία απλούστευση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την καταλυτική κινητοποίηση παραγωγικών επενδύσεων μεγαλύτερης κλίμακας με ειδικές διαδικασίες έγκρισης και με φορολογικά κίνητρα αντίστοιχα των ανταγωνιστών μας, μέχρι τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου εργασιακών κανόνων και την αντιμετώπιση του, μη ανταγωνιστικού, κόστους ενέργειας».

Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, Ευθύμιος Βιδάλης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του ΣΕΒ για το σημαντικά βελτιωμένο πλαίσιο για τα επιχειρηματικά πάρκα, τη βελτίωση της αδειοδότησης και απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης αλλά και τις λύσεις για ζητήματα βιομηχανικών κτιρίων. Ως προς τη βιωσιμότητα, την ενέργεια και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σημείωσε τις παρεμβάσεις του ΣΕΒ για τις βελτιώσεις που επιτεύχθηκαν στον Κλιματικό Νόμο για ομαλότερη εφαρμογή από τις επιχειρήσεις, την προάσπιση της ανταγωνιστικότητας από το υπερβολικό κόστος άνθρακα, τη διαμόρφωση ευνοϊκότερου πλαισίου για συμβάσεις παροχής ενέργειας και τη διαμόρφωση φιλικού προς την επιχειρηματικότητα οδικού χάρτη κυκλικής οικονομίας. Για τις επενδύσεις, θεσπίστηκε η πρόταση του ΣΕΒ για υπερ-απόσβεση 100% των δαπανών σε πράσινη οικονομία, ενέργεια και ψηφιοποίηση για τις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις ενώ παράλληλα, βελτιώθηκε το καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων με ευνοϊκότερα κριτήρια. Ο κ. Βιδάλης ανακοίνωσε και το ΣΕΒ InfoDesk, τη νέα υπηρεσία ενημέρωσης και πρακτικής υποστήριξης των μελών του ΣΕΒ ειδικά για θέματα που αφορούν στις επενδύσεις.

Ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η ενίσχυση του ανθρωπίνου κεφαλαίου με σύγχρονες Δεξιότητες αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα του ΣΕΒ, και με συνεχείς δράσεις για τεχνικά, ψηφιακά και διοικητικά επαγγέλματα μέσω του ΙΒΕΠΕ, του προγράμματος Skills4Jobs, του ALBΑ, των συνεργασιών με Πανεπιστήμια και του Junior Achievement ο ΣΕΒ δημιουργεί εργαζόμενους με σύγχρονες δεξιότητες που απασχολούνται σε σύγχρονα επαγγέλματα. Στα εργασιακά -πρόσθεσε – ο ΣΕΒ παρεμβαίνει συνεχώς για την άρση αγκυλώσεων στο εργασιακό περιβάλλον και ενημερώνει τα μέλη του για ρυθμίσεις σε κρίσιμα θέματα όπως η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, η διευθέτηση των υπερωριών, η κοινωνική ασφάλιση, η υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία, οι συμβάσεις εργασίας, οι υπηρεσιακές ωριμάνσεις, η δήλωση εργασίας, η διαμεσολάβηση, κτλ. Στην Ισότητα στην εργασία, επισήμανε ότι επιδίωξη των πρωτοβουλιών ενημέρωσης που έχει ξεκινήσει ο ΣΕΒ είναι η αλλαγή νοοτροπίας για μια εργασία χωρίς διακρίσεις, με κατάλληλα στελέχη, με δίκαιες αμοιβές, με ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Η απογευματινή εκδήλωση, της Γενικής Συνέλευση του ΣΕΒ, που είναι ανοιχτή για το κοινό, λόγω των εθνικών εκλογών, θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.

Κ. Βουτσαδάκης

Ετικέτες: ΣΕΒ

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ευρωπαϊκή Οδηγία NIS2: Από τη συμμόρφωση στην ανθεκτικότητα – Πρακτικός Οδηγός από τον ΣΕΒ για τις επιχειρήσεις

23/10/2025 | 18:00
Featured

Μητσοτάκης: Έχουμε εθνικό χρέος να μην ζήσουμε ποτέ ξανά περιπέτειες από ψέματα και αυταπάτες

07/10/2025 | 20:40 - Ενημέρωση 08/10/2025 | 05:17
HOT NEWS

Βασίλης Ψάλτης: «Να κεφαλαιοποιήσουμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην ελληνική οικονομία»

26/06/2025 | 06:56
HOT NEWS

Στον ΣΕΒ οι τραπεζίτες – Τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι προκλήσεις για τις ΜμΕ

04/04/2025 | 15:34
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί στη θέση των προσφύγων»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • LIVE σεισμογράφοι Ελλάδας: Δείτε σε πραγματικό χρόνο όλους τους σεισμούς – Ο πλήρης οδηγός του tilegrafimanews.gr

    200 shares
    Share 80 Tweet 50
  • Παραιτήθηκε από βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας ο Διαμαντής Καραναστάσης

    188 shares
    Share 75 Tweet 47
  • Ο Rack και το “Ιησούς Χριστός νικά”: Το μήνυμα που ακούστηκε σε χιλιάδες νέους και άναψε μεγάλη συζήτηση

    146 shares
    Share 58 Tweet 37
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2026: Ποιοι θα πάρουν έως 8.500€, τι αλλάζει με την ΕΑΣ και ποιοι δικαιούνται το έκτακτο 250€ – Ο πλήρης χάρτης

    123 shares
    Share 49 Tweet 31
  •  myAADE -Επίδομα Θέρμανσης 2025–2026: Προθεσμία έως 5 Δεκεμβρίου, 3 δόσεις πληρωμών και κρυφές «παγίδες» σε IBAN και αποδείξεις

    122 shares
    Share 49 Tweet 31
  • Άγριο φονικό στον Νέο Κόσμο: Ο 29χρονος με το βίαιο παρελθόν, οι τρεις προηγούμενες επιθέσεις και η θανατηφόρα καταδίωξη

    104 shares
    Share 42 Tweet 26
  • Αποκάλυψη: Η χειροτονία και η καθαίρεση του κρατούμενου πατέρα Παρθενίου από τον μακαριστό Μητροπολίτη Καρθαγένης Χρυσόστομο

    759 shares
    Share 304 Tweet 190
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch