Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΣΕΥΥΠ: Βαριά ιατρική αμέλεια στην ξαδέρφη του Πολάκη για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Newsroom από Newsroom
24/02/2018 22:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΣΕΥΥΠ: Βαριά ιατρική αμέλεια στην Νεκταρία Πολάκη, την αναισθησιολόγο-εξαδέρφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, διαπίστωσαν οι επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας στο πόρισμά τους που επί 26 μήνες δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα για τη Νεκταρία Πολάκη προκύπτουν «παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχοσπασμού, καθόσον δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά, και για τη μη ορθή χρήση της αδρεναλίνης, όσον αφορά την οδό (ενδοφλέβια) και τη χορηγούμενη δοσολογία».

Στο ίδιο πόρισμα, το οποίο κατέθεσε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συζήτηση για την υπόθεση Novartis, καταλογίζεται ακόμα «αμέλεια» στην καρδιολόγο Κ.Τ. και τη νοσηλεύτρια Δ.Β. εξαιτίας «κακής συνεργασίας μεταξύ του ιατριονοσηλευτικού προσωπικού με ανακόλουθη εκτέλεση ιατρικού πρωτοκόλλου».

Αυτό που αποκαλύφθηκε, επίσης, με τον θάνατο της Μελίνας ήταν πως η αναισθησιολόγος, κυρία Νεκταρία Πολάκη που συμμετείχε στη μοιραία επέμβαση είχε ένα βαρύ πειθαρχικό φορτίο – ελεγχόταν πειθαρχικά και ποινικά για κλοπή ναρκωτικών ουσιών. Η κλοπή των ναρκωτικών είχε διαπραχθεί από την αναισθησιολόγο στις 24 Μαΐου 2015 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Το ανώτατο πειθαρχικό όργανο του ΕΣΥ, ωστόσο, έναν χρόνο αργότερα έκρινε ότι δεν ήταν… ακριβώς κλοπή αλλά «απρεπής ή ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά υπάλληλου εκτός υπηρεσίας» και επέβαλε χρηματικό πρόστιμο στην αναισθησιολόγο 1.321 ευρώ – πρόστιμο αποδοχών ενός μηνός που παρακρατείτο σε δόσεις από τον μηνιαίο μισθό της.

Όλα αυτά πιθανότατα δεν είχαν αποκαλυφθεί εάν δεν έχανε τη ζωή του σε μία επέμβαση ρουτίνας ένα τετράχρονο παιδί – όλη η διαδρομή του φακέλου της Νεκταρίας Πολάκη κάθε άλλο παρά διάθεση να βγουν όλα στο φως μαρτυρούσε.

Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και σε ό,τι αφορά το μοιραίο συμβάν με την 4χρονη. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) έναν μήνα μετά τον θάνατο του παιδιού και ανέθεσε τη διενέργεια της σε πανεπιστημιακή αναισθησιολόγο του νοσοκομείου «Αττικόν». Η τελευταία, ωστόσο, πέραν της εγνωσμένης επιστημοσύνης της στο αντικείμενο της παιδοαναισθησιολογίας, ήταν στενή συνεργάτιδα της διευθύντριας του Τμήματος Αναισθησιολογίας του «Αττικόν» η οποία τυγχάνει και σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πόρισμα της ΕΔΕ διακινήθηκε με μεγάλη προσοχή και σε συνθήκες απόλυτης μυστικότητας από το νοσοκομείο στην 7η ΥΠΕ και αρμοδίως στους Επιθεωρητές και στην Αριστοτέλους. Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) τον Δεκέμβριο του 2016 το –περίφημο- πόρισμα απέδιδε ευθύνες για ό,τι συνέβη στα χειρουργεία του Βενιζέλειου νοσοκομείου στην αναισθησιολόγο των χειρουργείων, στη νοσηλεύτρια του αναισθησιολογικού τμήματος αλλά και σε καρδιολόγο του νοσοκομείου.

Οι γιατροί παραπέμφθηκαν στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της 7ης ΥΠΕ ενώ η νοσηλεύτρια στο αντίστοιχο συμβούλιο για το λοιπό προσωπικό του ΕΣΥ στο οποίο προϊσταται πρωτοδίκης.

Στη νοσηλεύτρια καταλογίστηκε πως «επέδειξε αμέλεια κατά την εκτέλεση του υπαλληλικού της καθήκοντος ενημερώσεως ιατρών συγκλινουσών ειδικοτήτων και επιβαλλόμενης συνεργασίας, εφόσον χορήγησε φάρμακα χωρίς εντολή ή ενημέρωση της υπεύθυνης ιατρού αναισθησιολόγου, και συγκεκριμένα ότι κατά τη διαδικασία αφύπνισης της ανήλικης Μελίνας – Καλλιόπης Παρασκάκη μετά από ωτορινολαρυγγική επέμβαση στο ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ Νοσοκομείο Ηρακλείου την 28/12/2015, κατά την αντιμετώπιση του δευτέρου επεισοδίου βρογχόσπασμου που παρουσίασε περί ώρα 9:45 έως 10:00π.μ. χορήγησε επιπλέον φάρμακα στην ανήλικη και δη ποσότητα 200γρ αδρεναλίνης (σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ αυτή η ποσότητα αναφέρεται στο έγγραφο με το οποίο παραπέμπεται η νοσηλεύτρια) και 1mg ατροπίνης, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και εντολή της υπεύθυνης αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη».

Η νοσηλεύτρια απαλλάχθηκε στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο, και κατά πληροφορίες τότε παρενέβη η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, κυρία Μαρία Παπασπύρου – η οποία είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή τον Φεβρουάριο του 2016- ασκώντας έφεση στην απόφαση και στέλνοντας την υπόθεση στο β’βάθμιο πειθαρχικό όργανο. Έγκυρες πηγές αναφέρουν στο protothema.gr πως η νοσηλεύτρια αθωώθηκε και στο δεύτερο πειθαρχικό.

[irp posts=”175907″ name=”Novartis: Βαρύ υπονοούμενο Αδωνι Γεωργιάδη για Τσίπρα”]

ΣΕΥΥΠ: Βαριά αμέλεια της ξαδέρφης Πολάκη

«Δεν υπήρξε καμία πολιτική ή άλλη παρέμβαση στο πόρισμα για τον θάνατο της 4χρονης πριν από 26 μήνες στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου» τονίζει, σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σταύρος Ευαγγελάτος, επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ).

Όπως επισημαίνει, «αυτά τα οποία έχουν διαρρεύσει δεν αποτελούν επίσημα έγγραφα της υπηρεσίας. Δεν είναι πρωτοκολλημένα». Ωστόσο, λέει ότι το πόρισμα έχει ολοκληρωθεί χωρίς παρεμβάσεις.

«Δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση απ’ οποιονδήποτε πολιτικό ή άλλο υπηρεσιακό πρόσωπο κατά τη διαδικασία έρευνας και έκδοσης του πορίσματος μας. Άλλωστε, μιλάμε για βαριά αμέλεια μέσα στο πόρισμα μας, σύμφωνα και με την ΕΔΕ που διενεργήθηκε» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι το πόρισμα ήδη έχει προωθηθεί εκεί που πρέπει, επισημαίνοντας πως «η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης ενημερώθηκε με την ολοκλήρωση του ελέγχου και σήμερα απ’ ό,τι έμαθα πήρε το πόρισμα στα χέρια της».

Αναφερόμενος, δε, στο χρόνο ολοκλήρωσης του πορίσματος είπε πως «η όποια χρονική διάρκεια του ελέγχου σχετιζόταν με το γεγονός ότι έπρεπε, όπως αποφασίσαμε ως υπηρεσία, να συμπεριλάβουμε και την τελική απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού όσον αφορά τη εμπλοκή της νοσηλεύτριας».

Ετικέτες: ΜΕΛΙΝΑΠαύλος Πολάκηςτελευταία νέα σήμερα

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Παύλος Πολάκης επιστρέφει στον ΣΥΡΙΖΑ: Ραγδαίες εξελίξεις λίγο πριν την Κεντρική Επιτροπή

03/09/2024 | 12:26
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ο Παύλος Πολάκης απαντά στην Αθηνά Λινού: Εισπράττει 1 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο από το ‘21 – «Να δούμε ποιο κόμμα θα σε μαζέψει!»

30/08/2024 | 11:31
ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Με εντολή Κασσελάκη διαγράφεται η Αθηνά Λινού από τον ΣΥΡΙΖΑ – Δικαίωση για τον Πολάκη

28/08/2024 | 13:11
ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ! Η Αθηνά Λινού έστειλε εξώδικο στον Παύλο Πολάκη

27/08/2024 | 13:41
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΠΟΕ: Κίνδυνος να ξεσπάσει ένας εμπορικός πόλεμος


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Γιορτή σήμερα 26 Ιουνίου, εορτολόγιο: Όσιος Δαβίδ από τη Θεσσαλονίκη

    558 shares
    Share 223 Tweet 140
  • «Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν – «Ο Πούτιν μπορεί να έχει φιλοδοξίες και πέρα από την Ουκρανία»

    494 shares
    Share 198 Tweet 124
  • Σεισμός στην Τουρκία: Νέα τρομακτική πρόβλεψη για 7άρι από τον γνωστό καθηγητή

    478 shares
    Share 191 Tweet 120
  • Δεκάλεπτο τετ α τετ Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Χάγη – «Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε» είπε ο πρωθυπουργός για το ραντεβού Τραμπ με τον πρόεδρο της Τουρκίας

    400 shares
    Share 160 Tweet 100
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ: Αναδρομικά έως 8.459 ευρώ για 75.200 συνταξιούχους – Πληρωμές σε Απόστρατους, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ και Δημόσιο από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο

    343 shares
    Share 137 Tweet 86
  • Διπλωματικές πηγές για συμφωνία Λιβύης – Τουρκίας: «Δεν θα δεχθούμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων»

    293 shares
    Share 117 Tweet 73
  • Έφοδος στο Γ’ Τελωνείο Πειραιά με παραγγελία της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας για απάτες από εκτελωνιστές – Οκτώ συλλήψεις – Κατασχέθηκαν 4,5 εκατ. ευρώ

    281 shares
    Share 112 Tweet 70
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch