Σάββατο, 26 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική Featured

Σκέρτσος: Σε κίνδυνο όσοι δεν εμβολιάστηκαν

TechTeam από TechTeam
21/09/2021 21:07
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για πανδημία ανεμβολίαστων έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ενώ ανέφερε ότι 9 στους 10 θανάτους από κορωνοϊό αφορούν ανθρώπους άνω των 60 ετών.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε να κάνουμε με μια πανδημία των ανεμβολίαστων. Αυτοί που κινδυνεύουν είναι οι ανεμβολίαστοι και κυρίως όσοι είναι άνω των 60 ετών»: αυτά ήταν τα δύο μηνύματα που έστειλε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM”, επικαλέστηκε μάλιστα και τρεις αριθμούς: «9 στους 10 θανάτους από κορωνοϊό αφορούν ανθρώπους άνω των 60 ετών. 8 στις 10 νοσηλείες σε ΜΕΘ αφορούν ανθρώπους άνω των 60 ετών. 9 στους 10 ανθρώπους που είναι άνω των 60 ετών και νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, είναι ανεμβολίαστοι δυστυχώς».

Ως εκ τούτου, «έχουμε μια πανδημία των ανεμβολίαστων και εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσπάθειά μας να πείσουμε όσους ακόμη το σκέπτονται, φοβούνται, διστάζουν. Δεν θα πείσουμε τους σκληρούς αντιεμβολιαστές που θεωρούν είτε ότι δεν υπάρχει πανδημία είτε ότι το εμβόλιο είναι κάτι βλαβερό για τον άνθρωπο. Πρέπει να πάμε στο μικρο-επίπεδο και να επιστρατεύσουμε όλες τις δυνάμεις που έχουμε σε επίπεδο επιστημόνων, κοινωνικών δικτύων, στο επίπεδο ανθρώπων που έχουν επιρροή και αξιοπιστία στο δημόσιο λόγο τους». Άλλωστε, συμπλήρωσε, «η οικονομία δεν θα κλείσει για το 1/3 των ανθρώπων που δεν έχει εμβολιαστεί, έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ μικρότερη και η επιβάρυνση στο σύστημα υγείας: χάρη στον εμβολιασμό αυτή τη στιγμή έχουμε 2 ως 3 φορές λιγότερες νοσηλείες, ΜΕΘ και θανάτους».

Αφού απέρριψε δε, τις αιτιάσεις για αντιφάσεις στο δημόσιο λόγο της κυβέρνησης αναφορικά με το πού πρέπει να πέσει το βάρος του εμβολιασμού, εξήγησε: «Υπάρχει η δυνατότητα του εμβολιασμού και των παιδιών, όμως η προσπάθεια όλων πρέπει να εστιασθεί σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν υψηλότερο ρίσκο βαριάς νόσησης και δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τα παιδιά δεν έχουν αυτό το ρίσκο, θα κάνουν το εμβόλιο επειδή το πιστεύουν οι γονείς τους και επειδή θέλουν να προστατέψουν και τα ίδια, τους συμμαθητές τους και τους εκπαιδευτικούς, όσους αποτελούν το στενό περίγυρό τους. Αυτοί που κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό είναι οι άνω των 60. Φυσικά και ενθαρρύνουμε και τον εμβολιασμό των παιδιών με βάση τις εισηγήσεις της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού αλλά το πρόβλημα δεν είναι τα παιδιά. Το πρόβλημα είναι οι άνω των 60, εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσπάθεια πειθούς».

Σκέρτσος: Ανοσία στον κορωνοϊό 3 στους 4 Έλληνες

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο υπουργός υπογράμμισε τη διαπίστωση ότι αυτή τη στιγμή 6,4 εκατ. πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, δηλαδή περίπου το 67% των Ελλήνων, πράγμα που είναι «ένα υψηλό ποσοστό σε σχέση με το στόχο που είχαμε θέσει αρχικά». Με δεδομένο όμως ότι «η πανδημία είναι μια δυναμική κατάσταση η οποία διαρκώς εξελίσσεται και η μετάλλαξη “Δέλτα” ειδικότερα, μεταδίδεται πιο γρήγορα, πιο εύκολα, είναι πιο επικίνδυνη, πρέπει να πετύχουμε και υψηλότερα ποσοστά ανοσίας».

Σε κάθε περίπτωση «έχουμε περίπου 7,5 εκατ. πολίτες που έχουν φυσική ή τεχνητή ανοσία, 3 στους 4 Έλληνες και Ελληνίδες έχουν θωρακισθεί από τον κορωνοϊό» (σ.σ. στους 6,4 εκατ. εμβολιασμένους πολίτες, ο Α. Σκέρτσος πρόσθεσε και 1 εκατ. κατ’ εκτίμηση, που έχει νοσήσει). Και συμπέρανε, «συνολικά είναι ένα υψηλό ποσοστό, πρέπει να πάμε και καλύτερα. ‘Αρα, η ισοπέδωση που ακούγεται από την αντιπολίτευση ή κάποιους που μιλούν δημοσίως, δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα».

Σε ό,τι αφορά την αναμνηστική δόση ειδικότερα, ο υπουργός επικαλέστηκε την εισήγηση της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού που έχει καταλήξει να γίνει η δόση αυτή στις πιο ευάλωτες κατηγορίες, τους ανθρώπους που είναι άνω των 60 ετών, τους ανοσοκατασταλμένους και τους ανθρώπους που εργάζονται στο χώρο υγείας και οι οποίοι εκτίθενται περισσότερο στον ιό. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα προχωρήσει στην έγκριση, «θα το κάνει, όπως έχουμε ενημερωθεί, τέλος Σεπτεμβρίου ή μέσα στον Οκτώβριο, οι ευρωπαϊκές διαδικασίες κάποιες φορές καθυστερούν», είπε για να προσθέσει πως «ο αντίστοιχος EMA των Ηνωμένων Πολιτειών έχει δώσει την έγκρισή του για τα mRNA εμβόλια και την αναμνηστική δόση».

Ευκαιρίας δοθείσης δε, τόνισε για άλλη μια φορά πως «είναι εκτός τραπεζιού το λοκντάουν, είμαστε σε μια νέα φάση της πανδημίας, όπου συμβιώνουμε με τον ιό. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσει ξανά η οικονομία, η κοινωνία, η εκπαίδευση» και παρέπεμψε στη χρησιμότητα άλλων μέτρων, όπως «το μαζικό, εκτεταμένο testing σε όλους τους χώρους εργασίας (…) μπορούμε να εντοπίζουμε τον ιό πιο γρήγορα, στην πηγή και να απομονώνουμε τα κρούσματα. Η συμβίωση με τον ιό είναι μια κανονικότητα μέχρι να φθάσουμε σε ακόμη υψηλότερα ποσοστά ανοσίας».

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣΣκέρτσος
Προηγούμενο Άρθρο

Οικονόμου: Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η λογική των εισβολών αντιεμβολιαστών στα σχολεία

Επόμενο Άρθρο

Μητσοτάκης για το Εθνικό Σχέδιο Εξωστρέφειας: Η Ελλάδα έχει μπει σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! το TILEGRAFIMANEWS.GR εύχεται σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

20/04/2025 | 03:55
HOT NEWS

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου -Μεγάλη Παρασκευή: Τα εγκώμια της Παναγίας

17/04/2025 | 21:40
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σήμερα, 1η Απριλίου 2025, οι σημαντικότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο 

01/04/2025 | 13:00
Featured

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Κυριακή 30 Μαρτίου 2025

30/03/2025 | 14:34
HOT NEWS

Το αγαπημένο Παστίτσιο

30/03/2025 | 14:16
Featured

Ανασχηματισμός 2025 – Η νέα κυβέρνηση

14/03/2025 | 22:55
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σκέρτσος: Οι τραγωδίες σε Μάνδρα, Μάτι, «Σάμινα» και τώρα στα Τέμπη αποτελούν συλλογικά τραύματα

10/03/2025 | 16:00
HOT NEWS

Άλιμος: Σοκάρει ο 17χρονος που δέχτηκε επίθεση από ληστές – «Μου έβαλαν μαχαίρι στον λαιμό»

03/03/2025 | 09:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Μητσοτάκης για το Εθνικό Σχέδιο Εξωστρέφειας: Η Ελλάδα έχει μπει σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός αισθητός στην Αθήνα – Φόβοι για μεγάλο σεισμό λόγω Τουρκίας

    941 shares
    Share 376 Tweet 235
  • Θρήνος στου Ρέντη: Το δεύτερο παιδί της οικογένειας χάνει τη ζωή του σε τροχαίο – Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες

    554 shares
    Share 222 Tweet 139
  • Ο Ζελένσκι στο σταυροδρόμι της ιστορίας: Το δίλημμα των εδαφικών παραχωρήσεων και η πίεση Τραμπ

    286 shares
    Share 114 Tweet 72
  • Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Που θα βρέξει

    251 shares
    Share 100 Tweet 63
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2025: Ποιοι θα πάρουν έως 16.835 ευρώ-Οδηγός πληρωμών και παγίδες σε εκκρεμείς συντάξεις

    237 shares
    Share 95 Tweet 59
  • Διχασμένοι οι σεισμολόγοι στην Τουρκία – Έρχεται ή όχι ισχυρότερος σεισμός στην περιοχή;

    226 shares
    Share 90 Tweet 57
  • Στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα

    187 shares
    Share 75 Tweet 47
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch