Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Στο μπλόκο των αγροτών της Νίκαιας ο Γ. Βαρουφάκης

Newsroom από Newsroom
23/02/2022 18:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
53
SHARES
113
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Βαρουφάκης: Επίσκεψη στο μπλόκο των αγροτών της Νίκαιας, στη Λάρισα, πραγματοποίησε χθες ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης…

με τη βουλευτή του κόμματος Μαρία Απατζίδη, τον εκπρόσωπο Τύπου, Μιχάλη Κριθαρίδη και κλιμάκιο με μέλη και στελέχη του κόμματος από τις οργανώσεις της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοινωση, το κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 συναντήθηκε με το Συντονιστικό της Επιτροπής μπλόκων των αγροτών της Θεσσαλίας, οι εκπρόσωποι του οποίου επεσήμαναν το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρας λόγω της ακρίβειας, που οδηγεί στην ερημοποίηση της υπαίθρου, την επισιτιστική κρίση, αλλά και τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε χέρια λίγων.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών ανέφεραν, ακόμη, πως η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τούς αντιμετωπίζει με καταστολή και ΜΑΤ, ενώ τα συστημικά ΜΜΕ συστηματικά αγνοούν και συκοφαντούν τον αγώνα τους.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 σημείωσε πως με τα μπλόκα τους οι αγρότες δίνουν κουράγιο στην κοινωνία. «Ωφελείτε την κοινωνία. Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση σας εμπαίζει μεταφράζεται στην ακρίβεια που αντιμετωπίζει ο κόσμος στα αστικά κέντρα με τα υπερκέρδη πολύ λίγων» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, καταγγέλλοντας «την κυβέρνηση και την ολιγαρχία που αφήνουν τα κέρδη των ολιγαρχών να διογκώνονται, τη στιγμή που οι αγρότες πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής ως ένα χαράτσι υπέρ των ολιγαρχών». «Ούτε επιδοτήσεις θέλουμε υπέρ των ολιγαρχών στην ενέργεια όμως, θέλουμε ταβάνι στην τιμή του ρεύματος», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Παράλληλα, πρέπει να υπάρξει κατάργηση του ΦΠΑ στο αγροτικό πετρέλαιο και στα λιπάσματα. Πώς το έκανε η Πολωνία εντός ΕΕ;».

Επιπλέον, ανέφερε πως το ΜέΡΑ25 ζητά «να υπάρξει μια νέα αγροτική τράπεζα». «Αν βγήκαμε από τα μνημόνια, όπως μας λένε, γιατί δεν την ξαναφτιάχνουν; Άμεση επανίδρυσή της, λοιπόν, όχι να αφήνεται στα χέρια των ιδιωτών μιας διεθνούς μαφίας», είπε δηλώνοντας τη στήριξη του κόμματος στους «αγώνες των αγροτών» και στα «δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου».

«Η κυβέρνηση τον δημοσιονομικό χώρο τον επικαλείται μόνο όταν είναι για τα λαϊκά αιτήματα. Χρειάζεται ένα λαϊκό μέτωπο με τους εργαζόμενους στις πόλεις, που να βάλει τέλος στην “Μητσοτάκης ΑΕ” και σε όποιον άλλον θέλει να κυβερνήσει με τους ίδιους όρους», σημείωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

«Το κράτος που ξέρει από αντικειμενικές αξίες, δεν ξέρει από αντικειμενικές ποσότητες; Βασικό αίτημα του ΜέΡΑ25 είναι το αφορολόγητο πετρέλαιο των αγροτών για την ποσότητα εκείνη που χρειάζονται για να καλλιεργήσουν», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και συμπλήρωσε όσον αφορά την ενέργεια: «Το Χρηματιστήριο της Ενέργειας πρέπει να καταργηθεί, δεν μας ενδιαφέρει τι λέει η Ευρωπαική Ένωση, να πάμε σε ρήξη. Πρέπει να σταματήσει αυτή η τιμολόγηση στη βάση του οριακού κόστους».

Συνοψίζοντας, το ΜέΡΑ25 ζητάει:

– Φθηνό αγροτικό ρεύμα, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, καμία επιδότηση στους ολιγάρχες της ενέργειας.

– Αντικειμενική ποσότητα αφορολόγητου πετρελαίου για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

– Νέα αγροτική τράπεζα, καθώς δεν γίνεται να ανήκει η αγροτική γη στην Πειραιώς, με φθηνά και άτοκα δάνεια, χρειάζεται πρόσβαση σε φθηνή πίστη.

– Για τον ΕΛΓΑ, 100% αποζημιώσεις παραγωγής που έχει το χωράφι, όχι της τεκμαρτής παραγωγής και ζημιάς. Ένας ΕΛΓΑ με δημόσιο χαρακτήρα, που θα συνεισφέρουν μέσα το κράτος και οι αγρότες.

«Είμαστε εδώ να στηρίξουμε και με την κομματική μας δουλειά αλλά και με επιχειρήματα. Τα επιχειρήματα είναι απλά. Η κοροϊδία που δέχονται οι αγρότες από την κυβέρνηση, ποια κοροϊδία;, “ότι δεν γίνεται αλλιώς, το ηλεκτρικό ρεύμα ανεβαίνει, το πετρέλαιο είναι ακριβό, τι να κάνουμε;” αυτό είναι κοροϊδία», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Βαρουφάκης. «Γιατί ναι, ανεβαίνει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας αλλά πώς είναι δυνατόν η ιδιωτική ΔΕΗ να έχει κερδοφορία που όλο και αυξάνεται στη διάρκεια της κρίσης; Πώς είναι δυνατόν ο κ. Μυτιληναίος, οι ολιγάρχες που παράγουν από φυσικό αέριο να έχουν κέρδος αυτήν την εποχή το οποίο αυξάνεται. Για να αυξάνεται το κέρδος τους σημαίνει ότι η τιμή που χρεώνουν τους αγρότες είναι μεγαλύτερη από το κόστος τους», διερωτήθηκε, επισημαίνοντας πως το επιχείρημα είναι πολύ «απλό»: «Ταβάνι στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, κατάργηση του Χρηματιστήριου Ενέργειας, το οποίο ουσιαστικά είναι ένα αλισβερίσι μεταξύ των ολιγαρχών εις βάρος των καταναλωτών και των αγροτών από την άλλη μεριά».

«Όσον αφορά στο πετρέλαιο, είναι δυνατόν να έχουν οι εφοπλιστές αφορολόγητο πετρέλαιο και να μην έχουν οι αγρότες; Εμείς δεν είπαμε να έχουν άπειρες ποσότητες. Πόσο diesel χρειάζεται ένας αγρότης για να καλλιεργήσει τα στρέμματα που έχει; Αντικειμενική ποσότητα, όπως έχουμε αντικειμενικές αξίες. Δώστου αφορολόγητο αυτά τα λίτρα diesel. ΦΠΑ 0% στα λιπάσματα, σε όλα αυτά που χρειάζεται για να καλλιεργήσει. Το έκαναν στην Πολωνία. Αν το έκανε η Πολωνία, που είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί δεν μπορεί να το κάνει η Ελλάδα; Και μετά πάμε στα θεσμικά, τα μεγαλύτερα ζητήματα γιατί στην Ελλάδα με τα μνημόνια είχαμε μια μεγάλη καταστροφή για τον αγροτικό κόσμο. Την απορρόφηση της Αγροτικής Τράπεζας από την Τράπεζα Πειραιώς, όχι ότι η Αγροτική Τράπεζα δούλευε ιδιαίτερα καλά υπέρ των αγροτών αλλά κάτι έκανε τουλάχιστον. Χρειάζεται μια νέα Αγροτική Τράπεζα γιατί οι αγρότες χρειάζονται πρόσβαση σε φθηνή πίστη για να μπορέσουμε να έχουμε επισιτισμό σε αυτήν τη χώρα. Το κατεστημένο στην Αθήνα κοροϊδεύει τους αγρότες, “ούτε καν κρεμμύδια δεν παράγουν και αναγκαζόμαστε να φέρνουμε από το εξωτερικό”. Αλλά όταν δεν τους έχεις στους αγρότες μια αγροτική τράπεζα, όταν τους βάζεις να πληρώνουν χρήματα για τους ολιγάρχες, η λύση δεν είναι επιδόματα για το ηλεκτρικό ρεύμα, τα οποία θα τα παίρνουν οι ολιγάρχες, τα οποία τα δανείζεται ο ελληνικός λαός υπέρ των ολιγαρχών. Είναι κατάργηση αυτής της ρήτρας αναπροσαρμογής», υπογράμμισε.

«Τα επιχειρήματα είναι αδέκαστα υπέρ των αγροτών και των καταναλωτών και εναντίον της ολιγαρχίας. Δυστυχώς, δεν ακούγονται γιατί έχουμε, πέραν κάποιων λίγων μέσων -η ΕΡΤ είναι ένα από αυτά τα οποία έχει ακόμα μια φωνή η οποία δεν άγεται και φέρεται από την ολιγαρχία, τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης των Αθηνών, όχι της επαρχίας, ουσιαστικά παίζουν τον ρόλο τού να μην ακούγεται το επιχείρημα της αγροτιάς», κατέληξε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Χρ.Β.

Ετικέτες: ΒαρουφάκηςΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣχετικάΆρθρα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ : Τηλέφωνα ανά διεύθυνση- ΟΔΗΓΟΣ

26/06/2025 | 06:09
HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

26/06/2025 | 00:13
HOT NEWS

Alex Rasov

25/06/2025 | 23:45
HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

25/06/2025 | 22:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κορωνοϊός: 16.962 κρούσματα – 459 οι διασωληνωμένοι – 53 θάνατοι


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στην Τουρκία: Νέα τρομακτική πρόβλεψη για 7άρι από τον γνωστό καθηγητή

    446 shares
    Share 178 Tweet 112
  • «Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν – «Ο Πούτιν μπορεί να έχει φιλοδοξίες και πέρα από την Ουκρανία»

    428 shares
    Share 171 Tweet 107
  • Δεκάλεπτο τετ α τετ Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Χάγη – «Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε» είπε ο πρωθυπουργός για το ραντεβού Τραμπ με τον πρόεδρο της Τουρκίας

    374 shares
    Share 150 Tweet 94
  • ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ:Το μίσος που θέριεψε στη σιωπή – Την πυροβόλησε μπροστά στο σπίτι της και αυτοκτόνησε

    353 shares
    Share 141 Tweet 88
  • Ο Νετανιάχου απειλεί το Ιράν με νέες επιθέσεις αν συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα

    347 shares
    Share 139 Tweet 87
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Αναδρομικά έως 4.020€ και προσωπική διαφορά: Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται άμεσα – Όλα τα Ταμεία και ημερομηνίες Ιουλίου 2025

    337 shares
    Share 135 Tweet 84
  • Πόλεμος Τραμπ – Ιράν: Η εκεχειρία δεν κρατά – Οι υπόγειες εγκαταστάσεις άντεξαν

    324 shares
    Share 130 Tweet 81
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch