Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Στον ανακριτή ο Καλογρίτσας

TechTeam από TechTeam
05/11/2020 11:17
Ενημερώθηκε: 05/11/2020 13:33:52
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα που είχε ξεκινήσει το περασμένο καλοκαίρι μετά τις αποκαλύψεις του Χρήστου Καλογρίτσα για την εικονική σύμβαση των 3 εκατ. ευρώ με τον λιβανέζικο κολοσσό CCC και τον ρόλο που είχε διαδραματίσει στην υπόθεση ο υπουργός επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς καθώς και άλλα στελέχη της τότε κυβέρνησης και του Μεγάρου Μαξίμου.

Σήμερα, μάλιστα, ο Χρ. Καλογρίτσας καταθέτει, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον πταισματοδίκη νέα στοιχεία για την συγκεκριμένη υπόθεση, πυροδοτώντας με την κατάθεσή του ραγδαίες εξελίξεις. Να σημειωθεί πως η κατάθεση του επιχειρηματία δίδεται μετά από κλήτευσή του στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή μήνυση που είχε καταθέσει ο ίδιος τον περασμένο Ιούλιο.

Ειδικότερα, με τη μήνυσή του ο αποκαλούμενος και ως «κόκκινος εργολάβος», αποδίδει κακουργηματική απάτη επί δικαστηρίω και ψευδή κατάθεση στους υπευθύνους της CCC. Η μήνυση αφορά την αντιδικία μεταξύ των δύο εταιριών, της εταιρείας «Τοξότης» συμφερόντων Καλογρίτσα και της CCC για ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τον μηνυτή, τα χρήματα του καταβλήθηκαν το καλοκαίρι του 2016, μετά από παρέμβαση του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, προκειμένου να συμμετάσχει αφανής εταιρία που δημιούργησαν οι μηνυόμενοι με τον ίδιο εμφανή, στο διεθνή διαγωνισμό για τηλεοπτική άδεια.

Οι μηνυόμενοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι το ποσό δόθηκε στην εταιρία του Χρ. Καλογρίτσα για υπεργολαβία που του ανέθεσε στο έργο κατασκευής του «AL ZAHIA CITY CENTER MALL», στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εμφανίζουν σχετική σύμβαση. Μάλιστα, ο λιβανέζικος κολοσσός έχει πετύχει την έκδοση απόφασης του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου για την επιστροφή του επίδικου ποσού. Μετά την εν λόγω κρίση του δικαστηρίου, όπου η «Τοξότης» δεν παρέστη επικαλούμενη «αφανή συμφωνία», η CCC προσέφυγε στην ελληνική δικαιοσύνη ζητώντας από το Μονομελές Πρωτοδικείο την εκτέλεση της απόφασης.

Η κατάθεση
Τώρα, κατά τη σημερινή κατάθεσή του ενώπιον πταισματοδίκη ο επιχειρηματίας αναμένεται να εμμείνει στα όσα είχε αναφέρει στο υπόμνημά που είχε καταθέσει στις δικαστικές αρχές τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες θα προσκομίσει και νέα στοιχεία.

Υπενθυμίζεται πως ο Χρ. Καλογρίτσας με το πολυσέλιδο υπόμνημα που είχε καταθέσει είχε υποστηρίξει πως ο Νίκος Παππάς και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, τον ήθελαν να βγει «μπροστά» ώστε εκείνοι να πετύχουν τον στόχο τους, δηλαδή να αποκτήσουν τηλεοπτική άδεια. Όμως όπως είχε καταγγείλει οι τότε κυβερνώντες τον «πούλησαν» μετά καθώς ήθελαν να προστατεύσουν τη σχέση τους με τον επιχειρηματικό κατασκευαστικό κολοσσό CCC.

«Τους δάνεισα το όνομά μου μόνο για να πάρουν τηλεοπτική άδεια», είχε επισημάνει ο «κόκκινος εργολάβος» στο υπόμνημά του, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Ειδικότερα, το φθινόπωρο του 2015, ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας κλήθηκε από μία ομάδα σημαντικών στελεχών, η ευθύνη της οποίας (ομάδας) είχε ανατεθεί στον κατά τον οικείο χρόνο Υπουργό Επικρατείας, κ. Νίκο Παππά, Υπεύθυνο ως εκ της άνω ιδιότητάς του για τα θέματα που αφορούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στην εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτή, καθώς και σε θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόραση και του ζητήθηκε λόγω των στενών σχέσεων και της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του και αντιστρόφως να τους «δανείσει» το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό του όνομα και μόνο και να μπει «μπροστινός» και μόνο για τη συμμετοχή σε Διαγωνισμό που θα διενεργούνταν για τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου μέσω αυτού να καταφέρουν να λάβουν μία τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο για την υποστήριξη της πολιτικής τους. Η εντολή τους ήταν σαφής: ο Χρήστος Καλογρίτσας θα έβαζε το όνομά του και μόνο, ενώ αυτοί θα εισέφεραν τα χρήματα και θα είχαν την πλήρη ευθύνη, οργάνωση, διοίκηση και εποπτεία του όλου εγχειρήματος. Μάλιστα ήδη είχαν επιλέξει εκείνα τα στελέχη που θα υλοποιούσαν αυτό το εγχείρημα και τα οποία ήδη είχαν αρχίσει να εργάζονται για την επίτευξη αυτού του σκοπού, συγκροτώντας μάλιστα και ομάδες εργασίας που εργάζονταν εντατικά προς αυτήν την κατεύθυνση».

Οι καταγγελίες του επιχειρηματία εξετάζονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη έμφαση δίδεται και στα όσα υποστηρίζει αναφορικά με την κατάληξη των 3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την πλευρά του επιχειρηματία το ποσό αυτό δόθηκε τελικά με υπόδειξη του Ν. Παππά για την έκδοση της εφημερίδας Documentο.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει για το θέμα αυτό στη μήνυσή του ο επχειρηματίας: «Κατόπιν τούτου, άπαντες οι εγκαλούμενοι ενεργούντες από κοινού σε συνεννόηση και σε σύμπραξη προέβησαν σε υλοποίηση του κάτωθι εγκληματικού σχεδίου εξαπάτησης του άνω Διαιτητικού Δικαστηρίου και του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, προκειμένου ο όμιλος της CCC να λάβει πίσω το άνω ποσό € 3.000.000, το οποίο είχε καταβληθεί για την άνω αιτία και είχε διατεθεί κατά τις υποδείξεις του τότε Υπουργού, κ. Νικόλαου Παππά, για την έκδοση του φιλοκυβερνητικού εντύπου Documento, παρουσιάζοντας ψευδώς στο άνω Διαιτητικό Δικαστήριο, αλλά και σήμερα την 01.07.2020 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ότι το άνω ποσό αποτελεί δήθεν προκαταβολή έναντι της άνω ανύπαρκτης σύμβασης “υπεργολαβίας”, η οποία δήθεν δεν υλοποιήθηκε – ούτε και θα μπορούσε άλλωστε ακριβώς διότι δεν υπήρχε !- , και αξιώνοντας την επιστροφή της προκαταβολής, που δήθεν είχαν δώσει για αυτήν την ανύπαρκτη “υπεργολαβία”, προσκομίζοντας ψευδή αποδεικτικά μέσα εις επίρρωση των ψευδών ισχυρισμών τους».

Ετικέτες: ανακριτήςΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

14/09/2025 | 23:45
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/09/2025 | 23:55
Featured

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο 59χρονος γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Απόστολος Βεσυρόπουλος

21/08/2025 | 15:30
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Ή Προσευχή του Αγίου Ιούδα Θαδδαίου – Πως γίνεται

21/08/2025 | 08:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ : Στις 15/1/2021 η δίκη για τα νέα αναδρομικά ΙΚΑ , ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ , ΕΦΚΑ εισφορές


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πούτιν «Πρόεδρος του πολέμου»: Νέα κλιμάκωση στην Ευρώπη – Τι λένε διεθνείς αναλυτές και μεγάλα μέσα ενημέρωσης

    314 shares
    Share 126 Tweet 79
  • Πλήθος κόσμου στο Μνημόσυνο της Λένας Σαμαρά στο Α’ Νεκροταφείο

    270 shares
    Share 108 Tweet 68
  • Η Ρωσία κλιμακώνει την ένταση στην Ευρώπη με drones να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο σε Ρουμανία και Πολωνία

    268 shares
    Share 107 Tweet 67
  • ΡΟΔΟΣ – Σοκ από την απάτη με «έκρηξη στο σπίτι»: Έτσι άρπαζαν χρυσαφικά και μετρητά με το κόλπο της λεκάνης

    236 shares
    Share 94 Tweet 59
  • Πώς ο Τάιλερ έφτασε να συλληφθεί για τη δολοφονία του Κερκ – Τα «γιατί» της δολοφονίας που κλονίζει τις ΗΠΑ

    219 shares
    Share 88 Tweet 55
  • Τηλεφώνημα για βόμβα σε σούπερ μάρκετ στην Σεβαστουπόλεως στους Αμπελόκηπους – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

    196 shares
    Share 78 Tweet 49
  • Νέος ηγούμενος στη Μονή Σινά ο αρχιμανδρίτης Συμεών Παπαδόπουλος

    171 shares
    Share 68 Tweet 43
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch