Τρίτη, 14 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Στον καταυλισμό της Μόριας αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom από Newsroom
19/10/2019 10:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΣΥΡΙΖΑ: Στον καταυλισμό της Μόριας βρέθηκε σήμερα αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον βουλευτή και τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργο Ψυχογιό, τον βουλευτή Λέσβου, Γιάννη Μπουρνού…

τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, και άλλα στελέχη του κόμματος. Μαζί τους και ο ευρωβουλευτής των Podemos της Ισπανίας, Μιγκέλ Ούρμπαν Κρέσπο, που μαζί με τον κ. Αρβανίτη, εκπροσώπησαν το κόμμα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE/NGL).

Oι παραπάνω ενημερώθηκαν από τα στελέχη του ΚΥΤ για την επικρατούσα σήμερα κατάσταση στη Μόρια, που ας σημειωθεί ότι ξεπέρασε πλέον και επίσημα τους 14.000 φιλοξενουμένους. Μετά την ενημέρωση, περιόδευσαν μέσα στον καταυλισμό, ενώ επισκέφθηκαν και τη λεγόμενη «ζούγκλα», τον χώρο των κτημάτων που έχουν καταληφθεί και όπου ζουν σήμερα περίπου 9.000 άνθρωποι.

Επίσης, είχαν συνάντηση με τους εργαζομένους στον καταυλισμό, καθώς και με ένστολους που εργάζονται σε υπηρεσίες στον καταυλισμό.

«Σοκαριστική» χαρακτήρισε την κατάσταση στη Μόρια ο κ. Αρβανίτης, προσθέτοντας πως ό,τι είδαν «είναι η αποτύπωση της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής και το έγκλημα που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταργώντας το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και εντάσσοντας το ως γενική γραμματεία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

«Αυτή είναι η Ευρώπη του ευρωπαϊκού χαρτοφυλακίου του κυρίου Σχοινά. Του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής. Αυτό που ζούμε εδώ στη Μόρια, που είναι Ευρώπη, είναι μέσα στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, ναι ή όχι;», σημείωσε ο κ. Αρβανίτης, προσθέτοντας ότι η Μόρια έχει 14.000 ανθρώπους «και όλο και ανεβαίνει και δεν βλέπω λογική αποσυμφόρησης», όπως είπε. Ο κ. Αρβανίτης, συνεχίζοντας, δήλωσε: «Το χειρότερο όμως όλων είναι πως υπάρχει ένας πόνος εδώ στη Μόρια κι ένας πόνος έξω από αυτήν στην πόλη, στο νησί. Οι λογικές αυτές της κυβέρνησης όπως βλέπω είναι ως ένα βαθμό σαν να θέλουν να οδηγήσουν τους ανθρώπους σε σύγκρουση κι είναι πολύ επικίνδυνο αυτό. Αυτή τη στιγμή έχουμε πόλεμο στη Συρία. Έχουμε πόλεμο που θα φέρει κι άλλους πρόσφυγες. Μιλώντας σ’ αυτό το δημοκρατικό νησί με προοδευτικές παραδόσεις τονίζω αυτό: η αιτία του προσφυγικού είναι ο πόλεμος. Να δούμε και τα αίτια. Και να μη βλέπουμε μόνο το αποτέλεσμα, να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτή την ιστορία. Δεν χωράει λαϊκισμός, που τον ζήσαμε με τη Νέα Δημοκρατία».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, με δήλωσή του, υποστήριξε ότι η αυτοψία στη Μόρια έδειξε πως «το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας έχει αφήσει τη Λέσβο, έχει αφήσει τη Μόρια, έχει αφήσει πρόσφυγες, μετανάστες και ντόπιους στην τύχη τους. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Στις 7 Ιουλίου στο ΚΥΤ της Μόριας υπήρχαν 5.680 άνθρωποι. Σήμερα, φτάσαμε τις 14.000. Κάποιοι δεν πρέπει απλά να απολογηθούν γι’ αυτή την καταστροφική εικόνα για τη Μόρια και το νησί, πρέπει να λάβουν επειγόντως μέτρα κάνοντας την αυτοκριτική τους για το ότι η ιδεοληψία τους και η διαχειριστική τους ανικανότητα έχει οδηγήσει στη σημερινή εικόνα».

«Η εικόνα που αντικρίσαμε σήμερα στη Μόρια των περίπου 14.000 ψυχών αποτυπώνει εκτός από τις ευθύνες της Ευρώπης και τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης. Διότι καθυστέρησε τρεις μήνες να κάνει αποσυμφόρηση», σημείωσε στη δήλωσή του ο κ. Ψυχογιός. Όπως είπε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση, δυστυχώς, εγκλωβισμένη στην ιδεοληψία, στην αδράνεια αλλά και την ανικανότητά της, αφού κατήργησαν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, εγκλώβισαν τους ανθρώπους εδώ και δεν τους μετακίνησαν στην ενδοχώρα. Αλλά και όσους μετακίνησαν, τους πήγαν σε συνθήκες που δεν ήταν αξιοπρεπείς με αποτέλεσμα να υπάρχουν κι εκεί προβλήματα». Και κατέληξε: «Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να προσγειωθεί στην πραγματικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, να ακολουθήσει τις πολιτικές που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε για την αποσυμφόρηση, μεταφορά και στέγαση αιτούντων άσυλο προς την ενδοχώρα και να σταματήσει να καλλιεργεί, όπως έκανε και ως αντιπολίτευση, το μίσος και το ρατσισμό».

Τέλος, ο Ευρωβουλευτής των PODEMOS, Μιγκέλ Ούρμπαν Κρέσπο, σημείωσε ότι «στη Μόρια δεν σέβονται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα» και πρόσθεσε: «Και η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συνθήκη με την Τουρκία έχει αφήσει μόνο του αυτό το νησί. Και δεν άφησε μόνο τη Λέσβο μοναχή της. Αλλά και όλους τους πρόσφυγες. Η Μόρια είναι σήμερα η ντροπή της Ευρώπης. Την ώρα του πολέμου στο βόρεια Συρία δεν μπορούμε να μη βλέπουμε τι γίνεται στη Μόρια, τι γίνεται στη Λέσβο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να στρέψει το κεφάλι σαν να μη συμβαίνει τίποτα».

newsbeast.gr

Ετικέτες: επίσκεψηΜόριαΣΥΡΙΖΑ

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν υπάρχει σκάνδαλο» και παράνομες επιδοτήσεις, για την Αθανασία Ρέππα

10/10/2025 | 11:00
Featured

Δημοσκόπηση Interview: Τεράστια διαφορά και πάνω από το 30% η Νέα Δημοκρατία

08/10/2025 | 21:31 - Ενημέρωση 09/10/2025 | 02:22
Featured

Στο κόμμα Τσίπρα ο μισός ΣΥΡΙΖΑ

06/10/2025 | 21:31
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ μάλλον βρισκόταν σε άλλη αίθουσα όταν συνεδρίαζε η Εξεταστική για το «γαλάζιο» σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

05/10/2025 | 17:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Συντάξεις 2019 - Αναδρομικά: Τι θα πάρουν οι συνταξιούχοι, ποσά και Ερωτοαπαντήσεις


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πέθανε η Άννα Κυριακού – Η “θεία Μπεμπέκα” των «Τριών Χαρίτων» που έγραψε ιστορία στο ελληνικό θέατρο και κινηματογράφο

    385 shares
    Share 154 Tweet 96
  • «Ντόμινο λαθών» στο 424: Ποιος λογοδοτεί για τον θάνατο του 27χρονου στρατιώτη Νίκου Γκάτση;

    662 shares
    Share 265 Tweet 166
  • «Αυτή είναι η πιο καταπληκτική έκτακτη είδηση που έχω μεταδώσει ποτέ»: Συγκλονίζει η δημοσιογράφος του Sky News 

    179 shares
    Share 72 Tweet 45
  • Γιορτή σήμερα 13 Οκτωβρίου, εορτολόγιο: Αγία Χρυσή η Νεομάρτυς

    175 shares
    Share 70 Tweet 44
  • ΣΥΝΤΑΞΗ 7 χρόνια νωρίτερα με πλασματικά έτη – Ποιοι του Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ κερδίζουν έως 250€ το μήνα και τα αναδρομικά στις συντάξεις 

    163 shares
    Share 65 Tweet 41
  • ΑΓΡΟΤΕΣ: ΟΠΕΚΕΠΕ – Έκτακτη στήριξη 50 εκατ. ευρώ από την ΕΕ και πληρωμές 25 ημερών: Τι αλλάζει για αγρότες και κτηνοτρόφους

    116 shares
    Share 46 Tweet 29
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣΕΠ: 3.811 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία – Θέσεις για ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ και νέο κύμα προκηρύξεων έως Δεκέμβριο

    109 shares
    Share 44 Tweet 27
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch