Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Στον Πειραιά και πάλι το «Ελ. Βενιζέλος» με 2.500 ψυχές

Newsroom από Newsroom
31/08/2015 06:10
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μετανάστες περιμένουν εναγωνίως τη σειρά τους για να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα και από κει σε κάποια βορειοευρωπαϊκή χώρα .

Άνοιξε τα σύνορά της η ΠΓΔΜ – Σκηνές Φαρ Ουέστ στη Μυτιλήνη με μετανάστες να αλληλομαχαιρώνονται

Ακόμη 2.500 μετανάστες έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα το πρωί με το επιβατηγό πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Σύροι μετανάστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη χώρα μας από την Τουρκία πριν από λίγες ημέρες.

Το πλοίο αναχώρησε στις 12:15 τα μεσάνυχτα από την Μυτιλήνη για τον Πειραιά.

Χθες το ίδιο πλοίο μετέφερε στο λιμάνι του Πειραιά άλλους 2.466 πρόσφυγες από την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σάμο.

Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα από το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή για την ασφαλή αποβίβαση των προσφύγων, η πλειοψηφία των οποίων αναμένεται να μεταφερθεί με λεωφορεία του ΟΛΠ στον ηλεκτρικό σταθμό με προορισμό το σταθμό Λαρίσης.

Συνολικά, στην Μυτιλήνη αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι βρίσκονται 9.500 πρόσφυγες (στη συντριπτική τους πλειονότητα Σύριοι), αφού καθημερινά καταφθάνουν 1.500 περίπου άνθρωποι από τα τουρκικά παράλια.

Η κατάσταση είναι ασφυκτική στους δυο χώρους παραμονής τους -τον καταυλισμό που δημιούργησε ο δήμος Λέσβου στο Καρά Τεπέ και το Κέντρο Ταυτοποίησης στη Μόρια- ενώ πρόχειροι καταυλισμοί έχουν στηθεί στην Καλλονή, τον Μόλυβο, τη Συκαμιά και στην Κλειώ . Συγχρόνως, δεκάδες εκατοντάδες πρόσφυγες έχουν καταλύσει περιμετρικά του λιμανιού, περιμένοντας να αναχωρήσουν και δημιουργώντας ασφυκτική κατάσταση.

Πέρα από τη διαθεσιμότητα των χώρων προσωρινής διαμονής, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζονται και στη σίτιση, ενώ ανεπαρκείς είναι οι χώροι υγιεινής. Συνεχείς παρεμβάσεις γίνονται από Ομάδες Εθελοντών, την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ΜΚΟ όπως οι Γιατροί του Κόσμου, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα και η Μετάδραση.

Η κοσμοσυρροή σε συνδυασμό με τα προβλήματα υποδομών και τη δυσκολία συντονισμού και διαχείρισης ενός τόσο μεγάλου -και συνεχώς αυξανόμενου- αριθμού προσφύγων, έχουν μοιραία ως αποτέλεσμα καθημερινές εντάσεις που συνηθέστατα συμβαίνουν για ασήμαντη αφορμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το βράδυ υπήρξε συμπλοκή μεταξύ δυο Αφγανών που κατέληξαν στο νοσοκομείο. Ο ένας, που φέρει τραύμα από μαχαίρι στο μπράστο, πήρε σήμερα εξιτήριο, ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται -εκτός κινδύνου- με τραύματα στο κεφάλι και το στήθος. Παρά την εξέλιξη του περιστατικού, κανένας από τους δυο πρόσφυγες δεν ήθελε να υποβάλλει μήνυση κατά του άλλου.

Χιλιάδες πρόσφυγες περνούν τα σύνορα της ΠΓΔΜ

Την ίδια ώρα και μετά τις χαοτικές σκηνές του Σαββάτου, η κατάσταση στα σύνορα ΠΓΔΜ και Ελλάδας εξομαλύνεται καθώς περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν περάσει τη μεθόριο και συνεχίζουν το ταξίδι τους με προορισμό τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες. Αισθητά μειωμένη η παρουσία αστυνομικών και στρατιωτών της ΠΓΔΜ στην ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής.

Οι περισσότεροι από όσους πέρασαν κατευθύνθηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής, απ’ όπου με τρένα που δρομολογήθηκαν εκτάκτως, με λεωφορεία που ήρθαν από όλη σχεδόν τη χώρα, αλλά και με ταξί, συνέχισαν το ταξίδι τους μέχρι τον επόμενο «σταθμό» τους που είναι το Ταμπάνοβτσε, στο βόρειο τμήμα της ΠΓΔΜ.

Από εκεί περνούν τα σύνορα με την Σερβία και πηγαίνουν στην πόλη Πρέσεβο. Το εισιτήριο με το τρένο από τη Γευγελή μέχρι το Ταμπάνοβτσε κοστίζει 10 ευρώ, με τα λεωφορεία κυμαίνεται στα 12 ευρώ, ενώ με ταξί η τιμή ανέρχεται στα 120 ευρώ ανά δρομολόγιο.

Την Κυριακή συνολικά περισσότεροι από 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στο έδαφος της Σερβίας.

Η παρουσία των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων της ΠΓΔΜ στην ουδέτερη ζώνη με την Ελλάδα είναι, από το πρωϊ, αισθητά μειωμένη και επιτρέπουν στους πρόσφυγες να περάσουν, ανά ομάδες, τα σύνορα και να κατευθυνθούν πεζή, κατά μήκος των γραμμών, μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό προς την Γευγελή.

Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ για το μεταναστευτικό

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα επιχειρήσουν σήμερα από το Βερολίνο “να δώσουν μια νέα ώθηση” στην ευρωπαϊκή απάντηση στη μεταναστευτική κρίση, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν την πρόθεση των χωρών τους να εμβαθύνουν στην εναρμόνιση των πολιτικών ασύλου και “να θέσουν σε εφαρμογή μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πολιτική” για το θέμα αυτό. Στις προτεραιότητές τους βρίσκεται η σύνταξη ενός κοινού καταλόγου με τις λεγόμενες “ασφαλείς χώρες”. Μέχρι τώρα οι λίστες αυτές συντάσσονται από κάθε χώρα-μέλος της ΕΕ ξεχωριστά και έχουν σοβαρές διαφορές μεταξύ τους, κυρίως όσον αφορά τις Βαλκανικές χώρες. Οι μετανάστες που προέρχονται από τις αποκαλούμενες “ασφαλείς χώρες” δεν θεωρούνται εκ των προτέρων ως υποψήφιοι για τη χορήγηση ασύλου.

Ένα άλλο ζήτημα είναι επίσης η επιτάχυνση της δημιουργίας κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης των αιτούντων άσυλο και των παράνομων μεταναστών στην Ιταλία και την Ελλάδα, θέτοντας μια καταληκτική ημερομηνία για αυτό, ίσως μέχρι το τέλος του έτους.
 

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Καιρός: Ηλιόλουστο σκηνικό πριν την πτώση της θερμοκρασίας

11/12/2025 | 06:00
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 11 Δεκεμβρίου, εορτολόγιο: Όσιος Δανιήλ ο Στυλίτης

11/12/2025 | 00:05
HOT NEWS

Alex Rasov

10/12/2025 | 23:45
HOT NEWS

Οι επιλογές που κοστίζουν στην κυβέρνηση και ο κίνδυνος για πολιτική αστάθεια

10/12/2025 | 22:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τροχαίο στην Εθνική στο ύψος της Κατερίνης με πολλούς τραυματίες


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2026 έως 31/12 – Οι τελευταίες πληροφορίες για πιθανή παράταση

    180 shares
    Share 72 Tweet 45
  • Φαράγγι-παγίδα στην Κρήτη: «Δεν είναι για απλούς περιπατητές» – Τι προειδοποιούν οι αρχές μετά τον θάνατο του Στέλιου

    158 shares
    Share 63 Tweet 40
  • Έτοιμος για εκλογές δηλώνει ο Ζελένσκι: Ζητάει τη βοήθεια των ΗΠΑ, παραδέχεται ότι δεν έχει την υποστήριξη των συμμάχων για ανακατάληψη της Κριμαίας και άλλων εδαφών

    122 shares
    Share 49 Tweet 31
  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! 1 δισ. ευρώ μέχρι τέλος έτους – Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ Μ23, Βιολογικά, monitoring και νέα σενάρια για πετρέλαιο 

    113 shares
    Share 45 Tweet 28
  • ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΩΡΑ: Αποκλεισμένος ο Βόλος από στεριά και θάλασσα – «Δεν κάνουμε πίσω» λένε οι αγρότες, στο τραπέζι νέα μέτρα

    110 shares
    Share 44 Tweet 28
  • ΩΡΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: Πληρωμές από 19/12 – Αυξήσεις 2,4%, ποιοι κερδίζουν πραγματικά

    97 shares
    Share 39 Tweet 24
  • «Καζάνι που βράζει» στην Εκκλησία Κρήτης – Η πρόταση Ειρηναίου και το κρίσιμο ταξίδι στο Φανάρι

    94 shares
    Share 38 Tweet 24
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch