Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική HOT NEWS

Στυλιανίδης από Ιθάκη: «Είμαστε εδώ για λύσεις στα προβλήματα που άφησε η κακοκαιρία»

TechTeam από TechTeam
17/10/2021 04:11
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αυτοψία στις ζημιές που έχει υποστεί το νησί της Ιθάκης εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλλος» πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης μετέβη σήμερα στο νησί συνοδευόμενος από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιο για την κρατική αρωγή και την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, καθώς και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου. Ο υπουργός είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της Ιθάκης και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν εξαιτίας της κακοκαιρίας ενώ στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο του νησιού με συμμετοχή του δημάρχου του νησιού, Διονύσιου Στανίτσα, του Έπαρχου Ιθάκης, Αθανάσιου Λιβιτσάνη, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, καθώς και τους διοικητές του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

«Με εντολή του πρωθυπουργού ήρθαμε να επισκεφθούμε ειδικά την Ιθάκη, γιατί είναι η περιοχή της Ελλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από αυτή τη φυσική καταστροφή, τον «Μπάλλο», όπως τον ονομάσαμε. Η Ιθάκη έχει δεχτεί τόσο μεγάλο όγκο νερού που σύμφωνα με τις στατιστικές, όπως πληροφορήθηκα από τους ειδικούς, αποτελεί το τέταρτο ή το πέμπτο ρεκόρ βροχόπτωσης. 345 χιλιοστά σε αυτό το μικρό νησί. Αντιλαμβάνεστε τι ζημιές έχουν γίνει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Στυλιανίδης ενώ προσέθεσε ότι κατά τη διάρκεια της αυτοψίας που πραγματοποίησαν με τον υφυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον γενικό γραμματέα, Βασίλη Παπαγεωργίου, με τη συνοδεία του δημάρχου και του υπόλοιπου Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των Αρχών του νησιού, αυτό που είδαν «είναι συγκλονιστικό». «Επισκεφθήκαμε την εκκλησία, σπίτια, επιχειρήσεις. Το νησί χρειάζεται άμεση βοήθεια. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει ήδη συνομιλήσει, μόλις κατεβήκαμε από το ελικόπτερο, με τον δήμαρχο, μας έδωσε εντολή να προχωρήσουμε άμεσα. Για το λόγο αυτό είναι μαζί μας ο υφυπουργός, κ. Τριαντόπουλος, ο οποίος είναι αρμόδιος για τα θέματα αποκατάστασης μετά από φυσικές καταστροφές. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να δώσουμε λύσεις για την Ιθάκη», επισήμανε ο κ. Στυλιανίδης.

Σχετικά με όσα έγιναν στην Ιθάκη την ώρα της καταστροφικής κακοκαιρίας ο κ. Στυλιανίδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις προληπτικές ενέργειες και δράσεις που έκανε η τοπική αυτοδιοίκηση και στην απόφασή τους να σπάσουν ορισμένα τοιχία στο λιμάνι που εμπόδιζαν το νερό να βγει προς τη θάλασσα. «Έχει σημασία και δείχνει ξεκάθαρα ότι η πρόληψη είναι το παν, είναι η καλύτερη θεραπεία. Υπό την ηγεσία του δημάρχου και του δημοτικού Συμβουλίου πάρθηκε μία πολύ σημαντική απόφαση. Τη στιγμή της κρίσης αποφάσισαν να σπάσουν ορισμένα τοιχία στο λιμάνι που εμπόδιζαν το νερό να βγει προς τη θάλασσα. Διαφορετικά θα είχαμε νεκρούς. Αυτό σημαίνει προληπτική στάση στο σωστό χρόνο», υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης, ενώ στη συνέχεια συνεχάρη τον δήμαρχο και όλη την ηγεσία του νησιού, που πήραν, όπως είπε, «αυτή τη σημαντική απόφαση τη στιγμή που έπρεπε». «Τον ευχαριστούμε όλοι γιατί σώθηκαν ζωές», σημείωσε.

«Αυτό κάναμε και στην Αθήνα. Αν διαβάσετε σήμερα άρθρα καθηγητών για την επικινδυνότητα του φαινομένου είναι προφανές ότι πήραμε τη σωστή απόφαση να κλείσουμε τον Κηφισό για όλο το βράδυ. Γιατί αυτές ήταν οι προβλέψεις που είχαμε. Μοναδικός μας γνώμονας για κάθε απόφαση είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Και αυτό κάναμε και στην Ιθάκη και στην Αθήνα και στη Χαλκιδική και στην Κρήτη», υπογράμμισε ο υπουργός.

Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη «τους ήρωες των σωμάτων ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, όλους εκείνους που εκείνη τη δύσκολη στιγμή έδρασαν αποτελεσματικά και έσωσαν ζωές, τους αφανείς ήρωες σε όλη την Ελλάδα». «Το Πυροσβεστικό Σώμα με την ΕΜΑΚ, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα αξίζουν της αναγνώρισης και της ευγνωμοσύνης μας», κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Ιθάκης, Διονύση Στανίτσα, είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για τις μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία «Μπάλλος», καθώς το νησί της Ιθάκης επλήγη περισσότερο από κάθε άλλο μέρος της χώρας.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Στανίτσα, για τη διαχείριση της κακοκαιρίας και την άμεση αντίδραση με την απόφαση που πήρε τη στιγμή της κρίσης να σπάσει τα τοιχία στο λιμάνι που εμπόδιζαν τα νερά να φύγουν προς τη θάλασσα, σώζοντας έτσι τις ζωές των κατοίκων.

Εν τω μεταξύ, στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές στην Ιθάκη μεταβαίνει αύριο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο μετέχουν ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Παππάς, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης και ο τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Ζαχαριάδης.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΙΘΑΚΗΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

26/06/2025 | 22:13
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ : Τηλέφωνα ανά διεύθυνση- ΟΔΗΓΟΣ

26/06/2025 | 06:09
HOT NEWS

Φορολογικές δηλώσεις 2025: Λήγουν στις 15 Ιουλίου – Πρόστιμα, παγίδες και τι να προσέξετε πριν την υποβολή

25/06/2025 | 17:02
HOT NEWS

ΔΥΠΑ: Επιδότηση 14.800€ για ανέργους σε 7 περιοχές – Όλα τα ενεργά voucher και τα προγράμματα ενίσχυσης με αριθμούς

25/06/2025 | 15:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΚΙΝΑΛ – Από τον Ανδρέα Λοβέρδο η πρώτη αντίδραση στην παρέμβαση Παπανδρέου


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός 3 Ρίχτερ στη Ναύπακτο: Διεθνείς αναλυτές είχαν προειδοποιήσει – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «κόκκινο» συναγερμό

    756 shares
    Share 302 Tweet 189
  • Καιρός σήμερα: Καύσωνας και από το μεσημέρι τοπικές βροχές

    404 shares
    Share 162 Tweet 101
  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    1150 shares
    Share 460 Tweet 288
  • Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης, Μπουκώρος για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Δεκτές από τον πρωθυπουργό οι παραιτήσεις

    362 shares
    Share 145 Tweet 91
  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και μπουρίνια από το απόγευμα

    345 shares
    Share 138 Tweet 86
  • Σβήνουν χρέη δεκαετίας προς τον ΕΦΚΑ – Αλλάζουν όλα στις παραγραφές, έρχονται νέες ρυθμίσεις με περισσότερες δόσεις

    325 shares
    Share 130 Tweet 81
  • ΠΡΟΣΟΧΗ στα παιδιά με ποδήλατο: Τραγωδία στο Μενίδι με 9χρονη – Μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ

    264 shares
    Share 106 Tweet 66
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch