Κυριακή, 3 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Συναγερμός στον Κολωνό: Πυροβολισμοί σε καφετέρια με τραυματίες έναν αστυνομικό και έναν πολίτη – Εμπλέκεται οικογενειακή διαφορά

Newsroom από Newsroom
13/07/2025 14:07
σε Featured, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
409
SHARES
870
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΚΟΛΩΝΟΣ: Σε σκηνικό έντασης και πανικού μετατράπηκε το μεσημέρι της Κυριακής η οδός Πλάτωνος στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, όταν σημειώθηκε αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς μέσα σε καφετέρια.

Ρεπορτάζ: tilegrafimanews.gr

Σύμφωνα με τις έως τώρα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, στο περιστατικό εμπλέκονται ένας εν ενεργεία αστυνομικός και ένας ιδιώτης, οι οποίοι έχουν τραυματιστεί και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Αττικής.

Άμεση επέμβαση των Αρχών – Αποκλεισμένο το σημείο

Η κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr) και του ΕΚΑΒ (www.ekab.gr) ήταν άμεση, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο έφτασαν δύο ασθενοφόρα και μία μηχανή ταχείας ανταπόκρισης. Ισχυρές δυνάμεις της Άμεσης Δράσης απέκλεισαν την περιοχή, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- είναι τέσσερις, ενώ ακούστηκαν τουλάχιστον τόσοι πυροβολισμοί, προκαλώντας πανικό στους περαστικούς και τους θαμώνες.

Οι τραυματίες και η προσωπική διάσταση του περιστατικού

Ο τραυματίας αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σύζυγος της ιδιοκτήτριας της καφετέριας. Μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (www.geetha.mil.gr), ενώ ο δεύτερος τραυματίας, ο πολίτης, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Γ. Γεννηματάς”.

Η κατάστασή τους, σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας (www.moh.gov.gr), χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη, χωρίς να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή τους.

Πληροφορίες για προηγούμενες διαφορές

Ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες που ερευνώνται από την ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για προσωπικές διαφορές ανάμεσα στους δύο άνδρες, οι οποίες πιθανόν σχετίζονται με οικογενειακές ή οικονομικές υποθέσεις. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρξε λήψη όπλου από τον αστυνομικό, κάτι που εφόσον επιβεβαιωθεί, θα θέσει ζητήματα πειθαρχικής φύσης αλλά και πιθανής απόταξης.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δηλώνουν στο tilegrafimanews.gr ότι η προανάκριση βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο, καθώς συλλέγονται μαρτυρίες και καταθέσεις από πελάτες της καφετέριας, περιοίκους και το συγγενικό περιβάλλον των εμπλεκομένων.

Ενίσχυση μέτρων αστυνόμευσης

Το περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι αστυνομικές περιπολίες στις γειτονιές της Αθήνας έχουν ενισχυθεί, λόγω των αυξημένων περιστατικών οπλοφορίας και συμπλοκών, ακόμη και σε περιοχές εκτός υψηλής εγκληματικότητας.

Ειδικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν μεταβεί στο σημείο για να συλλέξουν αποτυπώματα και υλικό από κάμερες ασφαλείας, ενώ το όπλο του αστυνομικού έχει κατασχεθεί για βαλλιστική εξέταση.

Παρεμβαίνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (www.ypen.gr) έχει ενημερωθεί πλήρως για το περιστατικό και -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- αναμένεται εσωτερική έρευνα για το εάν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας σχετικά με τη φύλαξη του υπηρεσιακού οπλισμού από τον αστυνομικό.

Επιπλέον, όπως πληροφορείται το tilegrafimanews.gr, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητήσει πλήρη φάκελο με το ιστορικό του αστυνομικού, για να διαπιστωθεί αν υπήρξαν προηγούμενα πειθαρχικά ή ψυχολογικά ζητήματα.

Διεθνής κάλυψη από ειδησεογραφικά πρακτορεία

Το περιστατικό έτυχε διεθνούς κάλυψης, με ανταποκριτές του Reuters και του Associated Press να σημειώνουν ότι τέτοια συμβάντα, με την εμπλοκή ένστολων, αμαυρώνουν την εικόνα της αστυνομίας και εντείνουν τις ανησυχίες για την ανεξέλεγκτη χρήση όπλων σε δημόσιους χώρους.

Όπως μετέδωσε το Reuters, «οι ελληνικές Αρχές ερευνούν το αν ένας αστυνομικός έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου σε χώρο με πολίτες παρόντες, θέτοντας εν αμφιβόλω το πρωτόκολλο ασφαλείας». Αντίστοιχα, το Associated Press κάνει λόγο για “ανησυχητική οικειοποίηση της αστυνομικής ισχύος σε προσωπικά ζητήματα”, κάνοντας παραλληλισμό με περιστατικά στην Ιταλία και τη Γαλλία.

πολιτικές προεκτάσεις

Η νέα αυτή υπόθεση επαναφέρει στο προσκήνιο το πάγιο ζήτημα της οπλοφορίας των αστυνομικών εκτός υπηρεσίας και την ανάγκη αυστηροποίησης των κανόνων κατοχής όπλου. Δεν είναι λίγες οι φορές που οικογενειακές και προσωπικές αντιπαραθέσεις οδηγούν σε βία, με τον υπηρεσιακό εξοπλισμό να μετατρέπεται σε μέσο εκδίκησης.

Πηγές από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διαβεβαιώνουν ότι «η υπόθεση θα εξεταστεί με απόλυτη διαφάνεια», ενώ ο Συνήγορος του Πολίτη (www.synigoros.gr) παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης για πιθανά ζητήματα κατάχρησης εξουσίας ή ελλιπούς εποπτείας.

Εν αναμονή εξελίξεων

Το tilegrafimanews.gr παρακολουθεί στενά την υπόθεση και θα επανέλθει με νεότερες πληροφορίες. Ήδη εξετάζονται τα βίντεο από τις κάμερες παρακολούθησης της περιοχής, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση εντός της ημέρας.

Οι τραυματίες νοσηλεύονται φρουρούμενοι, ενώ ο πολίτης φέρεται να έχει τραύμα στον ώμο και ο αστυνομικός στη λεκάνη, χωρίς ωστόσο να διατρέχουν κίνδυνο ζωής.

Το περιστατικό υπενθυμίζει ότι τα όπλα δεν μπορούν να είναι μέσο λύσης διαφορών, ακόμη κι αν φέρουν υπηρεσιακή σφραγίδα.


Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κουφαλέξης – protothema.gr

Ετικέτες: Κολωνός

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Σοκ στον Κολωνό: Συνελήφθη 44χρονος που βίαζε κατ’ εξακολούθηση 16χρονη

25/08/2024 | 17:11
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κολωνός ΝΕΑ- 12χρονη: Έφεση από την Εισαγγελία Εφετών για την αθώωση της μητέρας

08/04/2024 | 13:51
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κολωνός ΤΩΡΑ: Αποφυλακίζεται η μητέρα της 12χρονης τις επόμενες ώρες

01/04/2024 | 12:31
Featured

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

29/03/2024 | 10:55
Load More
Επόμενο Άρθρο

Στη φυλακή η Ειρήνη Μουρτζούκου: Προφυλακιστέα για τέσσερις ανθρωποκτονίες και μία απόπειρα – Δήλωσε «μετανιωμένη»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός 3,4 Ρίχτερ στην Εύβοια, αισθητός και στην Αττική

    430 shares
    Share 172 Tweet 108
  • ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στη γραμμή Πάτρα – Βενετία: Άνδρας 36 ετών έπεσε στη θάλασσα – Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες του Λιμενικού

    372 shares
    Share 149 Tweet 93
  • Φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Σότσι: 3 διεθνή μηνύματα ανησυχίας για την πυρηνική ασφάλεια και την ενεργειακή σταθερότητα

    311 shares
    Share 124 Tweet 78
  • Κεραυνοί Σαμαρά: «Υπάρχει πολιτικό κενό» – Δριμύ κατηγορώ σε Μητσοτάκη για ελληνοτουρκικά – ΟΠΕΚΕΠΕ

    311 shares
    Share 124 Tweet 78
  • Παλαιό Φάληρο: «Άφησα το παιδί νεκρό στη θάλασσα, είπα στα αδέρφια του ότι το δώσαμε σε φίλη μου» – Τι ισχυρίστηκε η 32χρονη

    295 shares
    Share 118 Tweet 74
  • ΥΠΕΞ για τα Θαλάσσια Πάρκα της Τουρκίας: Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια

    268 shares
    Share 107 Tweet 67
  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Έως 1.296€/στρέμμα για Δάσωση – Όλες οι ημερομηνίες για Μεταβιβάσεις Δικαιωμάτων και πληρωμές ΕΛΓΑ 

    160 shares
    Share 64 Tweet 40
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch