Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική HOT NEWS

Θ. Κοντογεώργης: Αυστηρές οι προϋποθέσεις εισαγωγής στα μη κρατικά πανεπιστήμια

Newsroom από Newsroom
11/02/2024 16:11
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
72
SHARES
153
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κοντογεώργης: Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, για την κυβερνητική πρόταση όσον αφορά τα νέα νομικά πρόσωπα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, όπως και το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μίλησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, στον τηλεοπτικό σταθμό “Open”.

Ξεκινώντας από το αγροτικό, ο Θ. Κοντογεώργης έκανε μια διπλή παρατήρηση: Αφενός, «δεν πρέπει να υποτιμάται το πλαίσιο διεκδικήσεων των αγροτών, η αγροτική ζωή είναι μια δύσκολη ζωή […], η ανασφάλεια επιτείνεται από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης». Αφετέρου, «δεν πρέπει να υποτιμάται και η προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση, και από το 2019 ως το 2023, για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος σε πολλά επίπεδα». Ταυτοχρόνως, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ παρέπεμψε στο πλαίσιο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός τις προηγούμενες ημέρες και το οποίο «δημοσιονομικά είναι αυτό που μπορούσε να γίνει τώρα, ενώ ανταποκρίνεται και σε θεσμικά και άλλα αιτήματα. Ο πρωθυπουργός, σε όλους τους τόνους, και χθες, ανέφερε ότι είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο, με την αυστηρή προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει παρεμπόδιση μετακινήσεων, συγκοινωνιών, δηλαδή με ανοιχτούς δρόμους» διεμήνυσε εξ άλλου.

Επίσης, «επεξεργαζόμαστε με σοβαρότητα τις προτάσεις», αλλά, διευκρίνισε, «θα πρέπει να δώσουν βάση σε όσα ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και στο δημοσιονομικό επίπεδο και για το ρεύμα αλλά και σε άλλα ζητήματα, π.χ. ελληνοποιήσεις, ζητήματα που όντως αφορούν την ΚΑΠ, κάτι το οποίο θέτει μετ’ επιτάσεως η ελληνική κυβέρνηση μαζί και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες του Νότου». Εξ άλλου, είναι «κοινά τα προβλήματα, κυρίως ως προς τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης».

Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, «για να είναι παραγωγική μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό, θα πρέπει να έχει γίνει μια προετοιμασία». Επιπροσθέτως, «η βασική κίνηση από την κυβέρνηση έχει γίνει, και τα όρια, τα περιθώρια και οι περιορισμοί είναι γνωστοί» επεσήμανε ακόμη. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, υποστήριξε ότι «δεν θα μπορούσε να υπάρχει επιστροφή για το αγροτικό πετρέλαιο το 2024, αν δεν υπήρχε μια οικονομία η οποία έχει περιθώρια», ενώ υπογράμμισε και την επίσκεψη του αρμόδιου υπουργού υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, την Τετάρτη, στη βόρεια Φθιώτιδα.

Εξ άλλου, για να πάρει η Νέα Δημοκρατία 47% στους αγρότες στις τελευταίες εθνικές εκλογές, αυτό συνεπάγεται ότι «οι δεσμοί που διαχρονικά υπήρχαν, ενδυναμώθηκαν την περίοδο 2019-2023. Στην περίοδο των αλλεπάλληλων κρίσεων, η κυβέρνηση ήταν δίπλα στον αγροτικό κόσμο και με τη μείωση της φορολογίας και με την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και με τη μείωση του ΦΠΑ».

Εν κατακλείδι, «με το απόθεμα αξιοπιστίας του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης προχωρούμε σε κάποιες παρεμβάσεις που μπορούμε» δήλωσε ο Θ. Κοντογεώργης, εκφράζοντας παραλλήλως την ελπίδα του ότι «θα υπάρχει αποκλιμάκωση, οι αγρότες μας συνειδητοποιούν ότι υπάρχει μια καλή διάθεση από την κυβέρνηση, συνυπολογίζουν όσα έχουν γίνει και όσα μπορούν να γίνουν».

Για το θέμα των νέων νομικών προσώπων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, τόνισε εξ αρχής ότι «πάμε να διορθώσουμε μια σοβαρή, ιστορική ανορθογραφία που υπήρχε […], δεν νομίζω ότι ο υπόλοιπος πλανήτης έκανε λάθος στο σκέλος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης». Και εξήγησε ότι τα νέα νομικά πρόσωπα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης έρχονται προκειμένου «να αναχαιτίσουμε ένα κύμα Ελλήνων φοιτητών και σπουδαστών σε χώρες του εξωτερικού, να προσελκύσουμε φοιτητές από άλλες χώρες και να καταστήσουμε τη χώρα μας περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο. Kαι ταυτόχρονα να δώσουμε δυνατότητες σε ένα ακμάζον διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό από Έλληνες, εκτός της χώρας και εντός της επικράτειας». Και, από εκεί και πέρα, στη συζήτηση «θα συνειδητοποιήσουμε πόσο αυστηρές είναι οι προϋποθέσεις και πώς λειτουργεί συμπληρωματικά στο πλαίσιο της δημόσιας εκπαίδευσης».

Απαντώντας στην κριτική ότι στα μη κρατικά ιδρύματα οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται με πιο χαμηλή βαθμολογία, αντέτεινε ότι «ένα μη κερδοσκοπικό μη κρατικό ίδρυμα θα έχει και τις δικές του προϋποθέσεις εισαγωγής». Βλέποντας δε και την αξιοπιστία πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που έχουν ιδρύσει παραρτήματα σε άλλες χώρες, έκανε λόγο για «προϋποθέσεις υψηλών απαιτήσεων. Προϋποθέσεις που θα υπάρχουν και για το διδακτικό προσωπικό και για τις κτηριακές υποδομές […], γίνεται μια σοβαρή αρχή, προφανώς θα υπάρξει διεξοδική συζήτηση και στη Βουλή και σε επίπεδο κοινωνίας».

Και έκλεισε τη σχετική απάντηση με μια διπλή παρατήρηση, αφενός ότι τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα ήταν προεκλογική δέσμευση του κυβερνώντος κόμματος, αφετέρου ότι «η μεταρρύθμιση αφορά την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστήμιου και ταυτόχρονα τα μη κρατικά».

Σε σχέση με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τέλος, σημείωσε κατ’ αρχάς ότι το πολιτικό πλαίσιο «έχει να κάνει με τη συγκυρία εν όψει ευρωεκλογών, είναι μια πρωτοβουλία που προήλθε από συγκεκριμένες ευρω-ομάδες. Στρέφεται κατά του μεγαλύτερου κόμματος εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι η Νέα Δημοκρατία, κατά του πρωθυπουργού αλλά και κατά της χώρας με τον τρόπο που διατυπώνεται».

Ενώ, «χωρίς να υποτιμώ όσα αναφέρονται, είναι λίγο πολιτικός αχταρμάς, από την υπόθεση των παρακολουθήσεων, την Πύλο, το δυστύχημα στα Τέμπη, πράγματα ασύνδετα μεταξύ τους. Υπήρξε μια ευκαιρία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να στοχοποιήσουν και τον πρωθυπουργό και τη χώρα» εκτίμησε ο Θ. Κοντογεώργης, κάνοντας επιπλέον λόγο για «συγκεκριμένη πολιτική στόχευση».

Θέση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ είναι ότι «οι πολίτες μπορούν να καταλάβουν τα βήματα τα οποία έχουν γίνει για την εμπέδωση και την ενίσχυση του κράτους δικαίου. Δεν νομίζω ότι κάποιος πολίτης αυτής της χώρας αισθάνεται ότι ζει σε ένα καθεστώς Ορμπάν. Άλλωστε, ο πρωθυπουργός ήταν αυτός που διέγραψε τον Ορμπάν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

Κάλεσε δε, «όσοι τοποθετούνται σε θέματα που αφορούν την εικόνα της χώρας, πολλώ δε μάλλον Έλληνες ευρωβουλευτές, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί. Για μας, το κριτήριο είναι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κράτος δικαίου», η οποία (έκθεση) «το 2023 κατέγραφε μια πρόοδο της χώρας. Και επειδή δουλεύουμε για αυτό, η έκθεση τον Ιούνιο που μας έρχεται, κοντά στις ευρωεκλογές, θα καταγράφει τα βήματα τα οποία έχουν γίνει σε όλους τους τομείς: και στη δικαιοσύνη και στη διαφάνεια και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης». Κλείνοντας, είπε πως δεν υπάρχει «καμία περίπτωση» να στερηθεί η χώρα κοινοτικών κονδυλίων εξαιτίας του ψηφίσματος.

Ν. Παπ.

Ετικέτες: Κοντογεώργης

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Κοντογεώργης για Τέμπη: Η κυβέρνηση αφουγκράζεται το μήνυμα της κοινωνίας για δημιουργία καλύτερου κράτους

02/03/2025 | 20:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Κοντογεώργης: Από τη δουλειά μας και τις προσδοκίες για το μέλλον θα κριθούμε από τους πολίτες το 2027

14/01/2025 | 21:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Κοντογεώργης: «Το 2025 θα είναι “έτος νερού” – Η Κυβέρνηση επανέφερε την ΕΥΔΑΠ υπό κρατικό έλεγχο»

24/12/2024 | 15:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Κοντογεώργης: Υπάρχει στρατηγικό βάθος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις

05/11/2024 | 19:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ, ΚΑΠ, ΟΠΕΚΕΠΕ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΜΥΤΙΛΗΝΗ: «Του κατέβασε όλο το πρόσωπο»: Σοκ και αποτροπιασμός για την αιματηρή επίθεση με 18 μαχαιριές σε πανηγύρι

    621 shares
    Share 248 Tweet 155
  • «Καλό ταξίδι, Ηρώ»: Το tilegrafimanews.gr αποχαιρετά τη δημοσιογράφο Ηρώ Καριοφύλλη – Θλίψη στον ALPHA και τον δημοσιογραφικό κόσμο

    461 shares
    Share 184 Tweet 115
  • Βροχή πυραύλων Storm Shadow από την Ουκρανία: Μαζική επίθεση σε Κριμαία, Ντονέτσκ και Ροστόφ – Αντίδραση Μόσχας και φόβοι για κλιμάκωση

    414 shares
    Share 166 Tweet 104
  • Ρύθμιση για τους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: Τι προβλέπει – 8 ερωτήσεις και απαντήσεις

    367 shares
    Share 147 Tweet 92
  • Κύμα καύσωνα στην Ευρώπη: Σε κόκκινο συναγερμό το Παρίσι – Σε ύψιστη επιφυλακή οι Αρχές σε Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία

    347 shares
    Share 139 Tweet 87
  • Φωτιά σε εργοστάσιο στα Μέγαρα: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τους καπνούς – Μήνυμα του 112 «κλείστε πόρτες και παράθυρα»

    298 shares
    Share 119 Tweet 75
  • 1.128 ευρώ ανά αγρότη στα Βιολογικά – Ποιοι πληρώνονται τον Ιούλιο, τι ισχύει για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2025

    279 shares
    Share 112 Tweet 70
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch